YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg Pa600 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23591)

rolandx 22.01.2013 08:18

Citat:

Originalno postovano od daliborkorg (Post 234645)
Pa 600 je najnekvalitetnija klavijatura koju sam probao u zivotu :(

Sreca tvoja sto ti je ona prvra najnekvalitetnija... Da si svirao na Pa50 i Pa500 razumeo bi nase radovanje... Ovo je definitivno aranzer sa najvise rama koji sam imao u zivotu :D. Dirke...mmmmm melem naspram Pa500. Tako da bih od srca voleo da delim tvoje misljenje razocaravajuce, ali nazalost imao sam losijih iskustava :-$

nikadvisekorg 22.01.2013 08:24

covek svira pa1x pro i zato mu je misljenje malkice subjektivno, ali ako se stavimo u njegovu situaciju i tacno. U poredjenju sa pa1xpro jeste tako, ali u poredjenju sa pa50 nije nas tako...

Послато са ZTE Skate користећи Тапаток 2

rolandx 22.01.2013 23:18

Evo ovako, napokon mi je stigao pa600 pa i da ja iznesem svoje utiske. Dirka, hmmm... je li glupo da kazem da sam ocekivao vise ( ili sam se nadao) ali dobro. Od poslednje dirke do ilice kucista je OGROMNA rupa koja para oci i skuplja prasinu tacno pod gumice dirki. Zvuk generalno je dobro promovisan ( govorim o fabrickom sound-u.... desna ruka). No DNC se bas i nije nesto pokazao u smislu kontrole nad njim pa i samim zvukom. Moglo je bolje. Display WIDE varijanda totalno nepotrebna. Pored ogromnog display-a treba biti robin hud... uski prozorcici. Ali je kolor . Jeeeeeeeee.... Generalno sam zadovoljan samom sintezom zvuka za ulozen novac. User mesta ( favorite) za ritmove, pregrst.... lepo. Search opcija, fino.... Mesta za USER sound i drums, sasvim pristojno. Cini mi se da su mogli same funkcije malo bolje da rasporede. Nepotrebno su ugurali funkcije koje se ne koriste cesto na sredinu klavijature. Tasteri su zbijeni u ne pregledni. Ako su mogli da stave tastere za boje, mogli su i za ritam .... Ne zamerite mi, ja jesam sitnicar, ali za taj novac generalno, OK. Mada trebace mi vremena dok prebolim Pa500 ( sto se tice funkcija). Nikada se necu navici na to sto nema FILL odvojeno. Strasno. Sinhro start i stop nisu odvojeni. Kao na Pa80.... Uffff, al ajde. A set ce mi trebati jedno mesec dana da sklapam da bi dobio nesto. ne pocinje mi se jer nemam dobru podlogu ( drum bass ritam kontre.....) . Neka mi neko kaze da je best set odlican:mad:. Da ne skrecem temu malo sam se razocarao vremenom koje mi je potrebno da nadjem materijal... ali doci ce sve to na svoje, nadam se. Kada zaboravim na semplove i usresredim se na fabricke postavke. Ima i toga....:rolleyes:.

Minicevac 23.01.2013 00:07

Bilo koju klavijaturu da si uzeo treba vreme da se naviknes i vreme da je sredis to je normalno...U zdravlje da sluzi :)
Postovano sa mobilnog uređaja

iljusin 23.01.2013 02:00

Pa gde su prelazi fill 1,2,3 kako sta

Minicevac 23.01.2013 02:09

Na istim tasterima gde su i varijacije ritma...Ljudi sve je to vec napisano sedite malo pa procitajte...

iljusin 23.01.2013 02:21

Citat:

Originalno postovano od Minicevac (Post 234805)
Na istim tasterima gde su i varijacije ritma...Ljudi sve je to vec napisano sedite malo pa procitajte...

pa kako 4 prelaza ima

Minicevac 23.01.2013 02:32

Da,cetri prelaza isto kao i pa3x zato i cita njegove ritmove...

ernie 23.01.2013 05:17

Neznam jeste li upoznati da se radi o dvije klavijature Pa600 i Pa600 QT-(quarter tone) za orijentalnu muziku. Ovdje kod nas ta obicna Pa600 kosta 980 eura a ova QT 1100 eur..
Pitanje je jeli pametno uzeti ovu QT verziju imali kakve koristi od tih QT-(quarter tone) s obzirom da je skuplja 120 eura..

Akordeonista 23.01.2013 09:00

Ima ako ces da ides u Istanbul da sviras i zurlas zmijama!:"> Za nasu svirku nema potrebe za tim...

Trenutno vrijeme na Forumu 14:15

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org