YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg PA3X, semplovanje bubnja i ubacivanje u User DK (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=25526)

sale_band 19.06.2013 12:45

Korg PA3X, semplovanje bubnja i ubacivanje u User DK

Pozdrav,

Zanima me na koji nacin se semplovan bubanj (KMP fajl) moze ubaciti u USER DK banku??

Da krenem iz pocetka, pre nekoliko dana sam kupio Sample Robot i uz njegovu pomoc semplovao Fxpansion Drum kit. Posto Sample robot nema opciju za KMP export, sacuvao sam program kao SF2 font i u Awave-u prebacio u KMP format...
Sada, u Korg PA3X mogu taj KMP da uvedem u USER BANK, ali ne u USER DK pa me zanima da li je to nekako moguce ili cu morati "rucno" da ubacujem jedan po jedan sempl??

Hvala!

milepsr 19.06.2013 15:23

Rucno jedan po jedan ces morati da slazes u DK. Barem na ja nisam nasao drugog nacina na PA2.

nele1 19.06.2013 15:29

Pa mora malo dupe da oznojimo nema nista na gotovo,samo laganica i bice sve po planu.

sale_band 19.06.2013 15:51

Uf... Ponadao sam se da postoji neka "caka" da se to ubaci "odjedanred" :(

Hvala na odgovoru!

al bundy 19.06.2013 20:50

.....

sale,probaj ovako

1.ubaci kmp file od le-ili slično na styck
2.stisni tipku sound
3.stisni tipku record
4.stisni tipku menu
5.na displeyu odaberi multisample
6.sad gore skroz u desnom uglu displaya klikni i idi na import
7.pronađeš kmp file koji si stavio na styck i ok
8.gore desno na displayu klikneš pa write pa ok, izađeš iz recorda (stisneš record dugme) .................................................. .....................sad taj sampl imaš u pa800 i sad ti preostaje da uradiš sound za taj sample--------

1.stisneš sound tipku
2.klikneš gore u desnom uglu displaya i ideš na init sound
3.stisneš tipku menu i onda na displayu ideš na basic
4 odabereš koliko oscilatora hoćeš da koristiš
5.prelaziš skroz dole na displaju na drugu ili treću stranicu ,neznam sad napamet a pa800 mi nije tu,,,,u glavnom ima gore gdje možeš obilježiti dali hoćeš da obrađivaš samplove iz rom-a ili ram-a ti izaberi ram ako hoćeš da uradiš efekte i ostalo za sample koji si učitao....

kad sve završiš onda klikni desno gore na displayu write sound i upiši ime

ovo bi bio postupak na pa800....neznam dali to ide na pa3

milepsr 19.06.2013 22:01

To je ok, ali njemu treba Drum Kit tako da ovo ne pije vodu.

al bundy 20.06.2013 12:07

Mislio sam zbog sto je kmp file da bi trebalo ici.

sale_band 20.06.2013 13:51

Pa, ide ono tako kao KMP, ali, ne može tako da se sačuva kao drum kit u user dk banku... To sam mislio

Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2

tranzit 20.06.2013 14:12

Samo pjeske... iskljucivo Desanka Sakic... nema automatike. Sto su momci postali lijeni, tesko im samplove da poredjaju, zamisli da treba da kopaju kukala im majka =))=))=))=))

nele1 20.06.2013 14:55

Tranzit tisi carrrrrrrrrrrrrrrr,pa mozda po mogucnosti daneko umesto njih ide na tezge a oni da uzmu kintu hahahaha.

Trenutno vrijeme na Forumu 21:18

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org