![]() |
Kako prolaze danas sviraci
Pozdrav raja,
Evo samo da pitam ovdje kako se prolazi trenutno u evropi u muzici? Dali ima posla, svirali se igdje, znam da ova ekonomija sve pokvarila ali ovdje u USA se prica sad da ide na bolje pa dosta naroda se malo uhrabrilo da izlaze i trose pare...... |
..
Kod nas tesko da ce biti bolje.Bar kod mene u Kg.Verujem da je u Bg i okolini mnogo bolja situacija sto se love tice.
Zaradi se kinta ali to nije kao sto je bilo.Daleko od toga.;) |
....
ma brte ima svirke ima posla ali para nema,
i to sto zaradimo nista nevredi. |
covek bre pitao za evropu ne za srbiju :D
|
pa zar nije I Srbija u Evropi?
|
daleko smo mi moj burazeru od evrope.... jedno 50 godina... a ovim tempom kako se krecemo, za narednih 50 bicemo 200 godina unazad...
p.s. a i bugarska je u eu pa opet dolaze bugari kod nas da rade za 5 evra ceo dan.... |
Ma brate,kod nas nemože od političara doći na red,Jbg,valjda su malo nakrali pa će sad početi i tezgariti.Premijer'klarinet,vicepremijer gitara,onaj što je nestao harmonika...valjda oće ovom narodu da pokažu kako mogu sve.No odo ja sa teme,neću vise.Pozdrav svim forumašima,i znate onu staru muz maksimu:nesto ce se nakukati,valjda!
|
Kod mene je za trecinu slabije nego prosle godine sto se tice para a isto se radi.U KG je odavno lose za muzicare tako da izbegavamo tamo i da sviramo.Sto se tice Evrope,sta ce nam ta satanisticka tvorevina.Poceli su od pre dve godine i kod nas da forsiraju homoseksualce,vracare,prostituciju,ubistva.To se sigurno diktira iz EU.Sad kad gledas vesti na televizijama,kao da gledas horor filmove
|
Pa posto se otegla prica evo da ja kazem nesto...Meni je i Srbiji u Cg Evropa i ne bih menjao ovaj posao nikad za rad i dijaspori ;) Jedino zbog cega bi mozda malo otisao da radim je putovanje,da vidim neke znamenitosti i tako to a sto se svirke i pevanja tice meni je ovde Evropa!
|
Bravo lave...ili jesi ili nisi...:D
Ko hoće i ume da radi posla ima a evropa ima još puno toga da uči od nas...;) |
ja digao cijenu ,i bolje nego lani.više posla, više i para. kako sada stvari stoje za dogodine su mi termini popunjeni 75%.
|
A gde radiš Brate...Evropa,Amerika,Balkan?
|
Posla ima kao i uvek.Ja ne priznajem krize i kuknjave.Pare su svuda oko nas i neko ih uzme ili ne uzme.Ovaj posao je kao i svaki drugi.Na prvom mestu kvalitet,zatim reklama i licna probojnost i nametanje.Kao sto rece Marko,meni je ovde najbolje.Hiljadu ponuda sam imao za Ameriku,Australiju ali kad se preracunam samo bi manje para uzeo nego ovde a ne bi bio sa porodicom i sl.Inostranstvo je postalo po zaradi treca liga.To se jos isplati samo zvezdama koje mogu da sakupe 1000-2000 ljudi,pa nesto na ulaznice,sve ostalo je propast.
|
Samo bih nešto još dodao...kako "preko" tako i kod nas narod više nije lako "prevariti" i prodati im svašta,opstaje i ostaje samo kvalitet, tako da ko radi kako treba nema razloga da brine...uvek će svirka biti bolji posao od rada za mašinom u fabrici :D
|
....
slazem se i ja sa vama ali opet stoji ono "sto juznije to tuznije". Svirao sam u aprilu u Bgd i mogu vam reci da za jednu svirku uzeli ko ovde kod mene za tri.
