![]() |
Ne znam, možda je konekcija između računala i klaviajture problem. Spajaš se bežično? Je si li probao putem USB sticka prebaciti sadržaj?
Prejaki bas bubanj na Stylu rješavaj u samoj strukturi Styla. Nema smisla korigirati jedan element i modulirati cijeli set. Jedino ako to nisi dao samo kao primjer. |
Bas bubanj sam naveo cisto za primjer,mislio sam na bilo koju vrstu edita.
Ja kako sam primjetio "Wirelles" sluzi samo za lodanje PACK-ova u klavijaturu.Ovdje mislim konkretno na sve osim Audio stylova,sa njima nemam iskustva jer ih nemam. Uvjek lodam setove preko USB! Prilikom rada sa YEMom klavijatura mora biti konektovana sa USB Cablom. Ali opet sve sto radis-editujes u samom YEMU mora biti "Sejvano" bas onako kao na Videu,ili Wirelles putem ili sa USB,treceg nacina nema ili ga ja jos nisam pronasao. Znaci sto vise PACK-ova I GB ima vise vremena zahtjeva. Pa I ako pravimo novi Custom da bi ga probao u samom stylu moras da lodas SVE ponovo. Jos nesto da pojasnim.Tyros5-YEM nisu spojeni u smislu kao Tyros3/4-Sound creator.Neznam kako to da objasnim ali kao da su YEM-T5 indirektno spojeni. Imam obje klavijature tu,jedna pored druge.Tyros3 i Sound creator rade kao Formula1 :) Dodato: Mislim ja Casperu :) vrijeme je da i ti umjesas svoje prste tu,tj da uzmes T5.. :). Brate tesko je ovako,ti postavljas pitanja a mi odgovaramo. Mnogo je lakse obrnuto... :) :) :) |
He he, nek i vama bude malo teško <:-P
Shvaćam ja da problem postoji pa pokušavam shvatiti nešto što nemam "u rukama". Zato napikavam s pitanjima, i obećajem da neću više. Barem ne ove godine. :D Postavlja se jedno, ono osnovno koje smo preskočili, jesi li pravilno instalirao drivere od klavijature u računalo? Neću sigurno uskoro kupovati Ty5, imam nekih drugih prioriteta :D. Ali ono što je sigurno, poslije "dočeka" i malog odmora "u planini" ću svratiti do prijatelja koji ima Ty5 pa ćemo poraditi na problemu zvan YEM. I ako treba "oprati" ove diletente iz Yamahe da nas ne za****ju više. :lol: |
Driveri instalirani po propisu,YeEModmah prepozna klavijaturu.Na ovo bih jos dodao da ako klavijatura nije spojena kako treba sa racunalom,YEM izbacuje "upozorenje" da klavijatura nije spojena.
:).. Samo ti pitaj,salio sam se ja,a ko ce nam pomoci ako neces ti.. :) U svakom slucaju hvala na svemu Sretna nova godina svim clanovima YU-MIDI foruma. |
E, stvarno nemam više ideje .... a onda niti pitanja, he he he, nadam se da ćeš možda naći dobar odgovor na stranom forumu ... pratimo se, ;)
I ja se pridružujem čestitkama, želim svim forumašima što više ljubavi, zdravlja i veselih nota u novoj 2015. godini. |
Yamaha daje besplatno da se skine Stage pack
This pack file contains 5 Custom Drum Kits, 17 Styles and 5 Registration Banks, adjusted for the usage on stage. The intention of this pack: more power and presence especially for the drum sounds within the styles. The Styles are selected Tyros5 Preset-Styles which are using the Custom Drum Kits. The Custom Drum Kits are based on Tyros5 Preset Drum Kits and can be edited and saved with the version 2.2 of “Yamaha Expansion Manager”. The Registrations call up the original Preset-Styles on the uneven numbered Registration Memories and the edited Styles of the Stage Pack on the even numbered Registration Memories, allowing you a direct comparison between original and remixed styles. Ima par ritmova koji su meni jako zanimljivi |
Da, Stage pack i pored toga su izdali patch list za Cubase.
Taj info kao i onaj za Update klavijature i YEM-a je bio objavljen na forumu još prije par dana. Ako nekoga interesira, postoji i besplatno preuzimanje za njemačko tržište za Custom Voices SFX-1 i KARNEVAL Multi Padove. Nešto se Yamaha razmahala s ovim free materijalom. :D |
Stage Pack-nista narocito....onako.Nemogu se editovati u YEM-u.
