YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Genos - dobrodošli u novi svijet aranžera (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=30362)

casper 20.12.2017 21:48

Dobrodošao u klub! <:-P

mikimiki 20.12.2017 22:24

Hoce li neko malo postaviti kakav demo. Nije bitno zabavna ili narodna.

casper 21.12.2017 00:15

Snimljeno je na gaži (x air) u uvjetima gdje prvi gosti sjede na metar od nas. U pozadini se čuje žamor ali to daje pravi "štih i romantiku" žive svirke. Kao i stolica koja se srušila u odlučujućem trenutku (0,47 sec), a ja odmah (0,49) prilagodio tekst. :D
Genosa sam tu večer svirao drugi put tako da nisam imao vremena ništa dorađivati, materijal je samo prenešen sa stare "četvorke". Zato je distortion gitara na drugom solu onako šugava. Baratanje klavijaturom mi još nije sjelo pa mi to odvlači pažnju i zato dolazi do glupih grešaka poput one u harmi lijeve ruke. Pogodih sedmicu od 4 put :-O. Ima dosta toga za doraditi, popraviti i uskladiti ali ovako na prvu je očita razlika u odnosu na stari Ty4. Zanemarite pjevanje, da sam znao da će ići u eter, potrudio bih se malo više.

<iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/372341927&amp;color=%23ff5500&amp;auto_play=false& amp;hide_related=false&amp;show_comments=true&amp; show_user=true&amp;show_reposts=false&amp;show_tea ser=true&amp;visual=true"></iframe>

mikimiki 21.12.2017 04:37

Bravo Casper. Hvala za demo. Konacno odlican bubanj u Yamahe.

maricm 21.12.2017 07:04

Kako ja ne vidim taj dio sa demom?
Tapatalk je u pitanju

Poslano sa mog SM-G955F koristeći Tapatalk

milepsr 21.12.2017 08:50

Meni je ovo osveznje za usi! Svaka cast ;)

casper 21.12.2017 09:14

Mislim da će se ovo vidjeti na tapatalku

https://soundcloud.com/tutorsynth/genos-2-put

tyros2 21.12.2017 09:20

Citat:

Originalno postovano od mikimiki (Post 299437)
Bravo Casper. Hvala za demo. Konacno odlican bubanj u Yamahe.

Da. ovi "Revo" drums obecavaju.... :)

Pozdrav
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od casper (Post 299431)
Dobrodošao u klub! <:-P

Hvala.

maricm 21.12.2017 09:26

E sad se vidi.
Odlicno.
Tamburice su za 10.
Bubanj dobar.
Pjevanje odlicno.
Sve je za 10

Alen P 21.12.2017 13:06

Super Caspere.
Samo na Sve ove godine daj pikaj s brassevima.

casper 21.12.2017 14:30

Istu večer nakon što sam odslušao snimku, vidjeh i sam da ima dosta toga što bih promijenio. Savjetujem svakome da snima live nastup jer jedino tako može uočiti mnogo detalja koje bi popravili, a koje tijekom izvedbe ne čujemo, ili ne stignemo čuti.

Znamo svi da je zvuk u prostoru sasvim nešto drugo, da se neke frekvencije čuju drugačije i da se greškice utope u cjelinu. Gosti nas ionako doživljavaju "globalno" i njima je bitnija vrsta reperoara ili odgovarajuća glasnoća, a za detalje kako zvuči bubanj i da li svira brass ili organ, uopće ne mare. Nasuprot tome, audio snimak istog događanja je brutalno istinit zapis u kojem se čuje svaka sitnica. Svatko realan će nakon preslušanog "samog sebe" uvijek doživjeti lagano razočaranje. Tako je bilo i u ovom slučaju, rado bih popravio neke stvari pogotovo u načinu pjevanja i dikciji. Al' sada što je, tu je.

Snimak sam postavio prvenstveno da se čuje kako Genos "diše" u cjelokupnom aranžmanu koristeći stylove izrađene na Tyros4 i to bez ikakave dorade i prilagođavanja za novu klavijaturu. Radi se o tvorničkim instrumentima, izuzev tambura. Biti će potrebne minimalne korekcije ali to će doći na red tek kada mi sve dobro "legne u uho". Ono što je sada jasno, isti instrumenti, a pogotovo bubnjevi, zvuče mnogo bolje nego na tyros4. Možemo s velikom sigurnošću predpostaviti da Yamaha nije ponovo samplirala materijal i stavljala ga u mapu Legacy. U njoj se naime, nalaze svi instrumenti iz prijašnjih modela i sviraju kada koristimo Stylove i registracije koje su porijeklom od tamo. Iz ovoga možemo zaključiti da je poboljšanje sounda vezano samo uz bolje D/A konvertere koji su ugrađeni u Genosa. Izgleda da Yamaha nije štedjela u ovom dijelu i to je ono što se čuje "na prvo slušanje".

mikimiki 21.12.2017 18:09

Potpuno se slazem sa tobom Casper. I ja sam uvijek prije snimao svirke sa bas cujem kako sve zajedno zvuci i gdje su greske. Kao sto si rekao kad ide direktno iz miksera onda se sve cuje i nema laganja.