|
pa moguće,ali bi i za život potrošio jedno pet puta više tako da...
|
Svirki ima, naravno da se vise zaradi ako je bend manji i tako to...medjutim, moramo svi priznati da nikada nije bilo ovako neizvesno kako ce se proci i zaraditi na svirci. Svasta dozivljavamo, kad se najmanje nadamo: i pohvale i pokude i malo para i dosta para...Prosto nema pravila, a mene to nervira, opterecuje i iscrpljuje...i opet, kad covek razmisli-ne moze se bez svirke(sto zbog ljubavi, a i zbog konkretnih para) pa kakve i kolike one bile...POZDRAV braci napacenoj!
|
Ja sam jutros rekao da se uvijek nesto *nakuka*, i stvarno bude tako,ali ima jednas stvar koja me mnogo zabrinjava.Ja najvise radim svadbe i svirkeSO_SU_NS,ali prije 8 godina sam radio u SO u jednom restoranu svaku vece sem ponedjeljka,a subotom svatove.Tada je u SO bilo u jednom momentu 13 muzika što bendova što aranžera i svi su radili,neko bolje neko lošije ,naravno,ali sada,sada u SO1 do 3 tezge a i to kuku.E ta stvar mene zabrinjava,da li je tako i u okruženju neznam,ako jeste,bogami,loše nam se piše.Koliko vidim od kolega(terenaca) pre par godina su svi trčali u Bosnu,medjutim , sad se više nehvale nešto posebno,znači da je to otprilike sve isto,zato dok se može okolo kuće...Veliki pozdrav svim forumašimai Nakukaćemo već nešto!
|
Po jednoj strani "jeftine" i šuplje gazde gledaju da jeftino prođu pa uzmu fajlaše koji PRAVIM MUZIČARIMA oduzimaju tezgu iako je samo 20eur razlike...I zato mnoge kolege sede kući i čekaju bolje dane.Međutim ima i druga strana ploče a to je kakav si sa opremom i kakav ti je kvalitet.Dakle za sebe mogu reći da imam možda najbolji opremu koju sam mogo naći na tržištu i svirkom sam jako visoko,tako da nemam svaki vikend tezgu al za onih par svirkica uzmem poveliki bakšiš koji mi pomogne da se prebijem kroz "prazne" vikende...Neki se žale na recesiju na nejmaštinu,malo para,itd...U muzici ako znaš da radiš i izvučeš gostima bakšiš,i onom "siromašnom" koji kaže da nema za hleb ćeš da izvučeš onih 20eur koje krije od sebe kad ga dirneš sa pesmom ili improvizacijom koja ga pogađa.TO jeste grehota po jednoj strani ali batke-ja nikoga ne silim da daje bakšiš,to je samo odraz moje muzičke sposobnosti i majstorije...Tako da ne verujem uopšte u krizu jel uvek naiđe neki dasa koji ima u džepu goleme pare,pa bio to diler,kockar,mafijaš,prevarant,kradljivac,narkoman ili budža...Sve se može kad se hoće,Pozdrav!
