YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   E-A7 Expandable Arranger (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=28729)

Drazen1964 09.02.2016 22:08

Citat:

Originalno postovano od tihi05 (Post 286857)
Pogledaj na Rolandovoj stranici imas u PDF formatu pa si sprintaj ili skini na racunalo.

Mislio sam da ima gotove instrument definicije za skinuti

Vex 10.02.2016 00:40

https://soundcloud.com/alfaholic/rol...rk-in-progress

Kazem ja ,ipak je ljudski faktor presudna stvar... TOTALNO DRUGA DIMENZIJA KLAVIJATURE.

Ono sto sam do sada slusao kao prezentacija ove mocne sprave je ako smem da se izrazim,decija igrarija... Ovo vec jako ozbiljno zvuci.

casper 10.02.2016 00:45

Odlično.
I na ovo bi @boomerang ubacivao korgov bubanj ... :D

mikimiki 10.02.2016 02:09

Jedino ako neko usampluje bubanj sa pa4x.

svrakan 10.02.2016 09:20

Ea7 može da zvuči moćno,tu nema dileme,stvar je samo ko će kako pristupiti prema spravi,ja lagano slazem svoj set iz Korga u njemu sa modifikacijama.
Evo i Vex je okačio od Bojana snimak,totalno drugi svet i drugi pristup,tako da uskoro će biti dobrog materijala za one koji neće ili ne znaju sebi da naprave.

boomerang 10.02.2016 09:52

Pozdrav casper. Nisam mislio da ubacujem korgov bubanj u rolanda nego sam naveo samo primjer zbog razlicitih formata sempla koje čitaju. Roland cita wawe format pa me zanimalo jel može da se konvertuje i neki drugi fotmat sempla u wawe ako je u drugacijem formatu.Inace sam uvijek svirao na rolandu i nikad na korgu. Od E, G, Bk, serije i evo sad EA7.
Ovaj gore snimak zvuči odlično, ali neznam jel to fabricki set bubnja, pošto ja ne nadjoh takav doboš, a on me trenutno muči. Šteta sto nam nisu omogucili da možemo praviti user drum od svih setova koji su u njemu, nego samo od nekoliko njih.

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

nesaband 10.02.2016 10:26

Citat:

Originalno postovano od Vex (Post 286872)
https://soundcloud.com/alfaholic/rol...rk-in-progress

Kazem ja ,ipak je ljudski faktor presudna stvar... TOTALNO DRUGA DIMENZIJA KLAVIJATURE.

Ono sto sam do sada slusao kao prezentacija ove mocne sprave je ako smem da se izrazim,decija igrarija... Ovo vec jako ozbiljno zvuci.

Uvek je ljudski faktor presudan.Ovim snimkom je to i dokazano.

casper 10.02.2016 10:52

@boomerang, i Korg čita wav isto kao i Roland.

Kada već govorimo o snimkama, meni ne može biti mjerodavan audio snimak na kojem samo piše model klavijature, na kojem se ne vidi što je i kako odsvirano, na kojem u krajnjoj liniji u pozadini može stajati potpuno drugi uređaj. Ne bi vjerovali u kojoj mjeri može utjecati jedna "mala" intervencija na sound u obradi zvuka nakon što je isti "izašao van klavijature". Da se razumijemo, nemam razloga ne vjerovati da je spomenuti snimak autentičan, ali ...

Vezano uz temu, bilo bi dobro i korisno da oni koji imaju klavijaturu naprave neki snimak i prikažu specifičnosti kako se rukuje klavijaturom. Prije je bilo upita zašto nema točkića, pa ste na kraju "zaključili" da se i tasterima može odraditi posao. Kako recimo funkcionira programiranje prilagodljivih tastera? Sigurno ima detalja koji su specifični za EA7, a video ipak govori mnogo više od uputa i specifikacije.
Uzmete mobitel, stisnete REC i u par minuta imamo materijal koji bi sigurno bio od velike koristi svim potencijalnim i budućim korisnicima.

svrakan 10.02.2016 20:50

https://soundcloud.com/vrakaeboja/turkish-ea-7

Evo nešto na brzaka.ovo je ritam sa G70 od mog drugara,ja sam ga ubacio u Ea-7 i malo na brzinu editovao.Odnosi nisu baš sređeni ali se čuje to što treba.Noga,doboši i prelazi su semplovi,kao i kontra.Ostalo fabrika.
Dodato:
https://soundcloud.com/vrakaeboja/funky-srx

Ovo je fabrički ritam sa E80 sa SRX proširenjem.Mapirao sam drum kit po SRX-u i ovo sam dobio na Ea-7.Bukvalno bez puno šminkanja.U drum kitu su kick,snares i tomovi semplovi,ostalo je sve fabrikoni :)

markopopac 13.02.2016 12:01

https://soundcloud.com/alfaholic/rol...-in-progress-2

Vex 13.02.2016 12:05

Citat:

