![]() |
Citat:
Na žalost, prilikom ulaska u MUSIC FINDER automatski se uključuje OTS LINK i tu situaciju ne možeš promijeniti. Jedino rješenje je da nakon ulaska u MF, ručno isključiš OTS LINK. Nakon toga pretražuješ u MF bez da se aktivira OTS. Svaki novi izlazak i ponovni ulazak vraća situaciju na "staro". Druga (lošija) mogućnost je da izradiš novi Style sa željenim OTS. Nezgodno je to što se OTS LINK ne može "kontrolirati" niti registracijama. MUSIC FINDER je dodatak koji ima dosta nedostataka, a vrlo malo prednosti. Ja ga uopće ne upotrebljavam osim u krajnjoj nuždi. Recimo, kad me netko traži Lambadu koju nisam svirao godinama, a nemam je u registraciji, MUSIC FINDER izvlači situaciju jer sam barem donekle siguran da neću grubo pogriješiti. Baš mi se sinoć dogodila slična situacija sa pjesmom Hava Nagila ali ona na žalost nije postavljena u tvorničkim postavkama MUSIC FINDERA. @maricm - nisam razumio pitanje, uvijek se isplati, ovisi za što ti treba, bubanj mi zvuči dobro, drugačije od Tyrosa, ostalo je tak tak ... |
moze bubanj jos bolje,to sam samo neki bezveze ubacio da probam a ostalo sam povuko iz nekog drugog ritma.
Imam namjeru napravit par balada i nekih osnovnih ritmova sa loop-ovanim bubnjem,pa zato pitam Ako neko ima to,nek kaze kako to izgleda u zivoj svirci? |
Imam u nekoliko slucajeva(ritmova) problem kad mi se "bas" u momentima kad su nizi tonovi u pitanju poklopi sa bas bubnjom i onda dobijam nekakav zvuk slican probijanju zvucnika.Kad ih pustim same da odvojeno sviraju nema tog.
Kako da resim problem,da li je pitanju 'hig key' ili 'note limit' ili nesto drugo.probao sam sa promenom efekata na basu medjutim nisam uspeo. Dakle,kako da to nazovi izoblicenje anuliram? |
1 Privitaka
To izobličenje se javlja prvenstveno zbog nelinearnosti sustava na kojem slušaš odrađeni Style.
Međutim, vrlo vjerojatno se i radi o "poduplavanju" određenih frekvencija u samom Stylu. Ovdje se vjerojatno radi o bas bubnju i bas gitari. Možeš to riješiti tako da promjeniš vrstu bas bubnja, slika1, podigneš crveno označeni bas za +1. Ako radiš "ručno" u samoj klavijaturi imaš dosta pipkanja. Drugo rješenje je da ograničiš bas gitaru da "ne ide" tako duboko. To radiš u klavijaturi STYLE CREATOR > PARAMETAR > HIGH KEY > vrijednost digneš na "višu notu" od F# koja je defaultna. Time određuješ nakon kojeg akorda će bas linija svirati za oktavu niže. Ovisi o samom Styu, o vrsti bubnja i bas gitare ali ovo možeš rješavati i podešavanjem u MIXING CONSOLI sa EQ ili FILTER TAB-u. |
OK,nekako mi najvise odgova i probacu odmah to sa hig key.
Ajde molim te pojasni mi (a i ostalima) kako da, kad hocu isti ritam ali drukciji OTS na jednoj registraci(banki) da ne menjam postavke tog "osnovnog" ritma u useru vec da bude samo u toj pesmi i toj registraciji. |
Primjer, želiš početi s VARIATION C, a sa soundovima koji su u OTS1.
Prvo odabereš VARIATION C i nakon toga u ONE TOUCH SETTINGS pritisneš 1. Pohranjuješ to u registraciju tako da čekiraš VOICE i STYLE. Da li te to zanimalo? |
Nije mi bas jasno a mozda nisam ni ja dobro postavio pitanje.
