YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Pa2x, crkavanje led dioda? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=10202)

daliborkorg 22.07.2009 20:22

Pa2x, crkavanje led dioda?

Zna li neko o cemu se radi? Na u postu navedenoj klavijaturi su mi za nedelju dana prestale da rade 3 led diode i to na tasterima style play, memory i chord lower. Probao sam da resim problem zamenom OS-a (2.01) i nista se nije popravilo. Da napomenem da klavijatura i dalje radi bez problema. Ovo je uzas, das tolike pare za instrument ocekujuci profi masinu u vidite sta se desava! Ako je neko imao slicnih problema, molim za pomoc. Unapred hvala.

murtson 22.07.2009 21:38

treba ih zamijeniti. crkle. to se desilo u mog klavijaturiste prije pola godine.

kuki 22.07.2009 23:56

Kao sto je receno moras da ih zamenis!
Ne brini nisi jedini,to je jedna od korgovih boljki nazalost!

Millan 23.07.2009 00:00

Problem, konkretno kod modela Pa2xPro, dosta je pisano o tome i po stranim forumima...

gnovako8 23.07.2009 10:55

pozz.kod mog kolege se isto desilo izgorilio mu nekih 3 lampice,ja neznam sta je to ljudi sa tim novim korgovima mislim na pa800 i pa2x pro,toliko skupo,a nekvalitetno,nekad su puno kvalitetnije radili korgove,a sad kao da ih sklapaju na drvetu.a dali je bilo problema sa pa1x pro.ili je on malo bolje napravljen sta mislite.

IVAN525TDS 23.07.2009 15:49

Ne vredi da se nerviras,......U Oktobru bice 2 godine kako imam Pa2x,tako da mi trenutno ne radi jedno POLA led dioda!!!Prva mi je crkla posle mesec dana koriscenja pa druga,treca,peta....jbg...Velika mana i veliki propust!!! Za te pare bi trebalo makar to da radi bez ikakvih problema....Pa1x pro sam svirao 3 godine nikad mi nije crkla LED dioda niti sam cuo da je nekome crkla na Pa1x....

gega 23.07.2009 20:20

led diode

Korg je u zadnjih par godina jako poceo da fusherishe sto se kvaliteta izrade klavijatura tice. Za kratko vreme ce da im se to vrati kao bumerang.

zsimonovic 23.07.2009 21:30

Da je Japanac pravi,sklapa i pakuje,sve u kompletu onda ne bi imalo problema ali posto se sklapa u Italiji onda se desavaju problemi.Desavaju se kvarovi i na pa80.Meni je na pa80,ranije kad sam ga imao nestao kursor na ekranu i morao je da se menjam ceo displey,srecom je bila u garanciji.Slabo su odradili i tastere na tritonu LE,TR ali je sklapana u Japanu pa nisam imao problema sa njom,sem plastike koja puca.

daliborkorg 24.07.2009 14:59

Ljudi hvala na odgovorima, nosim je majstoru pa ce mo videti sta ce biti...

zsimonovic 24.07.2009 20:37

Kad je popravis javi koliko ti je izasla popravka.Pozzz

MilosPk 03.08.2009 14:42

Meni je na Pa1x crkla led dioda za intro1,a tasteri za start-stop i za prelaze rasklimali posle par meseci.

korda 10.02.2011 22:01

korg pa2x,problem diode

Kako mi je otislo par dioda.rijesih da ih promjenim majstor mi to odradi sve ok,medjutim kad sam upalio klavijaturu,nece da se ugase npr.dok sviram svijetli mi druga varijacija,pritisnem trecu ili cetvrtu,ta druga se ne gasi,tako da mi svijetli i druga i cetvrta,ili npr.perfomance select i sound istovremeno svijetle itd.Je li neko imao slican problem.Napominjem da su diode originalne za Korga pa2x kupljene u Artistu u Banja Luci.Unaprijed hvala na pomoci.

irgeigor 10.02.2011 22:19

Neznam ko je taj majstor sto ti je menjao ali je verovetno obrnuo plus i minus i zbog toga te diode svetle non-stop,verovatno nije proverio nego samo zalemio i zatvorio klavijaturu,necu da tvrdim ali moje misljenje je da je tako.......

