YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Yamaha PSR-S670/S770/S970 i A3000 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=28584)

Teomida 20.07.2017 21:24

Zna li neko kad će kod nas u prodaju A3000?

Poslato sa MHA-L29 uz pomoć Tapatoka

casper 21.07.2017 00:10

1 Privitaka
Koliko vidim u Hrvatskoj ga ima pa ti upitaj u AudioPro - Srbija da li ti ga mogu dostaviti.

Teomida 21.07.2017 00:33

E hvala...

Poslato sa MHA-L29 uz pomoć Tapatoka

davky 15.08.2017 18:28

Psr S770 Problem

Pozdrav svima. Ja sam ovdje novi i imam par pitanja za znalce koji rade s Yamahinim aranzerima, točnije Psr s770. Koristio sam awave program za konvertiranje semplova sa korga na svoju yamahu i to sam sve uspio prebaciti bez većih problema, ali kad te semplove želim koristiti u s770 kao pratnju za neki style ili u midi fileu ostaje mi produljeni ton ( release) ili tonovi pucketaju na krajevima. Dal neko zna kako se taj problem može riješiti u Awave programu. Probao sam na puno načina i nikako nisam uspio pronači u ćemu je caka. Jedini način na koji sam uspio je u Expansion manageru ali tamo imam mogućnost stavljanja samo 8 semplova za neki instrument a to mi je premalo jer su neki napravljeni od dvadesetak pa i više semplova. Imam još jedno pitanje, dal se može ppf zapis konvertirati u neki drugi tako da se može otvoriti u Awave programu? Hvala unaprijed :)

casper 15.08.2017 18:44

"Produljeni ton" nastaje kao nusprodukt i rješava se jednostavno u editu YEM-a. Krčkanje koje se javlja se može rješavati jedino u fazi konverzije u Awave programu i ono nastaje kao rezultat loše odrađenog posla, tj. previsoki level sampla, kriva loop točka, loše izvorni sample ...

Broj samplova u nekom soundu nije ograničen. Krivo si vidio i krivo radiš jer se radi o ograničenju od 8 elemenata, a to je sasvim neka druga priča.

ppf je "radni" format koji služi samo za manipulaciju unutar YEM-u i ne može se kao takav konvertirati za korištenje u nekim drugim editorima.

davky 16.08.2017 08:13

Puno hvala na brzom odgovoru:)
Znači da ću morati sve semplove koje mislim koristiti u styleu obraditi u yemu. Ne kužim kako se može ubaciti više od 8 semplova nekog instrumenta u yem-u i jel postoji onda i mogućnost slaganja bubnjeva u više layera ?

ffb 16.08.2017 08:23

@davky, moj savjet je da prvo jako pazljivo preslusas sto to sve ima u psr-u, kako to zvuci tj. izlazi preko razglasa.Poslije pazljivog odabira potreba za semplovima biti ce minimalna😜

casper 16.08.2017 08:49

Poslušaj savjet kolege @ffb.
I još jedna stvar, loša navika i potpuno krivi pristup u radu s klavijaturom. Nisi je pravo niti upalio i već želiš napuniti memoriju samplovima. Treba prvo proučiti upute, malo shvatiti logiku Yamahe, preslušati sadržaj koji se u njoj nalazi pa tek onda na posao što se samplova tiče. Neki ljudi s foruma su nakon mjesec dana prodavali PSR S jer nisu bili zadovoljni. Kažu da klavijatura ne valja. Jedan član je toliko bio ogorčen i toliko je žuči prolio na forumu, prodao je Tyros5 i dan danas je uvjeren da je u pravu ... a samo mu je falio jedan klik do uspjeha. JBG-a, nije pazio pa je loše pazario. :D

