YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=61)
-   -   Roland Fantom G - Pitanja (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=5232)

milanceshow 20.11.2008 15:01

Nek ti je sa srecom JOHAN-e.Da te sluzi dobro i da zaradis puno para sa njim.......

@amadeusvk
Meni nije radio ni na OS1.1,tako da nije do OS-a.....

TomyCroSound 20.11.2008 15:16

Khm...

Ako nisi pročitao nedavni post, meni radi ako palim klavijaturu bez sticka.. dakle, samo njegovi zvukovi i postavke. Tad sam slikao sve parametre u systemu i kopirao ih kada sam učitao svoj prj, ali opet ne radi. Ok, pitanje može bit, dal ikome radi portament u single modu?

milanceshow 20.11.2008 15:39

Da li si u toku sredjivanja klavijature namestao funkciju za gasenje portamenta na nekom od ona 2 prekidaca iznad pichBendera ili na D-beam.....???

josipv 20.11.2008 15:58

Citat:

Originalno postovano od JOHAN (Post 59129)
Juce mi stigao Fantom g 6!!!!:lol::lol::lol:

Sretno Johan sa novom "babrogom"i nemoj gubit živce.....~Xsamo polako:lol:

TomyCroSound 20.11.2008 17:14

khm...

Citat:

Originalno postovano od milanceshow (Post 59188)
Da li si u toku sredjivanja klavijature namestao funkciju za gasenje portamenta na nekom od ona 2 prekidaca iznad pichBendera ili na D-beam.....???

da, jesam. ali ni kada tu funkciju upalim više neće da radi.

TKO ZNA; snimam neku pjesmu i sad radim ritam. Npr, ritam za kiticu dovoljan mi je od jednog takta 4/4. e, sad, kasnije trebam završit to s prijelazom od 2 dobe,,, al (ritam koristim na dynamic pad) ne upada mi prijelaz kad treba, već tek kada odsvira taj cijeli takt, onda odsvira prijelaz. Help?

romario 20.11.2008 20:34

Zitat:
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=6 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=alt2 style="BORDER-RIGHT: 1px inset; BORDER-TOP: 1px inset; BORDER-LEFT: 1px inset; BORDER-BOTTOM: 1px inset">Zitat von milanceshow http://www.yu-midi.com/designs/image...s/viewpost.gif
Da li je neko pronasao kako da sacuvamo multisample?
</TD></TR></TBODY></TABLE>
To ne može Brate...
<!-- / message --><!-- sig -->__________________

Dali je to vaš problem na G6?

vingula 20.11.2008 21:05

Sad sam još više zbunjen....rekli su Rolandovci da če se u novom OS-u moč slagat multisemplovi,znači ipak to nisu napravili....ili jesu????

Skroz ste me zbunili s tim ;) ?????

TomyCroSound 20.11.2008 23:02

Khm...

ne, milanche je i mene zbunio. Ma, može FantG multisamplove, već ih je on pravio na kompu a ne na klavijaturi pa je tu nastao problem.

bandza 21.11.2008 01:10

Portamento,multisempl!

Kazem ja da klavijatura ne valja,nije dobra.Treba to podhitno prodavati i kupovati xp30 ili sl.
-AmadeusVK -meni radi portamento u singlu.Probaj da se setis na koji kontroler klavijature si stavljao neku funkciju vezanu za portamento.Zatim vrati istu funkciju na kontroler i podesi portamento kako ti odgovara i zatim stavi nesto drugo na kontroler i snimi system i project.Ja sam tako vratio.
Milanche-Probaj da experimentishesh sa Fangsys.svd fajlom a ne sa fangsnd.svd fajlom.Probaj da u svoj set u kome radi sve(multisemplovi i tako to) stavis fangsys od factory-resetovanog Projecta(a svoj fangsys sacuvaj na hardu u kompu.Pa mi kazi sta si dobio.Mislim da ce ti tad ostati sve isto samo ce se sistem promeniti a ako ti tad ne bude multisemplova onda znaci da su u njemu (fangsys-u).Tad ces vec znati sta da radis a ako ne onda pitaj.
Znaci iz svog seta koji radi izbrishi fangsys.svd i ubaci iz fabricki resetovane klavijature.Samo mi javi sta si dobio sa time pa cu te ja dalje navoditi.Jer multisemplovi i systemski fajlovi nemaju gde biti nego tu u ova dva fajla ,bar ja tako mislim.

