![]() |
Ja imam 1820m , nedaje nikakav zvuk možda je u postavkama patch mixa kartice.
|
Pricaj, kako ne daje nikakav zvuk ?
|
Kartica radi samo taj s/pdif ne prima zvuk s g6.
|
Moras da odredis sta je master a sta slave, kao i uvijek kod digitalnih veza. U 1820 m ti je to u patch mikseru pod session settings.
|
Kako konkretno treba biti podešeno pod sesion setings ?
|
Ako ti je G6 master, a vjerovatno je tako podesen onda stavi na 1820 External Source SPDIF ili obrnuto ako je G6 podesen kao slave sto bi i bilo pametnije, onda stavi na 1820m
Internal. |
Khm..
otvori kanal PCI Card S/PDIF L/R; naravno podesi volume i pan i napravi SEND ako nije aktivan, kod mene je na ASIO IN 5-6 HOST
možda ovo pomogne... http://img386.imageshack.us/img386/2...6630ew4.th.jpghttp://img386.imageshack.us/images/thpix.gif http://img513.imageshack.us/img513/8...5600lo7.th.jpghttp://img513.imageshack.us/images/thpix.gif |
Koliko vidim,borite se kao i ja s Tyros-om...
Samo napred ! |
New o.s
Version 1.20 Software Update for the Fantom-G
http://www.rolandus.com/support/down...ownloadId=2302 Uspavane lepotice ima li neko od Fantomasha da je ustelovao spravu?=))Pitam se jesu to svi ustelovali masinu pa se vise niko ne oglasava na forumu?Pozdrav za kolege i puno srece u daljem radu. |
Novost od 1 GB RAM-a me jako oduševila,a jel zna netko dali su mu povočali broj mjesta user multisempla...znam da je bilo isto ko na X seriji do samo 128 user mjesta.Dal su i to sredili?
|
Khm...
Ma pe?eri jedni - šta nisu odmah dali 1GB već sad moram opet kupovat ramove bzvz! MA! :mad:
|
Citat:
Zato samo napred i nedaj tog Tyrosa;) |
Lepo je rekao amadeusvk!Ali sta je tu je!Do sada nisam koristio G6 za pravljenje presama tako da mi je 512Mb rama i previse.Ali ako se radi u studiskom delu onda je pozeljno imatu 1Gb rama!
|
Evo male video prezentacije Fantom G Version 1.20
|
Khm...
G6 koliko se sijećam ima samo jedan (slot) mislim da se to zove, utor za memoriju. A postoji li uopće takva memorija od 1GB???
...na netu nisam nigdje našao. |
Naravno da postoji...u bilo kojoj radnji trazi SODIMM memoriju od giga i dobices...desetak eura,smesno....
|
Khm...
U Hg Spotu sam od 512Mb platio nešto manje od 50Eur pa nema mi logike. Koja je razlika između DIMM SDRAM i SO-DIMM SDRAM, što vidim da ima u ponudi? Btw, trebam PC133, a vidim to samo pod SDRAM i nema od GB.
(...Though, I can't vouch for it. We found that finding 1GB RAM that conforms to the PC133 spec of the Fantom-G hard to find in some countries. OEMPCworld.com was able to source RAM for us in large quantities that we could direct customers to world-wide.) |
Citat:
Ja sam Tyros-a riješio...;) |
Citat:
|
Odradio sam update na 1.20....
Nije bilo nikakvih problema.Sve sam uradio po uputstvu...... Mislim da mi je Bandza rekao da je imao nekih problema,ali da je to resio.Ja nisam imao nikakvih problema,pa se pitam u cemu je bio problem kod Bandze? @Bandza Posle instalacije 1.20 sam odmah uradio reset i odmah nakon toga ucitao svoj set u Fantoma bez ikakvih problema.Fantom je ocitao sve semplove sa fleske....... Neznam u cemu je bio problem kod tebe? |
Milanche...i meni je update prosao bez problema...pre neki dan sam drugaru namestio g6...sve radi besprekorno...
|
Moj isto radi bez greske,za sada.......
|
Khm...
Nije mi bilo hitno pa nisam spomenuo, al sad me već kopa...
Naime, portament mi ne radi u patch modu. Tek kada boju ubacim u live, tamo radi. Što može bit problem? Pokušao sam učačkat, al ne ide... Ako ima netko neku boju urađenu od njegove sirovine, volio bih to ubacit pa da vidim parametre. |
Isti problem..........
Radio mi je portamento i mono u SINGLE pa sam prilikom stelovanja nesto zajebao stvari i sada u SINGLE nemogu da preslusam boju sa tim parametima,a u LIVE mogu...... |
Khm...
Malo sam čačkao i nešto učačkao.