Kada govorimo o unosu samplova, potrebno je samo 4 minute edukacije i trebalo bi biti sve jasno kao dan. Ako ipak zapne, reci koja je sekunda u pitanju pa ćemo objasniti. Mali hint, kod Yamahe jedan Element znači jedan Layer.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/OolQObg4qzc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

https://www.youtube.com/watch?v=OolQObg4qzc

casper 16.08.2017 08:57

Vrijedi pogledati i ovaj video.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/clTBcLQphhk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

direkt link
https://youtu.be/clTBcLQphhk

davky 16.08.2017 23:59

Puno hvala na pomoći, stvarno ste brzi i za svaku pohvalu:).
Uspio sam prebaciti i napraviti nekoliko semplova u YEM-u ( bas gitare, harmonike...) tako da sad više ne pucketaju i ne ostaje release u Stylu, ali sam primjetio da su izgubili malo na kvaliteti zvuka u odnosu kada sam ih direktno prebacio iz Awave programa u UVN zapisu. Jesam li opet u nećemu pogriješio? Inače, sviram Yamahine aranžere godinama i nikad nisam imao na svirci nikakav kvar ili grešku u radu tako da sam prezadovoljan, prije sam imao i Korga uz Yamahu a sad koristim samo S770 i mogu reči da mi nije više potrebna druga klavijatura a sviram kao OMB.

casper 17.08.2017 00:12

Super, brzo si riješio probleme. A mi ti ovdje na forumu dežuramo, to je kao neka hitna pomoć. :-) Nije kod nas kao kod nekih "profesionalaca" pa da pitanje čeka po godinu dana, kod nas odgovori idu odmah, isti dan.
Malo se šalim, naravno, a zna se da u svakoj šali ima i istine.

Kako misliš da su izgubili na kvaliteti? U odnosu na što, na izvorni zvuk od kuda si ih slušao (druga klavijatura) ili u odnosu na ono što su slušao na kompu u Awave? Moguće je da ta razlika " u kvaliteti" nije realna već da se odnosi na to na što slušaš sample. Ali, ako slušaš paralelno, na iste uređaje ili slušalice, a razlika se i tada čuje, onda si negdje pogriješio u editu u Yemu. Ako u yemu nisi dirao ništa osim release (za onaj rep koji se čuje) onda ne bi smjelo doći do degradacije sounda.

Sent from my iPad using Tapatalk

jmikulc5 17.08.2017 07:01

Poz..pitanje u vezi semplova..sviđa mi se jedan sempl kojeg bi volio imati u svojoj s770, ali sastoji se od dva layera sa nekoliko semplova..kad u awave želim konvertirati ne daje mi mogučnost da ga spremim u wav ili aif formatu, ako ga spremim u nekom drugom onda u yemu ne mogu editirati da smanjim release itd..molio bih ako netko zna rješenje....lp

palas 17.08.2017 07:52

Zasto mi se u OTSu poremete semplovane boje kada sam prethodno bio u sty editoru. Kakve to veze ima jedno s drugim?
Tacnije semplovana boja sidje za oktavu nize a mislim da joj se i release skrati....pa posle editovanja sty i po izlasku iz tog moda ne mogu odmah da sviram s tom bojom koja je ostala na right1 vec moram ponovo da je pozovem da vrati originalne parametre. To nije slucaj sa fabrickim bojcama. Tyros 5 je u pitanju.

casper 17.08.2017 08:41

@jmikulc5 - awave bi trebao odraditi konverziju između ostalih formata i u wav i aiff, od kuda je izvorni sample?
@ - ne znam kako je kod Ty5 ali na Ty4 je potrtebno nakon izlaska iz style edit moda uključiti/aktivirati ACMP i SYNHRO funkcije, očito je da i podešavanje oktave zahtjeva istu radnju, isto tako mislim da OTS nije automatski aktivan već ga treba pozvati, to je jedna od stvari koja me nervira kod yamahe jer je logično da nakon obrade ritma želimo zasvirati uz njega, ali, nitko nije savršen, par klikova više i problem riješen

palas 17.08.2017 08:46

Nisam imao takav problem na tyrosu 2. A nemaju ni fabricke bojce na T5. Mora da ovim "divljim" semplovima u yemu treba ubaciti, čekirati, neki parametar ili nesto slicno...pre konacne upotrebe. Kako god, za sada sa par klikova rešeno...

jmikulc5 20.08.2017 18:59

Citat:

Originalno postovano od casper (Post 297344)
@jmikulc5 - awave bi trebao odraditi konverziju između ostalih formata i u wav i aiff, od kuda je izvorni sample?

