YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   KORG PA3X - Oficijalna Diskusija (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17681)

Marco7 08.06.2011 08:47

Kako te ne zanimaju nikakve mogucnosti editovanja Dell?Daj ne zajebavaj,promenili su sam zvuk klavijture,ubac,ubacili mnogo drum kitova koje sada mozes da editujes kao u VST instrumentima tipa BFD,EzDrummer i slicno,ubacili su nove klavire koji razbijaju,nove gitarice se pojavljuju i ko god kaze da nema razlike izmedju Korgovih modela nije u pravu!Sredio je Korg konacno neke velike nedotatke ali opet ponavljam nervira me zasto uvek pozure sa izbacivanjem novog sinta pa im se stalno desavaju porpusti tipa OS i slicno.Velika je razlika bila izmedju Pa1xPro i Pa2xPro a takodje je i sada razlika izmedju Pa2 i Pa3!Ja sam godinama svirao Pa1xPro i onda kad sam presao na Pa2x mislio sam u pocetku da nema neke bitnije razlike a sto sam ga duze svirao sve vise sam osecao razliku u zvuku i sve vise sam voleo Pa2xPro!Iste bolesti koje sam lezao kad sam tek uzeo Pa1xPro sada lezim i sa Pa3xPro a to je da ne mogu da namestim zvuk onako treba,znam da cu te finese srediti za jos nekoliko dana ali isto znam kad to sredim da ce masina da mi zvuci kao bateeija haubica :)) Postoje razlike i to velike veruj mi . . . Sto ce tice sklanjanja vokala to je obicno sranje,vokal se uvek nalazi negde u sredini i vocal remove mu samo skine srednje tonove i to je kao to!Zvuk matrica je 0 bodova i dalje ima malo glasa u daljini!Odavno postoje takvi programi za racunare i to je sranje,uopste necu da gubim vreme oko toga!Nema nigde da pise made in China kao i na Pa2xPro i Pa3x je made in Italy ;)

Dejan 08.06.2011 13:53

Malo me nervira sto je Marko napisao i sad gledam na netu i upravu je za taj start stop.Mene to nervira,a padovi stavljeni na lijevu stranu,ja ih ne koristim skoro nikad.Ali sve u svemu ima i poboljsanja dosta.

Dell 08.06.2011 15:02

Pazi Marco, rekao sam ne zanimaju me mogucnosti editovanja u slucaju da cu dobiti isti stari korgov zvuk, jer onda same opcije editovanja nemaju smisla :) Bas me zanima kako izlazi PA3X sredjen za nasu muziku, tako da Marco postavi stogod skoro ;) Raspored dugmica je najmanji problem, jbg treba se vjezbat malo koordinacija :lol:
Iskreno, ne mislim da Korg, pa ni jedan drugi aranzer moze vise izmislit toplu vodu ili zagrepsti nesto vise ispod povrsine sto se zvuka tice, sto je i najbitnije, tako da nas sad samo mogu zavaravati sminkom i nekim nepotrebnim, ali istina atraktivnim i zanimljivim mogucnostima, ali jebiga to je bussiness i politika firme jbg. Sve u svemu, ne vrijedi tolikih para, ali znaju igrat na kurtoaziju nas muzicara i sam sam takav kad udjem u music shop, moram nesto kupit, kao ribe u prodavnici cipela :lol:
Marco, dao bog da ga isplatis sto prije i zaradis tonu para na njemu i da cujemo kako to sokocalo zvuci skoro ;)

Marco7 08.06.2011 15:54

Citat:

Originalno postovano od Dejan (Post 185536)
Malo me nervira sto je Marko napisao i sad gledam na netu i upravu je za taj start stop.Mene to nervira,a padovi stavljeni na lijevu stranu,ja ih ne koristim skoro nikad.Ali sve u svemu ima i poboljsanja dosta.

Deki najogre je brate kad imas forspil sa brekovima i onda kad treba da iskljucis Syncro Stop ne mozes da isprusis prst od leve ruke kao sto si mogao na pa2 a da ne pustats dirke nego moras da sklonis ruke sa dirki a desna ruka svira forspil!Znaci promasaj dizajnera veruj mi :)

Ace 08.06.2011 16:13

Ma ok, aj na tastere se moze naviknuti, mada jes da su transpose i octave loso postavljeni. Zvucnik je definitivno preskup i nepraktican.
A koliko sam razumeo sad Out 1 i 2 nisu suvi ? imaju efekte, jedino MAXX EQ nema uticaj na njih ?