Originalno postovano od svrakan (Post 286916)
https://soundcloud.com/vrakaeboja/turkish-ea-7

Evo nešto na brzaka.ovo je ritam sa G70 od mog drugara,ja sam ga ubacio u Ea-7 i malo na brzinu editovao.Odnosi nisu baš sređeni ali se čuje to što treba.Noga,doboši i prelazi su semplovi,kao i kontra.Ostalo fabrika.
Dodato:
https://soundcloud.com/vrakaeboja/funky-srx

Ovo je fabrički ritam sa E80 sa SRX proširenjem.Mapirao sam drum kit po SRX-u i ovo sam dobio na Ea-7.Bukvalno bez puno šminkanja.U drum kitu su kick,snares i tomovi semplovi,ostalo je sve fabrikoni :)

Ovaj turkish kao da je sa neke druge klavijature od 100 eura, u odnosu na ovaj Fanky, tako zvuci... Ako smem da prokomentarisem ova 2 snimka u paketu...

Sent from my iP6s

nesaband 13.02.2016 12:14

Fanky je prava slika da je EA-7 odlican aranzer,Prvi snimak mi zvuci kao lose sredjen PA-800(kojih sam se naslusao na svirkama) ,sam ritam je jako lose odradjen tako da to ne moze da da pravu sliku o EA-7.

Sto se tice fabrickih ritmova na bilo kojoj klavijaturi tu ne treba puno menjati i eksperimentisati....treba ih samo malo editovati na pravi nacin i to je to.Roland ima odlicne fabricke ritmove za zabavnu muziku.

Ovo je moje skromno misljenje.

tihi05 13.02.2016 12:20

Evo ako se smijem malo nasaliti ono sto meni na svakoj svirci mami osmjeh i pozitivu je da svakog vikenda kako dotjeravam klavijaturu sound raste a kilaza ostaje ista sto je poslije svirke jako bitna stavka :p

svrakan 13.02.2016 13:06

Vex namerno sam stavio ova dva snimka koja su totalno dijametralno različita.Kažem uzeo sam od drugara set sa g70 pa se igrao malo da vidim šta će izaći,još uvek eksperimentišem,uglavnom taj Funky mi je skroz pristojan,a taj Turkish koji ovako na snimcima deluje stvarno jako jeftino,ali na kutije izlazi da ni ja ne verujem,što je najgore,mada opet kažem pošto sviram 97posto sa bendom više sam fokusiran trenutno na farbe sa kojima sam više nego zadovoljan,a što se tiče seta za Ea7,nema mi druge mora sve iz početka.Dobra stvar je što sam uspeo iz Korga da konvertujem svoje ritmove tj,drum track i bas,a kontre zbog gitar moda su naravno najveći problem.Mada lagano preslušavam fabriku tako da za zabavnjake i strance neće biti problem,ali za narodnjake još uvek nisam zadovoljan.Čak i loopovi mogu da se reše.

Vex 13.02.2016 13:18

Ok, jasno da su ta dva ritma 2 razlicite price, ali znam da ne moraju toliko manirski i tonski da se razlikuju.... A da izlazi na razglasu to verujem jer te sintetike u old Roland fazonu se lakse probijaju nego verniji semplovi.

Sent from my iP6s

svrakan 13.02.2016 15:33

Naravno da ne moraju,ali isto tako sam napisao da sam uzeo dva ritma i malo izmenio neke instrumente čisto da vidim šta će ispasti,ne bavim se trenutno nikakvom produkcijom i pravljenjem ritmova dok ne vidim da li ću uspeti gitare da rešim koje mi se ne dopadaju kako rade za sada,ali ne vidim ništa loše u tome okačiti i malo porediti snimke,na kraju krajeva i ono što je Morison okačio i snimak od Bojana i ovo što sam ja okačio je sve totalno drugačija priča.Mada opet ja samo experimentišem za sada,kada budem sredio ritam po svom ukusu okačiću ga i reći ovo je moj fazon i ovako se meni sviđa.Jako me nervira što fabričke boje nisu iznivelisane,i to su razlike ogromne u volumenu,a guitar mod ne mogu da prežalim što nema,čak i u micro tools ako se malko pomere udarci na žici nije to to.E sad možda i ja imam problem što sviram Pa3 pa to poredim a nije realno.U suštini najveća polemika oko ove sprave je u ceni pošto je mnogo jeftina za ono što daje,istina žalili su na materijalu ali meni lično uopšte to ne smeta.Ja bih voleo i ovi ostali što su kupili sprave da okače nešto čisto radi nekog poređenja.