uzeo sam sampl iz tyros2, ima dva layera sa sedam osam semplova, i ne mogu ih sejvati u aif ili wav u awave programu, a u drugom formatima u yemu ne mogu editirati(smanjiti release)..

casper 20.08.2017 21:33

Ne treba ti za taj posao Awave. Samo napravi direktnu konverziju sa formata namjenjenog Tyros2 na format UVN. Konverter imaš na oficijelnoj stranici Yamahe. Onda ga unesi i YEM i smanji release.

tyros2 21.08.2017 10:29

Citat:

Originalno postovano od jmikulc5 (Post 297378)
uzeo sam sampl iz tyros2, ima dva layera sa sedam osam semplova, i ne mogu ih sejvati u aif ili wav u awave programu, a u drugom formatima u yemu ne mogu editirati(smanjiti release)..

Tyros2 voice ukoliko su napravljeni of Externih samplova ce sasvim normalno raditi u S770,bez ikakvog konvertovanja I smanjivanja release-a,preko drugih programa (Awave I slicno)kao sto kolega Casper rece.
.Samo ga prebaci iz TYros2 formata u Tyros3/4 format preko YAMAHINOG Voice konvertera I onda ga Jednostavno Ubaci u YEM I onda sejvaj sa ostalima I to je to...

Pozdrav

jmikulc5 21.08.2017 12:48

e sad kad bi još stavili link za download tog editora..ne mogu ga naći..

casper 21.08.2017 13:18

To nije editor već Konverter. Na Yamahinom webu potraži kod Tyros aranžera. Ima negdje link na forumu, ali sam malo u deficitu s uređajima i vezom pa sada ne mogu pronaći.

psr 1500 21.10.2017 16:11

Pozdrav za sve

Ja se mislio, da budem precizniji mislio sam se izmedju korga pa900..mozda jeftinijeg pa600 ili nekeizmedju serije a eto citajuci ove komentare odlucio se za yamahu pesr 770. Moram da spomenem i da sam se nekada ranije, dosta je vremena proslo mislio izmedju pa50, pa800...tralala i opet na nagovor nekih kolega ovde kupio psr1500 koju jos sviram i nikad necu da prodam. Ko je svirao na ovom starom modelu zna koliko je i danas mocna sprava pa onda samo mogu da zamislim koliko je bolji 770 ili jos bolje 970, medjutim ja sam vec dve godine u Nemackoj a ovde na zalost ne samo gosti nego i po neki kolega pita "el imas onu", ili "pusti ovu"..sve se svelo na fajlove i matrice i cak kad malo i improvizujes ne valja jer svi traze karaoke forspil na koji su navikli i da ne duzim ja kao aranzera danas sam prelomio planiram psr 770 a imam za solo dobro napakovan triton le ali interesuje me kad se i pusti po neki fajl da li ima velike pauze (to je jedina stvar koja ostavlja psr 1500 iza onih deset puta skupljih) izmedju pustanja drugog...nemam neko iskustvo sa tim fajlovima ali znam da korg ima dva plejera pa ide bez pauze..pravis mix kakav hoces a ja npr stopiram stari pa dok se ucita novi imam pauzu i kazem samo zato bih menjao psr1500

casper 21.10.2017 17:44

S tim nećeš imati problema. Nema učitavanja midija, on kreće odmah i k tome preskače prve taktove koji nemaju note data tako da niti taj period neće biti "rupa". Imaš opciju NEXT, dok jedan midi "svira", slijedeći na koji stavljaš oznaku NEXT automatski kreće nakon završetka ovog prvog. Ako pohraniš SONG u registraciju, pritiskom na nju automatski pozivaš midi i on samostalno kreće sa sviranjem ako prije njega svira neki drugi. Imaš i audio player pa za nuždu u njega možeš snimiti MP3-ce napravljene od midija (to odradiš u samoj klaviajturi prije nastupa) i tako praktički imaš dva playera kao i Korg.

PSR s970 za razliku od 770 ima izlaz za vanjski ekran, vocalist, nešto više tvorničkih soundova i DSP-a i veću memoriju (512mb).