Da se vratimo YEM-u.Sa zadnjim Updateom je dosta poboljsan mada jos uvjek nije na nivou T3/4 sound editora.Jos uvjek fale neke sitnice ali naravno bez njih se moze zivjeti. YEM sada 100% konvertuje Tyros3/4 Custom voices/drum bez ikakve greske. Mogu reci da je tek sada Tyros5 na nivou na kojem treba da bude,i tek sada se vidi velika razlika (pozitivna) na osnovu predhodnika. Ukoliko neko zeli da uzme klavijaturu i interesuje ga nesto,slobodno neka pita. Pozdrav! |
Danas je izdan novi update. Ovog puta je Yamaha promptno odradila posao. Korisnici su se žalili na zastajkivanje klavijature prilikom brzih izmjena registracija, a vezano uz Ensemble Voices.
Citat:
|
Da
Nema vise problema,ovo su rijesili... U ovom slucaju bili su brzi,,,, |
Interesantno i istovremeno veoma indikativno. Vrlo sličan problem, sličnih simptoma je imala Audya i do danas nije riješen nikakvim update-om. Yamaha to odradi praktični 30-tak dana od prijave nedostatka. Ako se ne varam, jedan je korisnik nedavno prikazao video, obavijestio Yamahu o problemu i nije pristao na to da šalje klavijaturu u "centralu" da bi istu testirali. Znači da se nije radlio o Harware problemu.
To dokazuje da bi razmišljanje koje sam napisao prije par mjeseci moglo biti vrlo blizu istine. Citat:
|
Citat:
To mene i najvise zabrinjava.Ta poslovna politika. Ako povecaju GB-tazu na Tyros6 a ne budu voljni zbog poslovne politike dogradit na T5...eto problema meni sa zenom..... kako joj objasniti da se mora uzeti T6. :) :) :) |
Pozdrav ljudi. Novi sam na forumu, pratim vec dugo vijesti i desavanja o Tyros-u 5 (vlasnik sam trojke) i spreman sam za prelaz na peticu, pa rekoh da se ukljucim i ovdje :) skinuo sam YEM, zadnji firmware, USB drivere i ostalo, sve spremno ko zapeta puska, jos da ode trojka i napadam T5 76-cu :) imam par pitanja:
1. Kakva je sada situacija sa YEM-om, jel se i dalje mora raditi reload svega nakon editovanja neke od boja ili drum kitova, ili su to pametnije rijesili? 2. Moze li mi neko objasniti kako ide stvar sa linkovanjem audia na multi-pad, bolje receno, GDJE je smjesten taj audio file, na tih skromnih 120 i koliko vec mb ili negdje na HDD-u? I da li je taj ''audio'' pad pametan, pa krece na prvu u taktu, ili ga moram pritisnuti u milisekundu da bi svirao na mjestu? Na T3 su multi padovi u biti midi fajlovi koji koriste interne instrumente, i rade precizno ''na prvu''. Svaki user koji sam ja sam pravio sam morao koristiti u sync-start modu da bi kretali na prvu(na kraju sam ih prestao praviti, jer je beskorisno) 3. Klavijaturu cu uzeti sa 1 Gb flash memorije. Uz tu memoriju dobijam dva vaucera za bilo koja dva pack-a koja yamaha prodaje. Nakon registracije, skidanja i importovanja tih packova, da li ja mogu zamijeniti svoj ram za drugi(mutec 2gb)? Nekom logikom mislim da je ta registracija packa vezana negdje u sistemu, a ne u ram-u, ali nisam upoznat sa tim, pa ako neko bolje zna neka me uputi :) 4. Sve moje boje i drum-setovi sa T3 su spaseni na HDD-u u jednom fajlu, koji se pri paljenju ucitava u RAM. Da li je taj fajl ustvari ''PACK''? Ja se unaprijed izvinjavam ako sam postavio neko od pitanja koje je vec razjasnjeno. |
1. Da mora se relodati svaki puta.
2>Nisam probao to ,probacu cim prije pa cu ti odgovoriti. 3. Neces imati nikakvih problema prilikom zamjene memorije 4. Da to je jedan pack na T5 I takvih mozes imati bezbroj u t5 odnosno onoliko koliko ti 2gb rama dozvoljavaju. Pozdrav |
Hvala kolega na odgovoru, sad mi je jasno ovo za pack. Kakvo je stanje sa npr mojim ritmovima koji koriste taj pack, idu u isti folder gdje i moje boje, i onda sve radi kako treba? Najvise me zanima ovo. Npr, set sa T4, dao mi prijatelj, ima custom drum kit i neki user strings koji mu je bio na mjestu 120, i njegova gitara sa user mjesta 60. Naravno u mom T3 ja moram to prepodesiti, jer je on limitiran na 127 mjesta. Jel i T5 ima taj problem, ili ce on sve te boje sa T4 citati kako treba ako ubacim i njegove ritmove u isti folder?