ivangajic01 16.02.2016 18:24

Prethodne dve veceri sam svirao samo na EA 7,odlicno je sve funkcionisalo,problem volume regulacije solo boja sam resio expresion pedalom,EV5,u svakom trenutku imate sve pod kontrolom.OTS nisam namestao inace bi mi bilo jos lakse.Ritmovi izlaze cisto,jasno i konkretno.

svrakan 16.02.2016 19:41

Ivane koje ritmove koristiš?Te što si dobio ili neke svoje?

tihi05 16.02.2016 19:53

Ja da bi to funkcioniralo kako zelim trebam jos dosta podesavati...
Sad sam cini mi se blizu sto se tice generalnih eq i comp.
Nasao sam jednu semu po kojoj podesavam i obradjujem stylove.
Nisam nasao kako da prepravim styl.
Da izbrisem nesto i nadosnimim kako zelim !
Postavit cu koji demo kako mi za sada zvuce stylovi.
Dodato:
Kod mene je problem i taj sto sviram u bendu pa poslije toga je malo tesko biti zadovoljan sa aranzerom.
No radim da budem zadovoljan !

ivangajic01 16.02.2016 20:47

Citat:

Originalno postovano od svrakan (Post 287069)
Ivane koje ritmove koristiš?Te što si dobio ili neke svoje?

Pozdrav.Imam ritmove koje sam dobio od Morisona kad sam kupio EA 7,pa sam stavljao drugi bubanj koji sam pravio po svome za narodnu muziku,koristim Comp Finger bass,on je u Indonezijskim bojama,lepo se ponasa u aranzeru i kad se manuelno svira,a kontra je semplovana.Imam i nesto sa G 70 i sa BK serije.

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

svrakan 16.02.2016 21:41

Meni ipak na razglasu najbolje izasao attack bas,comp finger je odlican isto.Ja bih voleo da kačite to što ste uspeli da napravite,malo nas ima koji imaju ea-7 i samo se piše,a snimaka skoro ništa.

ivangajic01 16.02.2016 21:55

Bas cu da probam taj attack.Ja se aranzerom ne bavim profesionalno niti znam neke sitne detalje oko njega,ali ono sto mi se svidja je da nema filozofiranja,nego na sta god zakacis klavijaturu ona izlazi,svirao sam da dva d lite radi,na sistem takodje,"ne mulja" sto je sasvim zadovoljavajuce,e sad svako namesta sebi i ima prostora da svako sebi prilagodi ton kakav zeli.

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

mikimiki 16.02.2016 22:10

Demo snimci drustvo........

tihi05 17.02.2016 00:26

Ehh sad se moram jos i ucit kako se postavlja snimak ....
Dodato:
evo ovo je dio rezultata do sad ....
MyRec 008.WAV
Dodato:
recite mi jel ispravan link da znam za ubuduce ..

casper 17.02.2016 00:54

Link je ispravan. Da bi izbjegli neke čudne stranice za upload na kojima ima glupih reklama, savjetujem ti da upload radiš na servis poput box.com. Čim staviš glazbu na njega, možeš je podijeliti i na forumu se pojavljuje lijepi player za slušanje.
Ili napravi svoju demo temu na forumu pa tu stavljaj snimke.

Ova gitara na snimci ne valja. Na trenutke "skviči", skini joj taj chorus ili koji je već efekat gore. Bubanj je OK ali ja bih ovaj handclap izostavio.

tihi05 17.02.2016 01:43

Hvala na savjetima ! Uvazit cu ih. Ne mislim nikakvih puno demoja raditi jer naprosto nemam vremena i volje za to tako da cu dosadasnji rad tu podijeliti a vi mi slobodno recite sta vam se ne svidja ako nisam i sam zamijetio da popravim.
To je sve u fazi razvoja...ja sam danas sredjivao nivelisao i sijased cuda stvarao na bar 10-15ak raznih stylova tako da nikakvo cudo da jos nije sve donekle dobro,ali mislim da sam bar krenuo dobrim smjerom .
Ne bih ja jos nista stavljao na slusanje ali kad kolege traze snimke- sniiiimke pa evo... cim ulovim malo vremena opet cu staviti snimke stylova kako ih ja zelim cuti. No imam problem ne znam kako izbrisati recimo bubanj u nekoj varijaciji i odlupati ga kako meni treba. U composeru nigdje to ne nalazim a u knjigi koju sam sa njom dobio nema nista o kreiranju i izradi stylova na ea7.
Necu vjerovati da se to ne moze u ea7 raditi ili ?!
Dodato:
Na koju gitaru mislis na bass ili ritam ?
Pljesak je na samo jednoj varijaciji ostale varijacije su bez.
Dodato:
demo sekciju vec imam otvorenu ali tamo nisam naumio stavljat ovakve primjerke stylova ea7 vec eventualno cijele snimke sa vokalom i svime.
Kucni studio :)

casper 17.02.2016 02:45

Mislim na kontru.