@Dell
Bolje sam u Music shop nego sa ribu u prodavnici cipela :P

Dejan 08.06.2011 17:05

Mare upravo to me i nervira ;)

Doce 08.06.2011 17:46

korg pa3x

evo nesto,sa pa3x,..

ork universal.2
You need to upgrade your Flash Player
Dodato:

PA3X- ÇINAR-1
Dodato:

click here to watch the video

oliver 08.06.2011 23:44

Hvala Marko - dobro si objasnio sta sleduje posle pa2x

Marco7 09.06.2011 00:06

Nema na cemu ;) Doce druze ovi snimic su prvo losi tonski i ne pokazuju nikakvu moc ove klaviajture!Ako imas postavi ovako nesto da mogu svi da vide sta je prava moc!Evo demo kako se moze raditi sa vokalistom ;) Ja sto duze radim sa njim sve sam vise i vise impresioniran ;)

TC-Helicon vocal effects in the Korg PA3X

XONIK 09.06.2011 04:52

Ovo je stvarno vec vrlo ozbiljno. Zaista dobar vokoder,pogotovo ako se klip preslusa vise puta.

gagy 09.06.2011 12:52

U jbt,vokoder stvarno dobro radi!A bar po demo snimku drum setovi su nekako mnogo konkretniji i masniji u odnosu na prethodnike!Daj Boze da je tako i uzivo!

jeftabgd 09.06.2011 14:47

Fenomenalan vokoder i uopste sprava koja ce dugo biti u opticaju,sigurno.

Marco7 09.06.2011 14:47

Klaviajtura je vrh jbg i opasno zvuci,znaci bez konkurencije verujte mi na rec ;) Slusao sam i T4 a Audyiu sam odavno iskljucio kao svaku opciju jer je previse plitka u odnosu na Korg,Yamahu i Roland,mozda sa nekim od starijih modela kao Pa1 ili T2 moze da se nosi a ovako je daleko iza . . . opasno su uradili Korg Pa3x,jeste sinteza DNC i ista je kao kod Pa2 i Pa800 ali verujte mi zvuk nije isti,osetna je razlika [lus uz sve to mnogo novih drum kitova sa naglasavam novim editingom gde se mogu izvuci sve finese koje su potrebne!Ozbiljna sprava i mislim sa korekcijama u OS u narednih 6-7 godina aranzer bez premca ;)

Marco7 09.06.2011 14:57

Evo lepih vesti!Posto sam napisao na Korgovom forumu o problemima u Os vrlo brzo sam dobio odgovor da je sve sto smo zamerili tacno ia ce Paolo vrlo brzo modifikovati sve nedostatke i u vrlo brzom roku se ocekuje novi Os!Mnogo nas je i trazilo da se ubaci password pri paljenju klaviajture pa je moguce i to da se nadje na novom Os-u ;)

zox2003 09.06.2011 22:42

PA3X narucen danas...Dobijam klavijaturu za 14 dana....PA800 uskoro ide na prodaju....

Poz

Vule 10.06.2011 01:58

Valjda ce biti neki snimak ove sprave od nekog od clanova,da cujemo taj zvucni napredak,da i mi skupljamo pare polako

energy 10.06.2011 02:20

Kome je muka da tegli teske i velike klavijature,mislim da je za njega ubedljivo najbolji pa3x 61.Klavijatura je bas mala gabaritno+veoma lagana+imas sve u jednom ali "sve".
No danas sam bio u sky-u,video sam je i oduseio sam se nekim stvarima i bio ubedjen da cu u ponedeljak da je uzmem ALI,posle toga sam otisao kod jednog servisera koji je ujedno i trgovac da uradim neke stvari oko le-a.Nakon price sa njim odustao sam od kupovine.Razlog je sledeci:Korg pa 60,pa 80,pa pa1xpro,pa pa800 su klavijature koje su u samom startu imale brdo nekih softverskih i li hardverskih gresakai bilo je jako puno kvarova.Kako se desilo sa svim tim predhodnim klavijaturama,moguce je da to bude i sa pa3x(sto naravno niko nezeli i nemora da znaci).i tu nastaje problem.u sky-u postoji ovlasceni servis koji jos uvek nema ni jedan jedini deo za pa3x,pa ni obicnu dirku.Nedaj boze da su u korgu napravili neku gresku i za najmanji kvar mora da se ceka oko mesec dana da se popravi,pa cak i vise.sto je nezamisliv problem da mesec dana nemozes da radis...
Ovo sam samo podelio sa vama i interesuje me vase misljenje o ovome....