Allbert 10.02.2011 22:40

i ja imam problem al mene na desnu stranu gde se nalazi performns sve radi ok al lijeva isto kao i tebi svijetli treca variacija i mnoge ostale al meni nije nikad otvarana klavijatura tako da ti majstor nista nije pokvario...neznam koji moze problem to da bude!!!

pepini 10.02.2011 23:56

korg pa2x imam preko tri god.

korg pa 2x za svo vrijeme nije se nista pokvarilo znaci sve dobro radi inace sam ga kupio u parizu,prva serija ali isto tako koristio sam ups i to jako puno pomaze .dok sam imao pa1x stalno se kvario ,imao je neki brum,a i kada sam mijenjao performanse pravo je probleme -hvala bogu sto sam se otarasio klavijature mislim na pa1x.

matrix_mo 11.02.2011 10:39

da, da, to je mana modela Pa2xPro... mislim da čak i ne ovisi jel lupaš po tasterima ili ih laganini pritišćeš, to je jednostavno loša izrada (što se tiče tastera)... nema ti druge nego zamjena dioda...

pozdrav

No.1 15.02.2011 15:17

Prvi 2xrpo koji sam imao nekih 3-4 godina nisam imao takav problem...osim na kraju cini mi se da mi pregorelo chord dioda al mislim da to zbog prve serije pa se pokazale bolji..

Inace ovaj imam ga 6-7 meseci eto pregorilo mi diplay hold taster za kratko vreme..jbg to je to valjda ce 3x bit bolji

mirandess 03.04.2011 14:45

Evo da malo osvjezim temu :) Zna li netko slucajno koliko kosta ta zamjena led dioda? Klavijatura mi je pod garancijom i govori mi jedan kolega da su serviseri od kojih sam ja kupio pa2xpro jako lijeni, tocnije neku sitnicu na kljavi prave "sto godina", a zurba mi je u tjednu 1-2 puta imam probe sa bendom pa da vidim ako to nije skupo, draze mi dat 50€ na to nego cekat 2 mjeseca da mi oni to "skrpe" :)

daree 03.04.2011 20:50

glede led dioda na pa2x nema nikakve nauke.zapamti koje diode ne rade,i ako iole znas baratati sarafcigerom,odvrni sa svake strane klavijature po tri sarafa i jednostavno podignes kontrolnu tablu gore.e sad u zmes cjelu klavijaturu i kontra okrenes,znaci da ti kontrolna ploca(tasteri) bude dolje,na nekom krevetu ili sl.tj da bude na mekanom,da se ne osteti.sad odvrnes sarafcigerom stampanu polcu na kojoj su riknule diode,odneses je bilo kojem profesionalnom rtv mehanicaru da odlemi neispravne i zalemi nove.dioda ima dva pola,onaj koji je duži je +,ali moze majstor jos provjeriti.tako sam ja napravio,posao gotov za dva sata.ako hoces daj mi adresu,na pp, ja cu ti u koverti (pismu) poslati doide.(plave).
pozz
darko

mirandess 03.04.2011 21:57

jao kolega, vama hvala puno, ja ne bih da vi iz svog budzeta izdvajate novce, hvala vam kao da ste mi i poslali :) mene samo zanimala informacija koliko otprilike kosta zamjena, jer ja sam je kupio u 26.6. cini mi se prosle godine, a garancija mi je godinu dana... A imam sad cesto probe jer bi trebala pasti svirka uskoro, a ne isplati mi se da cekam popravku dioda preko 2-3 tjedna (sto je vrlo moguce), a ne bih da nista diram tj. da cackam i da otvaram da nesto ne "ukacam", ipak cu to prepustiti majstoru... :) hvala puno!!!

daree 03.04.2011 22:20

ma sve ok.nisu veliki novci u pitanju, na ebay-u 50 komada dioda, sa dostavom u hr me je kostalo 3 eura.

mirandess 03.04.2011 23:36

3 Eura?? pa nece me onda sve skupa izaci 25-30 € sa rukama :S ako je to tako onda je to odlicno!!! Hvala kolega mnogo!!!!

x3meSRB 04.04.2011 22:41

Jeste da nemam jos pa2x, ali me zanima jel moguce staviti bilo koje diode, ili samo odredjen tip? Naravno pod ovim ˝bilo koje˝sam mislio na istu voltazu i ostale parametre koji se gledaju, jer ima na trzistu kakvih god hoces dioda, cak sam i na autu menjao na instrument tabli boju. I na kojoj voltazi rade diode na pa2x vecina ovih na trzistu je 3,3v ali ima i onih od 12v....

