YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Boban010-Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=13903)

makso68 03.08.2011 20:46

Lijepo,lijepo.Pozdrav druže!!!

nesaband 03.08.2011 21:26

ton je stvarno odlican,nisam to ocekivao od tih kutija i tog miksera.Kristalno jasno se cuje.

mrkic 07.08.2011 11:32

Sve je ekstra. Meni je odmah zapala za uvo terca u refrenu :D. I sto kaze Nesa ona gitara je super. Moracu i ja cesce da je koristim. Izvini Boki, ali sto kaze Zeljko Samardzic "kada svoje nemas tudje otimas, zato kradem";)

Boban010 13.09.2011 12:24

Evo jos jednog snimka sa istog rodjendana,koji je interesantan zbog solo boje u forspilu pesme.:lol:
<iframe width="420" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/eRieWiZy9tg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

GOKOARSOV33 15.09.2011 08:49

Super ovo zvuci !!!!

grandia 15.09.2011 09:08

odlicno bobane!

sad sam slusao ove zadnje demove posto me dugo nije bilo na forumu :)

zelim tebi i celoj ekipi jos hiljadu takvih svirki. ako se ne varam kod vas je tamo teska borba za tezge posto vas ima dosta dobrih muzicara u pirotu i okolini ... konkurencija ...

ti i tvoj bend ste definitivno jedan od boljih ;)

pozdrav

Boban010 15.09.2011 12:53

Hvala Goko,hvala Grandia!
@Grandia
U pravu si druze ali ovde kvalitet slabo igra ulogu,samo dogovor sa vlasnicima objekata u kojima se prave veselja(mito i korupcija).:D
Na stranu to sto nema para,sto nam omladinci skidaju tezge(kupi mu tata PAxxxx,dynacord je obavezan,pa "sviraj" do zore za flashu piva) i sto zbog pomodarstva vracaju cele bendove(njih sedmoro za 300Eura) valjda u inat svetskoj krizi ili iz straha da se muzicari ne bi obogatili....Tugaaa..
Pozdrav druze i hvala na komplimentima!

Beethoven 15.09.2011 15:32

"U pravu si druze ali ovde kvalitet slabo igra ulogu,samo dogovor sa vlasnicima objekata u kojima se prave veselja(mito i korupcija)."

Ovo nije tacno, u Pirotu kvalitet igra veliku ulogu. Sto si bolji, mozes vise para da trazis a i da imas vise svirki. Ja nemam dogovor ni sa jednim gazdom lokala a svuda sviram i budem ispostovan maximalno. Nikome nije zabranjeno da svira, dovoljno je da ga publika angazuje i moze na trgu u Pirotu svirati, niko mu ne brani. Al mora da vredi.

Takvi komentari nisu na mestu i vredjaju sve one koji u Pirotu rade. Moze se prostije reci da postoji obaranje cena, da se ljudi koriste svim i svacim da dodju do neke svirke i to bud zasto ali da kvalitet slabo igra ulogu, to je samar za sve muzicare u Pirotu. Ne treba to...

Pozzz

nesaband 15.09.2011 17:13

@Beethoven

ne slazem se sa tobom kolega.Ovo sto je @boban010 napisao ne vazi samo za Pirot i potpuno se slazem sa njim.

Meni je jako drago ako ti imas posla ali veruj mi da verovatno ima vise veze sa nekim marketingom ili necim sto tebe krasi pa zato imas posla ali generalno stanje je takvo da gazde uzimaju od 50-100 eura da bi nekog preporucili da svira u njihovom restoranu.
To se u Beogradu radi vec vise od 10 godina tako da kolege menadzeri kao sto su Knedla i jos neki imaju po 10 svadbi u jednom danu a neki muzicari koji su jako kvalitetni sede kuci.

Inace ja takodje ne placam ni jednom gazdi reket da bih imao vise posla.

odoh skroz van teme ali sam do sada vise puta hvalio Bobanove snimke tako da i dalje ostajem pri svom misljenju da je @boban010 odlican muzicar i da sve radi punim srcem i dusom.

