![]() |
Casperu magistre yamahe, uspio sam, jos jedno hvala veliko ;)
|
Nema problema, tu sam kada stignem i ako znam. Za informaciju, postoji mnogo malih programčića s kojima se lako i efikasno može riješiti veći dio problema koji dolazi s Tyros modelima. Lako ih je naći na webu jer su svi postavljeni na jednu stranicu i svi su odreda free što posebno veseli.
Kada sam se prije godinu dana prvi put susreo s Yamahom sve mi je bio konfuzno, pogotovo kada bih poželio "zagrebati malo dublje" u editing. U početku me je zbunjivao SFF2 format koji se koristi u Tyros 3/4,PSR S710/S910/S650/S550/A2000, CVP 5xx. Pišem u ovoj temi o tome jer vjerujem da će mnogi korisnici pronaći odgovore na vlastita pitanja, a koje si ti već postavio. Ako se žele obrađivati CASM kontrole morat će se prvo napraviti konverzija u SFF1 format. Na žalost, u nekim slučajevima se tada izgube svojstva MultiVoices soundova i ne dobiva se dobar rezultat kod obrade. Može se i tome doskočiti ali .... Ono što veseli je mogućnost potpunog editinga, isključivo uz korištenje računala i uz neizbježno dobro poznavanje materije. |
Hocu da pomijesam samp basa i wave od clapa, jel mogu to u tyrosu da uradim ili moram sekvencer da trazim?
|
Ako sam dobro shvatio, ti bi želio imati sound bas gitare koji u sebi sadrži hands clap. To možeš jednostavo napraviti tako da na sample basa dodaš drugi element koji sadrži hands clap. Najbrže i najefiksnije je to napraviti u Voice editoru na kompjuteru ali se može direktno i u klavijaturi.
|
Provalio sam to vec, e sad jel se moze u taj element 2 dodati na recimo harmoniku tercu, ali da ne moram sampl pretvarat u wav nego da importiram direkt iz klavijature sampl?
|
Moze.
|
Može. Preduvjet je da u RAM memoriji imaš sve samplove koji su ti potrebni za terce. To radiš tako da označiš ELEMENT 2 > ADD WAVE > SELECT WAVE > odabereš sample koji će svirati tercu > EXIT > dodjeliš parametre.
@Tranzit - bio si brži za trenutak :-) |
Hahahaha... startovao sam nedozvoljeno rano... bicu diskvalifikovan, garant. Nego, silno mi je drago da ovdje ima bar jedan koji odlicno poznaje ovu materiju i da ne mlatara nebuloze kad pise po forumu tek da bi pokazao kako i on nesto zna.
|
Hvala vam momci na pomoci, nasao sam vec odradjenu tercu, ali za harmoniku, hocu sad da napravim i za druge neke boje. Mozete li mi reci koje parametre da iskopiram?
|
Bas stalno citam o tim crtama na displayu na t2, pa da pitam jel to i kod t3 problem?
|
Trenutno vrijeme na Forumu 19:17 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org