Dodato: Da budem precizniji. Imam folder sa drum setovima i bojama sa T4, i recimo jedan style. U tom style-u, na perc traci je neki njegov custom set sa user mjesta 5, na drum traci drum kit sa user mjesta 20 (mislim na user mjesta u drum setovima). Na bass traci je npr mega bass, na pad traci i ostalim trakovima neki od njegovih user boja. Ako ubacim sve njegove farbe, drum setove i ritmove u jedan folder, da li tyros 5 ocitava sve kako treba, ili ja moram rucno stelovati i pogadjati gdje je koji set bio? I kojim postupkom uopste taj folder sa usb-a postaje pack, ili se u YEM-u jednostavno selektira sve, i prilikom importa to postaje pack? |
Svaki set sa Tyros3 ili Tyros4 ces staviti u posebne foldere,
Znaci u jedan te isti folder sve sto je vezano za taj set:Library sa custom voices/drums,multi pads,styles,Registrations... Onda ih takve nalodas/importujes u Yem. Pack ce sve zapamtiti i u ritmovima,Multipadovima ce sve raditi kako treba. Iz Yema ih lodas u klavijaturu,..moj savjet lodanje preko USB. |
Razumio. Moj T3 kompletan postaje pack, kao i ti semplovi sa T4 - drugi pack, itd.
Kakva je situacija sa importovanjem custom semplova iz jednog mog seta od T3 u neki od setova u pack-u od T4? |
Nevidim problem u tome,mada nevidim ni razlog zasto bi to trebalo.
Kad nalodas Pack-ove ,sve iz tih packova je jednako dostupno kao i interne stvari! Mozes da mixas sve nabilo koji nacin ti se prohtije.... :) Ma sila velika ovaj Tyros5.Ogroman napredak na osnovu Tyrosa3. |
Ne ne, mislim ako imam drum set sa 5-6 specificnih semplova u jednom packu, da li je moguce da ih prebacim na isto mjesto u drugom setu u drugom packu, kao sto se radilo u Yamaha Voice editoru, jer i dalje imaju dvije trake za bubanj/perkusije(mislim na transfer vlastitih semplova, koliko znam sve iz Yamahinih packova je zasticeno). Jos da mi je saznati na kom principu rade audio-linkovani multipadovi, to bi bilo super. Koliko mogu da shvatim do sada, jedina zamjerka YEM-u je sto uvijek radi reload, a duzina tog reloada zavisi valjda od kolicine materijala.
|
Ok,probao sam Multi pad.
Nazalost nije "pametan" I krenuce onoga trenutka kad ga startamo nevezano u kojem djelu je ritam. Audio multi pad se nalazi na HD ili USB I direktno vuce audio fajl sa njih.,sto znaci da ne koristi internu memoriju. Posto u tyros5 ima I previse prostora,nevidim razlog zasto ne napraviti multi padove u regularnim Midi-audio fajlovima preko nekog programa I odatle ih vuci kao "pametne". |
Dobro je sto je materijal na hdd-u, lose je sto nema sinhronizaciju starta. Dobro. Ja imam lose iskustvo sa pravljenjem multipadova U klavijaturi na T3, imao sam taj isti problem sa sihnronizacijom. Moze li mi neko potvrditi da li postoji programcic u kom se moze externo praviti multi pad, a ne u samoj klavijaturi, kao sto imaju programi za half bar creation, razlicita tempa po varijaciji ili sl. U tom slucaju bi se taj audio materijal mogao sloziti unutar semplovane boje, i da se midijem trigeruju audio fraze iz te boje. Svakako planiram ici na veci ram, a ni tog materijala nece biti terabajt. Hvala na trudu tyros2.
|
Za pravljenje multi pada od "Audio loopa" :npr. tarabuke ja koristim sledece programe:
Recycle Wave lab Style works One man band Tako sam naucio I nemjenjam naviku ali sam ubjedjen da postoji I nacin da se to uradi sa manje programa. Postoje I programi za pravljenje multipada od Midi fajla i od style fajla,i ako malo odes u "pretragu" nacices ih. Doduse uvjek postoji alternative zvana Dr Casper -ginekolog za Yamahu :) :) pa i on moze pomoci strucnijim savjetima .... pozzz |
PadMaker-Midi i PadMaker by Michael Bedesem su dva programa namjenjena za izradu "klasičnih" Multipada.