dugmic 10.06.2011 05:36

Sve to lepo izgleda ali uzmes ga pa brdo problema dok ga namestis drugi izadje , ma nista dok u korgu ne sednu i pocnu da prave ritmove za nas ljudi , maloga nasminkaju zamazu oci ljudima a cena nije bas tako mala ljudi rade posao i sa pa 50 , ovoje isto ko trka sa igricama za decu .

zox2003 10.06.2011 06:34

E ja ne znam sta da kazem na sve to.....Ovo ce mi biti cetvrti Korg...Imao sam PA60, pa PA80 i sad trenutno imam PA800...Nikad nisam imao ni jednu gresku ili problem...Uvek su me sluzile do kraja....
Dve godine garancije od Korga na PA800...Nisu mi trebale...Bez problema sa memorijom ili bilo cim drugim....
Evo cetvrta godina a ni jedan problem....
Inace zivim u USA....a cesto cujem da ljudi u nasim starim krajevima imaju probleme sa Korgom .....te memorija , te maticna ploca....Mozda je napon u pitanju...

Poz

Marco7 10.06.2011 11:15

Kojih clanova kad samo dva Pa3x imaju u Srbiji i to oba 76 :) Ne znam jos ko je uzeo drugi ali znam da su u Sky dosla dva i nema vise ni jedan sa 76 dirki ;) Postavicu demo mozda i danas ako stignem bas nesto da snimim posto sam u guzvi sa vremenom a imam bas dosta svirki ovih dana!

Marco7 11.06.2011 10:52

Jos jedan Pa3x 61 u Np kod mog kuma ;) Uopste mi se ne svidja raspored dugmica i jos uvek ne ogu da se naviknem!Stvarno velika zamerka na to!

Marco7 12.06.2011 01:26

Jos jedna zamerkica na rad Pa3x :) Posto sam odradio sa njim vise svirki sad mogu da dam komentare koje ce biti na mestu i stvarno sam zadovoljan izlazom i zvukom,boje mu zvuce fantasticno i ne moraju da se pojacavaju mnogo u odnosu na ritam sekciju,uvek su jasne i uvek ima mesta za njihov zvuk sto je fascinantno verujte mi ali imam zamerku na Tc u globalu!Ovako stoje svari - posto vezem mikrofon dirketno u sint koristim njegove efekte,kompresor,gate,vokalst i dosao sam do zakljucka da kada nastelujem gate on mi odlicno radi na glavnom vokalu i harmonizeru ali mi efekti ostaju otvoreni i kad je jaka svirka a zvucnik pored mene mikrofon hvata pozadinsku buku i cuje se preko efekata!Mislio sam da ima neka caka u stelovanju ali posto sam ispitao sve opcije jasno mi je bilo da sam u pravu!Sa tim na Pa2xPro nisam imao problema :) Eto jos jedne zamerkice,nije nista strasno ali bi dobro bilo da se otkloni problem ;)

svrakan 12.06.2011 12:11

Ma resice se te stvari sa novim Os,uvek je problem kod novih modela,puno gresaka na samom startu,ali poprave to,nego Mare mogao bi neki demo da okacis,mene najvise zanima sa nekim fabrickim bubnjem ali editovanim,posto si rekao da nema potreba da se bubanj sempluje.

Marco7 12.06.2011 12:23

Brate ja sam ubacio moj bubanj jer nemam vremena da sredjujem klavijaturu,jbg imam dosta svirki a nekim danima cak i po dve pa onda nemam vremena da sredjujem sve iz nova!Uspeo sam koliko-toliko da ono moje stanje prepravim da bih mogao da radim normalno i to je to,jedino sam izgbuio dosta vremena oko vokalista jer nikaoo nisam mogao da nparavim boju mikrofona kako zelim,tri dana sam se zamlacavio oko toga!Evo sad cu da ti snimim neki fabricki ritam sa malom prepravkom ;)

Marco7 12.06.2011 12:45

Evo jedan fabricki ritam,prvi iz klavijature bez ikakvih prerada,znaci fabricko stanje samo sto izlazi na 4 kabla ;)