Kad vec radis sa pjevacicom zasto jedno drugom ne pjevate tercu??
U drugoj pjesmi ima odlicna dionica u refrenu kada pjevacica pjeva lead ide odlicno da muski glas pjeva donju tercu u prvom dijelu refrena.

Milan$ 21.12.2017 19:53

Casper jel ovo fabricki bubanj koriscen u prvoj pesmi, ili tvoji semplovi? Vrlo interenstantan bubanj, nesto slicno odaaaavno trazim...ako je fabrika mozda bi mogao semplovati baaaaaaaar ovaj jedan layer dobosa koji se cuje, bili bi ti vrlo zahvalni :">

casper 21.12.2017 21:24

@mikimiki - pjeva se i drugi glas, a na ovoj prelijepoj pjesmi nema smisla da ja pokvarim lead vokal moje mlade pjevacice, he he he

@milan - ovi je real drum, tvornicki, samplirao sam sve layere svih elemenata, ima u downloadu, ono sto je specificno jest da sam odvojio dobos na drum 1 i dodao mu nesto vise reverba

Sent from my XT1032 using Tapatalk

tyros2 23.12.2017 01:51

Citat:

Originalno postovano od mikimiki (Post 299432)
Hoce li neko malo postaviti kakav demo. Nije bitno zabavna ili narodna.

https://www.youtube.com/watch?v=L3X4...ature=youtu.be

viktor011 25.12.2017 12:02

Evo ja sam se malo igrao sa poznatim gitarist iz jos poznatijeg seta,pa malo snimio da vidite
https://youtu.be/pAmNSWXu1XY

dutak 20.01.2018 11:20

Citat:

Originalno postovano od casper (Post 298107)
Nakon mjesec i više dana očekivanja, konačno smo dočekali i taj dan. :D
Prezentiran je novi aranžer, GENOS.

Posjetite Yamahinu stranicu i pogledajte da li je ovaj instrument ispunio sva vaša očekivanja.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/eD9BLrOWXmA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

druze posto sam nov ovde i vlasnik genosa potrebna mi je pomoc, kako da ubacim ceo set u genosa od tyros 4 a da mi semplovi budu poredjani i da rade kako treba, pokusao sam da ubacim stanje od drugog genosa ali mi na kraju ucitavanja kaze da semplove nije ubacio,probao sam preko yem programa i wifi konekcije ali mi opet semplovi nisu poredjani, hvala unapred na odgovoru

casper 20.01.2018 13:28

2 Privitaka
Zašto preko wi-fi?
Koristi USB kabl, pravilno spoji Genosa s računalom i kreiraj ppi koji preneseš putem USB sticka.
Kada to profunkcionira onda možeš preći na wi-fi ali samo radi komfora, iako ni tada ne preporučujem takav način rada.

Materijal s drugog genosa je možda zaštićen. Da li javi kakvu poruku?

Prebacivanje s Tyros 4 napravi na način da Library sa četvorke prebaciš na "prvo" mjesto, kao na slici 1. Tada će ti svi samplovi biti posloženi na istom "mjestu" kao i kod Tyrosa i radit će ispravno.

aleksandar031 20.01.2018 14:20

@Casper

Ritam u pesmi ,, Sve ove godine - Indexi,, , da li je fabricki ili je preradjen sa nekog predjasnjeg Tyrosa?

dutak 20.01.2018 14:25

pa javi kad sam prebacivao stanje sa drugog genosa da nemoze da prebaci instrumente. a set je isti u pitanju.
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od casper (Post 299900)
Zašto preko wi-fi?
Koristi USB kabl, pravilno spoji Genosa s računalom i kreiraj ppi koji preneseš putem USB sticka.
Kada to profunkcionira onda možeš preći na wi-fi ali samo radi komfora, iako ni tada ne preporučujem takav način rada.

Materijal s drugog genosa je možda zaštićen. Da li javi kakvu poruku?

Prebacivanje s Tyros 4 napravi na način da Library sa četvorke prebaciš na "prvo" mjesto, kao na slici 1. Tada će ti svi samplovi biti posloženi na istom "mjestu" kao i kod Tyrosa i radit će ispravno.

pa napise mi kada sam prebacivao stanje sa drugog genosa da nece da ucita instrumente i tu stane prebacivanje

casper 20.01.2018 14:28

@aleksandar031 - Izrađen je na Tyros4 od dijelova tri različita tvornička ritma. Bas gitara je od nekog iz Country grupe, akustična gitara iz jednog bržeg beata, a ostatak je Rock'n'Roll ritam.