Primer;imaj jednu 'univerzal' dvojku koju koristim za vise pesama i koja mi se nalazi u useru.Na njoj ima memorisan OTS,koji je isto tako 'najcesci'sto znaci harmonika,vioolina organ itd,e sad, ja hocu za jednu pesmu gde su recimo trube u prvom planu da stavim na OTS na bilo koji broj.Kako da to memorisem a da se ne promeni u useru vec samo u toj reg,Da li tako kako si napisao? |
Pokušavam shvatiti, nisi dovoljno precizan.
Želiš u registraciju pohraniti Style DVOJKA sa nekim TRUBOM koja se ne nalazi u OTSu tog Styla? Ako je TRUBA u OTS-u nekog drugog Styla, recimo RHUMBA. 1. pozoveš RHUMBU i OTS sa trubom 2. isključiš OTS LINK 3. pozoveš DVOJKU 4. memoriraš to u registraciju tako da imaš čekiran VOICE i STYLE |
Ma ja hocu da je momorisem ali samo u toj registraciji,izgleda da je to,to.
|
Mislim da to što pitaš da ćeš.riješiti ako snimis taj ritam pod drugim imenom i spremis ga u reg.sa ots koji ti paše
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2 |
Dobit će isto kao što sam opisao u mom predhodnom postu.
Samo što će u slučaju koji opisuješ imati dva identična STYLA s različitim OTS-ovima. U tom slučaju mu ne treba posebna registracija jer će pozivanjem STYLA automatski dobiti i željeni OTS. |
Kakav hdd ide u t3 SATA ili onaj stari prikljucak IDE ili kako se vec zove?
|
Ide disk od laptopa, ni IDE ni SATA, ne znam tocno kako se ulaz zove.
|
pa nema drugog ili je jedan il drugi i u laptop isto tako ide. Jel isti kao kod t2? Ako jesto onda je to IDE. To je dosta sporije od SATa
|
Tyros 3 akceptira IDE 2.5" Hard Disk do 200GB. Medjutim, posto on inace dolazi sa vec ugradjenim 80GB Hard Diskom, nema potrebe oko toga dalje razmisljati jer tih 80GB ce biti i vise nego dovoljno. Inace malden lav, postoje i SCSI Hard Diksovi (ne kod Tyrosa 3, vec uopste), koji u novije vrijeme, sve manje nalaze primjenu jer su u odnosu na aktuelne SSD SATA III veoma, veoma inferiorni. Ovo je jos jedan dokaz latentnosti proizvodjaca muzickih instrumenata, koji kasne bar dvije, a ponekad i tri generacije u domenu hardware komponenata za kompjuterskom tehnologijom. Dok se u isto vrijeme kod kompjuterskih sistema primjenjuju SATA III SSD diskovi u Striped modusu, koji donosi ogromne brzine prenosa podataka, muzicki instrumenti se jos bore sa jadnim IDE 5.400 o/min 2.5" Hard Diskovima, koji su po protoku podataka dvadesetak puta slabiji od pomenutih. Isti slucaj je i sa Sample RAM-om.
|
Msm glupo zvuci ali to je zalosno. Proizvodjaci muzicki instrumenata, a pricamo o klavijaturama.
