YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Kako praviti terce na PA800? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=7451)

stefan 07.06.2013 12:34

Hvala na informacijama,mada je ovo tesko i mukotrpno za uraditi ali isplati se.

nesaband 07.06.2013 13:50

Vidim ja da si ti vredan covek,pogotovo ovde na forumu.

Boris Nezirovic 18.08.2013 18:29

Kako praviti terce na PA800?

:) Pa za mene je lako napraviti bilo koju tercu ,...Znaci trebas i samo ozes od semplova kao na primer ubacio si multi semplove razne a ti zelis tercu od harmonike kabine a i solo....najbolje je raditi je na user drum kao sto menjas pedale i snare i druge udaraljke ubacis semplove od kabine i iskoristis na svaku dirku samo jedan layer od sounda....radi dinamike na user drum sekciji mozes staviti jedno preko drugog nekoliko semplova ali najlakse je kada uzmete layer 1 panoramu na sredinu i se parametre na sredinu ili nulu....ako radite na primjer adur terce za pjesu :Nije ovo Moja noc rumba....pocinjete od prve dirke na klavijaturi koja je c ali posto se c ne nalazi na A dur skali preskocite C I Ne stavite nista na C1,..../Pocinjete sa Cis1, pa namesto Cis1 Stavljate E, Pa na mjesto D, Stavite F sample i tako dalje citava klavijatura samo tercu,....Razmisljate na prvi ton a ubacujete tercu samo tercu! Kad zavrsite sa tom a dur skalom u terci naravno preskocite sve tonove koji se ne nalaze u terci tako sto cete staviti prazan sample,....obavezno sniite taj terca drum u user drum i date mu ime,...nemojte slucajno koji dio bubnja da ostavite na skali!
E sada idete u performance i nadjete tu kabinu stavite je na broj UPER1, a Drum Tercu na Uper 2,..../i napravite remix malo smanjite tercu i podesite oktave tako da zvuci dobro,....to vam je sve,....ako imate neko pitanje oko seplova, Ritmova itd ja vam hocu i ogu pomoci,...inace sam skoro 15 godina korg ljubitelj i preporucio bih ga svima,...

sale_band 18.08.2013 18:42

Dok @Vaxter nije video ovu komercijalu, pozdrav za Melburn. ;)

zeljko 18.08.2013 19:43

Prvo pa musko:lol:

itchy2005 27.05.2014 15:08

Citat:

Originalno postovano od perica001 (Post 192351)
vidim da je ovdje rijec o tercama pa imam i ja jedno pitanje,

kad imam tercu napravitu preko oslicatora npr iz C dura, dali postoji samo opcija da promjenim tu tercu da bude D dur a da nemoram ispocetka slagati sve, i ako moze kako se to radi?

Ako je terca preko su Scale uredjena, onda ide bez problema... samo stavis u sub scale - izboru individualno (to jest mora biti) i kao bazu je izabran C... to C jednostavno promjenis u skalu koju zelis... ako sviras iz D Dur onda zu kazes D. ... ako iz D Moll onda u F (parallelna Dur skala). to mozes jos uredit s STS izborima.... tako da je to vrlo jednostavno o ugodno.

poz

rolandx 27.05.2014 19:21

Bravo kralju, napravio je on te terce pre dve i po godine i više... pogledaj kada je objavljen post na koji si odgovorio. Siguran sam da ih je do sada doktorirao.... ;)

Ziss 25.08.2014 10:37

Veliki posao.

mladen.lav 06.11.2014 12:33

Pozdrav drugari

Dali postoji mogucnost napraviti MIDI terce na novijim aranzerima (tipa pa600, pa900, pa3x) kao npr kod Yamahe?

Da pojasnim kao PSR terce sa MIDI kablom iz IN u OUT. Jer po meni to su najtacnije terce i moze se birati instrument... barem je tako bilo kod Tyrosa...

Hvala

sale_band 02.03.2015 02:57

Terce na pa seriji su bez veze.
Nista dok ne ubace user scale kao na M3 ili Kronosu.
Ja sam pokusavao, ubacivao tudje i na kraju sve izbacio. Samo svirka na prvu

Trenutno vrijeme na Forumu 09:43

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org