|
Cilj svakog muzicara(profesionalca ili poluprofesionalca) je da sebi obezbijedi
stalni angazman u nekom ugostiteljskom objektu,za pristojnu dnevnicu..I svako bi volio,naravno,da to bude dugorocno. Pored toga,moze se naci i neki termin za svadbe i slicne stvari. Dakle bitan je stalni angazman,koji donosi i sigurnu i stalnu dnevnicu. Jadna mu je majka ko se uzda u baksis i da od njega moze zivjeti,ili imati neku vecu korist.To je kratkorocno,neizvjesno i slucajno. Ovo ne treba posebno objasnjavati-to je cista racunica i iskustvo muzicara koje sam poznavao ili poznajem.Znaci nije moje iskustvo,jer ja se time ne bavim,nego drugih ljudi-muzikanata. I tacno je sve sto su napisali @jefta i @rolandinjos. Samo mi je malo cudno,ovo oko podizanja cijene i povecanja posla. Ne znam u kojoj zemlji ovaj nas drugar radi-mada je sve moguce.... Pozdrav, |
Treba se znati prodati dobro i posla ce biti.Ja u zadnjih par godina sviram samo organizovane stvari,svadbe,bankete,rodjendane ispracaje itd...Ove godine je svadbi bukvalno upola manje valjda smo skupi ljudima,medjutim sad kako god da razmisljam para je isto,ali samo zato sto sam se poceo angazovati polako opet u kaficima itd,a najgore je sto mogu da radim sam i ispustio sam mnogo tezgi tipa manji rodjendani gde mogu da plate jedno 100-150 evra i ja to mogao sam odraditi ali posto imam bend sve sam odbijao,i sad mi puko nedavno film i poceo sam mnogo vise da radim,u smislu sam ili sa pevacicom,pa cemo videti.Ali vidim da cu izgleda stopama Marka i Vuleta sam svoj majstor,tako je najprofitabilnije.
|
Prolazi se kao bos po trnju... :P pozzzz
|
#Jadna mu je majka ko se uzda u baksis i da od njega moze zivjeti,ili imati
neku vecu korist.# Svaka čast care vidi se da nisi sviro tezge već samo isteko iskustva pojedinih muzičara koji sigurno nisu radili kod nas u Sloveniji ili u Austriji na većim gažama...Hajde sad reci kako u Beču dođe 5 cigana,Bubnjar,Harmonikaš,Gitarista,Bass i Violina...E sad ljudi imaju dnevnicu 0eur i sviraju SAMO ZA BAKŠIŠ...I nikad im ne prođe noć da ne uzmu bar 500-1000eur minimuma...Istina živa,a bakšiš je nabolja zarada koju muzičar može da zaradi...Evo javno ću da ovo da iznesem javno jer je ČISTA ISTINA i ljudi s kojima smo radili mogu da potvrde sve i slovo ove izjave...I Casinu Kongo u Slovenji sam imo dnevnicu 200eur kao i ostali članovi osim pevača Josipa Matića koji ionako vredi mnogo više od nas jel je VRH pjevanja...I kad smo na kraju pregledali bakšiš---3.700eura...Da istina,evo svi se zaprepastili koje pare smo uzeli-pun mikrofonski kogfer para...I to sad batko podjeli na 4 člana pa vidi jel se isplati bakšiš il nam je majka jadna...S tim parama sam prodo PA1X i nabacio još malo kinte i kupio PA2Xpro...Dakle praktično skoro pola instrumenta sam zaradio na svirci...Ništa više neću da dodam...Svako ima svoje mišljenje i iskustva i molim bez daljen prozivanja...Sve sam reko što sam imo za reći i nebi se rado prepucavo sa glasom razuma na forumu...Pozdrav! |
Ma srbija je nekad bio rudnik para...pre 25-30g...su ljudi od jedne sezone sviranja pravili kuce i kupovali stanove...prosto za neverovati...danas sve preko 200e sto se uzme,moze se reci da je "dobra tezga"(bar je tako ovde u bgd-u)!! Ljudi su mnogo postali probirljivi,svasta nam traze da im sviramo,a pri tom sve manje i manje para.Do pre neku godinu sam imao u proseku oko 80 tezgi godisnje,a sad mi se to skoro prepolovilo.Realno dobar orkestar vredi preko 1000e....ali ko ce to da plati....tako da se i dalje zadovoljavam sa gazom od 600e za moj band od 7 ljudi.Naravno uvek je nekom to mnogo da plati,pa se cenjkaju ko na pijaci,i na kraju popuste i opet plate onoliko kolko sam im rekao.Iskreno se nadam da ce proci ova globalna svetska kriza,pa da nam se vrate one zlatne i bezbirzne godine kad se stvarno mnogo dobro zivelo od ovog posla!!!