Nemam posebnog iskustva sa Multipadom koji ima Audio podlogu. Meni je trebalo par komada pa sam ubacio sample i jednostavno ih pokrećem sa multipad gumbom. Oni ionako kod Ty4 nisu vezani uz tempo pa mi je to neupotrebljivo. Kod Ty5 je ta funkcija napredovala ali ne mogu ništa pametno reči jer JOŠ nemam klavijaturu. :D Postoji jedna caka koju ljudi ne znaju, a vezana je uz pokretanje multipadova. Ako se drži pritisnut SELECT buton i odabere neki od 4 varijacije, dobivamo tkz. synhro start. To znači da će se multipad pokrenuti tek kada s lijevom rukom pritisnemo harmu. To se može upotrijebiti kada krećemo ispočetka s ritmom ili kada je već ritam u upotrebi (sredina pjesme). Za MIDI u multipadu vrijedi da kreće od prve dobe, a kod audio vrijedi da kreće od trenutka pritiska harme. |
Zdravo casper. U mom slucaju, nijedan user multi pad ne krece na prvu, to i jeste caka. Ima izvlakusa da se multipadovi stave u sinhro-start mod, ali tacnost njihovog pocetka opet zavisi KAD je akord pritisnut :) sto ih opet svrstava u dugmad visokog rizika. Na T3 sam ja te stvari odradjivao tako sto u neki od user/voice drum kitova ubacim semplove, i onda isprogramiram kada ce koji da svira unutar trake u ritmu. Ni na T5 koliko sam procitao nije nista bolja situacija, i tih 500GB HDD-a za pohranu audio materijala mi ne znace nista, jer cu umjesto audio multipadova morati ponovo praviti user setove sa semplovima, programirati ih u aranzmanu, biti u neku ruku ogranicen, zrtvovati jednu traku i koristiti RAM memoriju. Sve samo zbog toga sto T5 ne pamti cinjenicu da multi pad krece na prvu, makar ga pritisnuli na drugoj dobi, kao sto to radi sa svojim fabrickim multipadovima. Snimio sam video sa tom problematikom, cekam da se uploaduje. Cak i na stranim forumima ima rasprave o tome.
''Just be aware that only one audio Multipad can play at a time and there is no repeat function, nor synced to the beginning of the next measure when activated. You have to manually time when you want it to play. Another forum member has taken the initiative to try to get Yamaha to fix this in a future firmware update, so that you can have your audio Multipad start exactly on beat on the next measure of style play when activate''Iako ovo mogu istaci kao manu, jako se radujem svom T5, da to naglasim, da ne bih ispao hejter i spamer. :) |
Ako sam te dobro shvatio, ti govoriš o MULTIPAD-u kojem se u pozadini pokreće audio.
|
Za T5 je pitanje u vezi audio multipadova, jer na T3 nijedan multi pad koji nije fabricki nema start vezan na prvu dobu. Nebitno da li se radi o najobicnijoj frazi koja je sa tonom piana, ili o uvedenom semplu pohranjenom u nekoj od user farbi, potpuno je isto, multi pad na T3 je u biti midi-triger, potpuno je isto svira li jedan ton koji pokrece sempl ili je neka midi fraza. Samim tim sto je user, on gubi tacnost first count start-a, i to je ocigledno sistemski tako. Probao sam sve softvere za mp koje si naveo, potpuno ista stvar, ako ne pogodim na prvu - ode sve, bilo u sinhro start modu ili pritiskom na dugme. Na T3 i nije neka steta. Steta je sto je isti problem ostao na petici, uz svu muku od saznanja da se materijal audio multipadova pohranjuje na hdd koji je ogroman.
@tyros2, ja za obradu i midi i audio materijala koristim Cubase 8 PRO, ali mi nista od toga ne rjesava navedeni problem sinhronizacije, koji je ukorijenjen negdje u Yamahinom sistemu. Bilo bi super da se javi neko ko ima neki od premium packova koji ima svoje multi padove, iako sumnjam da ti placeni ne krecu tacno na ''prvu''. |
Tako je, imaš pravo kada kažeš da se USER multipadovi ne ponašaju kao PRESET. Nisam se time posebno bavio pa na to nisam obratio pozornost.
