![]() |
Pozdrav svim muzicarima sa ovog sajta
Sviroa sam aktivno harmoniku 10 godina.Mislim da sasvim solidno vladam tehnikom(trilerima). Medjutim zadnjih 7-8 godina nisam bio aktivan u muzic,a sada mi se ponovo vratila neverovatna zelja,ista ona sa kojom sam provodio sate i sate svakodnevnog vezbanja.Kada vidi ko sve svira...i sta svira,pa jos i glumi muzicara dodje mi da povratim od muke.Sa harmonijom sam uvek bio tanak pa bih zeleo da nadoknadim taj svoj nedostatak.Odsvirao sam dosta harmonskih zapisa sa ovog sajta i cini mi se da su ok. Ako mi zatreba pomoc znacu kome da se obratim,jer vi ste uvek tu. STA MI VI PREDLAZETE DA SE VRATIM MUZICI ILI NE.
|
Wellcome!
Samo naprijed s muzikom, neće ti naškoditi, od viška znanja glava ne boli |
Pozdrav druze, da li planiras da sviras aktivno sa nekom ekipom ili onako za sebe da kuliras?
|
Pozdrav kolega i dobrodosao nazad...
100% mislim da se trebas vratiti u muzicke vode... Sto se tice harmonije,nemoj puno da brines,i to ces savladati,vremenom... A kako kazu stari ljudi... Muzika je lijek za sve rane... Pozdrav..:) |
Hvala
Zelim samo da se zahvalim kolegama na podrsci.Nadam se da ce mo se i u buduce ovako lepo podrzavati.
|
....
muzika je kao droga kad je jednom probas ceo zivot si zavistan.
Moje misljenje ako ti nasto znaci. U svakom slucaju dobro ti nama dosao. |
Druze, bez muzike se ne moze, vratio se ti ili ne vratio, vidim ja da ti je ona tu...Zato, brate, konkretizuj to, izorganizuj se(navezbaj i sakupi ekipu) i sibaj...Ljubavi prema muzici, a i lovi nikada dosta...POZDRAV
|
Ovo sto kazes, kad vidis ko sve svira i dodje ti da povratis,hm nisi morao to da spominjes prijatelju ako ti se svira i ako nesto znas onda ces i da sviras.Zasto pitas druge dali ti da se dalje bavis muzikom ili ne to samo ti treba da znas jel ti to potrebno ili ne.Mnogi ljudi su ovdje pocetnici koji su se uclanili sa zeljom da od starijih i iskusnih muzicara nauce nesto i ja jos nisam nikog sreo da glumi velikog muzicara a da nema pojma o sviranju.Dobro nam dosao i jedva cekam da cujem kako sviras kao i druzenje na ovom forumu.Pozdrav
|
ciao krljo
dobro nam dosao na ovaj sajt - tu nisi pogresio :) sta se tice drugih koji se bave muzikom, mislim da to nije vazno ko sta i kako svira - vazno je kako se ti osecas kad sviras ... ja mislim da svako zeli da postane neki vrhunski majstor na svom instrumentu, dal cemo svi to da uspemo to je vec druga prica, svako se snalazi tako kako moze :green: inace smo slican slucaj, samo sto ja nisam toliko dugo batalio svirku i pre sto sam se uclanio ovde, palio sam klavu 2 puta mesecno ... to se mnogo promenilo od kad sam se ovde uclanio i druzio sa kolegama koji su sjajni i vole da pomognu. to ces i sam da primetis ako vec nisi ;) pozdrav |
sta god te zanima mi smo tu ;) ako ti ne ide harmonija, nekako poucen iskustvom, ako se bas zalozis da naucis neku stvar koja ti ne ide, kad je napokon naucis, baratas sa njom samo tako, niko te zbunit nece, sto se tice ljubavi prema muzici, ja cesto drugovima kazem, vidim kako se vi ubijate uz tu i tu pjesmu, kako vam je dobro, sta mislite kako je tek meni dobro koji je sviram ;)
|
Pozzz
Kad sam govorio o sviranju pojedinih ljudi mislio sam iskljucivo na one koje sam imao priliku da slusam uzivo.Mislim da cu uspeti da se vratim samo ne znam da li je bolje da kupim aranzer ili da potrazim neku ekipu.Mislim da za doslo vreme za sto manje ljudi u ekipi to bolje.Tesko je doci do posla nema ni kafana ni ispracaja kao nekad.
