YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Ritmovi (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Iskustvo sa lupovanim ritmovima (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=10506)

gagy 17.08.2009 14:18

Iskustvo sa lupovanim ritmovima

Da li neko ima iskustvo sa ritmovima koji su kompletno slozeni od lupova,od svih varijacija do prelaza unutar jednog ritma?Osim sto vjerovatno zauzimaju mnogo memorije,kako se ponasaju prilikom promjene tempa i da li se isplati uopste to uvlaciti u klavijaturu.
Ako je neko koristi ovaj vid ritmova,molim odgovor!Hvala unaprijed!

Dejan 17.08.2009 18:22

I mene bas to mnogo interesuje!

svrakan 17.08.2009 19:01

Sve zavisi ko sta trazi od sounda,neko ko radi samo svadbe i to one ceparoske gde nema zabavnjaka to dobro radi,ali vec za nekog ko je svestraniji pravi problem zbog ostalih namenskih ritmova.Kad sviras na loopovan ritam i posle lupam treba da odsviras neki zbavnjak i to namenski sound se toliko menja da nema smisla,ali to je samo moje subjektivno misljenje.Posle Zijinog seta sad rade i drugi setove na taj fazon i usavrsavaju loopove u smislu produkcije,tako da u bliskoj buducnosti ce biti vecina setova tako odradjeno.Odrade oni i drum kit u useru od istih udarca bubnja sa kojeg je pravljen loop ali to ne zvuci tako ni blizu kao loopovan.Sve u svemu lose ne moze da bude,samo je stvar ko sta hoce od sounda i sta svira,najgore je sto vecina ljudi vise ni ne veruju da se svira nego da se pusta.

Dejan 17.08.2009 19:06

Svrakane imas li ti neki loopovan ritam da nam usnimis nesto malo da cujemo.Molio bih te.cuo sam da taj doticni set se ne slaze sa ostalim namjenskim ritmovima

svrakan 17.08.2009 19:20

Nemam ja samo loopove koristim na perkusijama,na youtubu imate demosa koliko hocete pa poslusajte,a i jedan momak je ovde u demo sekciji svirao demo na ****.set samo ne znam sad gde je,potrazite malo.

gagy 19.08.2009 21:42

A da li dolazi do izoblicavanja lupova prilikom promjene tempa?

Darko88 19.08.2009 21:45

Ne dolazi ako je sve uklopljeno i odradjeno kako treba. Da li mislis sam da odradis takav ritam ili cisto pitas informativno?

gagy 19.08.2009 23:07

Ne,nego imam u planu nabaviti set gdje su svi ritmovi lupovani pa sam malo skeptican.Zato pitam kolege koji to vec koriste.

Darko88 19.08.2009 23:53

Izvini ako zelim previse da znam, da nije u pitanju ****.set ili ludorija. Iz pouzdanih izvora znam da su oba seta sto se toga tice ok, lupovi odlicno rade, znaci fill in, intro, break sve to radi bez problema

gagy 21.08.2009 14:12

Ili **** set ili imam u ponudi set od momka koji ga je navodno radio a iz Krusevca je a ne znam kako se set zove.Demo snimci solidno zvuce ali ono sto mene interesuje je sound na razglasu.Bez toga nista od nabavke!

x3meSRB 23.08.2009 17:48

kupio sam **** set i mogu vam reci juce sam prvi put svirao na razglasu na pa800 da se extra cuje, nisam ocekivao da bude bolje nego na klavijaturi, prezadovoljan sam... :D

a ostale ritmove koji nisu iz tog seta kad bi pustio zvucali bi ko igracke u poredjenju sa ovim...

Ace 24.08.2009 02:12

A ima li neki takav set u download sekciju?

toyo 05.09.2009 00:57

Nije mi jasno zasto se palite na lupovane ritmove??? Ipak mislim da je tehnologija napredovala po pitanju memorije u klavijaturi...nikada sebi ne bih dozvolio da radim na pa800 a imam instrument kao e96 (8 ritmova+ varijacije) sa malom razlikom u kvalitetu.
Mogu lupovi da dodju u obzir ali samo povecanjem memorije jer je ovo isuvise malo.
Razmislite malo o tome??

Dejan 05.09.2009 03:55

Druze molicu te lijepo da ne mlatis gluposti,da ne poredis E96 sa ni kojom klavijaturom..E96 je TETRIS za sve,ako nisi znao loopovi su ritmovi koje je bubnjar odradio u studiu e sad sve zavisi do masteringa kako ce ti zvucati na klavijaturi.Neznam kako ti mozes da kazes nesto kad bi ti prvi da dobijes set dzaba ubacio u klavijaturu,danas sam ga probao na PA800 i ekstra zvuci ali samo treba dotjerati EQ i to je sve.

ognjen-ogy 05.09.2009 04:05

E vala Deki neka jedan extra zvuči =)) =))