Problem sigurno leži u samoj koncepciji Tyrosa, a ne u načinu izrade samog multipada. Da je tako dokazuje mali test koji sam upravo napravio, kopirao sam neki PRESET MULTIPAD-a u USER i on više nije "pametan" kao kad se nalazi na svom tvorničkom mjestu. E JBG-a, nitko nije savršen :D |
Ja se izvinjavam unapred. Citam ovo i delimicno mi je jasno, dali se radi o midi multi padovima i audio multi padovima koja ja nemam. Ja sviram jos uvek T2 i imam neka kola uradjena u multi padovima. Posto nemam synhro start funkciju moram da podesim u multi padovima Repeat. Kada pustam ta kola moram paziti jedino da pritisnem taster MP malo pre prvog doba i sve radi odlicno, uvek mi krece na prvu.
|
Kada pogledamo Ty2 i Ty5 iz perspektive USER Multipadova, nije se ništa bitno promijenilo. Ovdje govorimo upravo o tom što si napomenuo, ti moraš stisnuti MP neposredno prije prve dobe takta da bi solo/loop snimljen u MP svirao u taktu/mjeri. Isto tako ćeš morati raditi i kada jednom kupiš Ty5 (dao Bog :D).
To nije slučaj kod tvornički postavljenih Multipadova, oni kreću s prvom dobom bez obzira kada ih aktivirao. Očekivalo se da će kod Ty5 takva karakteristika biti primjenjena i na USER MP što se na žalost nije dogodilo. Sumnjam da će ovo "popraviti" s nekim od budućih upadetova. Moraju nešto ostaviti i za Ty6. :D |
E sad mi je jasnije. Onda da cekam T6 .:-) Kad bi bio neki popust kao sto se desavalo sa ranijim modelima odmah bih izdvojio za T5, mislim da cu jos malo sacekati. U svakom slucaju hvala na zeljama. :-)
|
User multipadovi ,koje ja koristim su svi u 2/4.
U ovom slucaju i ako ima kasnjenja oni su relativno kratki i skoro da uvjek iz prve krecu.. |
Sta kupiti?
Kolege,
Po razgovoru ovde koji se vodi oko TYROS 5 shvatio sam da i on ima dosta nedostataka i nije idealni. U Skoplju trenutno se prodaje TYROS 5--61 dirka i 1MB ram za 3320 eura. Dvoumim se da li da kupim ovu klavijaturu jer za 2300 eura se prodaje KORG PA3x za koji puno vec znamo da je isproban i dokazan za nasu vrstu muzike. Da li vredi dati 1000 eura plus za TYROS ako i on ima dosta mane? |
Zna li neko nesto vise o sub outima na T5? Ima standardni main out L/L+R, sub 1, sub 2, te sub 3 i sub 4 koji se vode kao AUX out.
http://imagizer.imageshack.us/a/img538/6663/O2bN1c.jpg Ono sto me zanima, jeste kako ide stvar sa izdvajanjem i stereo slikom? Ako npr zelim da bubanj i perkusije posaljem na sub 3&4, na dva odvojena mono kanala na mikseru, tu naravno radim hard pan left/right. Dalje, ako Bass gitaru saljem na sub 1, ostaje mi sub 2 za CHD1/CHD2/Pad/PHR1/PHR2, sto nije dobro, jer su tu cesto panorame. Ako CHD1/CHD2/Pad/PHR1/PHR2 ostanu na main L/L+R, onda imam slobodan sub 1 za bass, i eventualno right 1/2/3 moze na sub 2, sto opet ne znam koliko je pametno zbog nekih lead farbi. Ono sto me najvise buni je ovo sto je napisano za main: http://imagizer.imageshack.us/a/img901/3029/V7d06M.jpg Gdje je na T5 LOOP SEND??? Evo screenshot iz videa, jer na internetu nema slike T5 otpozadi u velikoj rezoluciji. http://imageshack.com/a/img538/5223/HDpY89.jpg I za sub 3&4 nema nikakvo obrazlozenje kao za sub 1 i 2, dali se part koji se dodijeli na sub 3&4 cuje na mainu, koji efekti rade ili ne rade tu i sl. Ja na dosta ritmova koristim DSP 1 inserted na drum traku, i ne pije mi vode slati drum&perc na sub 3&4 ako je efekat na tim izlazima zaobidjen. Sve sto radim na klavijaturi, radim kuci na zvucnike. Po ovom prospektu, svaki put bih morao sve sto sam rastavljao po kanalima vratiti na main, jer se zvucnici na T5 kopcaju na main, sto i nije neki problem. Jos sam negdje vidio da se spominju neki od izlaza sa out level fixed vrijednoscu, sto opet ne razumijem na sta se odnosi. Svakako imam u planu da za sebe imam mali mixer gdje cu stimati zasebno tonsku sliku klavijature, bez da mi iko ista cacka na glavnom mikseru na nastupima, stoga ovolika pitanja :D |
Nisam nikad uzivo radio na ovakav nacin.Probao jesam kod kuce cisto iz radoznalosti.