Kod Yamaha je moguće uz reprodukciju SONG-a svirati istvremeno sa Style. To otvara razne mogućnosti i kombinatoriku u live nastupu.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/leQtgQ3-gT8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

psr 1500 21.10.2017 18:51

hvala majstore bas sam srecan sto ce opet yamaha i naravno opet si ti "kriv". Realnost je na zalost takva da se nove stvari koje svaki dan izbacuju moraju nekad na fajl pustiti a i po nesto od starih gde ja preko sve jedno sviram pa opet meni makar zvuci punije ali eto bila je muka sa starom klavijaturom ta pauza izmedju dva midija a sad sa novom (nadam se da ce uskoro) to kad se preskoci onda nema sta da fali sto bi rekli. Hvala jos jednom. I bez ljutnje yamaha je yamaha

tyros2 22.10.2017 01:57

Da se malo I ja umjesam.... :) :)

Ukoliko sviras vise narodnu-folk muziku srdacno preporucujem PSR A-3000.Ima onaj famozni MONO-LEGATO koji S770 nema niti S970.

Takodje A3000 ima 512 mb sampling.

Ukoliko je pak zabavna muzika u pitanju onda mozes bilo koji izmedju PSR S770 ili 970.

Pozdrav.

psr 1500 22.10.2017 09:48

narodnu sviram druze i sad cu da pogledam malo i A300, citao sam vec na forumu misim da si pisao dosta o njoj ali svakako yamaha. Jedna od te dve. Psr 970 bi mi vise legla jer po nekad i pevam ali je dosta skuplja, a od pa 600,700, 900, 1000 i ostalih sam odustao definitivno. Inace sam predao za odobrenje na kupovinu u ratama za pa900 jos pre par meseci i na srecu nisu mi odobrili a onda se setio da pogledam ovde na forumu sta ima od yamaha i eto super je ispalo

tyros2 22.10.2017 13:25

Citat:

Originalno postovano od psr 1500 (Post 298459)
narodnu sviram ...............

Onda obavezno preporucujem PSR a-3000.Uz malo truda u njoj ,mozes imati sve sto imas na Tritonu tako kad se sredi nece ti trebati druga klavijatura.

Uz dobro sredjene Registracije (Bank-e)mozes pozivati ama bas sve :

-da svira midi sam
-da sviras SOLO uz MIDI na kojem je automatski mutiran solo kanal
-da sviras zajedno MIDI+style I da soliras (automatski vuces trake sa midi fajla koje zelis a ostale mutirane)
-da sviras style naravno
-da svira MP3 fajl
..............

Sve ovo pozivas samo jednim klikom.....

Kao sto je kolega Casper naglasio gore: " otvara razne mogućnosti i kombinatoriku u live nastupu"

Strasne stvari mogu ovi PSRcici :)

Pozdrav

psr 1500 23.10.2017 20:54

Ja samo da javim, bio sam da pogledam psr770 i bas se pogodilo da je nemaju na stanju, kao i 970, a nude tyros 3,4 i 5. probao sam peticu..dobra ali preskupa a nudio mi gazda radnje tyros3 kao nova za 1400e a opet em starija dosta em se ja setio sta je Casper pisao pa sam ipak narucio psr770. Stize tamo za nedelju dana pa idem da probam mada vec sam resio da je kupim. A3000 takodje nije bila nego reko da napisem izsla je nova ali ne zove se vse tyros nego Genos. Imam specifikacije i slike ali je bledo mada bi moglo ako nekog interesuje i da se postavi u jgp formatu. Da slikam mobilnim. Da ne pisem sve jer mnogo ima, inace je svemirski brod. i da, kako da uplatim 10e za sajt? Preko pejpala ili kako?
Dodato:
ja se zbrzao sa bespotrebnim pitanjem ima sve objasnjeno za uplatu. pozz
Dodato:
jbg sad sam video da i o Genosu vec ima sve na sajtu

casper 23.10.2017 21:22

Znaš da kod nas ima svega, kao u Kineza. :D Barem što se Yamaha tiče.

