YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   KORG PA3X - Oficijalna Diskusija (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17681)

opusdei 03.01.2012 12:42

Citat:

Originalno postovano od ella 85 (Post 199147)
ja sam probao korgove i ona jeftinija i ona skupa(150€) i ne rade dobro ni na jednom pa800 ni pa2xpro,rade one ali pregrubo pojacavaju,kad predjem sa tritona patim se kad radim s pedalom,jel ista stvar i na pa3x ako je neko probao,poz

Ja jos vozim moj PA800 i koristim odavno expresion pedal. Moja pedala (Yamaha) je radila "fenomenalno" dok nisam instalirao OS 2.0 i ostale updejte na moj Pa800, od tad pa do danas pregrubo pojacava i strasno nervira.
Evo sad cujem od vas da je to slucaj i sa ostalom PA serijom.
Pozdrav

aleksandar031 03.01.2012 12:53

Meni na pa2xpro radi sasvim normalno, najobicnija exp2

ella 85 03.01.2012 16:28

ja imam isti problem,meni pregrubo pojacava na pa 800,nije do pedale probao puno novih pedala i drugih pa 800,sa svim isti problem,uskoro planiram kupit pa3x nadam se da tog problema nece vise biti,meni je to velik problem jer znam kako sve pedale rade na tritonu,savrseno glatko,i naviknut sam na to,uzas je svirat pa 800 sa exp pedalom
tek sad sam vidio da sam i ja u ovoj temi heh,sorry

profmiso 03.01.2012 16:32

Pedale

Citat:

Originalno postovano od opusdei (Post 201369)
ja jos vozim moj pa800 i koristim odavno expresion pedal. Moja pedala (yamaha) je radila "fenomenalno" dok nisam instalirao os 2.0 i ostale updejte na moj pa800, od tad pa do danas pregrubo pojacava i strasno nervira.
Evo sad cujem od vas da je to slucaj i sa ostalom pa serijom.
Pozdrav

ima raznih!
Najbolja koja radi je od starih klavijatura elka i slicno- al su prilicno skupe cak i polovne oko 100eur!!!
Koje se moraju preprvljat jer imaju drugaciji ilaz
al rade perfektno, postepeno i ravnomjerno pojacavanje
dok sve ove nove i jeftine presdkacu, naglo pojacaju i sl.

ella 85 03.01.2012 17:28

ja rekoh da nije do pedale,jer na svakom tritonu te pedale rade perfektno precizno,od one najjeftinije beringer do najskuplje,do klavijatura je

profmiso 03.01.2012 17:48

Citat:

Originalno postovano od ella 85 (Post 201391)
ja rekoh da nije do pedale,jer na svakom tritonu te pedale rade perfektno precizno,od one najjeftinije beringer do najskuplje,do klavijatura je

na pa80 i pa2xpro rade ok elka pedale!
-to su specijalne teske velike pedale za dvoredne orgulje
ili za elkavox harmoniku

a ostale prave problem

za pa3 neznam nisam probao

probaj!!!

bokivelik 03.01.2012 21:47

....

Ljudi hteo bih da vam pomognem... Naime na Pa 800,pa2x,pa3x itd. imate opciju "Calibration" e kad kalibrisete pedalu ona ce bojle da radi....:D ja duze vreme ne koristim pedalu jer u glavnom su mi boje lepo nivelisane tako da mi netreba...

ella 85 04.01.2012 00:56

ja kad pisem o problemu sa pedalama prvo navedem da sam uradio kalibraciju i sve sto treba da se uradi,i opet je problem tu,mozda jednostavno neki ljudi nisu nikad svirali na tritonu odma su se navikli na pa seriji onako kako je pa im nije problem,mozda je samo meni problem nakon godina svirke na tritonima,ali na pa 800 kad sviram harmoniku nikad ne mogu izvuc iz nje kao iz tritona bez obzira sto preko midija vucem boje iz triton rack,upravo sto puno pedala radi u toku svirke

opusdei 04.01.2012 11:42

Citat:

Originalno postovano od ella 85 (Post 201391)

I ja rekoh da je radila perfektno prije O.S-a 2.0 i pre toga na PA80 sto sam imao davno.

profmiso 04.01.2012 13:18

Citat:

Originalno postovano od opusdei (Post 201456)
i ja rekoh da je radila perfektno prije o.s-a 2.0 i pre toga na pa80 sto sam imao davno.

pa80 je inace za mene the best!!!

Cak i pa2xpro ima limit na 200.000 tonova u sekvenceru a pa80 to nema. To je samo jedan detalj. Ima ih mnogo
laksi je za rukovanje i logicnije su postavljene neke stvari
tako i pedale rade sasvim ok!!!

Trenutno vrijeme na Forumu 17:21

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org