Beethoven 15.09.2011 17:41

Nisam komentarisao Bobanov kvalitet i isprva nisam hteo da skrecem sa teme ali nisam mogao a da ne opovrgnem ovo sto je Boban rekao. Verujem da je tako u Bg-u recimo, mozda u drugim krajevima ali znam sigurno da to u Pirotu ne postoji. Vlasnici lokala cesto preporuce neki bend (na sta imaju apsolutno pravo) ali se organizator veselja sa tim ne mora sloziti i tu je kraj.

"U pravu si druze ali ovde kvalitet slabo igra ulogu..."

Ovo mi se ne dopada i tvrdim da nije tacno, ostalo sve mogu prihvatiti. Ni Boban, ni ja niti bilo ko drugi nema prava da generalno tvrdi da kvalitet slabo igra ulogu u Pirotu. Na to nema niko prava od nas, tu je publika da to proceni i mnogo je prosto: Ako vredis, angazovace te. Ako ne, sedis kuci. I nije samo sviracki kvalitet pojedinca presudan da on dobije status dobrog muzicara, da bude trazen i dobro placen. Ima tu jos 1000 stvari koje treba ispostovati i uraditi kako valja. Zato je mnogo pametnije preispitati to, potruditi se i raditi u tom smeru a ne pljunuti celu pirotsku scenu zato sto posla nema. Za nekog nema, neko ima i vise.

Slazem se da vreme nije ok, ima svega i svacega. Licno se meni dogodilo da su neki klinci svirali tamo gde sam trebao ja za mnogo sitnu lovu. Ali, to su klinci, ja im ne zameram. Njima je publicitet potreban (kao i svima nama u tim godinama) a meni licno nisu pokvarili nista, ja zbog toga nisam izgubio svirke niti sam nesto lose doziveo. To mi se nije dogodilo jednom, mnogo puta ali su me mnogo vise puta angazovali jer nisu hteli one "jeftinije". Meni to treba i to je licno plod mog rada. Takodje mi nikad nije bilo interesantno da me ljudi angazuju jer sam jeftin, ko sam ja onda i koliko vredim? Dobar muzicar je onaj koji ima mnogo svirki i za veliku lovu, nema dalje.

Sve svirke koje odsvira neko drugi u Pirotu a ne ja ili Boban su plod njihovog rada a plod naseg nerada ili toga sto nismo znali kako ih privuci da se odluce bas za njega ili mene. Ja to tako gledam pa mi je svaki takav slucaj nov izazov, da ta sledeca svirka bude garant moja i za dobre pare.

A da neki takav moj neuspeh pripisem "nedostatku kvaliteta u Pirotu", Boze sacuvaj. Jesmo svi jedni drugima konkurencija ali reci da kvaliteta nema u Pirotu opravdavajuci svoj neuspeh (ako se nedostatak svirki tako moze nazvati), meni to nije ni kolegijalno ni u redu.

U Pirotu postoji izreka "Koj si koga jebe, ti si gledaj sebe". I pametno su rekli. :)

Pozzz

grandia 15.09.2011 18:04

stvarno nije mesto da ovde o tome diskutiramo, mozda na drugoj temi ...
ali ja nikako nisam hteo da dodje do ove diskusije pa i nisam ni se pomislio da ce ovako da ispadne.

zeleo sam drugu bobanu vise svirki kao sto i svakome kolegi ovde na forumu zelim koji se seriozno muzikom bavi.

@beethoven

to sto neki muzicari imaju vise nastupa nikako ne znaci da su bolji od drugih muzicara. kod nas ta "formula" ne funkcionise

da se vratim ka temi: koliko ja na zadnjim video snimcima vidim, vidim da je narod veseo i dobro raspolozen. to je za mene prvi znak da muzika gostima odgovara. i tu se za mene prica zavrsava ....

pozdrav svima

milanceshow 15.09.2011 18:24

Ovo je podforum "Demo snimci"!
Nastavite sa temom.........