<object height="81" width="100%"> <param name="movie" value="http://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ft racks%2F16989307"></param> <param name="allowscriptaccess" value="always"></param> <embed allowscriptaccess="always" height="81" src="http://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ft racks%2F16989307" type="application/x-shockwave-flash" width="100%"></embed> </object> <span><a href="http://soundcloud.com/primaverasrb/70-guitar-pop-korg-pa3x">70 guitar pop Korg Pa3x</a> by <a href="http://soundcloud.com/primaverasrb">PrimaveraSrb</a></span>

svrakan 12.06.2011 13:14

Meni licno se to ne dopada,tanko mi je kao i svaki Korg sa fabrickom postavkom,nema sirine,al opet nova je sprava treba sacekati,malo da vidimo sta ce ljudi izvuci iz nje,licno ovako na prvu loptu nisam odusevljen,izrada mi se svidja,a sound iako je poboljsan kao sto si rekao mislim da bez semplova ipak tu ne moze da se nesto konkretno odradi.

Marco7 12.06.2011 13:36

Ja mogu samo da ti kazem da odlicno radi i da ne nabrajam sad komentare nekih poznatih faca koji su dolazili da probaju klavijaturu ;-) A sad cu da ti snimim rumbu i jos ponesto posto ja ne cekam da drugi ljudi izvlace stvari jer uvek je sam sredjujem :-)
Postovano sa mobilnog uređaja

Vule 12.06.2011 13:41

Maki,ja ti verujem!!! Ovaj snimak nije referentan jer nije nastelovana sprava,tu je Svrakan u pravu ali kad se napuca pa3 to mora da radi,za to treba vremena i rada al ima da ubija na mesto!!!
Evo ja tri godine namestam Pa2 i skoro pa sam ga namestio da mi se svidja,jos malo fali :)

Marco7 12.06.2011 14:12

Evo kako to zvuci sa mojim miksom,nisam hteo nista da sviram jer pricamo o ritam sekciji a jos neki dan da iznivelisem ritmove pa cu da snimam svirku i bice mnogo numera sa demonstracijom kompletne sprave ;)
<object height="81" width="100%"> <param name="movie" value="http://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ft racks%2F16992150"></param> <param name="allowscriptaccess" value="always"></param> <embed allowscriptaccess="always" height="81" src="http://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ft racks%2F16992150" type="application/x-shockwave-flash" width="100%"></embed> </object> <span><a href="http://soundcloud.com/primaverasrb/rumba-demo">Rumba demo</a> by <a href="http://soundcloud.com/primaverasrb">PrimaveraSrb</a></span>

Minicevac 12.06.2011 16:10

Iskreno ova Rumba i nije bas prava slika za ocenjivanje ovakve klavijature!

Marco7 12.06.2011 16:56

A izvini sto nije?Sto nema zveckalice i zujalice jel?Drug meni je ocena kompletne slike da se sve cuje jasno i da ne bode usi sa lupnjavom kao sto se cuje ovde svaki element bubnja,ritam gitara i bas gitara i da nista nicemu ne smeta . . . Izvoli da cujem tu tvoju ritam sekciju koja treba da bude merilo!Ok?

Minicevac 12.06.2011 17:06

Marko nista ja nemam protiv pa3 i tebe nego sam rekao samo da ovo nije prava slika ovog vrhunskog aranzera.Zasto?Zato sto ovaj ritam isto ovako ima da izadje i na Korgu pa1x?Ubacis ovaj bubanj, ritam gitaru i bas mislim da je semplovan i to je to.Zar nisam u pravu?Da se cuje sve jasno cuje se...To je sve ok!Pozdrav i sve najbolje!