Sve se bazirala na jednu tacku koju svi kopiraju. Jedne godine je preskoci Yamaha za jedan milimetar, druge godine Korg. Zalosno je to. Krenimo od tog famoznog rama koji sve nas muci sta fali Yamahi ili Korgu da stavi neki brzi ram ima ih danas svakakvih 8gb kosta 50e (jer covjek da kupi ramove stare za tyrosa platice ih 25e) Sto ne stave ssd hard disk? Ti display-i se isto daju srediti i da budu jasniji, brzi veci, a danas ih ima hvala Bogu svukuda (msm na kapacitivni Display). Sve se vrti u krug. Korg svoje fabricke boje kopira sa pa80 sve do pa800 isto sve..... Yamaha izbacuje 5-i tyros koji se veoma malo raztlikuje vizuelno od predhodnog.... zalosno je sve to npr korg izvede ne trziste novi aranzer PA znaci profesionalni aranzer i ima dva izlaza????? jadno |
Drugari jel zna neko koji format mp3 cita tyros 4 ,posto mi od 20 pesama mp3 on prepozna 8,i da li ima neki konverter za njegov format mp3
|
Ne bi trebalo biti ograničenja, Tyros4 treba reproducirati
Citat:
|
Reseno ,problem je bio u slovima ,Hvala
|
Pozdrav
Pravim drum set za t2 od semplova,pa me interesuje kako da uradim da semplovi odrade do kraja ,tj da im povecam relase? Ja pokušavam u voice editoru ali bezuspješno. Ako neko zna nek napise ili ako je neko voljan da mi to odradi, da mu pošaljem set bubnja. Sent from my HTC One V using Tapatalk 2 |
Tu nemas mnogo filozofije jer u Voice Editoru Tyrosa 2 nemas posebno mnogo parametara. kao prvo za Drum samplove treba aktivirati Fixed Pitch (sto si najvjerovatnije i uradio) a onda otidji do Common parametara pa pronadji Amp EQ (Envelope) gdje imas samo tri parametra Attack, Decay i Release. U zavisnosti od same udaraljke, ces taj Decay parametar morati razlicito da postavljas, a tako isto i Release parametar. Imaj na umu da su duzine nota na Drum trakama Styleova i Midi Fileova, vrlo kratke (u najvecem broju slucajeva samo 1 Tick) i da tako kratke note moraju pozvati kompletan Drum sampl. Tyros 2 nije bas predvidjen da se na njemu rade Drum Kitovi ali nista ne stoji na putu da se oni odrade kako valja jer su svi potrebni parametri na broju. Probaj sa tim parametrima, siguran sam, da ces poslije kratkog istrazivanja doci do rjesenja, obradom Decaya i Rekease parametra.
|
Ok.hvala
Probat ću pa javim Sent from my HTC One V using Tapatalk 2 Dodato: evo nesto sam uspio napravit ali mi se javlja neki eho iako nema efekta,pa sam morao relase malo samnjit Evo kako zvuci <iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/122639567"></iframe> nije jos sve gotovo |
Kako promjeniti pojedini element bubnja u Stylu.
Citat:
Evo kako to napraviti u MixMaster programu, i ista stvar za XGworks |
Pitanje za Caspera,da li u Tyros4 poboljsan portamento u odnosu na T2,3
|
Nije se mijenjao, postoji PORTAMENTO TIME (0-127) i njegova kontrola na pedali. Može se definirati za svaki zvuk pojedinačno, upisati u voices ili registraciju preko klavijature ili VOICE EDITORA na računalu.
|
Pitam jer znam da je bio prilicno los,a da li je master compresor sta diran ili je ostao isti?Hvala na odgovoru!
|
Uopće ne koristim portamento pa ne mogu procjeniti "upotrebnu vrijednost". Koliko vidim, podešavanje je precizno, posao odrađuje uredno.
Nisam "aktivno" svirao T2 niti T3. Ne mogu ti ništa reći osim onoga što vidim u manualu. |
I jos mi reci koliko efekata moze na T4 na Boju a koliko na ritam,na T2 je bilo Dsp,Hall i corus s tim sto je Hall bio isti i na Desnoj ruci i na ritmu,takonje i corus,znaci nije moglo posebno stavljati razlicit hal na solo i na ritam
|
1 Privitaka
Postoje globalni REVERB i CHORUS za cijelu klavijaturu.
Na Style se može dodati tri različita (DSP1, DSP8, DSP9 ). Od toga DSP1 može raditi u System modu pa ga količinsk možeš određivati na sve kanale Styla po želji. NA desnu ruku se svakom PARTu može dodijeliti jedan posebni. |
@Casper,da li vec ima na forumu neko objasnjenje kako prepravljati neki set bubnja na Yamahama ili cemo morati "nekoga" fino morati zamoliti da napravi neki tutorijalcic!