Dejan 05.09.2009 04:09

Pa da druze,taj isti zi.a set dotjeran zvucice ekstra sa sopstvenim setom.To je po meni ekstra imati.Pozdrav veliki brate OGY

svrakan 05.09.2009 09:04

Citat:

Originalno postovano od dejan87 (Post 101280)
Druze molicu te lijepo da ne mlatis gluposti,da ne poredis E96 sa ni kojom klavijaturom..E96 je TETRIS za sve,ako nisi znao loopovi su ritmovi koje je bubnjar odradio u studiu e sad sve zavisi do masteringa kako ce ti zvucati na klavijaturi.Neznam kako ti mozes da kazes nesto kad bi ti prvi da dobijes set dzaba ubacio u klavijaturu,danas sam ga probao na PA800 i ekstra zvuci ali samo treba dotjerati EQ i to je sve.

Morao sam da te citiram,pre svega krenuli ste sa prepucavanjem,pa pripazite da ne predjete granicu,a drugo u tvom postu recenica
Ako nisi znao loopovi su ritmovi koje je bubnjar odradio u studiu je isto tako mlacenje gluposti.Loop je samo fraza isecena iz neke pesme,ili odsvirana na nekom instrumentu,koja se posle odredjenog broja takta vrti,a ne ritam kako si ti napisao,u slucaju ovih famoznih setova oko kojih se digla prasina ovde je samo loop na drum sekciji,koje je odsvirao ****,Ceda,Pedja itd... da ne nabrajam sad.
I sad jos da li je neko uopste primetio kako su uradjene kontra gitare u tim setovima?Odsvirane su preko midi gitare,to je meni mnogo zanimljivije nego loop na drum traci.Ako sastavite dobar bubanj od dobrih semplova i nakucate ritam lepo sa dinamikom zvucace isto dobro kao da ste loop stavili.

Alix 05.09.2009 10:49

Ma LOOP ćete najlakše razumeti ako ste kad koristili SEQUENCER na starim klaviaturama...Na primer D10,N364,T3,O1/W,V50,itd,itd...Dakle LOOP je u suštini snimljen pattern kojeg odradiš ili preko ritam mašine,uživo ili preko kompjuterske obrade,nasnimaš ga na 2,4,6,8,... taktova,i u suštini to je to-nabudžaš ga kao sempl i VOILA!...E sad kad ga pustiš u sinth,nekima se sviđa a nekima ne.Šta sam opazio jeste da je veoma hebeno poredati druge trackove pored Drum-a...Eto bubanj ti je gotov a haj sad stavi ubicu bass,acc1,2,3,4,5,ili poredaj još koji Perc dodatno ili kakav pozadinski strings,wawe,itd,itd...E tu prdnemo,Zijin set je dobar što se tiče bubnja ali ostalo mi batke ne vredi zato što nemam šta s tim da sviram...Naviko sam bar da sviram sa 4-5 Trackova,znači da je ritam pun i da se ne opazi da ti fali gitarista ili neki detalj u pozadini a da sad snimam preko Style Edita Trackove---Nema se živaca...A što se tiče Loopova,neki ih dižu u nebesa a meni su bezpotrebni pa ih i ne koristim...Pozdrav!

toyo 05.09.2009 13:58

Ja o komarcu on o magarcu (ja krstim on prdi)
Niko ovde ne prica o tome da poistovecuje e96 sa pa800, svi dobro znamo u cemu je razlika...
Ajd jos jednom da objasnim:
e96 je klavijatura sa memorijom od 8 ritmova + fabricki koji nam naravno ne odgovaraju
pa800 je klavijatura sa 10x32 + 3x32 sto je ukupno 416 ( i mogucnost preklapanja fabrickih ritmova)
Ako u pa800 ubacimo lupove iz famoznog seta to je taman klavijatura sa 8 ritmova i skoro punom SSD memorijom a ostace jako malo prostora za dodavaje drugih ritmova. Pa800 sa 8 ritmova je isto sto i e96 sa naravno boljim kvalitetom - kome to odgovara neka tako i radi meni naravno ne jer mi je pa800 99% napunjen sa izvanrednim ritmovima i bojama a sve to da bacim zbog nekakvog ****, mika, deja.....seta gde je bubanj odlican ne pada mi napamet. Prednost ima kvalitetna svirka a ne kvalitetan bubanj.

Kada sam rekao da je jako mala razlika u kvalitetu mislio sam na to da dobar i kvalitetan drum kit koji funkcionalan za mnoge ritmove je neprimetno slabijeg kvaliteta od lupovanog
navedenih razloga.