|
Sve je to do novca...većina naroda na ovim prostorima je takva da čim ima malo para prvo ide u kafanu ali na žalost para nema nigde...ostaje da se nadamo i verujemo da će se situacija popraviti,ništa drugo...;)
|
Fiksna cena je OK, ali baksis je baksis. Bar ovde kod mene (Pozarevac i okolina) baksis je uvek veci od pogodbe, tako da ja licno idem na to da uzmem svirku i sa manjom pogodbom, ako znam (ili pretpostavljam) da ce biti dobrog baksisa. Jbg, nekad covek omane sa procenom pa uzme malu pogodbu i jos manji baksis, ali taj rizik uvek postoji. Tamo gde gazda obecava dobar baksis idem i tako ali sa garancijom. Retko idem samo za baksis bez garancije, osim ako sam negde vec svirao i znam da ima dobre kinte.
Para ima, nije kao pre, ali zivi se. |
..
Racunajte na to da danas ljudi u Kg rade za 15 eura na gradjevini i to ceo dan.Mada,eto nije za poredjenje sa muzikom ali cisto da se zna.
Treba ceniti ovaj nas posao.... |
@Alix
Na ovaj tvoj gornji post,ipak mora ici replika,jer sam pomenut,naravno. A zasto....?....Zato sto pokusavas biti ironican u svom pisanju,pa mene stavljas u nekakav kontekst svoje price. Ali,u stvari,moram ti reci da ti ironija nije jaca strana i ti to NE ZNAS,zaista. Ja tebe licno,nigdje nisam pomenuo,i ne zelim,i ne pratim sta pises,ali eto ispalo je slucajno da je moj post ispod tvog. Ja se inace,nikada od kada sam na forumu nisam prepucavao ni sa jednim clanom,a s tobom ne zelim ni najmanje. Iza svega sto sam napisao u svom postu,cvrsto stojim,jer ja zivim u realnom svijetu i to cvrsto na nogama. Tacno je da nisam svirao tezge,ali sam bio na toliko njih sa raznim muzicarima, pjevacima....itd,tako da tebi treba najmanje 10 godina,a i vise,aktivnog rada da dostignes taj broj. Muzicari koje sam ja pomenuo,da sam ih poznavao ili poznajem,nisu neki tamo "lijevi" muzikanti.Ti su ljudi obisli zemaljsku kuglu,zivjeli iskljucivo od muzike,hranili porodice,bili boemi,trosili gomile para,putovali,svirali i jos sviraju,studijski muzicari....itd. Ta moja neka druzenja su privatna stvar i nije to nikakva hvala.To su samo epizode iz zivota. Za te ljude jedna mala Slovenija(sve zemlje bivse Yu su male) nije centar svijeta,i po tome se ne moze ravnati.Mada i gore ima jedan broj muzicara iz BiH(mozda i iz drugih drzava) koji tu zive i odlicno rade,i ne zale se..Da ih ne nabrajam-ima ih i na forumu.... Cak znam licno covjeka iz BiH koji je svirao na polaganju kamena temeljca za jedan objekat u Ljubljani.On dosao iz BiH da to odsvira,a ti zivis u tom gradu. To sto pises da cigani u Becu sviraju samo za baksis,znao sam sigurno i prije tebe,mada nije ni bitno.Ali,to je takav mentalitet tih ljudi,da su oni spremni i na takav rizik,a to je-ili da zarade ili da rade dzaba.Drugog izbora nisu imali.Posrecilo im se....I neka je. Dalje me zaista cudi,sto su kod tebe uvijek puni mikrofonski koferi para od baksisa.Pa stvarno,onda ne znam kako ti do sada nemas recimo,svoj privatni studio,svoju privatnu kucu ili stan,Ketron Audiu i Oasisa,Mercedesa.... Jer zarade koje pominjes su zaista enormne i od njih se ovo sve moze ostvariti. Do jucer si kukao da sjedis kuci a fajlasi rade.Sta se desilo sa fajlasima-da nisu izumrli. Oprema koju posjedujes jeste vrlo kvalitetna,ali nije najbolja koja se moze naci na trzistu.