TomyCroSound 21.11.2008 01:36

Khm..

ma sve sam probao i ništa. Ja vjerujem da je to vezano za postavke u sistemu. Al, nema mi logike, ja naredim sistem po tvorničkim postavkama (na tvorničkom radi) al opet neće!

milanceshow 21.11.2008 04:29

@Bandza
Sumnjam ja vec duze vreme na ta dva fajla (fangsys,fangsnd).Jedino me plasi da su ta dva fajla medjusobno povezana i da nemogu da izvucem iz njih informaciju o multi-semplu.
Fajl fangsys cu da zamenim sa resetovanim fangsys.Ako tada vrati sistem onda ce da proradi i portamento.....Odmah ce da se vidi i da li fangsys ima veze sa multi-semplom....

Videcu ako mogu to da odradim sutra......

krcmar 21.11.2008 10:33

Eno gledam sinoc kako dere onoj momak na g6 iz cirinog orkestra, kljava stvarno ubija a vi se stalno nesto zalite... hehehe

milanceshow 21.11.2008 17:56

Zamenio sam fangsys i sada nema problema.System setup je resetovan,sto znaci da su podaci o multisemplu u fangsnd.........

@krcmar
A gde si gledao tu svirku i tog lika sa G6?

krcmar 22.11.2008 10:14

Imas svakog cetvrtka na televiziji Top music, muzika uzivo i svira orkestar dragana cirkovica cire.

bandza 22.11.2008 11:15

milancheshow.svd

milanchesys.svd
ko zna zna.svd
Krcmar-niko nije rekao da G6 lose zvuci,cak sta vise sije sve klavijature debelo,samo sto ima odredjene falinke zbog kojih covek poludi i proda je i kupi LE-a ili xp30.=))
Krcmar-Ti mislis na orkestar Borka Radivojevica (Tigrovi) u kome trenutno svira Cira bar na TV-u.G6 svira JOCA.Njemu daj dx100 on ce da ubije naciju.Decko svira pratnju opasno.I skoro je nabavio G6 i slusao sam ga uzivo,radi prebi.I X6 mu je radio dobro.Evo i linka pa mi kazi jesi na to mislio?
http://www.youtube.com/watch?v=BPeBGbqlaKQ

krcmar 22.11.2008 11:27

Jest brate na jocu i na borka.

TomyCroSound 23.11.2008 13:05

Khm..

...kopiranje efekata single/live
Čuo sam da je moguće to odradit ako koristite komp. (vjerovatno na komp sprema postavke).
Evo, još sam nešto čuo što me iznenadilo (pročitao):
ako kopiram boju sa user single (npr sa 22 na 25), a 22 obrišem, ako live mode koristi taj patch, neće ga pronaći i bit će obrisan. Ali ako to napravim sa Fantom-G Librarian, studio/live će to prepoznati! (nije provjereno)

bandza 23.11.2008 22:22

Librarian

AmadeusVK-
Vec sam pisao u Tips&tricks temi o librarianu i o tome kako mozes menjati mesta a da live prepozna itd pa evo iskopiranog texta i ovde (inace provereno radi):
Copy-Insert Librarian
Evo objasnjenja za razmenu fabrickih boja izmedju dva PROJECTA.
U Folderu SND koji se nalazi medju skupinom Foldera u jednom projektu postoji fajl FANGSND.SVD koji je uvek oko 3,5 Mb otprilike!
1.Otvori se program Fantom-G Librarian
2.Onda na OPEN funkciju se otvori FANGSND.SVD fajl iz svoje klavijature recimo sa USB-a ili sa HD-a (bitno je samo da je to zadnja postavka PROJECT-a sopstvene klavijature)
3.Onda se isto na OPEN otvori i neki drugi fajl sa bojama(PROJECT sa bojama koje vam je neko dao)
4.Onda na ekranu imaju dva prozora(sopstvene i tudje boje)
5.Iz prozora sa kojeg hocete da kopirate boje izabrete iste idete select levim klikom misa na boju koju hocete da kopirate i idete na funkciju COPY
6.I zatim u prozoru(prozor sa sopstvenim bojama) gde hocete da kopirate boju idete na INSERT (to mu dodje kao PASTE opcija)
!!!! COPY i INSERT se nalaze na EDIT padajucem meniju!!!!
7.kad se zavrsi sa COPY- INSERT delom posla onda svoj fajl snimite bez menjanja imena i ostalog i kao takav ubacite u backup-ovan FOLDER PROJECT-a (tacnije u svoj PROJECT u SND folder odakle ste i uzeli FANGSND.SVD i vratite u klavijaturu i idete na restore i to je to!
Takodje je u ovom programu na isti nacin moguce i menjati mesta bojama u SINGLU a da to kasnije kad se vrati u klavijaturu ne poremeti nista u LIVE
modu znaci sve radi kako treba a promenili ste redosled!
P.S a sto se efekata tice nije mi poznato da moze.Moguce je. Nisam ni probao.