tihi05 17.02.2016 03:10

Heh kontre nisam ni na jednom stylu jos dirao osim eventualno smanjio ako su bas napadale uho. Dobro si to primjetio-meni u svemu tome danas sto sam radio nije i to dotaklo slusni interes :) One su meni nebitne posto imam gitaristu. Sutra idemo po novo gitarsko lampasko pojacalce pa dok cu imati dobar zvuk cleana pokusat cu naci slicno na ea7.
Za sad se borim sa drum elementima i sa izborom bass gitare te eq , eff i volume odnosima izmedju svega.
Isto tako usput niveliram volumenski sve stylove.
Ma, puno posla !

gorangica 18.02.2016 01:36

Citat:

Originalno postovano od Teomida (Post 286864)
Hoće li neko ko se razume da sredi bas kontre za ea7? Mislim na ove aktuelne sa aplauzom,slajdovima itd.

Послато са Lenovo K920 уз помоћ Тапатока

sta bi sredjivao druze

Teomida 18.02.2016 02:27

Ja ništa,jel nemam pojma. :-) Ove što sam dobio u setu su odlične i koristim ih. Ali ako neko hoće da sredi ustvari da ubaci gotove iz G6 bilo bi super.

Послато са Lenovo K920 уз помоћ Тапатока

Morison 18.02.2016 09:30

Mali demo od mene, ovako ja volim da mi zvuci:

Snimano internim snimacem, nema nikakvog post procesa, sve uzivo. Drum set je deo sacinjen od semplova, bas je sempl, ostalo fabrika.

tihi05 18.02.2016 09:33

Imam problem ne znam kako izbrisati recimo bubanj u nekoj varijaciji i odlupati ga kako meni treba. U composeru nigdje to ne nalazim a u knjigi koju sam sa njom dobio nema nista o kreiranju i izradi stylova na ea7.
Pozdrav.

Milan$ 18.02.2016 10:26

meni nece da otvori ovaj Morisonov pleyer za zadnji demo

Morison 18.02.2016 10:39

Evo linka:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/31641720/EA7%20Rock.mp3

mimiki 18.02.2016 10:40

soundcloud i mozemo lako i preko telefona da pustamo a najprostije :)

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

tihi05 18.02.2016 10:54

Citat:

Originalno postovano od Morison (Post 287142)
Evo linka:

....svidja mi se ,osobito solo gitara.
Dodato:
Ne znam da sam na kojoj klavijaturi do sad cuo bolju gitaru :)
Dodato:
Dejo daj mi samo reci da li se moze u ea7 prepravljat ili od nova raditi styl?!

sale_band 19.02.2016 06:27

Da li je moguce kontrolisati EA7 putem ipada?
Npr. kao Baum software songbook za Korga?

Milan$ 19.02.2016 10:58

Ovaj zadnji demo sto je Morison postavljao, meni zvuci odlicno, jes da slusam preko moba, ali rekao bih da.zvuci utegnutije od 90% korgova koje cujem ovde na forumu,a i inace...bubanj vrlo konretan, precizan, a distorzije stvarno vrh...bogami kako vidim zablistace ovaj roland, po svemu sudeci...pozz

svrakan 19.02.2016 14:49

Moram malo samo off topic,ne znam za vas,ali ja sam odavno shvatio da je u ovom poslu najbitnije biti korektan u svim poljima,e sad neko je bolji svirač,neko pevač,nekombolje radi sprava nekom ne,uglavnom pre koji dan sam radio sa mojim drugarom koji je već dugo u Zvezdama Granda i vrlo je uspešan,a to znači da radi od 2-4 puta nedeljno za vrlo pristojne pare,e sad radio sam na Pa3 i na Ea7,malo sam kombinovao savirku,i čovek je čuo neke promene ali mi na kraju svirke rekao,znaš kako nas pevače zabole za te vaše doboše,male kabine,p..ke materine,vrlo je prosta stvar ili radiš dobro svoj posao ili ne,ako znaš da sviraš sve će izaći,ako ne znaš možeš imati najnapucaniju spravu.Bitno je znati repertoar,a ovo oko aranžera je samo isključivo naš neki gušt.Sve je stvar ukusa,bitno je da su ritmovi iznivelisani da cela slika zvuči konkretno i čisto da nema muljanja,to kad se postigne sve je dobro,ja sam uvek za što manje acc ova,drum,bass,i eventualno dva acc,što ih je više više mogućnosti da ritam mulja.

mimiki 19.02.2016 15:01

cak sta vise obicni ljudi mnogo bolje cuju boje,nego kako ti bubanj izlazi...kad opletes neki forspil sa dobrom bojom dize se masa,a ritam da bude tacan i korektan dovoljno

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Trenutno vrijeme na Forumu 04:23

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org