(o tome necemo-ukusi,ali i cinjenice).Igrom slucaja,a ne mojom zeljom,slucajno znam,recimo,i koje setove koristis i na jednoj i na drugoj klavijaturi.Kupljeni su i nisi ih pravio-ali to je tvoje pravo,pa necemo ni o tome. Sam sebe ocjenjujes da si na visokom nivou svirke-tako ne pricaju pravi muzicari.Oni rade svoj posao a drugi neka ocjenjuju njihov rad. Uglavnom,MOMAK,jos jednom bih te zamolio da u svom pisanju zaobidjes mene kao osobu,a na moje postove mozes odgovarati ali bez pominjanja moga imena. Moj ti je savjet-spusti se na zemlju,okreni se oko sebe,i nemoj pokusavati biti ironican,jer ti to NE IDE.Pokusaj zivjeti u realnom svijetu i vremenu,a ne u masti i necemu imaginarnom. Ako bih ja htio biti ironican,dovoljno bi bilo prokomentarisati samo tvoj potpis, i odmah je sve jasno.Mislim da pola foruma koji se razumiju u ono sto pise u tvom potpisu,to smatra "teskom provalom",i mora se covjek nasmijati. I na kraju-ja i dalje smatram,da se na ovim nasim prostorima,od baksisa ne moze zivjeti,nego od stalno ugovorenog,kontinuiranog posla. Ja sto sam imao reci,rekao sam,jer sam morao odgovoriti onako kako jeste i onako kako ja smatram da treba-realno i sto korektnije i bez uvreda. Ne mislim se vise javljati,osim ako ne bude opet neka nebuloza,ili pokusaj lijecenja nekih frustracija,preko moga imena. PS: Ovo sto ispod moga nick-a pise "Glas razuma"(a ti na to aludiras),nisam ja napisao.Napisao je neko drugi,nisam ni pitao ko.Ako to ima svoje opravdanje neka stoji,a ako nema neka se brise. Pozdrav svima, |
drage kolege nemojte se uvrediti ili me pogresno shvatiti muzika je kao i ribolov a mi smo prodavci magle neko svira neko pusta fajlove znaci svi se mi borimo kako znamo i umemo da uzmemo neku paru ali sada je problem ko kako dolazi do toga.na sta konkretno mislim ovako vecina kolega nikada ne bi otisla u neki lokal da svira dok ne cuje da tamo ima muzika i da dobro prolaze sa kintom i onda pocnu da pricaju razne gluposti za kolege kod gazde i ljudi da bi upali na tu gazu mene to nervira i zbog toga ce sve manje posla biti i jos jedan vazan faktor na primer pre 20god je bilo lupam 100 muzicara pa se taj broj godinama uvecavao i sada na primer ima 800 muzicara pa podelite to malo para sa svima i sta ostane znaci ogroman je problem sto nas ima puno .slazem se da bend ili pojedinac ako svira sam treba da ima kvaliteta ali se zapitajte da li gazde i vecina gostiju traze dobru muziku ili pevacicu koja svasta radi jer dok sam svirao u bendu prvo sta me je gazda pitao uvek a koja ti je pevacica i jer je j... neko iz benda sada tih problema nemam jer radim sam i mogu vam reci da odlicno zaradjujem ko me poznaje znace da ne lazem evo mog trenutnog angazovanja pon. i uto. imam po 60e u jednoj piceriji sre.cet.pet.sub i ned. imam po 30e u drugom lokalu ne kazem da sam neki profi ali trenutno je tako .mozda je to za nekog malo za mene je to veoma lepa parica i da naglasim muzikom se bavim od 91.god znaci tada sam poceo po kafanama i veseljima da sviram.voleo bi da svi mi kolege stavimo na papir koliko smo ulozili u opremu i da smo svi mi veliki bolesnici izvinite ali tako nazivam i sebe da ne biste mislili nesto pogresno jer mi toliko ulazemo da ni sami nismo svesni sto puta sam rekao sto nisam moler kupim jedan valjak od 150din. i cepaj a ne ovo kupi mikser 1000e. kupo kljovu 2000e. kupi zvucnike 1500e ljudi kolege moje drage zar to nisu pare da li razumete o cemu pricam licno moje misljenje je da svi mi lepo zaradjujemo e sada onoliko koliko nam treba mi ne mozemo nikada zaraditi za jedno vece da vas vise ne bi gnjavio budite mi pozdravljeni i bez prepucavanj zamolio bi vas jer smo mi svi kolege i tako treba i da se ponasamo kao jedna velika porodica joz jednom poz.
