YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mixeri (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Yamaha EMX5016cf-Iskustvo i saveti (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=6194)

Boban010 20.10.2009 00:02

Mare vidim imas nov mikser,interesuje me koja je cena kod nas i kakva je uloga ovog kompresora,odnosno na koji nacin utice na glas(kako utice to se da cuti)?
Sto se tice novih snimaka mislim da bi ti mnoge izdavacke kuce pozavidele na kvalitetu istih iako doticne ocenjujem samo na osnovu zvucnika sa mog TFT monitora!

Marco7 20.10.2009 09:46

Cena je 1100e u Mitros music-u i to je najnize cena u Celoj Srbiji jer su oni zastupnici za Yamaha brend za ceo Balkan ja mislim!Sprava je opasna,samo to mogu reci a sto se komresora tice ja koristim Dbx externi i stvarno pegla glas,potrebno ga je lepo nastelovati i bas odvoji glas od instrumenata i sve gde viknem i gde se razderem jace on ispegla na neku normalnu snagu i izgleda kao da sam se po malo izmakao od mikrofona!Sve u svemu odlicno radi a i Yamahin kompresor koji je u samoj mikseti takodje odlicno radi,slabije od Dbx-a ali u svakom slucaju odlicno!Mogu i reci da sam prezadovoljan sa miksetom ;)

Boban010 20.10.2009 10:30

Mnogo je to para za mene,a "ja bi je tako rado posedovao"!

Marco7 27.11.2009 17:55

Evo jos jednog utiska sto se ovog miksera tice :) Jos je nisam kacio na 4 kutije jer uglavnom koristim ozvucenje iz lokala posto su to najcesce diskoteke u pitanju!E za veceras sam morao da aktiviram i dve dodatne kutije koje prvi put palim i inace prvi put radi mikseta na 4 kutije!Zvuk je vrhunski,toliko upecatljiv i studiozan da to nije normalno i miketa opasno izbacuje snagu!Totalno rastereceno radi sto me bas prijatno iznenadilo!Znaci jos jedan plus za EMX5016 Cf :)

dado123 21.12.2009 16:47

da pitam i ja dali bi pogrješio kada bi prodao dynacord pm1000/2 i uzeo yamahu EMX5016cf a najviše se tezgari svadbe ponekad lokali i kod nas je cjena ove yamahe 2300km. Bez polemike da nebude svađe i četri plus jedan nam je sastav!!

Marco7 21.12.2009 16:54

Evo ja cu da ti kazem,radio sam na Powermate-u zadnjih 10 godina,uz to sam isprobao mnogo miksera tipa Montarbo,Mackie i sta ti ja znam da ne nabrajam sad . . . Emx5016Cf odlicno radi na 4 kutije i uposte se ne greje i to,toliko radi stabilno da to nije normalno dok ne znam kako se ponasa na 6 kutija jer nigde u specifikacijama ne pise nista o radu na 2 Ohma . . Jedno je sigruno da je PM1000/2 jaci sa snagom od nje ali sto se mene tice Yamaha daje daleko bolji zvuk,daleko je ispred ali je treba leoo podesiti!Najbolje ti je da uzmes kod nekoga i probas i odradis jednu svirku ali da je neko lepo nasteluje jer ona nece kao PM stavi sve na nulu i rokaj,nego lepo da se umiksa Eq i da se lepo iskoristi kompresor i probaj pa ces sam da vidis ;)

dado123 21.12.2009 17:52

e moj prijatelju marko ja bi to rado probao međutim nitko kod nas nekoristi yamahu svi rade na pm1000.tako da je teško da ču je probati a vidim da svi govore da daje ljepši ton zvuk yamaha od PM dynacorda.a problem za šest kutija nije još jedan slejv pored i trebalobi da hura to garant!!

Marco7 21.12.2009 19:05

E jbg da si blize ja bi ti dao moju miksetu da probas ;)

bojanzivkovic 24.12.2009 13:38

Moje misljenje o toj Yamahi EMX 5016CF ...
Tu definitivno nema sta da se proba ;)
Marko je sigurno jedan od naj kometentnih muzicara ovde da to potvrdi.
Neobhodno je da se covek pozabavi stelovanjem te miksete.
Sound u toku svirke je vise nego stabilan sto znaci da nema "dostelovanja" u toku svirke sto kod Dynakorda bas i nije tako.

Ali to je samo moje misljenje ...

shown 27.12.2009 06:36

kupih emx 5016cf ,kako je Marko o njoj odusevljeno pisao i odradih dva dana .Efekti drama ,kao da si u studiju .topla preporuka svima sto rade i folk i zabavnjake ,pravo moderno zvuci ,a ne ono dragi, agi. gosti.osti sti ti hehe mislim na delay

Trenutno vrijeme na Forumu 05:41

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org