YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Roland BK-9 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=25024)

Rudiiiii 28.03.2013 20:57

Pa nista onda, ostaje da buljimo u ovaj drugi dio reklamnog videa koji je upravo izbacen :) vidi se nesto: favorite, loop ... reverb ... nest malo tastera za stilove? jedan red samo? za zvukove nisam upratio ...

tranzit 28.03.2013 21:13

Citat:

Originalno postovano od gjoko (Post 240249)
ovo sto neko ne sme da prica detalje i sto ima neki ugovor, jel to znaci da je placen od rolanda po nekim osnovama il gresim...???

Ne grijesis... ama ne bas tako kako bi se pomislilo na prvi pogled. Licno, nisam uopste placen da ih reklamiram (to bi ih debelo kostalo a i ne smijem, odnosno ne mogu jer radim, na primjer i za Yamahu istovremeno) vec da cesto ili rijetko, zavisi od potreba, radim za njih izvjesne projekte u vezi sa instrumentima ili uopste audio opremom. Ko god radi takve poslove, odmah na pocetku saradnje (bilo da je stalna ili povremena) potpisuje ugovor koji jasno precizira sta se smije, a sta ne smije i kakve su odgovornosti.

nesaband 28.03.2013 21:23

Ovde se vrti prica u prazno i digla se frka ni oko cega.ko da ce neko da kupi danas BK-9.:lol:

Neki ga pljuju a jos nije izasao,neki pricaju da ce primati semplove.Mozda bi najbolje bilo da se tema zamrzne dok se BK 9 ne pojavi na trzistu pa onda da ga pljujemo ili hvalimo ili i jedno i drugo.Ovako dovodite neke ljude u nezgodan polozaj bez razloga.

tranzit 28.03.2013 21:28

Tako je brate, jedva jednom nesto konkretno i pametno.

Morison 28.03.2013 21:31

Ovaj video dosta toga otkriva, pogledajte pazljivo:

http://youtu.be/J4ycXbFol58

Rudiiiii 28.03.2013 21:46

Problem je sto mi na Roniju nove sprave dobijamo svakih 10 godina, a Korg i Yamaha i ne znaju koji im je zadnji model, svaki mjesec nesto izbacuju.
Malo spekulacija nije strasno a da se Japanci toliko brinu o aranzerima umjesto o tajnovitosti do sada bi smislili nesto suvislo i zaradili bi bolje. Ovako ako promase cijenu ... nece biti dobro. Dosta starih musterija su vec izgubili a priliv novih nije na ocekivanom nivou sto opet povlaci za posljedicu da mi stalni kupci placamo njihove zaj.....

yamahapassion 28.03.2013 22:16

Iz ovog videa se svasta vidi hehe... mene licno zanima sta je to npr. : midi visual control, sta su super natural voices, onda sta je chord loop? to mi je prvo upalo u oci... Sada je 100% sigurno da ce bk9 imati vokal harmonizer sto se lepo vidi u videu. A dobra im je i ova opcija display select, da biras ekran koji hoces :p
E da, zanima me i sta je v-link, verujem da je to neka opcija kod novijih rolandovih aranzera npr od 2005 pa nadalje...

p.s: a mogli su se i ispruziti pa staviti ekrancice u boji, za touch da ni ne spominjem.

tranzit 28.03.2013 23:00

Sta si ti sve uspio da vidis... hahahaha. V-Link je jos malo stariji nego sto mislis. Vec od 2002. Roland i Boss proizvode uredjaje sa V-Link interfaceom. Pojednostavljeno receno, V-Link je protokol koji omogucuje uzajamnu kontrolu Audio i Video uredjaja sto daje mogucnost upravljanja Videa putem, eto recimo, BK-9 ali i kontrolu BK-9 od strane nekog Video utedjaja ili jedinice (moze biti bilo sta sto podrzava V-Link protokol, od Touch Screena pa do kompaktnih digitalnih Video Recordera). Ovo nije sve sto jos stoji pred V-Link protokolom vec samo pocetak jer je Roland imao u vidu da integrise i ostale proizvodjace i da ih animira za upotrebu V-Linka u njihovim proizvoodima ali to do sada ide vrlo traljavo. Uglavnom, svi noviji i vrijedniji Rolandovi uredjaji raspolazu V-Linkom a i kod Bossa, kao rolandove cerka-firme je isti slucaj. Ostali proizvodjaci mahom jos uvijek stoje po strani.

yamahapassion 28.03.2013 23:43

Tranzite, veruj mi da sam pauzirao video na svakoj sledecoj slici i proucavao detalje :lol:

vingula 29.03.2013 01:50

ovolike rasprave i nagađanja te zainteresiranosti nije bilo ni kad je PA3X izlazio :P :P :P

Trenutno vrijeme na Forumu 16:29

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org