|
Citat:
Ne kazem da treba svirati po svaku cenu, ali u danasnje vreme novac se mnogo tesko zaradjuje a mnogo lako trosi. Samam tim, treba ga ceniti i ne treba biti neskroman. I jos nesto. Kazu da nije najskuplji alat onaj koji je najskuplje placen, vec onaj koji stoji kuci i ne radi, bez obzira koliko je placen. Treba naci sredinu, a sve u zavisnosti od kvaliteta svirke koju nudis i situacije sredine u kojoj radis. |
@ronaldinjos
ja sam pročitao pravilnik ,i ponašam se prema njemu...a čovjek je pitao za europu, i balkan je u europi, zar ne? @sejox u istoj smo zemlji sve je moguće ,reče sejox. podigneš cijenu i imaš više posla,nije nemoguće,(treba za to nešto imati,ili kvalitetu,ili para ili m...! možda sam bio jako jeftin pa sad poskupio. došlo moje vrijeme |
@ murtson
Nisam shvatio ovaj deo sa čitanjem pravilnika,možeš li mi pojasniti? A balkan jeste u Evropi ali ne važe ista pravila kao u Evropi,kao ni standardi...ni repertoar...ništa...ne znam da li si me skapirao...ja sam zbog toga pitao kolegu na šta konkretno misli? |
#Dalje me zaista cudi,sto su kod tebe uvijek puni mikrofonski koferi para
od baksisa.## Svaka čast kad sam ja napiso da su uvjek puni...Reko sam da mi se desilo a za tebe moru reći samo jednu stvar a to da si bolestan..Kako i zašto neću ni da govorim nit ću imam svoje razloge i svoje mišljenje,a ti kao muzičar ne možeš nikako da se petljaš sa ljudima koji rade taj poso.To što ti imaš poznanstva,itd jedna je strana al to što ti NE ZNAŠ da sviraš,nisi radio na klaviaturama,itd,itd a poznaš neke teorije to je ipak druga strana...Jednostavno batali sve skupa i ne zamaraj narodom s svojim romanima,odavno sam ja vidio već po tvojim mailovima da nešto nije u redu s tobom...ko još zbog jednog seta napiše čovjeku i po 20-30 mailova i svaki drugi dan dosađiva NON STOP?Imam ih sve još sačuvane i od njih mi je bilo slabo...Eto toliko od mene,pa ako sam prekršio kakvo pravilo neka ide BAN uopšte se ne sikiram,smao sam reko onako kako je.Pozdrav! |
@ronaldinjos
sve ok!radim na balkanu,a rijetko u europi.(1-3 puta godišnje) Dodato: sad sam skapirao.slabo kužim,jbg. |
@ Alix
Ne moramo se baš vredjati ovde i ako se ne slažemo baš u svemu...nije kolegijalno a ne priliči lepo vaspitanim ljudima...hvala |
Ja mislim da nije na odmet pored muzike da se nesto i drugo radi.Posla uvijek ima da se nadje a ako neko misli da se obogati radeci grdno se vara,nema toga vise i necega vise ni biti.
