![]() |
Novi modeli PSR S serije S710 i S910
stižu novi modeli yamahe : psr s710 i psr s910
http://www.yamaha.com/yamahavgn/CDA/...42&CTID=205500 naišao sam na ovo jutros pa sam htio podijeliti sa svima vama, je li novo bolje (ili se je bolje držati starog, provjerenog) pokazat će vrijeme |
interesantna informacija, hvala kolega didda ...:)
nego, ja sam malo procitao specifikacije al za djabe, jel neznam koje su mogucnosti imale 700 i 900 pa ne mogu da uporedim sta je novo ... nek nam to kolege objasne koje imaju S700 il S900 pa da vidimo sta su s ovim modelima poboljsali ... a za detaljnije cemo izgleda saznati kad stizu u radnje i ako imamo srecu da neki nas forumas vec kupio jedan od ovih aranzera ... |
Steta sto ne raspolazu kakvim makar minijaturnim semplerom jel bi to stosta izmjenilo sliku o mogucnostima koju jedna psr9000pro na primjer pruza upravo sa ovom mogucnoscu. Da je makar 32MB kao sto to ima PA1X, ne bi bilo lose. Ovako ispada kozmeticko sminkanje a baza tehnologije ostaje ista.
|
Evo ja bas usporedjujem psr s700 sa s710, i ima ponesto razlike. E sad ne znam koliko ce ovom novijem modelu biti cena, pa ne mogu reci da li se isplati.
s700 96 nota polifonije - s710 128 nota polifonije Neke boje iz s900 preuzete na novi s710 (pretpostavljam da je rec o SA bojama), dalje vidim da s710 ima neke unapredjene guitar styles, sto kod s700 nema, s710 poseduje usb recorder, verovatno isti onaj kao sa s900. To sam uspeo ovako na brzinu primetiti, i nisu bas tako male razlike, samo slazem se sa kolegom jimiboy, samo da su kakav-takav sempler ugradili, mislim da bi napravili pravi potez, i da bi psr 9000 i 9000pro otisle u istoriju. |
Prava je šteta što jedan renomirani proizvođać stavlja sempler samo u HIGT TECH model Tyros a nijansu slabije modele iz S serije zanemaruje. Da su barem stavili mogučnost nadogradnje, pa ko voli nek izvoli. Mislim da bi za neku popularnu cijenu od primjerice 100-150 € napravili pravi posao sa S serijom te je time doveli u legendu kao svojedobno PSR 9000 Pro.
Inače designom ovo je jedna od najljepših, ako ne i najljepša klavijatura trenutno u ponudi. |
Ove nove kljave zaista imaju vrhunsku reprodukciju accompaniment ritam sekcije, ali nedostatk desne solo strane lezi u multilayer internim bojama, te onaj treci R3 voice koji bitno uljepsava sound. Da su barem ostavili custom voices sa 128 8-layer multi boja e onda bi to vec bila druga slika. Ovako se sve svodi na pocetne korake PSR1500/3000/S700/S900....S710/S910>:/. Ritam sekcija dobro zvuci, ponavljam da barem postoji custom voices, ili ono pravo (sempler 32 ili 64MB) tobi bila vrhunska serija. Pozdrav
|
Epa ne moze sve sad jer da su na s900 ili s700 ugradili sampler onda bi to bio tyros za manje para,a ne s700/s900,hocu da kazem da bi razlike bile male u ovim klavijaturama osim u ceni naravno.
|
Što se mene tiče,ja tu ne vidim bitniju razliku u odnosu na psr s 700/900,kao što je bila neznatna razlika psr s 700/900 u odnosu na psr1500/3000.Kao što je rečeno u ranijim postovima ; imaju ritam sekciju besprijekornu,a farbe tanjež.Mislim da,ko misli raditi sa ovim mašinama,treba imati i solo klavijaturu(najbolje Triton Lee ili TR).Toliko.Pozdrav!
|
Mislim da bi ovu temu trebalo stavit za primjer kako se o nekim instrumentima moze fino i konstruktivno raspravljat.
