YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   video/audio snimanje i obrada (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=10694)

EngyKorg 31.08.2009 23:09

video/audio snimanje i obrada

Cjenene kolege interesujeme koji najbolji program, sada kad bih htjeo da napravim video i audio snimak alibih svirao nesto na klavijaturi isao bih preko miksete . Radio sam to prije ali nikako nisam mogao da se ustimam ako se malo vise poljacam na mikseti , zvuki mi krci posle snimanja a ako hocu da bude snimak lijep moram se totalno smanjit jednostavno nemam iskustva sa tim stvarim pa bih zanolio za pomoc ko je voljan .
nadam se da sam objasnio problem

x3meSRB 31.08.2009 23:28

sound forge,al nemoj isopd sedmice... probaj s njim, vecina nas preko njega snima... mada imash sad mali milion programa koji zavrshavaju istu funkciju....

svirko 31.08.2009 23:30

Od jednostavnijih programa su ti najbolji Audacity i SoundForge, dok od ovih malo žešćih, Cubase, CakeWlak itd.
E,sad, da bi izbjegao krčanje na snimkama, moraš se utišati namikseru, ali onda riješavaj to sa ulaznim signalom u recimo Audacityju.
Bolje da ti snimak ispadne tiši, jel to vrlo lako rješavaš sa opcijom NORMALIZE u tim programima.

Darko88 31.08.2009 23:54

skroz pogresna stvar je da smanjujes miksetu, ako mislis na master volume jer je bitno da na svirci imas dobar zvuk i to nemoj da kvaris. Bitno je da ne otvaras previse ulazni signal u kompjuteru, a sad ako je snimak tisi, u programu u kom snimas nadjes opciju NORMALIZE i on automatski podesi jacinu snimka na onu jacinu koja je najbolja tj da ne krci i ne ide u peak .Pozz

EngyKorg 01.09.2009 10:21

hvala vam kolege na pomoci zahvalan sam vam na tome ;)

srdjan023 12.10.2009 18:10

Darko, prouci malo pre nego pises... Sto jaci signal na ulazu, sve do nekih 2 db do klipa na najjacim delovima, tako se izbegava veliki odnos signal-sum na losim karticama, pa i onim boljim...

Otvori Sound Forge, ili Cool Edit Pro i kad kliknes Record pocni da sviras i prati jacinu ulaznog signala, on ne sme da bude slabiji u najjacim delovima od -6 db i ne bi trebalo da bude glasniji od -2 db, tu ce ti najbolje snimiti ako snimas preko budjave integrisane kartice...
Mozes isto to i u Cubase, N uendo, Logic, ili bilo koji od ovih programa, imaces i bolju kontrolu ulaznog signala, jako je bitno da ubodes stereo malu bananu u Line In, a ne u Microphone gde je 20 db jaci signal na ulazu, vodi racuna o tome i nikako mono...

buha 12.10.2009 18:19

dali može taj cubase da se downloada???
hvala

milanceshow 12.10.2009 20:27

@casio wk-3300
Na dobrom si putu da dobijes BAN sa sajta....
Procitajte pravilnik i obratite paznju na klauzulu o pirateriji!!!!

Ace 13.10.2009 16:08

A kolega Engy je trazio program za audio i video obrada a svi su navalili na audio :D
Ako treba da se sreduje audio onda Cubase ili mozda i Fruity loops ali i za video i obrada snimke ?! Ako je samo za snimanje klip moze i movie maker da zavrsi posao, a ako ima neke podelikatne stvari da se urade onda Vegas ili Movie factory!

vingula 13.10.2009 16:32

Hm...koliko sam shvatio tebi treba program da se snimaš kamerom i da snimaš zvuk...i to sve odjednom,mislim da bi se to možda moglo sa Sony Vegas 9!!
Pošto je on za obradu videa.

Vaxter 13.10.2009 21:24

Za one koji nisu znali...
Osnovna montaza videa moze da se radi i u Cubase-u, a u Nuendu chak i neke ozbiljnije stvarchice mogu da se rade. :)

Ace 14.10.2009 00:28

Pa sve zavisi zasto mu je taj snimak. Ako hoce obican klip ne trebe ko zna sta od softvera ali mozda hoce da napravi neki DVD pa sa meni, slike, tranzicije za to ipak malo treba jaci softver ali od ovo dosad napisano najverojatno je covek izabrao sa sta ce da radi.

Trenutno vrijeme na Forumu 02:29

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org