Doslo je vrijeme bar ja tako mislim da covijek treba uzeti sta god da mu se pruza,ja nikad nisam zivio od muzike jer mi je muzika vise hobi nego profesija ali ne kazem da i necu ako ispadne prilika za novac. Bolje imat nego nemat, tako ja kazem uvijek kad se prica o lovi. Pozdrav za sve muzicare |
otislo sve do mojega,neki dan mi je ponudjena jedna svadba i kazem im svoju cijenu a oni meni kazu ako hoces dat cemo ti 100 eur i bit ce baksisa naravno da sam to ljutito odbio i jos me na kraju covjek pita (naravno telefonski razgovor)a koliko sam star.he onda sam ga ja pitao da li on trazi pjevaca ili j.... ili me zeli zaposliti u stalni radni odnos.tezga mi je propala ali ne zalim jer ipak za taj novac ne bih radio nikakvu svadbu,sto ne znaci da treba odbijati tezge ali mora se malo i paziti na nas trud i rad jer nije lahko ni svirati i pjevati za stotinjak i vise pijanih gostiju.svoju realnu cijenu moramo imati a nesmijemo ni dozvoliti da nas ucjenjuju sa onim pricama " ma imamo mi muzicara i za male pare"
|
korg18
nema narode slomis se radeci i nista ali ko hoce radit i imace bar pojedinci kad se radi i ima se ali neko od sviranja zivi sto jest jest kao sto ovaj rece daleko smo od evrope nije jaor 50 godina vec milion kaka nasa evropa auuu :-O:-OB-)B-)
|
Evo da i ja kažem nešto u vezi ovoga.
Svi znamo kako nas kriza opliće sve po đepovima, skidaju nam plaće, otpuštaju s posla dok se gamad političarska samo koti i krade još i više, a vi rajo.....zube na klin i gaće na štap.....i ko vas đigi-bigi. Vidljivo je to i kod mene u RH, recimo po svadbama, gdje su u nekim restoranima svadbe bile sve dane osim ponedjeljka i utorka, malo nevjerovatno al istinito, da bisad svi spali na samo na sunotu. Ja konkretno se ne žalim, imam posla stalno, nije neka velika svirka, al je konstantna, i stalno pomalo kapa u đep, i evo u godinu dana, dva vikenda nisam svirao. Neko će se smijati kad kažem da sviram većinom penzionerima, ali posao je konstantan.Kad se puno kolega žalilio, i joiš se žale da nemaju posla, ja sam svirao stalno, i petkom i subotom, a ponekad i nekim radnim danom, a i sve više mladih ljudi dolazi na to njihovo penzionersko druženje pa se pogodi i koja svadbica, krštenje i tako dalje. I ja šta se tiče sviranja, nisam osjetio nikakvu krizu niti po količini svirki niti po količini novaca koje dobivam. I na kraju... @ALIX @SEJO kumi vas Bogom deda Svirko, ajde već jednom popijte to pivo pomirenja, jel ću vas ubuduće obadvoje preko tura:D |
@Alix
E pa ljudi moji,ja ti rekao i lijepo te zamolio da me zaobidjes u sirokom luku, ali ti opet navalio. Ovo sto si napisao,mogao si mi poslati na PP ili mail(jer ga znas) jer ovo prelazi sve granice dobrog ukusa i vaspitanja,koje ti ocigledno nikada nisi imao a niti ces imati. Ja za tebe necu reci da si bolestan,jer to ipak ovako javno na forumu ne prilici vaspitanim,odgojenim i postenim ljudima.Ja cu samo napisati i tebi reci da si "dobro prehladjen" i to nije uvreda,ali sta to zargonski znaci zna veliki broj ljudi,ali ti NE. Dakle,ako si mislio vrijedjati,to se ne radi ovako jer tebi ocigledno kao sto i pises nije ni stalo do eventualnog BAN-a,a