YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Koji vst programi? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=12857)

Cheki88 09.02.2010 21:25

Koji vst programi?

Ja se izvinjavam ako ponavljam temu, ali interesuje me da li neko zna koje VST ili VSTi (valjda je to isto) plugin-ove da nadjem za pravljenje muzike sa dobrim semplovima i dobrim bojama (Solo bojama prevashodno na pr. Harmonike, juzni vetar, turske boje, i tako to za narodnu muziku!) Hvala unapred!!!

skoricnik 09.02.2010 21:56

Kontakt. Ja ga koristim i radi mi posao odlicno!

zsimonovic 09.02.2010 22:00

Halion 3,imas i Vsampler.Importujes semplove i cepas.

Ace 10.02.2010 00:02

Ja koristim Halion. Nekako mi je najpraktican, a Kontakt jos nisam probao.
Hocu samo jos reci da mi se Vsampler uopce ne svida. Nekako mi izoblicava zvuk i semplove mi zvuce kao neki amaterski sajzer. Neznam za vas al ja tako mislim. U glavno imam los utisak od Vsamplera.

yamahapassion 10.02.2010 00:14

Kontakt 3 mama.... bar po mom misljenju. za razliku od Vsamplera u njemu moze da se podesava i portamento i transpoze... Prima takodje sve semplove u formatu SF2 (Vsampler), samo sto se dodatno u njemu mora iskonvertovati svaka boja, ali se to uradi veoma brzo i nije komplikovano. Uputstvo kako iskonvertovati tritonove setove u SF2 format uz pomoc awave studia sam postavio jos davno i moze da se skine u tutorijalima.

vingula 10.02.2010 01:18

Ja koliko sam čovjeka (CHEKI88) skužio/shvatio... njemu trebaju VSTi programi koji več u sebi imaju semplove tj. boje (zvukove) ubačene, a ove koje ste nabrojali...nema nijedan ;)
Jesu to sempleri, ali bez semplova (zvukova)
Ja pretežno koristim Hypersoinc II, NEXUS 2.2, Albino 3, Zero-G Nostalgija, Vapor, FX7 i 8,Colossus, NI Absynth 5, U-He Zebra2, Steinberg The Grand, Groove Agent, Addictive drums, NI KORE, Xphraze, Wizoo Darbuka, Proteus X - Emulator X II... itd.

zsimonovic 10.02.2010 01:26

Tesko ce da nadje vst instrument a da ima i harmonike i boje za Juzni vetar i buzuki i ostalo sto je potrebno za narodnu muziku a lakse mu je da koriti jedan-dva programa i tu ubaci semplove za solo koji mu trebaju nego da instalira 10 vst koji zauzimaju memoriju i jos dok se nauci rukovanje sa njima plus stelovanje.

yamahapassion 10.02.2010 01:40

Zato sam i preporucio Kontakt 3 posto moze iskoristiti sve setove ovde od tritona koji su na downloadu, a tu ima Bogami i dobrih harmonika, i tambura, i juznjaka, i DX zezalica i svasta... Vsampler je u odnosu na kontakt dosta osakacen za neke opcije, ali zato kontakt pruza mogucnosti da se naprave boje maltene kao kod pravog tritona (ko ima volju i zelju da se igra). Da, zaboravio sam jos reci da se u kontaktu mogu mesati semplovi (ako me secanje ne vara) i to mnogo vise nego 3 boje kako je to na korgu, ili 2 na yamahi...

vingula 10.02.2010 02:52

Hypersonic II ima i zujalice i harmonike i bozukie itd... najbolje rješenje i svakakome ga preporučujem, naravno...mogu se radit odlične boje (kombinacije za JV) ;)

BasariStudios 10.02.2010 09:20

Citat:

Originalno postovano od vingula (Post 121705)
Hypersoinc II, NEXUS 2.2, Albino 3, Zero-G Nostalgija, Vapor, FX7 i 8,Colossus, NI Absynth 5, U-He Zebra2, Steinberg The Grand, Groove Agent, Addictive drums, NI KORE, Xphraze, Wizoo Darbuka, Proteus X - Emulator X II... itd.

Bas te...a zujalica, harmonika, juzni vetar, nazo, amza, chita, berdzan,
serdzan i ostalo u ove instrumente ima vise nego bilo na koji Korg.

Trenutno vrijeme na Forumu 01:17

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org