daliborkorg 05.04.2011 01:31

Pricao sam sa svima poznatim majstorem iz Kragujevca i reko mi je da nisu problem diode nego neki deo koji ih napaja tj. da su ovi u korgu zajebali nesto oko toga. Pa svi znate da je radni vek led diode oko 100.000 sati. Ja sam zbog tih dioda i prodao klavijaturu, pa zar za 2900e koliko sam platio pa2 nisu mogli da ugrade kvalitetnije delove??? Uzas!!!

daree 05.04.2011 13:45

3mm,a 3 ili 3,3v ne znam tocno,ali rade i jedne i druge

srkiboj_zr 23.04.2011 09:11

imam ja jedno pitanje..na mom pa2x nisu crkle nego preterano rade..znaci imam par ledova koji rade i kad ne bi trebalo..koliko sam skontao kvar je na nekoj ploci ... e sad meni licno to uopste ne smeta i klavijatura radi normalno..da li ako se ne popravi moze da prouzrokuje neki dalji kvar???npr da klavijatura rikne skroz??!

gega 23.04.2011 10:42

**

Te diode sluze za informisanje korisnika koje opcije su aktivirane ili ne pa samim tim je isto tako lose ako su stalno ukljucene kao i da ne rade uopste.
Inace nemaju nikakvog uticaja na rad klavijature.Ako ti izgori svetlo na prednjem faru auta od toga ti se auto nece pokvariti..ili?;)

mikikg 23.04.2011 11:32

Veoma retko se desi da ako crkne driver za diode i one svetle stalno da prouzrokuje nesto dalje,tj da izblokira dalje instrument da je neupotrebljiv
Pozdrav!

outbreak 23.04.2011 12:21

ako ne popraviš, vidjet ćeš što će se desiti :D u ovom slučaju nije problem u lampicama, kao što si i sam rekao, već u njihovom upravljanju... nadam se da nije nešto pregorilo, pa da zato cijelo vrijeme svijetle, a kasnije se počinju i druge stvari čudno ponašati... pričekaj jedno mjesec dana, pa ako ti se ništa drugo ne promijeni, siguran si :D

gega 23.04.2011 16:13

**

@mikikg
Kolega..
Vi ste upravo napisali da kada bi neko ukljucio sve komande na Korg PA2 xpro...on bi se pokvario:lol:
Sta vam je ljudi...ta lampica ne zna dali ste je vi rucno aktivirali ili ja neki spoj na integralcu....ili na maticnoj ploci
nemojte mesati uzrok kvara i posledice.

srkiboj_zr 24.04.2011 14:10

drugo ja kad ti led crkne onda znas da je otisao i zamenis ga..ali meni ima ledova koji rade npr kad su ne aktivni za 30-40% osvetljenja znaci ne sija kao kad je upaljen nego na pola snage..e sad klavijatura je kupljena nova i posle mesec dana su ti ledovi poceli da sijaju a sky music nije prihvatio garanciju..tj objasnjenje je bilo da taj kvar ne spada u garanciju..i meni to tako radi vec vise od godinu dana i nemam za sada nikakvih problema ..ali kako mi je jedan rtv majstor objasnio to se desava kad struja negde "probija" pa bas zato i pitam da li to p[robijanje struje moze da prouzrokuje neki dalji kvar..za sada ih nema ali nikad se ne zna! hvala na odgovorima!

gagan 24.04.2011 18:39

Evo da kazem i ja sta je naj bolje , cim primetimo da nesto nije u redu sa instrumentom , bolje se obratiti serviseru da otkloni kvar da nebi se kvar prosirio ..... Elektronika je to !!!!

gega 24.04.2011 19:46

**

@srkiboy
Kolega vi ,,vozite ,,tu klavijaturu vec godinu dana u tom stanju...jel tako...?
Sta ocekujete sada ,da vam kazemo da je to sasvim normalno??
Odvojite toliko para da odnesete klavijaturu kod servisera ili niste ni trebali otvarati temu.

