![]() |
Pa nista onda, ostaje da buljimo u ovaj drugi dio reklamnog videa koji je upravo izbacen :) vidi se nesto: favorite, loop ... reverb ... nest malo tastera za stilove? jedan red samo? za zvukove nisam upratio ...
|
Citat:
|
Ovde se vrti prica u prazno i digla se frka ni oko cega.ko da ce neko da kupi danas BK-9.:lol:
Neki ga pljuju a jos nije izasao,neki pricaju da ce primati semplove.Mozda bi najbolje bilo da se tema zamrzne dok se BK 9 ne pojavi na trzistu pa onda da ga pljujemo ili hvalimo ili i jedno i drugo.Ovako dovodite neke ljude u nezgodan polozaj bez razloga. |
Tako je brate, jedva jednom nesto konkretno i pametno.
|
|
Problem je sto mi na Roniju nove sprave dobijamo svakih 10 godina, a Korg i Yamaha i ne znaju koji im je zadnji model, svaki mjesec nesto izbacuju.
Malo spekulacija nije strasno a da se Japanci toliko brinu o aranzerima umjesto o tajnovitosti do sada bi smislili nesto suvislo i zaradili bi bolje. Ovako ako promase cijenu ... nece biti dobro. Dosta starih musterija su vec izgubili a priliv novih nije na ocekivanom nivou sto opet povlaci za posljedicu da mi stalni kupci placamo njihove zaj..... |
Iz ovog videa se svasta vidi hehe... mene licno zanima sta je to npr. : midi visual control, sta su super natural voices, onda sta je chord loop? to mi je prvo upalo u oci... Sada je 100% sigurno da ce bk9 imati vokal harmonizer sto se lepo vidi u videu. A dobra im je i ova opcija display select, da biras ekran koji hoces :p
E da, zanima me i sta je v-link, verujem da je to neka opcija kod novijih rolandovih aranzera npr od 2005 pa nadalje... p.s: a mogli su se i ispruziti pa staviti ekrancice u boji, za touch da ni ne spominjem. |
Sta si ti sve uspio da vidis... hahahaha. V-Link je jos malo stariji nego sto mislis. Vec od 2002. Roland i Boss proizvode uredjaje sa V-Link interfaceom. Pojednostavljeno receno, V-Link je protokol koji omogucuje uzajamnu kontrolu Audio i Video uredjaja sto daje mogucnost upravljanja Videa putem, eto recimo, BK-9 ali i kontrolu BK-9 od strane nekog Video utedjaja ili jedinice (moze biti bilo sta sto podrzava V-Link protokol, od Touch Screena pa do kompaktnih digitalnih Video Recordera). Ovo nije sve sto jos stoji pred V-Link protokolom vec samo pocetak jer je Roland imao u vidu da integrise i ostale proizvodjace i da ih animira za upotrebu V-Linka u njihovim proizvoodima ali to do sada ide vrlo traljavo. Uglavnom, svi noviji i vrijedniji Rolandovi uredjaji raspolazu V-Linkom a i kod Bossa, kao rolandove cerka-firme je isti slucaj. Ostali proizvodjaci mahom jos uvijek stoje po strani.
|
Tranzite, veruj mi da sam pauzirao video na svakoj sledecoj slici i proucavao detalje :lol:
|
ovolike rasprave i nagađanja te zainteresiranosti nije bilo ni kad je PA3X izlazio :P :P :P
|
Trenutno vrijeme na Forumu 16:29 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org