![]() |
Savet za kupovinu aranzera ???
Poceo sam da sviram pre 2 godine kada sam uzeo neki Casio sintisajzer da bih nesto naucio.Od tada sam napredovao bas dosta i znam da odsviram nekih 30-tak pesama koje sam sam naucio!I sada mislim da je vreme da kupim nesto ozbiljnije!!budzet mi je ogranicen na oko 600-700e!!otvoren sam za predloge,u pocetku sam hteo pa 80 ali mislim da je on suvise dobar za mene!!a na pa 50 sam svirao malo kod druga i nesto nisam zadovoljan!!!Pozdrav!!:)
|
Kolega vidim da nisi novi na sajtu i da ti je ovo i prvi post! Trebao si malo prelistati pravilnik da nebi otvarao slicne(iste) teme jer je o ovoj temi,odnosno slicnim temama dosta toga raspravljano! Malo prerovi galerije i naci ces to sto te zanima,koja adekvatna cijena-koji aranzer,solo itd!
Pozdrav! |
Kolko para tolko muzike!Uzmi onda neki roland g800.
|
zasto g800,za te novce mozes g1000,kolko sam video po oglasima Bandza je prodavao za 650€ g1000
|
Evo mozda ti ovo malo pomogne a mislim da hoce!
http://www.yu-midi.com/forum/showthread.php?t=3831 Bas sto Dare kaze kolko para tolko muzike! P.S. Mislim da za 600-700 niko nece prodati pa80 iskljucivo ako je lud ili mu treba za lijekova,droge i drugih ''nedaj Boze''! Sa tvojim budzetom ti je tu negdje Korg pa50,Korg 130,Roland G800,G1000 itd! Ja bih ti preporucio Korg Pa50 posto je on najidealniji za tu cijenu i klavijatura je kako za pocetnike tako i za ove malo naprednije odlicna! |
Ja ne znam koliko se krecu nego sam rekao otprilike.
|
Ako ces aranzer onda nadji polovan pa50,g800,g1000.Ako ces solo klavijaturu za bas,kontru,solo,onda uzmi xp50,xp30,triton le,a mozes uzeti neku jeftiniju solo klavijaturu i ritam masinu ako ti treba a koja ce ti kao pocetniku zavrsiti posao.
|
Hvala na savetima!!razmisljam jos uvek,tj,dvoumim se izmedju g1000 i pa50!!za pocetak cu svirati sa jednim ortakom ovako za drustvo,pa ako bude islo onda cu i vise para uloziti!!hvala jos jednom!!;)
|
PA50...Kompletniji ti je za razliku od G1000...Cinjenica je da G1000 ima bolju ritam masinu ali uz G1000 bi ti trebala neka solo klavijatura zbog boja, a PA50 se moze napucati da zvuci samo tako...
|
Interesuju me neki podaci oko memorije pa50 i g1000!unapred hvala!!
|
Izvini ERKOOO a jel ti to pokusavas da steknes status moderatora ili si uvlacis moderatorima. Mislim da je decko lepo pitao i rekao cifru kojku je spreman da plati za odredjeni aranzer. Ako si profesionalac i pre svega kolega, lakse bi mu pomogao da si mu dao neki predlog u vezi klavijatura nego da izigravas moseratora. Kao sto vidis momak je pocetnik i dal je stvarno moguce da vec ima takve teme gde se pojavljuje kolega koji svira 30-tak pesama i koji lepo daje objasnjenje da mu je pa 80 veliki zalogaj a da mu se pa 50 ne svidja... Ako postoji takva tema onda se ja izivnjavam sto ovde uopste i nesto pricam. Nemam nista protiv ERKA ali sam primetio da je svaki njegov post citiranje moderatora. Toliko!