Tyros5 izlazi mocno i bes toga,ali naravno to su stvari licne prirode. Ono sto znam je sigurno ako ti Custom drumsi nisu uradjeni u GM standardu nece ti raditi kako treba,tj ukoliko budes imao ritmove iz GM standarda i Bez imaces problema prilikom reprodukcije. |
Kakve probleme? Sve dok midi trak ritma reprodukuje tacne note, ne vidim kakav problem moze biti. Bar ne bi trebalo da bude. Moji niti setovi niti ritmovi slabo ikakve veze imaju sa GM standardom.
|
Ako si odredio npr da ti vuce bas nogu ili cinelu ,bas noga ce se cuti samo ako je na C1 C0 i mozda na jos jednom mjestu a u mnogim User drum kitovima je sve izmiksano pa tako mnoge bas noge i slicno su naprimjer na C5 .
C5 aux nece prepoznati. Na ovo sam mislio.... |
Svi elementi (part/drum) koje čekiraš na MAIN će slati signal na izlaz slušalica, na LOOP SEND (niti ja ga ne vidim na klavijaturi kao izlaz??) i na glavnim izlazima koje najčešće koristimo, LINE OUT MAIN.
Za SUB3 i 4 vrijedi isto kao i za SUB 1 i 2. Efekti DSP2-9 izlaze na sve SUB-ove, a izlazi i DSP1 ako je u statusu "insert". Na SUB-ove ne izlaze generalni efekti, REVERB i CHORUS. IDSP1 ako je u statusu part. Dakle, na MAIN-u imamo sve efekte koje koristimo na klavijaturi, a na izlaze SUB1/2/3/4 ne djeluju generalni efekti. Moje je mišljenje da nikako ne treba žrtvovati stereo sliku da bi se dobio poseban kanal za određeni instrument. Bas gitara bi možda bila izuzetak iako je ponekad CHORUS efekat veoma zanimljiv i ne čuje se dobro u MONO modu. No, recimo da su to sitnice pa nije veliki grijeh pustiti BASS na mono SUB. Ako već moram odvajati (nisam pobornik ove opcije iz više razloga), ja bih DRUM ostavio na izlazu MAIN. Dva su razloga, svaki element druma ima pojedinačno doziran generalni REVERB i tada ne bismo izgubili ovu karakteristiku (više reverba na tomovima, manje na bas bubnju ...). Drugi je razlog što bi tada istovremeno na drum mogli postaviti kompresor kao neki DSP. Na SUB3/4 bi poslao R1, 2 i 3 jer generalni efekti za soundove desne ruke nisu presudni. CHD1/CHD2/Pad/PHR1/PHR2 mogu biti i na MAIN i na SUB3/4. I bas na SUB2. |
@tyros2, mislio sam u reprodukciji ritma, ne bi mi ni palo na pamet da je u vezi sub ili auxa, iako i dalje ne kontam kakve veze ima koju notu svira :O
Casper, hvala puno na objasnjenju. Ovo zadnje sto si naveo, za drums na main, right1/2/3 na sub 3/4 i bass na sub 1 ili 2 mi djeluje najbolja opcija zbog rutinga efekata. Ne znam koliko i da li bi se ista dobilo, al moze se probati. Nedostatak global reverba na nekom od kanala mogu kompenzirati efektom sa svog mixera. |
Citat:
PANEL: pod njim se nalaze npr ritam1,ritam2,bas, multipad i slicno DRUM: pod ovom opcijom mozes da elemente iz druma vodis na pojedinacni kanal npr: Drum Snare .......... Ukoliko ti pod ovom opcijom drum kit nije slozen po GM standardu onda nece raditi kako treba. Ako imas ovakav drum kit probaj pa ces vidjeti o cemu govorim. Pozdrav! |
Tyros 5 76-ca narucen, idem po njega ako Bog da u ponedjeljak ili utorak :)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 20:29 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org