YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   KORG PA 800 Set. pomozite ko boga vas molim! (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=3512)

dugmic 11.03.2008 05:43

zato treba da postoji samo jedan set za balkansky muziky , a ne da ginemo ovde, kao sto to nama dolikuje , i svi da imajy isto kao kadasy kinezi nosili isto odelo i znalose koje kinez , ovde se svi hvale znas ja ovo ono , ima puno prevaranata pazitese ljudi .

BasariStudios 11.03.2008 05:46

Citat:

Originalno postovano od al bundy (Post 29063)
ali nema toga...dok ga sam ne bocnes...

Tako i nikako drugacije, niti ce ikada biti toga...

kreso 11.03.2008 10:18

teško je standardizirati set za balkansku muziku. Po tom pitanju svak bi od nas imao različit prijedlog. Za sada koliko sam ih ja pregledao najkompaktniji SET koji sve sadrži i koji se dosta kopira na nove Pa800 aranžere je set od DIESEL banda. Ne reklamiram sad nikoga i nije mi namjera isticati, ali to je vrlo solidno napravljen set koji ti omogučava da ga upucaš u synth i možeš komotno odradit gažu/tezgu s njime. Nije nešto extra specijalan, ali nije nit loš. Uz male dorade od njega će si svak napravit extra dobar set. Da se razumijemo ovo se odnosi samo na stylove. Boje i samplove nemože nit dragi Bog standardizirat na ovim prostorima, a još terce koje večina vas traži i koristi je još teže.
No da i idemo u izgradnju standardiziranog Balkanskog seta što nam treba. Uzet čemo mekakav prosjek pošto večina nema babaroge tipa Pa800, Pa1X pro, Pa2X, a dosta još svira na i 30 i Pa50/60. Znači neka zlatna sredina je Pa80 makar je po mom mišljenju i on prestar.
Na raspolaganju nam je 48 user mjesta. Ja bih to proširio no svaki Pa50 nema HDD pa da koristi SET-ove na 123.SET, 456.SET i 789.SET.
Ali vratimo se osnovnim user mjestima.
U bank1 treba stavit ritmove za stare narodnjake (dvojke, estame, sirtaki, rumbe, begine ...). U user bank 2 treba stavit turbo-folk ritmove tj disko-rumbe, disko-dvojke itd. Treču banku treba ostavit za zahebane zabavne ritmove i standardne svjetske tradicionalne ritmove koji večinom trebaju za starogradske pjesme (valceri i sl.).
E, sad se javlja problem, a gdje da smjestim namjenske pjesme ???
Ja sam osobno većunu tvorničkih ritmova (od kojih nije bilo nit ima ikakve koristi za repertoar koji sviram) izbriso i preko njih prekuco namjenske ritmove ili super stylove, no sad sam skužio da sam napravio veliku grešku i da to moram pod hitno promjenit. Ritmove iz user banaka treba prekucat preko tvorničkih, a user mjesta rezervirat za namjenske pjesme. Zašto ??? Zato jer većina pjesama živi od danas do sutra tj danas se sluša, a sutra je već zaboravljena. Ritam je vječan. I dvojka, rumba, sirtaki, begin, sa-sa će mi uvjek trebati i njih trebam uvjek imati na dohvat ruke bez obzira o kojem setu da se radi. I to treba staviti najjednostavnije uzorke u memoriju, a u performancama je došminkavaš bojama, semplovima kako hočeš.

Zanimaju me i vaši prijedlozi i kako bi ste vi to posložili.

maricm 11.03.2008 10:37

Pozdrav

Ja mislim da bi se to poredalo ovako:
Uzmes rolanda g70 ili e80 i imas beskonacno usera i performancea tako da nemoras prekucavat fabricke ritmove.

al bundy 11.03.2008 12:43

.