Pricati o tome da li ja zelim da dobijam ritmove za DZ. je prica za mlade pocetnike koji se jos nisu upoznali sa instrumentom.
Jedino sto sam kupio ritmove to je bilo kada sam poceo sa e86 davne 1994 godine a kasnije sam radio za sebe i naravno za druge jer moje ukuse mogu samo sam sebi da priustim...kasnije za sve ostale sam radio licno sam (is50B,g1000,pa60,pa80,pa1xpro,pa800) sto sumnjam da mozes i ti da se pohvalis ovakvim radom.
A to da set extra zvuci, misljenja sam da samo 3 ritma zadovoljavaju moje ukuse i nista vise.
Moj savet : pamet u glavu, klavijature u ruke i dupe na stolici je idealna kombinacija za put do uspeha jednog mladog muzicara
Dodato:
Ne bih voleo da ovo shvatis kao neku licnu raspravu jer mi to nije namera.
Sve najbolje

skoricnik 06.09.2009 00:47

Nemam nameru da se raspravljam, imam samo da dodam da Zijini univerzalni ritmovi zauzimaju 17MB! Znaci, SVI loopovi, sve varijacije, komplet ceo loopovan bubnjar - 17MB. Jos ti ostane 47MB za sve ostalo, a verujem da danas NIKO nije napravio set od 60+MB sa najobicnijim semplovima.

Enes-am21 06.09.2009 02:47

hahaha...ceo loopovan bubnjar...shkore, kralju...=))=))

Gago 06.09.2009 03:10

Citat:

Originalno postovano od skoricnik (Post 101390)
a verujem da danas NIKO nije napravio set od 60+MB sa najobicnijim semplovima.

Moj set u Pa2x je 214MB :D

x3meSRB 06.09.2009 03:44

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/aRpWmyuPVN0&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/aRpWmyuPVN0&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

toyo 06.09.2009 04:11

Eto vidis ...ja sam naproavio kompletan set ( mozada imam jos 5-6 mesta praznog prostora) i mesta nema za ****, mika, zika, pera....set. i bice za najvise mesec dana na netu.
I nema smisla da se vlasnik presrtavlja sa 35 razlicitih naloga u svrhu odbrane svog seta..... dovoljno je receno i dovoljno je misljenje vece muzicke populacije po pitanju ove teme.
Od mene toliko....iskljucujem se

Darko88 06.09.2009 04:11

Opet ste se bacili na teorisanje i merenje pameti sta ko vise zna teorisjki jedan od drugoga a covek u opste i nije postavio pitanje sta je lup, nego ko ima iskustva sa takvim setom i da ta iskustva napise. Ukratko oba seta i **** i ovaj sto ga neko naziva ludorija ili suntavilo isprobao sam, mada i ne sviram uzivo aranzer napravio sam band, ali ritmovi bez problema rade, moje misljenjje je da je ipak skupo dati te pare jer ipak svako ocekuje nesto vise od 15 ritmova, ja mislim da ti malo sacekas mozda se uskoro nadje na downloadu. Pozdrav za tebe

Dejan 06.09.2009 04:12

Svrakan nisam mislio generalno da je loop sto je bubnjar radio u studiju nego samo za **** set.

OK,sve je u redu...

Darko88 06.09.2009 04:18

Takodje bih se slozio da su kolege u pravu sto se tice sounda kada posle ritma iz ovih setova pustite neki vas ritam to vec zvuci smesno to je najveca mana.

Dejan 06.09.2009 04:33

Izgleda da sam ja pretjerao sa mojim izjavama.Ovdje javno se izvinjavam kolegi Toyo i povlacim sve sto sam napisao.Steta sto nema sad opcija edit :(

toyo 06.09.2009 05:01

Sve je ok, drago mi je da se razumemo, niposto nisam uzeo za zlo ako neko ima poprecno misljenje, tu smo da se posavetujemo i da se nasa misljenja sukobe ako za to ima potrebe a sve u interesu nalazenja realnog resenja vezano za nase "spravke" koje su vecini izvor prihoda i egzistencije za zivot.

Dejane, sve najlepse ti zelim u zivotu i u poslu :)

Alix 06.09.2009 20:48

###Moj set u Pa2x je 214MB ###

GAGI-To mene ni čudi,mislim da si jedan od najboljih ako ne i NAJVEĆI znalac PA800 i PA2Xpro na ovom forumu,pa non stop nešto radiš po njima a ugradiš 4GB RAM-a znam šta sledi...Pozz druže!

Gago 06.09.2009 23:33

Almire druze,pa gde si ti,reko se dam zovnes na msn,nema te nigde :)

Puno Pozdrav

svrakan 06.09.2009 23:52

Tacka pravilnika broj 19.
Bez Chat varijanti na Forumu

Postoji CHAT na kome možete voditi svoje kratke razgovore van teme. Takvi razgovori u okviru stručnog dela foruma će biti sankcionisani i brisani.

darko83 13.09.2009 15:48

Pitanje ?

Mene interesuje jel moguce ubaciti u PA500 ( koji nema sempler ) nesto od tih lupova ? Da umesto zivog bubnja stavim svoj ? Jel to moguce ?
Pozdrav !

x3meSRB 13.09.2009 20:43

ne moze.

Trenutno vrijeme na Forumu 14:09

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org