@gagan
Sta znaci ,,elektronika je to,, jel to neka zaraza,virus...sta je to...???
Za nekoga ko za sebe tvrdi da je serviser elektrotehnike je ovo ,,strucno,, objasnjenje vise nego zalosno...dobijam ospice od ovakvih odgovora.

mirandess 24.04.2011 20:35

Eeeeh, ja sam svoju pa2-ojku odnio u srijedu na servis, ono nije normalno kao se diode gase, od vokodera, start/stop, varijacije, media.... pihhh covjece tu nema kraja, nadam se da ce mi to srediti ubrzo, al nije to sto su diode otisle (dobro prvenstveno sam radi toga je odnio) ali set mi se sam brise, semplova nema (sreca pa sam spremio svoj set) , display stopa kad mi se mehanicki dize,...... cini mi se da joj je "vakat" radit generalnu, pa eto nek rade........ a fali mi :( ;) ehehhe veliki pozdrav.

gagan 24.04.2011 21:08

Gaga , nista lose nisam rekao !!!!!!!!!!!! ne vredjaj , sta ste se okomili na mene , dosta mi je vas i vase mrznje prema meni .....

gega 24.04.2011 21:56

**

Ma kakva mrznja..o cemu vi to pishete..? Zasto tako ?Ko koga mrzi?Ako vi smatrate da vas neko mrzi samo zato sto vam ukazuje na nebuloze koje pisete onda imate sami sa sobom problem.
Znaci ne govorim o nicemu drugom vec samo o vasem pisanju o i oko elektronike.
Da ne bi sada ispalo da ja imam nesto protiv vas.....citiracu vas .
U temi menjanje RAM proshirenja kod Yamahe gde se proshirenje uglavljuje u slot pitate dali se to lemi....???? Koji ram se lemi ????
Da ne idem daleko evo i jedna izjava koja je jos uvek vrh vrhova..:
,,
Drugari , naj verovatnije da je kvar u napajanju , mozda ekosi ili neki hladan lem nije to nista strasno , i ja imam nameru da kupim tyrosa 2 naravno polovnog jer nemam novaca za novo . Al meni je lako sa kvarovima jer sam elektronicar serviser , odma otvaram i menjam ekose , to su elektrolitski kondenzatori male vrednosti koji sluze upravo za startanje chopera a i za pouzdan rad . To je to ,,

Znaci svi koji imaju Tyrosa 2 neka iz preventivnih razloga menjaju elektrolitne kondenzatore...??? Jeste li vi nekada otvarali Tyrosa II ???

I nemojte da pisete nista pre nego sto postujete ovakve stvari. A protiv vas...ponavljam nema niko nista samo ste vec upadljivi sa slicnim postovima i postovima koji nemaju veze sa temom kao i davljenjem modova preko privatnih poruka. Nemojte pisati repliku i nemojte sami sebe jos dublje zakopavati.

xxl 25.04.2011 16:43

Jeste bezveze zabelajili. Moje skromno misljenje je slijedece

1.Diode crkavaju zbog prevelikog napona na ploce (to je dakle zvanicno od korga).
2.LOGIKA - ako je preveliki (nepropisan i sl) napon na ploci normalno da se ocekuju problemi prije ili kasnije na ostalim dijelovima sistema - (zavisno koliko su tolerantni na prevelik napon).
3.Da je samo do dioda nebi bilo bojazni za ostale dijelove sistema ali korg zvanicno kaze da je problem ploca - sto dokazuje tacku 2.

ZAKLJUCAK: Imas spravu za koju najblaze receno mozes uvijek ocekivati da ti nesto krepa bilo neki kontroler, ROM,RAM i sl...

Za sve koji imaju ovu spravu zelim da ih jaaaakooo dugo posluzi i nadam se da nisam u pravu sa predhodno navedenim.
I jos malo crnjaka - sa pa2x nisi siguran kad ce da ti nesto krepa , sa pa 800 mozes biti siguran da ce nesto da ti krepa i to kad ti je to krepavanje najmanje potrebno

Sto bi rekli rudari SRETNO

x3meSRB 25.04.2011 20:58

Ali generalni zakljucak je da je previse skupa sprava da bi se takve gluposti desavale... pa makar samo i diode da crkavaju...

mirandess 25.04.2011 21:01

a reci cu ti jednu stvar kolega, sto puta mi je draze da mi otidje 10 dioda nego ram koji kosta bog zna koliko stotina eura.... u pravu si sve sto si rekao i ti i kolega xxl.... skidam kapu! ja ne znam jel ih itko mijenjao pa da su mu se opet pokvarile? Ponavljam draze mi je 10 dioda nego ram ili maticna :) pozz.

Ace 25.04.2011 22:59

Da ne duzimo mnogo, greska je prisutna, klavijatura se kvari i tako ce ostati. Mi nemozemo nista pa zato najbolje bi bilo da privrsimo ova diskusija jer nigde ne vodi nego samo se pisu replike koje i nisu bas korisne.
LOCK

Trenutno vrijeme na Forumu 13:35

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org