Boban010 11.10.2011 01:32

Evo jedanog coceka u mojoj "izvedbi",konfiguracija je Roland GW8 na kvadrat plus Vaxterov program Ailu koji svira terce.U pitanju je ritam(ideja za njegovu izradu pripada mom bivsem kolegi Dejanu u mom kraju poznatijem kao Silja) koji sam ja uradio i uz koji je svirano u realnom vremenu,dakle nije song.
p.s.Hvala Grandia,hvala Neso,bog vam dao zdravlja i srece i vama i vasim porodicama.
<embed src="http://www.*******.com/embed/834981356/2c6cb3bd" width="420" height="250" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></embed>

makso68 11.10.2011 12:45

Extra!!Odsvirano je tako precizno da zvuči kao song.Svaka čast i Veliki Pozdrav!

Boban010 11.10.2011 17:24

Hvala Makso,pozdrav druze!

nesaband 11.10.2011 17:39

jos jednom da naglasim:svaka ti cast,a posebno da kazem da bubanj izlazi opasno dobro i da je TO TO !!!!!

Boban010 12.10.2011 08:52

De si bre bata Nele,nema te sto godina!:lol:
Hvala druze na komentaru,pozz.....

nesaband 12.10.2011 18:12

Tu sam ja,Pratim svaki tvoj rad na GW8.Ovih dana bas i nemam mnogo vremena za forum,ali kad ti postavis demo snimak ja sam tu :lol:.

Stvarno si dobro odradio GW 8,maksimum maksimuma!!!!

Pozdrav.

magmont 18.10.2011 15:00

Bokane od kad je ovaj snimak..dobro zvuci

Boban010 18.10.2011 16:08

Snimak je skorasnji,dana kada je i postavljen 10.10.2011.Klavijatura je Roland GW8-E,inace isti taj cocek sam nekada snimao i na modulu RA800,e sad da li sam taj snimak postavljao na net,ne secam se....
Hvala na komentaru!

zeljko_mo 18.10.2011 16:13

ma svaka ti cast kolega... sve pohvale!

Boban010 19.10.2011 12:31

Hvala kolega,pozdrav!

jeftabgd 20.10.2011 00:00

Svaka cast,ovo odlicno zvuci!

Boban010 20.10.2011 22:03

Hvala bata Jefto,pozdrav druze!

nesaband 20.10.2011 22:15

Vreme je da ja nagovorim @Jefta bgd da i on kupi Rolanda GW8=))

Em dobra em laka em jeftina,kud ces bolje!!!!!

jel tako Bobane?

pozdrav za najkvalitetnijeg muzikanta iz Pirot!!!!!!!

Boban010 21.10.2011 12:12

Jeste druze tacno to u vezi klavijature,fali nam samo jos jedan update,mada i ovako odlicno radi posao.....Hvala druze na komplimentima!
p.s.Ima u Pirotu i kvalitetnijih muzicara od mene,ne zasluzujem ja to zvanje.Mada,ko sto vec rekoh to je jedna od manje bitnih stavki koja je vazna za ovaj posao.

Narodnjak300 22.10.2011 02:49

Druze vrhunski zvuci tvoja klavijatura a pre svega sviranje, pogotovo na ovom snimku "Peshachka GW8" i sviranje i zvuk je odlicno. Ako mogu da dodam da je bass najbolji od zvukova na tom snimku :)

tranzit 22.10.2011 03:46

Dobro ti to Babane ama obrati malo paznju na miks. Ima previse visokih pa kad to sve prodje kroz hall i delay prsti i sisti na sve strane. Bubnjar je dosta tisi nego sto bi trebalo da bude pa kompletan snimak gubi na druku zbog toga a taj strings je pojak pa pobi sve okolo sebe. Crash cinele su, vjerovatno radi tih pretjeranih visokih, prejake a bas bubanj bi trebalo da podignes za nijansu isto kao i bas gitaru (nju samo ekvilajzerom u donjem opsegu do recimo 120 Hz par Db). Jednostavno, smeksaj to malo. Svirka je konkretna, baratas dobro sinkopama i auftaktom, muzikalan si zestoko i jedino u dijelu gdje sviras harmonikom je bilo malo problematicnih trilera ali posto je bilo uzivo, kako kazes, to nema posebnu tezinu i znacaj.