Dobra odluka za 770. Tyros 3 je u prednosti samo u kvaliteti tipke i dugmadi na ploči ali i to je nakon 10 godina korištenja pod upitnikom.

ffb 23.10.2017 21:23

Jeli to u Musik City ponuda?

psr 1500 24.10.2017 19:53

nije drze ovo je jednom malom gradu u Nemackoj.

ffb 24.10.2017 20:12

Ma svejedno samo pitam.Neka je sretno i da se brzo isplati.

psr 1500 25.12.2017 12:52

transpoze na s770

Pozdrav drustvo i jedno pitanje. Ja na staru psr1500 namestim transpoze na npr +2 na pocetku svirke i sve dok pevacica radi koja iz te intonacije peva nista ne moram da menjam a na s770 stisnem +2 i vec na sledecu pesmu mora opet ili jos gore kad stisnem +2 pa na pola pesme pocnem drugu ( kad su one rumba fore pa po jednu strofu) krene normalno i na pola pesme se vrati u minus dva odnosno na nulu. u cemu je tu kvaka

dmmacak 25.12.2017 14:25

Citat:

Originalno postovano od psr 1500 (Post 299478)
Pozdrav drustvo i jedno pitanje. Ja na staru psr1500 namestim transpoze na npr +2 na pocetku svirke i sve dok pevacica radi koja iz te intonacije peva nista ne moram da menjam a na s770 stisnem +2 i vec na sledecu pesmu mora opet ili jos gore kad stisnem +2 pa na pola pesme pocnem drugu ( kad su one rumba fore pa po jednu strofu) krene normalno i na pola pesme se vrati u minus dva odnosno na nulu. u cemu je tu kvaka

Pretpostavljam da menjas ritmove preko registracija. U tom slucajubmoras da memorises te registracije sa ritmovima bez transpoase

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

psr 1500 25.12.2017 17:51

Boje su bile problem. Sve su snimljene sa transpozeom i kad promenim boju da sviram solo odma se intonacija MIDIja promeni. yamha je cudo, sve pamti majku mu, hehehe

srki Fantom 03.02.2018 08:57

Pozdrav drugari!
Hteo sam da pitam u vezi Yamaha psr S670 kakva je Klavijatura i sa kojim Korg ovim Aranžerom bi mogla dase uporedi? Dali ima materijala za nju i od kog modela čita setove?Dali je moguće ubacivati pojedinačne semplove?
Hvala unapred

casper 03.02.2018 12:54

PSR S670 može primati samplove, do 32mb. Može svirati sve ritmove od prijašnjih modela Yamaha kao i sve Tyros ritmove (osim audio stylova iz Ty5). Prilikom kupovine novog istrumenta se dobiva na poklon jedan Pack.

Klavijaturica za te novce (cca 550 eura nova) daje dovoljno ali se ipak radi o najjeftinijem modelu ove S serije pa je u skladu s tim i "oprema", tj. količina tvorničkih soundova i drumova.

https://www.youtube.com/watch?v=Re_Fpq32Dx0

srki Fantom 03.02.2018 18:13

Ok.Hvala na odgovoru,s670 je bas slab u odnosu na s770 s970 bas su ga nekako osakatili sa tih 32mb.On je izgleda više za neko vežbanje kod kuće.
Evo bas sam slučajno naleteo na Ytube klip čovek upoređuje pa600 i psr s970 Fabricke boje, znači ovaj s970 zvuči tako moćno zvuči nemogu da verujem pa600 mi je smešan posle njega.
Nije mi jasno zašto se tako slabo svira kod nas.

casper 03.02.2018 20:26

Navika i predrasude su čudo. :D
Drugi razlog popularnosti Korga je taj što postoji više materijala za njega. Mislim prvenstveno na ritmove. Ali sve što je dostupno u obliku sampla se može unijeti u psr s bez ikakvih problema.
Pogledaj i nove modele PSR S 775/975 koji su tek izašli na tržište jer pored veće memorije imaju i mono/legato opciju koja bi ti mogla biti interesantna.

srki Fantom 03.02.2018 20:47

Meni se ovi psr-ovi modeli na prvu svideli a nisam do juče ni znao da postoje,bas zgodne sprave nisu ni golmazna kao Tyros na primer. Još samo da se pojave dobri setovi za narodnjake:)

casper 03.02.2018 21:02

Sve ti je to relativna stvar. Što znače dobri setovi?
Isti ovakav sound možeš imati i na PSR S770. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=hsiTrHnG48E

Trenutno vrijeme na Forumu 20:42

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org