Vule 23.11.2008 22:43

Ima tu jos jedna fina forica sa Fantom Librarian....kada ucitas svoje patcheve u programu i odredis recino jedan,pod FILE/EXPORT SMF/...pa recimo SELECTED DATA,moze se jedan patch izdvojiti iz seta,(moze i ceo set)snimiti kao Midi File,zatim se recimo ucita kao SOng u drugu spravu i nakon toga se uradi WRITE as PATCH i smesti se kao boja...zgodno za one koji hoce recimo jedan patch nekome da kopiraju...

Ne znam da li se vec pisalo o ovome al eto Bandza me podseti pa rekoh da napisem...:">

TomyCroSound 27.11.2008 09:29

Khm... HELP

...dugo mi se nije desilo...
sinoć sempliram svoju gitaru u komp, obradim samplove, stavim na stick u IMPORT i učitam na klavijaturu. U pitanju je nekih 25 tonova, svaki dužine 6sek. Nakon što sam učitao u klav, odem na sample list i napravim s"ave all" (bili su razbacani pa mi se nije dalo markirat svaki posebno). Nakon što je sačuvao nestale su crvene kvačice s desne strane i pretvorilo se u bijele pravokutnike kakve imaju svi ostali samplovi. Nakon tog odem u patch i na praznom mjestu krenem radit multisample. Kada sam sve tonove posložio, spremim taj multisample na prvo slobodno mjesto u listi i vratim se na patch edit. Malo nabacio efekata, dotego sample i spremio. Sve bilo ok.
Evo, jutros upalim klav i otvorim taj patch, a ono razbacano po klavijaturi ne znam di je šta. Svaki ton na drugom mjestu ili su se možda original key razbacali, nemam pojma.
U čem griješim?

...sad odem na taj patch, probam editirat original key na tom multisamplu ali original key NE REAGIRA! Mijenjam +- ali razlike nema??!
taj sample svakako leti van, ali u čem je problem?

Vule 27.11.2008 09:56

A jesi li editovao svaki sempl i odredio mu 'original key" notu?

Ako nisi eto ti problema...;)

p.s. i prilikom pravljenja multisempla mozes tu finkciju odraditi,medjutim ako nakon toga nisi uradio write na svakom semplu opet sve pada u vodu...:D

Nemoj izbacivati taj multisempl nego sad samo uradi kako sam ti rekao i radice sve bez greske...

TomyCroSound 27.11.2008 10:20

ej

original key sam radio dok sam slagao multisample. npr ubacujem c5, prvo stisnem tipku c5, zatim na assign,pa kad sample ubacim, idem na original key i stavim tamo gdje treba bit... jesi na to mislio ili??

TomyCroSound 27.11.2008 10:22

ej

Citat:

Originalno postovano od rolandinjos (Post 60410)
A

p.s. i prilikom pravljenja multisempla mozes tu finkciju odraditi,medjutim ako nakon toga nisi uradio write na svakom semplu opet sve pada u vodu...:D

Misliš li tu da nakon što spremim multisample ili patch moram ponovo saveat sample??? Ahaaaaaaa
Sad kužim.

Vule 27.11.2008 10:23

Da...i to je ok,ali si samo propustio da samom semplu uradis WRITE nakon namestanja original key-a...jer kako bi sempl zapamtio gde da se namesti u multisemplu ako mu ne namestis to...kapiras?

Citat:

Originalno postovano od amadeusvk (Post 60413)
Misliš li tu da nakon što spremim multisample ili patch moram ponovo saveat sample??? Ahaaaaaaa
Sad kužim.

Yeah...