Svaka cast momci!!! |
Upravu si Svirko da je dobra tema i mene bas zanima sta koja klavijatura moze,mozda naucim iz ovih postova vise i o svom modulu posto vidim da ima neke funkcije koje su kolege ovdje naveli.Pozdrav svima
|
tacno tako makso
|
a možete zamisliti kako je tek meni drago da ,kao jedan početnik, otvorim temu koja vas "stare vukove" može tako zaintrigirati .Gledam, slušam i učim ....
|
Uskoro pravim jedan eksperiment sa mini laptopom koji ce biti povezan za moj psr s700, a u laptopu cu poubacivati soft semplere i hostove koji ce mi prvenstveno raditi desnu ruku, terce itd, a mozda cak vuci i celokupnu ritam sekciju sa PCa. Trenutno mi jedan kolega pravi drum mapu bubnja emu sp12 (juve), koja ce biti poslagana po yamahinom rasporedu, tako da cu imati original juve bubanj u ritmovima. Dosao sam na tu ideju posto bih sa ovim imao sve pa i vise, jel ipak PC je PC mozes ga stalno siriti i ubacivati nove stvari, spremiti tekstove u njega, mp3 matrice itd itd... sve da imas na dohvat ruke. A i ruku na srce jeftiniji je od bilo kog tritona cak i polovnog (ovaj mini laptop sto sam ja nasao je novi 290e, super konfiguracija, a extra mali i lagan (monitor 11 inca). Mogucnosti su neogranicene, samo treba malo vremena da se sve to ispodesava da radi kako treba, ali u tome ce mi pomoci moj drug (clan ovog foruma) genije za muziku i programing klavijatura. Cim uradim to sto sam naumio stavljam demo da cujete kako to sve skupa radi.
|
To je super ideja samo mnogo mocan lap top mora da bude ipak semplovi su u pitanju i hard disk da bude brz,a kako bi ga povezao?
preko usb-midi verovatno,s700/900 to moze za druge ne znam. |
Ovako, ljudi se varaju da mora biti neki mocan PC. Pa ljudi, ja sam pre godinu dana vezao neki matori casio preko usb/midi kabla i pravio presete u Brainspawn forte koji su se pozivali na sekundu, a koristio sam iskljucivo kontakt 3 i Vsampler. I sa OMB je lepo radilo, posto taj casio nije imao ritam masinu mada, ruku na srce bilo je malo zatrzavanja, ali zbog toga sto je islo preko OMB, pa nisam mogao midi kontrolere dovesti u red. E sad, to sam sve radio na racunaru iz 2003 godine (AMD sempron na 1,64 GHz, 512 MB ram-a, integrisana zvucna...), i to sve je sljakalo korektno bez ASIO drajvera, e sad mozes zamisliti kako ce raditi na mini laptopu triput jacem koji ce biti totalno rasterecen bilo koji drugih stvari, i bez OMB-a, posto ce komande za ritam sve da idu preko yamahe. Znaci samo kontakt 3 (posto mi se najvise svidja za rad), semplovi za njega, sve ispodesavano, i eventualno textovi i mp3 matrice. I da, sto se povezivanja tice koliko sam razumeo islo bi iz sinta sa onim fax kablom do racunara (usb), a iz laptopa onda bi se moralo povezati nekim sistemom (zaboravio sam kako) do klavijature, tako da bi se sav sound sa kojim se radi cuo na zvucnicima od klavijature (kao da si povezao sempler na sint). Tako nekako ce ici, ali cekam konsultacije sa kolegom, pa cu onda videti kako on to zamislja, a veruj mi, on covek sta zamisli to i uradi....
|
Narodnjak300 je verovatno mislio na jaku zvucnu karticu.
|
da sa fax kablom sam mislio,ali dali posle iz lap topa,iz negove zvucne ide u mixetu ili neko drugo resenje da se taj sad audio signal vrati iz lap topa u klavijaturu pa na dalje onda,to sto ti radis me interesije jer bi prs s700,u mom slucaju s900 bio odlicana kombinacija sa semplovima i negovim ritmovima.
Dodato: @marco u pravu si mislio sam na jaku zvucnu karticu jer zaprvo ona obavlja ceo posao a sam racunar je tu da pomogne. |
Da, tacko tako kako ste opisali kolege. Fax kabal iz sinta u PC, pa onda povratni signal mislim iz kartice na input u sintu. I kad se ispodesavaju midi postavke sve se cuje na zvucnicima od klavijature. E sad, jaca zvucna kartica bi sigurno dobro dosla, jel normalno da na nju pada teret posla. Ali za vrste semplera i semplova sa kojima bih ja radio (Vsampler, kontakt3) je sasvim dovoljna i integrisana kartica. Meni bolji sempler od kontakta3 ne treba posto ima sve sto mi treba, za razliku npr. od Vsamplera ima transpoze, mono i portamento, a cita sve .kmp semplove sa tritona, tako da uz ove efekte i ostale efekte iz programa mogu imati tritonove boje. Eventualno bih jos dodao brainspawn forte posto mi je kod njega najlakse uvesti semplere i mesati boje ili praviti terce, a takodje jako pregledno on to sve i redja po bankama da se moze lako pozivati.