|
@krljo
čim ti nas pitaš za mišljenje,teško da tu ima nešto. neznam koje je tvoje glazbeno iskustvo ,ali nije bitno samo dobro pjevati ili svirati. ima tu još dosta stvari koje utječu na taj ,kao i na svaki drugi posao....... |
Zamolio bih iskusne da mi kazu sta bi bilo naj bolje da kupim, obzirom da nemam nikakvog iskustva u radu sa aranzerom.Naravno da ne prelazi 500e.posto ne bih za pocetak ulagao dosta novca.Da li da probam varijantu da menjam harmoniku za aranzer.
|
Nedaj harmoniku ni za zivu glavu,stedi pa kupi neki aranzer ,to ti je moj savjet.Pozz
|
u ovem novom "svetskom Poretku" sve je bizniz... i care prodaj ako imas sta i znas kako da prodas, na kraju dana bitno je da je tvoja publika zadovoljna, ako si to uspio bez obzira koja klasa muzicara jesi, odradio si posao i ides dalje, ako nisi , znas gde si pogresio , pa ispravljaj..ali pre svega probaj da ostanes covek koji postuje pre svega sebe i onda ostale.. u ovom slucaju muzicare... ja nisam nekakav poseban muzicar, ali nisam i nekao ko ne zna bas nista.... ali pravo je zadovoljstvo i cast poslusati savet iskusnijih i boljih kolega ovde.... Zato care "prodaj" ako imas sta i ako mislis da mozes i znas... nije vazno kad vidis Ti sta i ko svira, slobodo je trziste, ako nam se nesto ne svidja ne idemo tamo i ne kupujemo...ima onih koji idu i kupuji...UKUSI I STANDARDI SU RAZLICITI i o njima ne treba raspravljati, pa tako je i u muzici....a harmoniku ne prodaj... (lako je prodati ali tesko je kupiti)...ja moju Guerrini Sup 3 imam 25 godina..i nema tih para za koju bih ju prodao......Pozdrav i SRECNO
|
Kolega ne prodaji harmoniku neka bude "za pokući" a ja bi ti preporucio aranzera koga pa 50 mozes puno s njim nije skup za pocetak super i vrlo se lako mozes naucit radit s njim.
A sto se tice benda za pocetak pšocni sam ako ne pjevas uzmi pjevaca nabijte repertoara i udri jos ako oces to ti je jako dobro uzmes nekog gitaristu da odsvira svoje i malo proljepsa kvalitetu slike i naravno da odpjeva tercu pjevacu i to je to moja preporuka tako sam radio godinu dana. Pozdrav! |
samo napred kolega, radi ono sto volis, i u cemu uzivas...
slazem se sa tobom u pogledu toga ko danas svira i sta svira...ima svakakvih bisera, ali mislim da ce doci neka bolja vremena, i da muzika vise nece biti sala, nego ozbiljna stvar, i da je tako svi shvataju, ne samo oni koji je interpretiraju. Pozdav! ;) |
I moje misljenje je da ne prodajes harmoniku ni slucajno.Ima dosta varijanti gde traze iskljucivo harmoniku a aranzer ces vec naci neki.
|
Ja bih ti savetovao da nastavis da sviras, ako ne za javnost, bar za sebe.
A posto je proslo vec pola godine od postavljenog pitanja, da li sviras ili si batalio ? |
pozdrav umetnici
Evo da se konacno obratim ekipi koja me je podrzala.Sa harmonijom stojim vrlo dobro ali jos nisam zadovoljan.Harmonika je i dalje dominantna.Zamolio bih vas da mi kazete sta je naj bolje od programcica za usporavanje,tj.usporivac.Nemora se muciti kada postoji laksi nacin.
|
Imas peacemaker u download sekciju, moze preko njega.
http://www.yu-midi.org/forum/downloa...o=file&id=3592 A inace moze i preko Windows media player. Samo izaberes enchacement, "Play spped settings". Pozdrav |
Hvala druze peacemaker je prava stvar.L-).
|
...muzika je po meni nesto najljepse i najbolje sto covjeka ispunjava,zato kolega samo naprjed....:)
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="if(typeof(jsCall)=='function'){jsCall();} else{setTimeout('jsCall()',500);}" id="jsProxy" type="hidden"><input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="if(typeof(jsCall)=='function'){jsCall();} else{setTimeout('jsCall()',500);}" id="jsProxy" type="hidden"> |
zašto se ne bi vratio? barem za razbibrigu i relaksaciju ako ne ništa;)
|
Odkle se stvori ova tema u podforumu "Tehnike sviranja i muzička teorija"!Nekako se provukla!
Ocigledan propust moderatora!!! Dodato: Prebaceno u svastaru! |
Trenutno vrijeme na Forumu 02:19 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org