![]() |
1 Privitaka
Evo je
|
Lepo parce ali pod hitno da sredis te registre.
|
Sto pre da prodas tu harmoniku za lepe pare i da kupis neku Guerini prezident harmoniku i da uzivas u tonu.Em je laksa em je za nasu muziku a verovatno ce ti i preteci para od te prodaje.Ta harmonika je odlicna ali je teska mada verujem da su tonovi u njoj Italijanski pa zato tako dobro zvuci.
|
Zeljko ako ikad zelis drugu harmoniku samo ganjaj sve stare harmonike tamo do 1980,posle toga ima po koja ali veoma veoma retko,znaci nebitno guerrini,dallape,sonola,naravno ako naletis na skandali ili artist6 kod nekog nemca a da nezna sta ima u rukama,ali ako nemenjas odma sredi registre nebi trebalo skupa investicija da bude,pozdrav druze.
|
Citat:
|
Ja sam imao prezident,kupio sam je novu 1987 godine,u Trstu sam je kupio.Bio je to odlican primerak Presidenta.Probao sam je samo par minuta i kupio.Naravno imaos sa i Guerini superior II iz 1978 godine koja je takodje bila sjajna,a na primer moj kum je kupio 1980. godine superior II koja nije bila ni blizu po kalitetu mojih harmonika.
Sve zavisi od kaliteta tonova i drveta kod harmonike,ostalo je samo sminka. |
Neso probao sam obe tvoja dvojka iz 78 je bila opasna harmonika ali president je bio 2 klase gori stosta je bilo razlicito sa recimo harmonikom Zorana Markovica koj je imao president dase smrznes,kod novog presidenta su promenili dirke za bradu registar tonovi su svi 2-3 klase nazalost i toje uzelo dusu svim tim novim harmonikama sto je najtuznije guse samo tako sve nove,recimo svirao sam minimum jedno 10 bulgari harmonika,sve imaju prelep ton ali guseeeeeeeeee samo tako,tako da do dan danas nisam probao nesto novo a da valja.
|
Neki dan sam imao u rukama jednog Bugarija, odlican ton, fenomenalan, mekana kabina i mala i velika, ostar sopran i pikolo, ama sve na mjestu ali... davi se... i to kako se davi. I kod tebe i kod mene se desava ista stvar sa Bugarijem. Nije slucajno. Cini se da im je to serijska mana ili greska. Oni i tu izgleda, hoce da ustede. Zatim, pakuju lose fasene, sirovo drvo a tek klavijature su uzas kod mase novijih harmonika. Kod nekih imam utisak da sviram jeftini aranzer a ne harmoniku visokog ranga. Nisu daleko odmakli od kineskih harmonika koje su preplavile trziste. Kod pojedinih "kineza" sam naisao na bolje klavijature nego kod "italijana". Ako negdje naletis, probaj "Cantabile" kinesku harmoniku. Garantujem da ces i sam donijeti isti zakljucak u vezi sa klavijaturom.
|
Ma naucice i Zeljko svirati jednog danan samo polako jos sam mlad i Imam vremena:lol:
|
Ma ima da sviras i da PEVAS.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 16:57 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org