samim tim ni do ovoga foruma. Ti si na BAN-ove naucio,pa ti svejedno.Ali MENI NIJE. Proci ces ti bez sankcija,ne boj se i ja sam prvi za to da ti se ovo oprosti, iako si svasta nagovorio. Cilj ti je proziran-a to je da me isprovociras,eventualno. Medjutim,ja sam vrlo opusten i slatko sam se ismijao gore napisanom. Iz citavog moga posta si izvukao sljedece: "....koferi puni para" To si ti napisao,a da ti to NIJE PRVI PUT,evo link sa teme gdje se opet pominje "kofer pun para": http://www.yu-midi.com/forum/showthread.php?t=5576 Da li ja znam svirati ili ne,to ti ne znas i nisi se mogao uvjeriti i to je svacija privatna stvar kako i koliko zna. Ali ja sam tebe i slusao i gledao i vidio s kim i gdje si radio.Ti si tu temu zakljucao,jer snimak krijes kao zmija noge.Ne znam zasto....dobar je. Evo link za snimak tvoje svirke sa prilicno mocnom opremom i pjevacem: http://www.youtube.com/watch?v=D1LQq0k9auc Za pisanje mailova tebi,nemam rijeci. Ako si covjek,priznati ces da je ovo istina: Svojevremeno(prije vise od 2 godine) si mi sam ponudio da ces mi poslati svoj set za Roland G800(kako ovo sada smijesno zvuci,kao da je ne znam ti sta) sa ritmovima i bojama.I kao da te ja podsjetim na to.I ja sam te i podsjetio odredjen broj puta(20-30 puta je cista izmisljotina) medjutim ja od tebe NIKADA ama bas NIKADA nisam dobio ni ritma ni boje.I bolje da nisam. I onda sam shvatio s kim imam posla pa odustao od kontakta i shvatio da taj set vjerovatno nije dobar i ne vrijedi-a to je istina. To sto ti znas raditi na klavijaturama,uzmi papir i olovku pa saberi koliko te kostao "taj rad" i koliko si tih "radova" kupio-jer NE ZNAS sam. Ako sam ja "bolestan" zasto me pozivas na Facebook,i to vec dva maila mi stoje.Sta ce ti takvi ljudi tamo.Ili ces reci da je opet neko drugi to uradio. Imam te mailove za Facebook i ako ti treba screenshot-dobit ces. To sto si ti muzicar koji par puta mjesecno zasvira,ne daje ti za pravo da omalovazavas druge.Ne zivis od toga,a da zivis ne bi prezivio. To sto ja tebi nedam pardona iz raznoraznih razloga,a tebi to smeta,ja ti tu ne mogu pomoci. I na kraju-mozda je steta,a jeste,moga vremena i strpljenja sto ovo pisem, jer na neke ljude je zaista steta trositi rijeci.Jedini si clan foruma koga ni u putu ne bih volio sresti-NA ZALOST. PS: Ja ne mislim niti imam namjeru pisati dalje,osim ako opet ne bude nesto sto bi moglo direktno pogadjati moju licnost. @hajro Kada covjek zivi iskljucivo od muzike,onda je vrlo nezgodno pogadjati cijenu. Svi profesionalci bi voljeli da imaju adekvatnu nagradu za svoj mukotrpni rad. Medjutim,kada se dodje u situaciju da je svaka para potrebna za zivota, onda ljudi i obaraju cijenu,jer nemaju drugog izvora prihoda. Samim tim pristaju i na ucjene i razne druge stvari.Na zalost.... Ja koliko sam upratio,kod nas,cisto od muzike moze zivjeti jedan manji broj muzicara,koji imaju kvalitet,opremu,poznanstva i znaju sami sebi dogovarati poslove. A na pitanje kako prolaze-odgovor bi bio: kako se ko snadje,kako mu se posreci,....i da ne nabrajam dalje. Pozdrav svima |
Trenutno vrijeme na Forumu 22:05 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org