Marco7 12.06.2011 17:16

E pa nije tacno brate jer sam imao medju prvima Pa1xPro i poznajem tu klavijaturu odlicno isto kao sto poznajem i Pa2xPro i Pa3x i skoro sve Korgove sprave i zbog toga tvrdim sve ovo sto sam pisao u prethodnim postovima!Nadji drug moje snimke sa Pa1xPro i uporedi ovu istu rumbu kako mi je zvucala na Pa1 i kako mi zvuci na Pa3!Velika je razlika u zvuku i to velika u sirini izlaza,drugaciji je groove i u sustini je drugaciji zvuk!Sto se semplova tice zbog oga su ugradili sempler da svako ubaci ono sto se njemu svidja i to je jasno!Ja volim svoj bubanj i volim sto mi zvuci originalno i u Pa5x ima da opet stavim svoj bubanj ali nijednog trenutka ne treba podceniti nista sa ove klaviajture i opet ponavljam svetski priznati umetnici su proglasili ovu klaviajturu najboljom i nisam ni sumnjao ni jednog trenutka u njihovu ocenu a iz dana u dan sve mi je jasnije zasto je to tako!Zasto onda svi stavljaju u M3 i G6 iste semplove koji se koriste i u Tritonu Le?Aj nek' mi neko kaze da zvuce isto i u Le-u i u M3?Ista stvar je i ovamo,bolji editinig,bolji sound i jos mnogo resenja dovoe do toga da taj isti sempl nece zvucati isto i na Pa1 i na Pa3 i odgovorno tvrdim da je tako i da postoji velika razlika izmedju Pa1 i Pa2 a takodje i izmedju Pa2 i Pa3 i mislim da je ne treba vise o tome pricati!Ko je presao sa Pa1 na Pa2 osetio je razliku i to veliku,ko je presao sa Pa800 na Pa2 osetio je razliku,moj kum je presao sa Pa800 na Pa3 i osetio neverovatnu razliku kao sto sam i ja osetio razliku sa Pa2 na Pa3 u istom setu sa istim semplovima!!!!

aleksandar031 12.06.2011 17:46

Ja bih da cujem taj fabricki bubanj,kad budes stigao da snimis naravno ;)

Marco7 12.06.2011 17:59

Coa ja mogu da vam snimim fabricke ritmove sa fabricikim kitovima ali ne mogu da miksam sad na moje ritmove fabricki bubanj i da ga sredjujem jer stvato imam mnogo posla oko editnga svog seta!Svaki ACC mi se mnogo jace nego na Pa2,dobos mi divlja i ubija u pojam koliko udara pa moram sad prvo srediti svoj set jer imam dosta svirki i nemam vremena da sad spazem i editujem fabricki kit!Na snimku fabrickog ritma koji sam ppostavio u prethodnom postu se vidi da je bubanj dosta drugaciji,pitomiji i obuzdan je za razliku od svakog pre na na Pa1 ili Pa2 uz korekcije u Recordu i Track editu moze se srediti za narodnjake da opasno izlazi!Eto poslusaj malo i videces ;)

makso68 12.06.2011 23:06

Prvo: Druže,drago mi je da imaš dosta svirki(i po dvije dnevno).Što se toga tiče,da Bog da je nikad ne imao kad srediti..
Drugo:Ovo što sam čuo nije ono što očekujem od ove sprave,a zaista vjerujem da je moćna..
Treće:Koji su je to svjetski eminentni umjetnici već proglasili najboljim aranžerom?Znaš kako to ide na sajmovima,moraju i ti ˝eminentni˝ umjetnici od nečeg živjeti,makar to bilo i ˝mito-bekrijo˝..
Četvrto:Ova diskusija nije atak na tebe i tvoju novu klavijaturu...Hajde da pričekamo mjerodavnije snimke,pa ćemo je onda komentarisati(siguran sam da može dosta toga što Korgovi do sad nisu mogli)..
Peto:Veliki pozdrav Tebi i Svim Kolegama!!!

aleksandar031 13.06.2011 00:12

sigurno treba vremena srediti spravu ipak je to sveze jos,tako da nesto konkretnije moze da se ocekuje kad se sredi klavijatura tip-top:D
Bas me zanima taj fabricki bubanj kako su odradili, kao i fabricke boje, koliki je napredak u odnosu na pa2xpro

oliver 13.06.2011 00:30

Za mene snimak rumbe pokazuje da je PA3X daleko mnogo, mnogo bolji od PA2x.
Hvala ti Marco sto si naso vremena da postavis snimak.

Marco7 13.06.2011 01:16

Nema na cemu Olivere,razlika je ocigledna ali se mora srediti sint ako ubacujes set sa Pa2xPro ali sta da se radi,izgubis jedno 15-tak dana i to je to!Namerno nisam hteo nista da sviram jer smo pricali o ritam sekciji i pustio samo samo ritam,cisto da moze da se oceni izlazi sve na gomilu ;)

milanceshow 13.06.2011 03:49

Ocigledno je da treba vremena da se sredi klavijatura.....
Samo napred u daljem radu!

Trenutno vrijeme na Forumu 02:45

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org