Sta velis na to i o tme?;) |
Ima, kako ne bi bilo:), doduše ne direktno na forumu ali ovaj filmić će ti pokazati kako se to radi na T4, predpostavljam da je i na trojki slično.
Uključi HD prikaz da vidiš detalje i CC za titl s opisom. |
Ma bravo legendo!
To sam video na tvom kanalu,a da li bi mogao da malcice pojasnis kako u tyle creatoru "delujes" na elemente bubnja,dinamikom,efektima i slicno,to mi je poprilicno nejasno.Ono sto znam je totalno nasumce! |
Znaš da sam "Vidoviti Milan", unaprijed znam (tvoja) pitanja pa pripremim odgovore. ;)
Kod T3 treba pritisnuti WAWE IMPORT u trenutku 0,48 videa, mislim da je ostali postupak isti. Dodato: Na ovakvo pitanje se nisam pripremio. :-O Jedini razlog je taj što bi odgovor mogao biti prilično dugačak. No da skratim priču, Style creator na Tyrosu može djelovati na dinamiku pojedinih elemenata bubnja i neke parametre u CASM. Style creator je alat s kojim je moguće napraviti gotovo sve radnje da bi se izradio dobar Style. Međutim, u njemu nećeš moći dodavati efekte na pojedine elemente već samo na cijelu traku. Da bi djelovao po pojedinom elementu bubnja sa efektom i hrpetinom drugih parametara, trebaš to raditi na računalu. MixMaster u "suradnji" sa XGworksom radi čuda, a zamršeni Sysex podaci ispunjavaju baš sve želje. :B |
Molba za Caspera u ime svih koje ce ovo interesirati.
Vec smo "pricali " o podesavanju EQ,ali ja bih te zamolio da kad budes imao vremena napravis jedno malo pojasnjenje(onako kako vec ti umes i radis sa slikama). Kad se udje na eq dobije se slika sa dva slajdera(sibera) na levoj strani i pet(1,2,3,4,5) na dedsnoj.Desnih pet je kao i na svim eq i to mi je donekle jasno(od najnizeg Basa do najvisih tonova,jel'da?) ali prva dva sta i cemu sluze i sta se pojacavanjem-smanjivanjem vrednosti dobija? Mozes li to malo pojasniti i prevesti na jezik laika! |
Na prvom podesavas frekvenciju na kojoj ce da deluje odredjeni virtualni siber, a drugi sluzi za podesavanje Q faktora. Q faktor ti je raspon u kom ce da deluje odredjeni siber (cela oktava, pola oktave, itd) cija je sredina na frekvenciji koju si prethodno odabrao. Npr podesis za prvi siber 80hz, i to ti je centralna frekvencija koja ce menjati zvuk oko sebe pola oktave gore i pola oktave dole.
|
Podešavanje master EQ
3 Privitaka
Stvari su potpuno jednostavne samo ih treba pravilno objasniti. Radi se o equlizeru koji ima pet područja i njegovo podešavanje djeluje na
master izlaz klavijature. Dakle, sve što čujemo s Tyros3 (ne odnosi se na audio materijal) "prolazi" kroz ovaj filter. Pored opisa ću postaviti grafički prikaz EQ iz Sonara kako bi bilo lakše shvatiti o čemu se radi. Dakle, pustite da lagano svira bubanj kako biste čuli promjene i krenite u podešavanje. Odaberite prvi preset EQ pod nazivom FLAT kako bismo sve vrijednosti stavili na nulu. Pritisnite EDIT i krenite od žuto markiranog EQ3 područja (slika 1). Određujemo GAIN (taster 5) i podignimo njegovu vrijednost na 6 db kako bi bolje čuli promjene. Ako vrijednost GAIN-a ostane na 0, nećete čuti nikakve promjene u daljnjem podešavanju. Sada prelazimo u zeleni okvir (slika1) i podešavamo karakteristike za maloprije odabrano EQ3 područje. Pod FREQ ćemo birati frekvenciju i to postavite 800Hz. Trebali biste čuti zvučne promjene kod bubnja