YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   IT Sektor (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Izbor maticne ploce (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23668)

ЂолеПФК 11.10.2012 22:15

Model broj 6 iz prvog posta maticna, a graficka nVidia GeForce 9600 GT.

Sent from my Telenor_OneTouch using Tapatalk

marko87 12.10.2012 02:12

1 Privitaka
Naravno moze da "primi" graficku jer poseduje PCI express slot. Kazes da su ti rekli da je maticna i napajanje i da si kupio obe komponente. E sad ako si kupio neko dvestagramsko napajanje moze da se desi da je slabo da potera grafiku.

Uradi ovako:
pocupaj sve kablove, ostavi samo kablic za paljenje na system panelu, i kablove od napajanja. Obavezno prikljuci speaker na slici je obelezeno crvenom bojom. I probaj da ga palis bez Ram-a ili grafike, trebao bi da cujes par puta beepove. Probaj obe kombinacije i svaki put bi trebalo da cujes beepove, to znaci da je ploca ispravna.

Ukoliko bude bilo beepova vidi negde da pozajmis na probu neku pci-express graficku kojoj nije potrebno dodatno napajanje ili pokusaj negde da pozajmis ako neko u okolini ima neko kvalitetnije napajanje tipa chieftec, LC power, Bequiet.

Sejox 12.10.2012 02:30

Sta u stvari znaci da ta maticna ploca "ne moze da primi graficku kartu".?
Ne prepoznaje je ili je nesto drugo.?

Ma,Marko tu konfiguraciju ce pogurati i MSI-jevo napajanje od 400W a ne nesto kvalitetnije.
Jedino ako je bas neko "lijevo" napajanje od 200W ili slicno.

ЂолеПФК 12.10.2012 05:09

Marko, odneo sam kompjuter kod coveka koji se razume vise od mene pa cu videti sta moze da bude problem.
Dino, usao je Marko u srz mog konfuznog pitanja. Sutra dobijam nazad komp, ako opet ne radi bacam ga u vulkan.

marko87 12.10.2012 12:21

@Sejox: Pokrenuce, ali je pitanje kako. Prosle godine sam slucajno nabavio 7900 Gto pa nije htela da radi sa core2duo e6750 i 2 gb rama. Nqpajanje bilo neko uz kuciste. E onda je dosao chieftec i resen problem.

Sent from my LT18i using Tapatalk

ЂолеПФК 12.10.2012 13:34

Ljudi, uspeo je decko da popravi, komp ipak nece u vulkan! Hvala svima do neba sto su mi pomagali i trpeli me ovoliko :D

tranzit 12.10.2012 14:38

Najvjerovatnije da "decko" nista nije "popravio" nego samo prikljucio sve kako treba. Kako god, vazno je da to sve radi.

zeljko 12.10.2012 15:03

Jos jedan primjer da netreba dirat zene ako se ne razumijes u njih i ako neces poslije da imas posledice zbog njih=))=))=))

marko87 12.10.2012 15:19

Pa ti nam ne rece sta je bio problem? Ili je samo kao sto kaze tranzit samo sve lepo povezano.

Dell 12.10.2012 16:56

Ae hvala Bogu, cekali smo tvoj popravak ko Esmeraldu da progleda jebem je coravu :lol:

Trenutno vrijeme na Forumu 22:12

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org