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden"> |
PA50 ti prima 48 stilova u USER banki...Uz to mozes da presnimis i fabricke ritmove, tako da, sve u svemu dosta :) A za G1000 stvarno ne znam...
|
@ivan tr
Mislim da si me pogresno shvatio al et,nema veze...necu vise pisati onako kako bi ti 'shvatio' da ja zelim neki status moderatora.Uostalom to mi ne igra nikakvu ulogu! Nisi procitao postove,da jesi vidio bi da sam mu dao prijedloge koje klavijature ima po toj cijeni,tj. koje sam ja preporucio! A za to uvlacenje,stvarno ne znam...da je tako ne bih se prepirao u nekim temama sa moderatorima i tako to! Pogresno si me shvatio al ok je,svako ima pravo na svoje misljenje! Pozdravlajm te |
Hvala skoricnik!!imam jos vremena da razmislim sta cu!!ali mislim da cu se odluciti za korg,taj drugar sto sam kod njega svirao kaze da se njemu pokvario 3 puta za godinu i po dana pa sam zato rekao da mi se ne svidja!!
|
U kom smislu pokvario? Dirka, dugmici, sta...? Ne moguce je da mu je klavijatura crkla 3 puta za godinu i po dana, pa sta onda taj radi sa njom :rolleyes: Mada, nikad se ne zna, naisao sam ovde jedared na sliku gde je PA800 zveknut sekirom i dan danas radi =))
|
2 puta je imao problem sa displejom,a jednom sa dugmicima!!!znam da mu se i desavalo da mu zakuca kao kompjuter!!mozda je nesto bilo ranije jer je kupio polovnu!!;)
|
Da zakuca - to je normalno, svaka klavijatura danas zakucava...Klavijatura ti je kao i zena...Moras sa njom nezno i lepo da bi ti dala maximum :D Ako uzmes PA50, neces se pokajati, ali ako te plasi kvalitet izrade i kvarovi, preporucujem ti Korga i30...Ja bi ipak uzeo njega pre nego PA50, ipak...Dirke su mu mnooooogo bolje, kuciste je bolje odradjeno, imas slidere za svaku traku (kao na PA1), touch screen, i moze da se napuca da radi, da ubija! :)
Pozdrav |
Kolika je cena i30??jel ima negde tema i30 ili pa 50 da se jos malo informisem??:p
|
Za taj novac 600-700 Eura,mozes kupiti novog PA50 pa onda se na njemu
dalje usavrsavaj,pa mijenjaj.Naravno,ako ti odgovara.... Inace taj budzet,koji ti imas je nekako nezahvalan(malen) da bi se preporucilo nesto mozda bolje-u smislu da imas i ritam sekciju a i boje kojima bi bio zadovoljan. Mlad si,uci,vjezbaj i mijenjaj....;) |
http://www.yu-midi.com/forum/showthr...highlight=pa50
Evo threada gde mozes procitati sve sto te zanima o PA50 i i30... |
Budzet nije problem,ja sam rekao da sam spreman toliko da izdvojim jer mislim da vise ne treba da dam jer sam tek malo odmakao od pocetnika pa ce mi u pocetku pomoci midi fajlovi:-j!!!
|
Shhhhh! Nemoj ovde spominjati midi fajlove...;)
BTW, i30 danas vredi oko 400E, a PA50 je nov oko 500-600... Ali kao sto je rekao @Kuki u ovom threadu Zapitaj se zbog cega i30 kosta skoro kao nov PA50 ;) Pozdrav |
Znam da je zabranjeno spominjati midi-fajlove;),vidim da ti imas 15 god,jel radis gde i na kojoj klavijaturi??
|
Ne radim nigde, ni ne planiram jos uvek, a sviram na PA800...
|
Citat:
|
uzmi PA60
|
PA60 je 90% PA80, a kolega je rekao da mu je PA80 prevelik zalogaj, verovatno samim tim i PA60...
|
PA60 se moze uklopiti u ovaj budzet-naravno polovan.
|
I i30 nije losa klavijatura,slusao sam od jednog lika,iz Sapca,lepo mu je radila.Kvalitetnije su mu dirke i kuciste od pa50.Sto se tice kvarova svaka korgova PA serija ima neku falinku jer se sklapaju u Italiji.JBG...
|
Zasto sam u mnogim postovima video da pa50 nazivaju decijom igrackom??:confused:
|
TESLA evo objasnicu ti. To se i ja pitam sta je Erko rekao sto je vezano za post. Ja sam lepo rekao da je bolje da je dao odgovor decku u vezi kupovine nego da kao jedan od moderatora upozorava da takva tema vec postoji i da ne treba da se otvara ponovo slicna. A ne vidim gde sam ja to citirao moderatore???