Naime, uspio sam podesiti da portament radi i u single modu, ali ga je potrebno upaliti pritiskom na tipku S2; Postavke u sistemu; 6. grupa odozgor - Switch S1/S2 ...sys ...OFF ...MOMENT... ...CC65 (PortamentoSW) ...LATCH !!!SYS WRITE!!! (P.S. znate li za "samotestiranje"; http://img223.imageshack.us/img223/6...0204br3.th.jpghttp://img223.imageshack.us/images/thpix.gif ) I parametri patcha: MONO LEGATO ON ON LEGATO RATE NOTE 8 (P.S. ovo ne radi. Kada sam to "učačkao" za portamento, to je bilo u njegovom setu, bez usb sticka... Sad to isto podesim s mojim setom i - ne radi!) Što Gala kaže, možda je kriv update??! |
Mislim ja da je on jos uvijek pun bugova kojih ni ovi u rolandu nisu svijesni......
|
Khm...
Dal' tebi portament radi u single modu?
|
u šta ste se vi uvalili ,ccc;)
|
Nemam pojma nisam isprobavao,malo sam ga zapustio sto se tice programiranja........
|
pa ako je do novog OS-a onda jbg...
a i vi bre,klavijatura je totalni mrak i ovako sto ubacujete novi os,sta ce vam kad svakako zvuci je#e kevu (ja pratim temu iako nisam fantomas,ali kupicu je nakad valjda....) ps to ko ono : "tata,tata kad cemo mi kupiti golfa 4?" "sine,kad izadje golf 18,eto tad !!" |
Ovo nema veze da OS-om.
Kad sam kupio klavijaturu sve je radilo,ali prilikom stelovanja smo nesto sjebali. Moja teorija........:D Kada sam hteo da namestim funkcije na S1 i S2 ja sam prvo stavljao da mi ta dva prekidaca budu za iskljucivanje i ukljucivanje MONO i PORTAMENTO.Tako sam verovatno iskljucio MONO i PORTAMENTO ,a odmah zatim sam promenio funkciju tih dugmica u TRANSPOZE. Tako je klavijatura zapamtila da u SINGLE modu PORTAMENTO I MONO moraju da budu iskljuceni. Ako je tako kako sam reko,onda......... Treba vratiti funkciju dugmica S1 i S2 na funkciju ON/OFF portamento i mono ,pa onda ukljuciti da te funkcije budu aktivne u SINGLE modu,pa onda opet postaviti ta dva dugmeta po zelji........... |
Pa da
Ja sam imao problem sa portamentom kad sam upalio da mi na d beam bude kolicina istog i jedva sam vratio cackanjem kojeg se ne secam!
Inace moj prijateljski savet za sve one koji se razmisljaju da kupe ovu klavijaturu neka odmah odustanu.Jert ovih par problema o kojima se ovde pise nisu svi oni koji postoje u klavijaturi.Svakako izbegnite kupovinu ovog instrumenta.Ja sam vec u dva navrata pokusao da napisem na ovoj temi sve ono lose sto mislim o Fantomu G ali ni jedna od te dve poruke nije ovde osvanula.Pokusacu i treci zadnji puta za koji dan.Cisto da ljudima otvorim oci.Ne zelim vise da hvalim Fantoma tj da branim svoju investiciju.Djubre od klavijature.Ja sam se ponasao kao da mi je Roland poklonio klavijaturu i rekao da pricam sve najbolje za nju.Od sad ide samo onako kako jeste , a to kako jeste nije nikako pozitivno.Ali da neko ne shvati pogresno ja ipak mislim da je to odlicna sprava, i necu je prodavati iz principa jel sam tri meseca izgubio namestajuci boje glupo bi bilo da prodam masinu sad pa da kupim XS-a recimo ili M3 pa da opet tamo cackam sve ponovo,doduse cini mi se da bi to trajalo bar 5 puta krace.Ja cu pokusati ponovo za koji dan da napisem makar jedan deo falinki koje ova klavijatura ima. |
Nemoj da si na kraj srca Bandzo.....;)
Mozda imas problema sa konekcijom ,tacnije sa uploadom ........... |
E zato sam ja sebi uzeo i M3...........da si skratim muke........;);)
|
Ja sam zato da se malo piše o manama svojih klavijatura...
A ne samo ovaj bolji ,onaj bolji... |
@imported_romario
Cuo sam se sa Bandzom!!!!Napisace on gde je imao problema i sta mu se ne svidja,ali mi je rekao da nece da je menja......;):) Dobar je G6......:D=)) |
Znam ja da je dobar.Kao i svaka novija klavijatura.
Ali interesantno bi bilo da napišemo svoja i drugačija iskustva ,osim onih kako je sve super i najj.... |
Khm..
Desilo mi se noćas nešto čudno...
Ubacim wave sa sticka u već učitani project u klavijaturi, (taj wave je bio na sticku br. 2) i učitao je, ali ne dozvoljava spremanje, memory full. S obzirom da memorija nije popunjena ni do pola, u čemu je problem? Vidio sam da je netko imao isti problem, pa me zanima rješenje. Hvala. |
Malo da skrenem s teme...
Amadeusvk,trebao bi set za x3,sa bas gitarom. Imaš li možda? Ide li on na posebni izlaz na x3? |
Khm...
S bas gitarom nemam, al znam tko možda ima...
Odakle si ti? |
Trenutno vrijeme na Forumu 09:24 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org