![]() |
Zato sam te i pitao za switchable graphics. Intelova ti je graficka, a Radeon tzv. diskretna, odnosno pali se po potrebi ili kako hoces. Kod mene na desnom kliku na desktop ima graphics properties i switchable graphics, udjes u switchable graphics i tu stavljas koja aplikacija ti je power save (radi na Intelovu grafiku), a koja performance (radi na radeon grafiku).
|
Odlicno si ti pitao. To je veoma bito jer grafika je jedan od vecih "zderaca" performanse, pogotovu kada se radi o audio radu. Medjutim, moze to sve da se konfigurira, pa cak i deaktivira ta Intelova grafika, sto oslobadja pozamasne CPU resurse i debelo smiruje CPU.
|
Cim u catalystu nema postavki,fali ti nesto. Ili su driveri u banani,ili fali net framework ili c biblioteka. Skini takoder directx webinstall. Vidim da me nisi poslusao kad sam ti pricao o slim driverima...
Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2 |
Evo ovako, mogu u biosu da izaberem UMA mode ili da rade obe grafičke. Stoji na obe. U opcijama Catalyst-a ima da se izabere Switchable graphics applications setings i tu mi gfxui.exe stoji na Power saving. Negde sam pročitao da treba promeniti na High preformance i da ce se tada aktivirati AMD radeon. Ali ispred padajućeg menija za prebacivanje kod mene stoji mali katanac. U witchable graphics globals setings stiji orebaceno na Maximize preformans i na bateriji i na punjacu.... Šta uraditi da se to promeni ... ? I da li je to to?
Dodato: . . Ovako stoje stvari... Dakle kako koju ikonu otvorim tj program, mogu manualno izabrati na kom preformansu želim da radi... Tamo gde je katanac o kome sam govorio, predpostavljam da je to deskop pozadina za koju nije potrebno da AMD radi bezpotrebno. Sve ostalo bi mogao da promenim.... Hajde da kažemo da su drajveri prihvaćeni, a ostatak ću znati kada budem pustio neki HD film ili zahtevniju igricu... Neide mi u glavu da AMD i Intelova rade u paru. Kada u biosu isključim da obe budu u funkciji već samo jedna onda catalist ne radi. Što bi značilo da rade u paru. Ispravite me ako grešim.... Danas ću uraditi print screen pa ću okačiti slike podešavanja intelove i AMD grafičke. Ne mogu da prežalim da na ovaj laptop može samo W8 da radi kako sam i dobio CD, jer za AMD za W7 nema drajvera! Strašno. |
Trenutno vrijeme na Forumu 00:53 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org