...vidis.dobra ti ova...nisam ni znao da se fabricki mogu brisat..
a sto se tice slaganja..poceo sam pogresno,pa sam sad i ostavio tako...mogu se snac ali polako prepravljam...
meni su svi ritmovi sto mi trebaju skupa sa perf.
primjer:prva perf imam rumbu,dvojku,begin....znaci standardno
a na svakoj je programiran sts za boju koja mi treba u pocetku..
na ostalima su ritmovi po pjesmama....isto sa sts...
zadnje tri perf koristim za boje,a donje perf za terce...malo je komplicirano,ali stvar navike...

kreso 12.03.2008 10:09

@ maricm

Opet ti pilu naopako :lol:
Kakav G70 ili E80 ? :rolleyes:
Ko ima novca za njih prije će uzet Pa800, Pa1X Pro Elite ili Pa2X Pro (barem večina naših članova).
Govorim o nekakvom srednjem razredu (prosjek svih nas) i o standardiziranju balkanskih setova na trenutno najzastupljenijoj marki što je bez ikakve reklame i zamjerke trenutno KORG.
Trenutno su Roland i Yamaha manjina ne samo na našem forumu već uopće na našim prostorima. Druga stvar je Europa i svijet.
Kad se i ako se standardizira BALKAN.SET za KORG-a tada će se standardizirati i za druge marke.
A savjet što da uzmem, ipak prepusti meni. Mislim da nakon toliko godina sviranja i aranžera i workstationa što su mi prošli kroz ruke sam najbolje znam što mi odgovara i što je najbolje za mene. ;)

BasariStudios 12.03.2008 10:25

Rolan i Yamaha nisu nista vise popularniji ni na zapadnjem svetu,
KORG je zakon gde god se okrenes, nema sta da se tu prica.
Na sve nase forume znam 4-5 sa T2 a jos 4000-5000 sa neki KORG.

gogspa80 12.03.2008 10:26

Kako je kreso rekao , bas i ja slazem ovih dana te ritmove , imam hd na korgu, i stavio sam na 1,2,3 - na to sam stavio te ritmove za narodnu sto uvijek trebaju, begin, rumba, sa sa, 7/8, 9/8, sirtaki...
na 4,5,6 stavljam namjenske ritmove od juznog vetra sto imam, i sto radim, 7,8,9, stavit cu na 7 par ritmova za novije narodne a na ova dva za zabavne.

MA NAJBOLJE BI BILO BUBNJARA DOBROG IMATI, I NE ZAJEBAVAT SE DZABA SA SVIME OVIM, JER PATIMO SE I OPET NE ZVUCI KAKO TREBA, NEMA TU DOK SE BUBANJ I BASS NE SVIRA BILO NA KLAVJETURAMA IL NA GITARI...

gogspa80, nemoj bezpotrebno pisat velikim slovima. Ispada da galamiš, a svi te dobro "čujemo" ;-)

Necu vise nikad :DD

dugmic 12.03.2008 20:22

Citat:

Originalno postovano od gogspa80 (Post 29271)
Kako je kreso rekao , bas i ja slazem ovih dana te ritmove , imam hd na korgu, i stavio sam na 1,2,3 - na to sam stavio te ritmove za narodnu sto uvijek trebaju, begin, rumba, sa sa, 7/8, 9/8, sirtaki...
na 4,5,6 stavljam namjenske ritmove od juznog vetra sto imam, i sto radim, 7,8,9, stavit cu na 7 par ritmova za novije narodne a na ova dva za zabavne.

MA NAJBOLJE BI BILO BUBNJARA DOBROG IMATI, I NE ZAJEBAVAT SE DZABA SA SVIME OVIM, JER PATIMO SE I OPET NE ZVUCI KAKO TREBA, NEMA TU DOK SE BUBANJ I BASS NE SVIRA BILO NA KLAVJETURAMA IL NA GITARI...

gogspa80, nemoj bezpotrebno pisat velikim slovima. Ispada da galamiš, a svi te dobro "čujemo" ;-)

ma bre sta vali hoces bubnjar dati pomera mozak , ovoje sprava odlicna , znajy bubnjari dase odrese , kodace sve da pobijy imam to iskustvo, bre za nasy dvojky i netreba toliko bubanj , moze za ove juznjake nista vise.

Trenutno vrijeme na Forumu 08:30

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org