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden"> |
Dao sam mu savjet za kupovinu i molim te ne valjaj gluposti da ti ovako kazem!
|
Brate ne valjam gluposti i nisam se tebi obratio nego Tesli jer me je on nesto pitao!
Ajd druze procitaj 5. post u ovoj temi pa vidi jesam li dao savjet za kupovinu ili ne!
Nisi se meni obracao ali za mene pricas,isto ti ga dodje! |
Momci,
ajde malo smirite strasti prije nego počnu padat kartoni!!! |
-kako ubijaju ove teme sta je bolje ovo ili ono..
uzmi brate sta oces..uzmi pa80 - dodaj jos 100e a (prevelik zalogaj ti je totalno glup izgovor) -komande su potpuno iste kao na pa50 i 60..tako da ti je sve jedno a ima sempler to ti je manje vise jedina razlika od navedenih.. -druze, vidim da dosta toga znas o ovim klavijaturama i postavljas retoricka pitanja, te mi se cini da je ovo klasicna spam tema o kojoj se pisalo, ma sta drugi rekli jer vidim da je krenulo nizbrdo. -nemoj da budes besan na mene jer veruj mi znam kako se ovakve rasprave zavrsavaju... -ovo ti moze pomoci.. http://www.yu-midi.com/forum/showthr...ighlight=trans |
Kao što reče BoleroBand,kupi PA 80,potpuno su iste komande,a imaš veće mogućnosti sa bojama.Za taj novac se ne bi pokajao i da kupiš Yamaha PSR 1500 ili PSR 3000,one imaju savremenija memorijska proširenja(SM card-može do 128MB i USB stick,bilo kojeg kapaciteta).Pozdrav!
|
Hvala na savetima,ali mislim da je odluka pala na pa60,samo sad da nadjem neki polovan ili nov ako ce neko da proda za 600-700e!!Hvala jos jednom!!;)
|
Iako sam napisao da cu kupiti pa 60,ipak sam kupio novi pa500,i za sada sam zadovoljan,mada sam na pocetku imao neki problem,pa sam morao da vracam u servis!!hvala vam svima na savetima!!;)
|
Stvarno nemam reci! Pa kolege ja mislim da postoji jedna mala fabrika u Aziji koja se izmedju ostalog bavi i proizvodnjim nekih prosecnih muzickih instrumenata...mislim da se zove YAMAHA!!! Sta ste bre navalili sa tim PA50 i sl... Niko da spomene PSR serije! Vidim da si kupio masinu, ali mislim da ce sledeci ko bude imao slicno pitanje kao i tvoje da procita ovaj post...
Moje misljenje, mislim da te razumem u vezi PA50... PA80 ti je stvarno veci zalogaj bar jos pola godine...G-1000 ne znam...nisam ga ni video nikad uzivo iskreno ali ok. Jednostavno uzmes te pare i kupis Polovan PSR 1500 i ostane ti lova za pedale, torbe, kablove i neki stalak...ili dodas jos malo novca i eto s700... Samo treba da provodis malo vise vremena sa kljavom...bilo koju da kupis...trudi se da izvuces maksimum, da se raspitujes i da eksperimentises...nemoj sam da prepisujes setove, boje i sl...posto si zelen imas vremena...postoje kolege koje sviraju godinama harmoniku, skupe kintu ili prodaju harmoniku i kupe TYROS :) znas kad ce da nauce da ga korise...pred penziju, ako vec nisu penzioneri :) Pocinjes od prvog razreda a ne od srednje skole ili faksa :) Sve ima svoje... Polako...kad sam imao 12 godina, imao sam casove harmonike i tad me je profa zezao i kad me hvali kaze "bice bre od tebe nesto! za jedno 15-20 godina " pizdeo sam kad mi to kaze, ali vremenom sam shvatio da je u pravu! Moras da sazris kao muzicar i da naucis postupno da koristis alat...jer BOJ NE BIJE SVIJETLO ORUZJE VEC VELIKO SRCE U JUNAKA :) |
Trenutno vrijeme na Forumu 00:13 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org