YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   One man band 11 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=24620)

pekilik 28.08.2013 12:15

mozda da probas da ga podignes u Compatibility modu za neki od ranijih sistema, i cekiras da ga podizes kao administrator onda bi trebalo da radi bez problema

tranzit 28.08.2013 13:00

OMB11 je potpuno kompatibilan sa Win8, tako da je Compatibility Modus suvisan medjutim, trebalo bi obavezno podesiti startovanje sa administratorskim pravima ali ne samo za admministratora, vec za sve korisnike.

momo 30.08.2013 09:22

"Compatibilirao" sam ga i probao sve kombinacije i administrator sam do 4 kolena prababe i pradede .Kad smrzne greška piše u ntdll.dll fileu?

Otpisani-EA7 20.03.2014 18:42

posto sam se ja tek ubacio na one man band v11 a pre toga nisam radio na v10 molio bih da mi pomognete gde se nalazi ona opcija kada se otvori style maker na v10 pa ctrls pa patch, da bih tu mogao da zadam komandu da mi vuce lupovane ritmove iz kontakta, gde i kako se zove ta opcija na v11 gde se to sve moze ubacivati, ako moze mali turtorijal, hvala

The.ONE 01.04.2014 21:29

Pozdrav svima! Novi sam na ovom forumu, ali ako mi dozvolite, dao bih jedno privremeno rješenje za spomenuti problem prelaza na OMB 11 s kojim sam se i ja susreo, barem dok se ne svlada CASM. A možda će nekome to biti i trajno rješenje, tko zna... Dakle... postavite "Fill in" komande i "Fill in + Main" komande na tipke na monitoru, jer će vam trebati i jedne i druge. Stvar je u tome da prilikom sviranja prvo pritisnete željeni "Fill In", a potom željeni "Fill In + Main" i OMB se lijepo pokori i odsvira točno ono što vi želite, a ne što on želi. Ovo 100% funkcionira bez obzira da li je style složen "po špagi" ili ne. Pošto imam preko 200 styleova, a po CASM-u nikad nisam švrljao, i meni ovo pomaže, a da ne moram ništa ispravljati u styleovima, pa se nadam da će i nekome od vas pomoći. A sada i ja imam pitanje: da li se može u OMB-u složiti da se u "Endingu" tempo počne usporavati prije nego stigne do kraja endinga? Npr. tempo pjesme mi je 120, a kad stisnem Ending, u određenoj točki počne usporavati i kad se tempo spusti na npr. 55 (na karaju takta), tu bude kraj pjesme. Da li je tako nešto moguće i ako jest, kako? Hvala vam unaprijed svima na vašim cijenjenim odgovorima!

Akordeonista 01.04.2014 21:37

Citat:

Originalno postovano od The.ONE
da li se može u OMB-u složiti da se u "Endingu" tempo počne usporavati prije nego stigne do kraja endinga? Npr. tempo pjesme mi je 120, a kad stisnem Ending, u određenoj točki počne usporavati i kad se tempo spusti na npr. 55 (na karaju takta), tu bude kraj pjesme. Da li je tako nešto moguće i ako jest, kako?...

Ne radim u OMB-u ali sam probao ranije OMB10. To sto si pitao u vezi tempa je moguce ali ne u OMB-u vec u nekom sekvenceru (Cubase, Sonar, XG Works i sl.). Tamo sredis ritam, iscrtas Tempo traku kako zelis i gde zelis da usporava i takav ritam kad uvedes u OMB on ce ga citati sa promenama tempa!
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od The.ONE
...da li se može u OMB-u složiti da se u "Endingu" tempo počne usporavati prije nego stigne do kraja endinga? Npr. tempo pjesme mi je 120, a kad stisnem Ending, u određenoj točki počne usporavati i kad se tempo spusti na npr. 55 (na karaju takta), tu bude kraj pjesme. Da li je tako nešto moguće i ako jest, kako?...

Ne radim u OMB-u ali sam probao ranije OMB10. To sto si pitao u vezi tempa je moguce ali ne u OMB-u vec u nekom sekvenceru (Cubase, Sonar, XG Works i sl.). Tamo sredis ritam, iscrtas Tempo traku kako zelis i gde zelis da usporava i takav ritam kad uvedes u OMB on ce ga citati sa promenama tempa!
Detaljan opis kako praviti i editovati ritmove za Yamahine aranzere je dao Casper u svom tutorijalu u sekciji Aranzeri=>Yamaha.

The.ONE 01.04.2014 21:40

Probao sam to u Cubase-u, pa mi je kompletni style bio u tempu koji sam postavio na sam kraj endinga, ali očito sam negdje pogriješio. Probat ću ponovno. U svakom slučaju hvala!
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od Akordeonista (Post 267755)
Detaljan opis kako praviti i editovati ritmove za Yamahine aranzere je dao Casper u svom tutorijalu u sekciji Aranzeri=>Yamaha.

Hvala, potražit ću taj tutorijal, vidim da će mi trebati.

casper 01.04.2014 21:51

Cubase nije pogodan za obradu styla.

Kao što ti je Akordeonista predložio, pročitaj malo o strukturi styla na ovoj temi da se upoznaš s tematikom.

Usporavanje bilo koje sekcije pa tako i endinga možeš odraditi s programom Mix Master. Veoma je jednostavno.
Video kako to možeš napraviti s XGworksom pogledaj ovdje

Adding commands to tempo control - XGworks
You need to upgrade your Flash Player

The.ONE 01.04.2014 22:37

Ljudi, svaka vam čast! Idem se educirati! Još samo jedno pitanje (barem za sada): da li je XGworks besplatan? Svakako ću isprobati i Mix Master.

casper 01.04.2014 22:52

XGWorks možeš skinuti s Japanske Yamahine oficijelne stranice. Doduše, morat ćeš se snaći s jezikom ali se nadam da će ti poći za rukom (mišem).

Trenutno vrijeme na Forumu 00:08

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org