Boban010 22.10.2011 12:55

Apsolutno se slazem sa tobom,najostrije su fus cinele,sto se drugog bojenja tice nazalost jedini ekvilajzer koji se primenjuje na ritam sekciju sam iskoristio za bas gitaru,master ekvilajzer je bukvalno odvaljen LO +10 i Hi +10.Ovde mogu da smanjim malo ostrinu ali sto se tice ovih niskih frekvencija ne bi valjalo jer su semplovi u kljavi previse kompresovani,pa samim tim previse "tanki".Uopste gledano,za neko ozbiljnije miksovanje je potrebna i neka jaca masina od GW8.Problem mi je predstavljala i aparatura koju sam morao da postavim ispred racunara,2GW8,laptop pa manjak kablova...Naravno sve to nije nikakvo opravdanje za greske u svirci,ima ih jos,ne samo u delu sa harmonikom,problematicni su mi trileri sa cetvrtim i petim prstom,a ponegde i sa trecim i cetvrtim....:lol:
Hvala druze na korisnom komentaru,lepo si ti to "opservirao"!:D
Pozzz......

tranzit 26.10.2011 00:37

Kad preslusavam demo snimke koji se ovdje postavljaju slusam prvih desetak taktova (jer ko bi to sve preslusao) pa ako u tim prvim taktovima nema ni "m" od muzicara onda uglavnom ne slusam dalje sem ako nije bas dibidus nebulozno odsvirano (tad slusam da cujem koliko covjek moze da ne zna da radi ono sto radi). Posto kod tvojih snimaka ocigledno nije ovaj drugi slucaj, preslusao sam sve i onda samo prenio na "papir" ono sta sam cuo. Kako god, ti si dobar svirac a to je najvaznije. Za miksanje i snimanje i ritmove i boje postoje strucnjaci koji to rade profesionalno a ti brate profesionalno sviras. Drz' se toga i ne beri brigu, ne moze ti niko nista.

romario 26.10.2011 10:03

Hajde molim te poslušaj moje demo (tranzit),
ako već nisi .
i napiši nešto ovako .

Interesantno je ovo tvoje viđenje ...

Boban010 26.10.2011 23:39

@tranzit
Najlepse hvala na komplimentima,veliki pozdrav!

zeljko 29.10.2011 23:50

Boban je KRALJ:)

Boban010 31.10.2011 13:57

De si bre bata Zeljko,veliki pozdrav druze,hvala na komentaru!

zeljko 31.10.2011 15:19

Evo me brate probijam se kroz zivot dok neprijatelji samo bacaju kamenje na put:lol:Salim se naravno malo...pozzz

Boban010 04.12.2011 21:02

Evo jedan "noviji" snimak,solaze su u vecini tise nego sto budu na tezgi ali neka da se cuju bolje ritmovi...Imam jos dosta uradjenog materijala ali nemam dovoljno vremena za snimanje pa ce opet biti nesto ali drugom prilikom,a za sad samo ovo....
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/59yEv06Ec-U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

sinisa 04.12.2011 22:15

Kolega jel ovo sam GW8 ili imas i le?
Stvarno extra sredjeno .:D

Boban010 04.12.2011 22:44

Samo i iskljucivo GW8E,hvala na komentaru,pozzz....

nesaband 04.12.2011 23:48

Kolega @Boban 010 je u GW8 ugradio Korg PA3,PA800,Korg TR i sad nas zeza:lol:

Sala na stranu,Ovo sto si ti napravio na Rolandu GW8 je samo dokaz da umes i da si vredan da napravis od solidne klavijature jako mocnu spravu.

Moracu da dodjem kod tebe na jedan skraceni kurs za pravljenje ritmova.;)

Sta da kazem,sve je na svom mestu i kako treba.Ja znam da ti jos uvek nisi bas zadovoljan ali nemoj da preterujes,i ovako si me presisao, sto puta to bolje radis od mene:lol:
Veliki pozdrav za velikog majstora iz Pirota=D>^:)^

zeljko 05.12.2011 00:06

To to Neso pohvali ga malo mozda i tebi napravi koji ritmic:lol:Ma boban je majstorcina i nema dalje svaka cast..Pozz

Trenutno vrijeme na Forumu 17:07

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org