@dutak - to piše kada je sadržaj zaštićen. Recimo ako je u onom gensou neki pack koji je kupljen od yamahasoft.

shomi 05.02.2018 17:47

Pozdrav svima! Hteo sam da pitam da li je neko koristio Audio Link u ritmu i kako to funkcionise, da li je potreban obican Wave ili neki drugi format?

Inace sam posle T4 prezadovoljan Genosom, preozbiljna sprava... ;)

casper 05.02.2018 23:11

Na kakav audio link misliš?

shomi 06.02.2018 22:43

Da li postoji mogucnost da u stilu ubacim neki svoj audio fajl, wave... Konkretno neki loop bubnja na Rhy 2 ili Rhy 1? Vidim opciju Audio ali je zasencana i ne reaguje...

casper 07.02.2018 02:59

Postoji. Moraš unijeti audio u rex obliku.

shomi 07.02.2018 08:56

Odlicno, hvala... A da li to vazi i za Multi Pad? I on bi morao biti u REX formatu, ukoliko zelim da bude sinhronizovan sa tempom, ili moze obican Wave?

tyros2 07.02.2018 09:20

REX vazi i za multipad. .
YEM automatski napravi pored style trake i multipad traku.

Takodje moguce je i audio direktno sa HD ili USB u multipad ali nece biti sinhronizovan sa tempom.

Pozdrav

shomi 07.02.2018 09:39

Aha... Znaci sve te Rex fajlove bi morao prvo u YEM pa onda u klavijaturu? Ja sam kontao da to moze direktno sa flesha..

palas 07.02.2018 09:41

A to, ne! ☺

Tihotyros 14.03.2018 16:50

Upravo objavili. Opet nam nesto novo pripremaju!! Jos jedan software update?!?!?https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7be36503b8.jpg

drzof 01.11.2019 02:33

Tek sam kupio Genosa. Nemam još nikakav set za njega. Da li mogu da prebacim svoje stanje sa Tyrosa 2 dok se ne snađem za neki dobar set.

casper 01.11.2019 07:59

Možeš prebaciti materijale s Tyros2. Prvo konvertiraj samplove s konverterom za tyros3/4, i onda ubaci sadržaj. Video opisuje postupak.

https://youtu.be/6Bki0Rmq9Ug

drzof 02.11.2019 11:37

Hvala Casper, nije baš vidljivo ali pokušaću da se snađem.Samo još nešto, da li je bitno da semplovi budu na poziciji gde su bili i u tyrosu i ako je nebitno znači li to da mogu da ubacim još neke setove i da koristim sve istovremeno.??

casper 02.11.2019 11:49

1 Privitaka
Što nije vidljivo? Slika na videu ili nešto drugo?
Materijal s Ty2 koji ubaciš treba biti na LSM 000 da bi radile sve registracije kao i prije. Ostale materijale ubacuješ na druga mjesta, tj. LSB 001-127. Video od treće minute.

drzof 02.11.2019 12:38

Da, video nije baš jasan ali pokušaću sutra da konvertujem.. Hvala..

casper 02.11.2019 13:42

Slika videa nije jasna ili ti nije jasno što prikazuje? Ako je problem u slici, podigni u postavkama na 720p HD, ako je ovo drugo pitaj koja ti sekunda nije jasna.

tyros2 02.11.2019 15:10

Citat:

Originalno postovano od drzof (Post 308958)
da li je bitno da semplovi budu na poziciji gde su bili i u tyrosu i ako je nebitno znači li to da mogu da ubacim još neke setove i da koristim sve istovremeno.??

Ako se ubacuju setovi sa T2,T3 ili T4 najbolja i najlaksa opcija je da sve zajedno : UVI,UVN,UVD,registracije,ritmove i multipadove stavimo u jedan folder I onda sa tog mjesta ubacimo u YEM naravno ako se radi o dva ili vise seta. Na takav nacin svi fajlovi ce raditi kao na Tyrosima bez ikakvog naknadnog mjenjanja LSM.

Ukoliko je rijec samo o jednom setu onda je odlican primjer kolege Caspera.

Pozdrav

romario 02.11.2019 16:16

Nema ograničenja koliko stylova i semplova brojčano moze biti u tom folderu?

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

Tihotyros 02.11.2019 16:27

U jednom packu moze biti 128 semplova maksimalno i mozemo imat 128 packova ucitano.

Poslano sa mog SM-G973F koristeći Tapatalk
Dodato:
Naravno govorim o YEM-u. Klliko cemo ucitat u klavijaturu ovisi o memoriji.

Poslano sa mog SM-G973F koristeći Tapatalk

romario 02.11.2019 16:41

To znam.
Zato mi nije najjasnije to sto je tyros2 napisao.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

Trenutno vrijeme na Forumu 11:10

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org