|
Sve u svemu kolega to je super ideja koja moze funkcionisati,a meni bi na primer dobro dosla jaca zvucna kartica zato sto mi kasni midi signal kad povezem klavijaturu,uspem poboljsati stvar sa asio4all i asio full duplex drajverima ali opet kasni dok recimo moj komsija sa zvucnom od EMU-1616 sa malom latencijom nema taj problem dakle sigurno je do zvucne kartice,ipak nije lose ni sa integrisanom zvucnom.
|
Znas kako, u svakom slucaju cu ja tu postavku (koju mi taj kolega odradi) isprobati na klavijaturi i kucnom PC-u koji trenutno koristim, pa ako to bude islo tako, kako Bog zapoveda, onda letim u prodavnicu i pazarim taj mini laptop koji sam nameracio. A napravicu i jedan demo i to snimiti u "real time" sa digitalnim aparatom, i staviti ovde u demo snimke pa ces moci da vidis kako to skupa zvuci. Mislim da ce biti fenomenalno, ostaje mi samo da sacekam klavijaturu koja mi je, uzgred vec ravno 42 dana na servisu :( Cim stigne pocinjem sa radom.
|
Uh, Bog te vido, gde vi odoste, to je nova Yamaha-NASA tehnologija!
|
@caka012, da znas da je tako nekako. I ja sam mislio da je to nemoguce, ali me taj isti kolega razuverio kada mi je pokazao neka cudesa koje mozes raditi sa MIDI protokolom, tako da sam sad 100% uveren da bi sve to moglo solidno raditi. Samo malo strucne pomoci i grejanja stolice :)
|
Ja sam siguran da sve to moze da radi perfektno, ali malo mi je previse da na svirke vucem pored dve klavijature i lap top i sta ja znam sta sve. I ovako ljudi ne veruju da sviramo, misle da svi pustamo fajlove. Jos kad namontiras i lap top, svi ce da kazu da sve sa njega pustas. A i gubi se malo smisao... sta znam, cist objektivan stav, ja to ne bih radio. Ne kazem da ne valja, bez uvrede, ali za par godina prestacemo klavijature da nosimo na svirke. Jednu master i lap top, to je sve sto ce trebati da se ponese.
|
ma kontam te kolega, ali ja imam jednu klavijaturu a i najvise volim da sviram sa jednom master klavijaturom, i lakse mi je da nosim npr. mini laptop od 500 grama nego da kupujem triton, a i jeftinije me izadje. Ali sve to naravno pod uslovom da to bude sljakalo onako kako sam ja zamislio, inace ili da menjam klavijaturu za aranzer sa semplerom, ili da dokupim solo sint.
|
Nije ta yamaha nizasta...pa ima da joj lupe cenu bar jedno 1300eur a za te pare...ajoooj
pun tamic opreme :D |
haha, ma jok, to kad se jednom uradi, nema tu sta vise da se rikta, yamaha, laptop i dva kabla + dva za napajanje :)
|
Izvinjavam se kolega,nisam bio u prilici da odgovorim odmah.
Izgleda da cu i ja pazariti neki lap top nego rekao si da ti je klavijatura na servisi pa to me podseti sta se meni deslio pre neki dan.Vezbao sam i u jednom trenutku desni zvucnik poce da mi krci pri nizim frekfenciama odnosno kad sviram bass,onda shvatim da sam pre neki dan u mixing console pojacao lower eq na taj bas pa reko da je zvog toga i sve ja to vratim ali opet krci,ne znam o cemu se radi?. Da li ti zvucnici mogu da se stave na mute pa ta koristim neke druge? |
Mozes kolega da mutiras zvucnike i ako imas prikljucis neke druge, i svirace ti na te zvucnike. Moze npr. i na zvucnike od kompa. Ali ja sam perfekcionista i nemogu da trpim kad mi ima neka greska na klavijaturi, tako da sam dao na servis, a mogu ti reci da i dan danas cekam da mi stigne, znaci na danasnji dan ravno 45 dana, toliko o svapskoj brzini i predusretljivosti. Sad sam trenutno na godisnjem, ali cim se vratim idem direkt u prodavnicu, i ako nisu popravili, zahtevacu da mi daju novu klavijaturu. Inace zvao sam ih telefonom i poslali su za Bec :-O , nisu hteli da je otvaraju i rekli su da stvarno ima neka greska u zvucniku, tako da se nisam nista istripovao, kvar stvarno postoji, i kolko vidim to je izgleda boljka "S" serije, posto se par kolega vec zalilo.