TomyCroSound 27.11.2008 11:34

kHM

SAD SAM UBACIO NEKI sample novi u klav, 31 ton, i nije mi jasno što je preskočio kod importa neka prazna mjesta u sample listi?? npr prazni su 612,613,614 (jer sam brisao samplove) pa je popunjeno sve do 780, al on je samplove stavio na 612,613 pa 614 ostavio prazan, pa popunio od 780 nadalje.. šta je sad to, prvi put vidim, inače popunjava prazne rupe pa ga moram tražit...

Vule 27.11.2008 12:01

E to ne znam...ali kad ih editujes i odradis WRITE slazi kako tebi odgovara...

Fantom je malo "komplikovan" tip...i mene takve stvari izludjuju al jbg...

zarko44 27.11.2008 20:54

Terce

Ako neko ima malo slobodnog vremena a znam da ih mi sa Fantomom bas i nemamo previse, ali ako ima neko neka napise sistem slaganja terca.
Na Extremu ih napravim na zmirecki ali ovde nisam bas provalio.

TomyCroSound 27.11.2008 23:49

hehe

teško je to za provalit. Imao sam ja te slike negdje, al nisam ih ja pravio pa ne bih da kršim autorska prava, već će ti se javit ONAJ tko se razumije u to 100%

vingula 28.11.2008 00:16

Za Fatom X znam kako se rade terce...al za G seriju....neznam dal im je ista opcija...??

Vule 28.11.2008 00:32

Ista je...ako neko ima one slike sto sam postavljao neka postavi opet,ja ne znam gde su mi...

josipv 28.11.2008 07:07

Da isti je postupak,stavit cu ja danas slike samo ih moram pronaci.......;)

zarko44 28.11.2008 16:58

Terce

Bit cu zahvalan do groba za te slike

josipv 28.11.2008 21:05

EVo slike za terce su u download-u!!!

zarko44 28.11.2008 23:15

Kolega josipv jel se znamo nas dvojica da nismo mi mozda nesto pregovarali preko telefona oko prodaje tvog fantoma ako mislim na dobru osobu?

TomyCroSound 29.11.2008 00:39

Khm..

Opet ja.
Od kad sam kupio klav ubacivao sam svakakvih samplova itd...
E, sad me interesira koji mi je najjednostavniji način da vidim od kojih wave samplova koji su u klav NISAM napravio multisample...?
I, već sam spomenuo, (makar kod mene) kad loadiram wave samplove, inače popunjava prazna polja u sample listi... međutim, jedno prazno polje je ostalo i neće da popuni, već ga preskače. Što je sad to?
...i postoji li neka jednostavna šema kako pregledati da li postoji složen multisample koji se ne koristi nigdje u user patch-u?
Eto.

zarko44 29.11.2008 00:49

Terce problem

Opet ja sa tercama. Nikako mi ovo nije jasno
cini mi se da je neko spomenuo da su terce jednostavnije
nego na extremu ali kolko ja vidim da nije tako
na korgu ima na raspolaganju u globalu 15 user skala
i kad napravis jednu skalu(primjer dursku) nju mozes da
iskoristis za svih 12 tonaliteta a na fantomu ne mogu
nikako da shvatim princip na koji da se naprave terce
ako neko vidi kakvo resenje neka kaze
ili sam tolko glup pa ne mogu shvatit one slike

vingula 29.11.2008 00:50

Ovo što preskače prazna polja...to je zato što je to namjenjeno za semplove STEREO formata.

TomyCroSound 29.11.2008 01:40

ja definitivno nisam shvatio princip po kojem su napravljene terce, to stvarno je trebalo bit mačak za osmislit, al nije problem prepisat iz slike. Samo, čini mi se da ili nisu svi nazivi isti kao na x i g ili nekih parametara g nema, ugl. znam da nisam iz prve uspio, morao sam pitat neke iskusnije na rolandu..
(a ima ih 2 na yu-midi)

zarko44 29.11.2008 02:22

PROBLEM SA TERCAMA KONACNO RIJESEN
VELIKO HVALA MAESTRU

Prekrsio si pravilo.Procitaj pravilnik!

Postoji mesto na kom upisujemo licne sajtove!!!

TomyCroSound 29.11.2008 02:31

e da

da se nadovežem na svoje probleme...
spremam na stick cijeli project i ne spremi mi tj ne napravi replace foldera PNL u projektu u kojem su slike,, već samo obriše taj folder.. Why?

Trenutno vrijeme na Forumu 12:25

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org