koji svira, a slijedeći korak će ovo frekventno područje dodatno "ispeglati". Vrijednost Q je u stvari dimenzija koja odrađuje koliko "široko" ćemo djelovati na ovih 800Hz. Što je Q broj manji, djelovat ćemo na šire područje oko 800Hz. Pogledajte sliku 2. i odmah će vam biti jasno o čemu govorim. Sada se poigrajte s ostalim područjima (EQ1, EQ2, EQ4, EQ5)i slušajte razliku. Recimo, uzmite frekvenciju oko 1Khz, "suzite" je s Q i "šećite" sa FREQ vrijednosti. Ako pogledate sliku 3, vidjet ćete kako samo jedna (kriva) vrijednost može potpuno promijeniti cjelokupan sound klavijature. Zato je bitno da se kod podešavanja zna čemu služe koje vrijednosti. U suprotnom, bolje je ne dirati ništa. Ovaj opis je namjenjen isključivo kako bi shvatili princip rada EQ. Podešavanje EQ nema pravila, a ovisi prije svega o materijalu koji se izvodi i ozvućenju na kojem se sluša. Ako su vrijednosti GAIN-a extremne, to je znak da nešto nije u redu. Problem može biti u ozvučenju ili materijalu, a dogodi se da je uzrok i uho onoga tko to štela. Različite postavke EQ se mogu memorirati u registracije ili dodijeliti SONG-u. Mislim da to nije dobar pristup i ja radim tako da za svaku pojedinačnu svirku (prostor) posebno prilagodim EQ i više ga tijekom večeri ne diram. Kada sređujem klavijaturu kod kuće, EQ mi je uvijek na FLAT. Kao što je rekao VUNIMRAV, nadam se da će ovaj opis biti od koristi i ostalima članovima foruma. |
Citat:
|
2 Privitaka
Krivo misliš. Kao i kod svih parametričkih equlizera faktor Q je obrnuto proporcionalan s bandwidthom.
Tako je i kod Tyros modela. Podešavanja faktora Q kod Tyros modela su u rasponu od 0.1 - 12.0. Moguće je vrlo precizno odrediti ovu karakteristiku. Vratimo se još malo na Tyros EQ. Znamo da ima pet frekventnih područja na koje možmo djelovati, EQ1, EQ2, EQ3, EQ4 i EQ5. Međutim, postoje razlike u načinu kako funkcioniraju. Kod krajnih bandova (EQ1 i EQ5) se radi o tkz. Shelving EQ, dok tri srednja područja (EQ2, EQ, EQ4) rade kao Bell EQ. Pogledajte sliku 1. i bit će vam jasnije kako to funkcionira. Tako EQ1 djeluje na sve frekvencije koje su niže od zadane središnje frekvencije (FREQ). Kod EQ5 se radi o cjelokupnom višem spektru od zadanog FREQ područja, dok kod tri srednja područja (EQ2, EQ, EQ4) djelujemo jednako na obje strane od zadane središnje frekvencije (FREQ). Na slici 2. možete vidjeti graf koji se odnosi na Tyros master EQ. Potpuno je jasno da dobro podešen EQ može biti izvrstan alat ako ga pravilno koristimo. Prvenstveno mislim na to da je moguće maximalno kompenzirati nedostatke prostora u kojem sviramo i da dobijemo zvučnu sliku klavijature upravo onakvu kakvu želimo. |
1 Privitaka
Postavio sam krivu sliku 2. Edit posta na ovom forumu je ponekad "nemoguća misija", Quote funkcija radi samo u rijetkim situacijama ... :rolleyes:
Ovo je prava slika koja prikazuje shemu za Tyros master EQ. |
Da upitam nesto, postoje registracije koje sam davno pravio i u njima kad stavim neki sampl na right3 i upalim svira samo on, iako su i right 1 i 2 upaljeni, a u nekim registracijama nisu. Gdje to da sredim?
I da, ritmovi za Tyros3 se mogu pravit u XG Works ili OMB, jel tako? Ima li neki tutorijal za to? |
Trenutno vrijeme na Forumu 07:48 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org