![]() |
|
Kontakt 4 - Default efekt
Instalirao sam kontakt4 i malo se zezao sa samplovima i sad imam problem. Koju god boju da importiram ima neki default efekt na njoj, neki ruzni reverb, kako da ga uklonim?
|
Idi u Edit instrumenta i provjeri gdje je postavljen taj reverb (moze biti kao Group InsertFX, kao Instrument InsertFX ili cak i kao Instrument SendFx) pa gdje god da je jednostavno ga ukloni.
|
Hvala ti Tranzit, nasao sam foru, a to je da se smanji release time.
|
Hahahahaha... znaci uopste nije bio nikakav hall u pitanju.
|
Jebiga, davalo je taj efekt :D Skontao sam jer sam znao da u vsampleru postoji potenciometar za to i pogledam u njega i pise release time i tako sam provalio
|
Kod mene taj release time kad god se uvoze semplovi stoji na 25k. I vidi skini najnoviju verziju, jer bice ti problem ako skines nesto u kontakt formatu , a radjen je u novijoj verziji.
|
Evo skinuo sam Kontakt5 i sad imam par pitanja. Kako namjestit da pitch bender salje naredbu sa pa50 i moze li se npr. namjestit da se na pitchu recimo na modulaciji (y osa) mogu mijenjati boje u nkb formatu?
|
Eeeee . i meni treba taj kontakt 5 . gde ga ima ?????
|
Piraterija mama...
|
Jojstick sa pa50 uvijek salje midi naredbu vani (sem ako je nisi filtrirao) a Kontakt je potpuno razumije. Jedino sto moras uraditi je da u editoru instrumenta (Kontakta) dodijelis naredbu koju salje Jojstick kao modulacioni izvor (modulation source) za ono sta hoces njime da modulises. Promjena cijelih sound programa nije moguca putem Jojsticka ali je moguce eventualno podesiti promjenu odredjenih sample grupa (Groups u Kontaktu) u okviru jednog Kontakt instrumenta, kao sto funkcionise i Kyswitch kod Kontakta, ama bi se morala pisati Scripta za takvu modulaciju. Medjutim pazi, ta "Y" osa kod Jojstick kontorlera kod pa50 nije vise Pitch Bender nego "Modulation tocak" to jest midi CC#1 a i ne bih ti savjetovao da njega upotrebljavas za te marifetluke jer bi to bilo vrlo neprecizno.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 12:00 |
|
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org