![]() |
Vlaxxy ima pravo,mozda je malo preostar ili cak ogorcen postupcima Rolandovih proizvodjaca dok Darko88 bije bitku koju je Roland vec davno izgubio bar sto se tice aranzera i njihove zastupljenosti na nasim prostorima.
Od tih famoznih boja koje se pominju kod GW8 ja jos uvek nisam cuo nista i jedva cekam da cujem rezultate kad dodje u ruke pravog muzicara(citaj "onog koji ne zali truda i vremena da postigne ono sto zeli") Cinjenica je da ritmove ne mozes praviti na GW8,prave softwerske podrske za njega nema to jest i on je radjen po sistemu-evo ti konzerva ali kljuc je jos uvek kod mene.Najvise zbog toga treba sacekati sa kupovinom GW8.Cak i da se postave fantomove boje na mesto standardnih praistorijskih sa E86,G600 itd,itd, to nece biti to jer ce zahtevati jos mnogo truda i rada da se svaka udaraljka,ton i efekat ponovo nivelisu a to bi bio ogroman posao. Cik da neko postavi kompletan ritam za GW8 sa novim bojama i da to zvuci profi!! |
Ne bijem Bobane nikakve bitke nego me samo zanima da li gw-8 moze da posluzi kao kontroler tj da se u njemu ubace ritmovi recimo sa e-80 posto moj kolega ima problem prodao bi e80 zbog nekih njegovih razloga, a posto ima fatnom g6, on planira da u gw-8 ubaci dakle ritmove koje je koristio u e80 a da preko midi-ja vuce sa fantoma bubanj, znaci samo bubanj posto svira bas na klavijaturi?
|
Citat:
|
Nemozete da ocekujete od GW8 da vam zameni aranzer visoke klase..
|
@Darko88
Ovo sam rekao vise metaforicno nemojte da me pogresno shvatite,jednostavno sam hteo da kazem da imam slicno misljenje kao vlaxxy.A sto se tice ritmova sa e80 negde sam procitao da moze ,sad kolko je tacna informacija ne mogu da znam.Povezivanje preko midija sa drugom klavijaturom je pod velikim znakom pitanja.Ponavljam ja imam EXR E2 koji je vrlo nestabilan ako cackas parametre dok ritam svira a kamoli kad bi primao i slao dodatne informacije.Style works ima podrsku za E2 pa sam se ipak ubio od posla da naglavim kakav takav set za svirku a mogu samo da zamislim kakav bi to posao bio na GW8 bez ovog programa. To ne znaci da se doglednoj buducnosti necu odluciti za kupovinu GW8 koji ipak ima neke znacajne prednosti u odnosu na E2. Pre toga bi zeleo da cujem nove boje o kojima se toliko prica i da znam nacin na koji bi mogao korigovati ritmove sa E2 da zazvuce na GW8. |
taman posla,milance, da moze da zameni, nego coveku je nepotreban e80 jednostavno velika je klavijatura i njemu to ne odgovara, a ima odlicne boje na g-6 tako da planira da sa g6 vuce bubanj a ritmove koje je imao da ubaci u gw-8
|
Citat:
|
ja bih mogao da se zakunem u E50 da moze da "vuce" boje za bilo koji part sa koje god masine je potrebno (ima zaista neverovatno dobro odradjen midi editing!)
GW8 je predvidjen da svira sam za sebe, jednostavno bez mnogo editinga i filozofiranja! U uputstvu GW8 vidim vrlo skroman editing za midi...mozda bi moglo nekako ali ne verujem da ce biti jednostavno: potrebno je poslati drums na 10-tom kanalu, sto je i moguce da ce raditi ali ne vidim da postoji "local off " samo za drum part (tako da ce se bubanj cuti i sa GW i sa fantoma) ispravite me ako gresim.... Mozda je moguce na sledeci nacin: poslati sve kroz midi out, ukljuciti "local switch= off" na GW8 i onda sve boje (solo,pratnja...) vuci sa spoljne masine (ovo poprilicno nema smisla). Najbolji bi nacin bio da pratnja (ritam) ide sa GW8 a solo da ide sa Fantoma. Naravno, da se lepo srede i upotrebe mogucnosti GW-a, ovo bi mogla da bude dobra kombinacija! PoZzz |
Citat:
Samo bih te ispravio, čini mi se da je jedan gospodin rekao da nije Sonic Cell u GW8.Znaš na koga mislim... A ja sam mišljenja da se radi o igrački.;) Dobroj igrački, ali ipak igrački...;) |
Sa 256 Mb sample rama ne bih se slozio da je igracka!
Kolega je rekao da nije kompletan Sonic Cell u njemu sto bi trebalo proveriti... Siguran sam da ima dosta toga iz Sonic Cell-a ali i mnogo vise, posto Sonic Cell ima svega 128 Mb sample ram-a. Da ne govorim o tome da GW8 ima "nase" boje koje, kad se budu upotrebile u okviru style-a (ritma), bi nacinila ovaj aranzer vrlo pozeljnom "igrackom". Od Sonic cell-a takodje ima tehnologiju (skup D-A konverter) koliko sam cuo. Ova klavijaturica ozbiljno moze da zvuci kao solo klavijatura sa aranzerom kao opcija. Tako to ja vidim. PoZzz |
Trenutno vrijeme na Forumu 17:27 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org