|
Mene to cekanje plasi nego eto sad ne krci,verovatno kad se pregreje samo ali opet nekako su ti zvucnici osteljivi jeste da daju cist zvuk ali eto gledacu da ih sto manje koristim,nisam uspeo da nadjem opciju da mutiram te zvucnike,ubacio sam ove sa kompa na output L/L+R ali zvucnici na klavijaturi se i dalje cuju,da nisam lose povezao mozda ili taj bananica ubacije u phones na prednjem delu kalvijature?
|
E, to ti vec ne bi znao reci, posto nemam sint pri ruci, al znam da sam probavao i tako, da ju prikljucim na komp, i cuje se samo na njegovim zvucnicima, ima negde ta opcija za gasenje zvucnika na njoj, ali sad trenutno da me ubijes ne znam. Jedino da sacekas sledecu nedelju kad je vratim pa da ti kazem, ili da pitas nekoga tu od kolega koji imaju PSR, posto mislim da je to na svim PSR serijama isto.
|
Nema potrebe,provero sam samo kad se ubaci u phones sa prednje leve strane klavijature zvucnici se mutiraju.
|
evo da nastavim sa svježim vijestima o novim modelima yamahe
pojavio se manual na službenim stranicama sa podacima (styles, voices, multipads) - tj. data list kolege koje bolje poznaju instrumente bi već sad mogli vidjeti koje su razlike jesu li te razlike dovoljne da se zamijeni "stari" model za ovaj novi ? Dodato: Svježe vijesti: upravo sam dobio mail od zastupnika yamahe sa cijenama klavijatura PSR S710 – 9 802,25 kn -19% = 7 939,82 kn<o:p></o:p> PSR S910 – 16 466,22 kn -19% =13 337,64 kn (stižu za par dana u dućane, druga cijena je za gotovinsko plaćanje) za kolege s drugih područja 1 euro - 7,30 kn ko voli neka izvoli ........ |
Psr s710
Citat:
Upravo kupio Yamahu PSR S710 Nakon podužeg razmišljanja i odluke koji synth... Korgov PA500, Roland GW8, CASIO WK7500, Yamaha S710 i na kraju (Usput budi rečeno, kod svih prodavača sam čuo više o maloj plaći, njihovim gazdama, radnom vremenu, ... nego o konkretnim klavijaturama) -PA500 (SD, touch screen, brdo ritmarije, soundova za razmjenu, gdje kupiš novine tam nađeš stylove, sounde) -NEMA NA ZALIHI, -Roland GW-8 dobra stvar ali nema zvučnike pa mi malo bed jer sam pratnja klincu na violini kad imamo nastupe. (USB) -CASIO WK7500 je najjači njihov model, ali dolazi tek u 12 mj. (jako povoljna cijena, 76 klavirskih tipki, SD) -Na kraju uzeo yamahu S710. To je kao predzadnja stepenica prije Tyros-a. Kao externu memoriju koristi USB, a može i externi hard. Svi je hvale, a rjetko tko ima.!? I sad prvi dojmovi, od razočaranja do oduševljenja i natrag. Velika je šteta nedostatak sempliranih zvukova. Zvuče ok, al jako je to daleko od svog starog krampa od emulator semplera. Ipak je osjetna razlika. Soundovi zvuče nekako kao da ne pripadaju istoj mašini, kao da su posvađani. Kod Korga i Rolanda mi bolje zvuče kao jedna cjelina. Ali ritmarija i pratnja je mrak dobra. :)) Tri intro, 4 prelaza, tri završeta, jako dobro radi gitarsku pratnju, ... Fenomenalni introi i završetci, tak dobro radi, od oduševljenja i prestanem svirat, da ne pokvarim :)) hehe Veliki LCD ekran, dobro organiziran meni, podrška za učenje i svirku preko nota, tekstovi,... ali nije neka velika korist jer ima svega nekoliko pjesmi. Sad sam u nabavci pjesama. (znači za sad ko da i nemam tu opciju) Veliki nedostatak su mi analogni potenciometri (zbog promjene u realnom vremenu). Preko menia i tastera nije baš elegantno radit promjene glasnoće desne strane, resonance, .... Ima podršku za internet. Jako dobro kao ideja, ali sad kolika je upotrebna korist !? Istina, zakačio se bez problema preko kućnog rutera, izabrao poneki style na ponudi, poslušao ga, OK je, ali HM, $6,99 za jedan komad. Prava muzička kutija, ubaci pa sviram. Jedino pronašao songove koji su besplatni, ali sve je na principu jedan po jedan. Možda ima drugih servera, ali kak do njih? To nemam koga pitat. Jutros otišao natrag isprobat GW-8 za usporedbu i mirniji san, Čini mi se ipak da je S710 dobar izbor, ali i košta. |
Trenutno vrijeme na Forumu 01:57 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org