YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Tezga u drugoj državi - ATA CARNET (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=5285)

VUNIMRAV 25.09.2010 09:10

O ovome smo pisali i pricali jos proletos,cak sam ja bio i pristojno opomenut.

mordent2@guerin 26.09.2010 01:32

;)Glazbeni insrumenti su profesionalna oprema i potrbno je imati ATA karnet prilikom prelaska granice.Kad tranzitirate kroz neku državu prijavite instrumente i na izlazu jer ako nerazdužite karnet u carinskom ste prekršaju a to košta.Pozdrav

nesaband 26.09.2010 01:38

mislim da je krajnje vreme staviti lock na ovu temu.

ne treba je brisati ali mislim da ima sasvim dovoljno informacija u ovoj temi da nema vise potrebe pisatio o njoj.
Samo se bez preke potrebe opterecuje sajt

casioonlybest 02.12.2010 21:42

prenos instrumenata preko granice

zanima me kako da prenesem klavijaturu iz Bosne i Hercegovine u Sloveniju.kakva je procedura,sta sve treba,posto sam vidio da na forumu ima dosta muzicara koji iz Srbije idu dalje da sviraju.Posto nisam uspio naci slicnu temu ( mozda postoji,samo ja je nisam nasao) postavio sam ovdje,jer ne znam gdje da je smjestim.Ako ko ima kakve informacije,ili iskustva volio bi da postavi
hvala

Kolega casioonlybest...
Koristite tragac na sajtu (besplatan je)
http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=5285&highlight=carnet
ovo je samo jedan od primera a ima slicnih tema najmanje jos cetiri... ovaj put upozorenje ali pismeno

Teme su spojene!

fico 02.12.2010 22:14

Za Sloveniju a isto i za prolazak kroz Hrvatsku ti treba ATA Carnet .To ti je potvrda koju dignes kod sebe u privrednoj komori .Na nju napises sta sve nosis od opreme i pored vrednost opreme .Na svakoj granici moras da prijavis instrumente i svu tu opremu tako da racunaj kod ulazka ili izlaza iz drzave na granici provedes skoro pola sata dok oni sve upisu u kompjuter i zavrse proceduru.Isto ti je kod povratka .Karnet ti vazi godinu dana a platis ga zavisno od vrednosti opreme koju nosis .

makso68 02.12.2010 22:25

Ako nosiš samo klavijaturu možeš je prijaviti i kao lični prtljag.Ja sam nosio par puta u Hrvatsku i nisu je čak ni upisivali. Ako nosiš više toga,ja bih ti preporučio ATA Carnet...Pozdrav!

svrakan 02.12.2010 22:45

Na tvojoj granici prijavis instrumente tj.zapises i das da ti carinik overi, a na Slovenackoj,ako te pitaju,slazes npr, da ides za Austriju(tako da ispada da si samo u tranzitu),a ako te pita sta imas da prijavis kazes samo licne stvari,ata karnet uglavnom treba kada se nosi mnogo opreme.
Tako bar ja radim,kad idem preko,do sada je uvek upalilo.

armin 02.12.2010 22:55

Vec je pisano o ovome x puta... netreba ti nista za klavijaturu... a za vise nesto trebas nazvati granicnu policiju i dace ti informacije kako sta gdje skime scime... Jer u svakoj zemlji je drukcije...

Ja sam jednu dva miliona puta prenio klavijaturu preko granica tako da nikad nisam imao problema...

Uglavnom ako bi bio baksuz pa da te upitaju: "sta, kako" i te cake, nemogu ti nista nego samo hoce da im das nesto malo novca kao i obicajno, znas kako to ide kod nas...

A u ostalom ako dodje do neki komplikacija upises samo u pasos, jedino ako nesvercas kljavama :))

casioonlybest 02.12.2010 23:01

fazon je u tome sto sam ja u Slo,a instrument u BiH,pa me to zanimalo,jer mislim da mi posalju klavijaturu iz BiH u busu do Slo.Znaci,ja moram biti prisutan i licno izvaditi taj papir?
i kako procjeniti vrijednost instrumenta ( u pitanju je casio vz 1 klavijatura proizvedena 1988) i dali se to uzima u obzir?posto nije to nikakav novij instrumet?

Burli 02.12.2010 23:22

@makso68 BiH do prije par mjeseci nije bila potpisnik ATA Carnet ugovora i o tome smo dosta na ovom forumu, jedino ako u međuvremenu nije potpisan taj ugovor!?

Trenutno vrijeme na Forumu 19:23

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org