![]() |
Osetljivost displeja PA1XPRO
Pozdrav svima, da li moze da se podesava osetljivost displeja na pa1xpro i kako?
|
Trebalo bi da moze u globalu, pogledacu pa ti javljam.
pozz... |
Global/Touch Panel Calibration/ i onda samo otkacis svaki put one tacke i eto ;)
|
kalibracija nije osetljivost...to što si napisao je "centriranje" ekrana,da se poklope ćoškovi a samo podešavanje osetljivosti mislim da nije moguće...osim...uzmeš po nekad krpicu pa obrišeš ekran...:lol:
|
I ja isto mislim kao i Rolandinjos.
|
:) i ja bih isto mislio da nisam brisao ekran... ali radi se o tome sto celu klavijaturu bas cesto brisem i cistim. To radi od samog pocetka od kad sam je kupio (uzeo sam je Oktobra prosle godine i bila je koriscena u sobi 2-3 meseca od 100 % proverenih ljudi sam je uzeo - nije me neko prevario). Ekran nije nigde ogreban ali trazi malo jace da se pritisne da odreaguje (u bilo kom delu ekrana). Kad kazem jace ne mislim da treba neka snaga nego jace u odnosu na neki drugi pa1x ili pa800. Naviko sam vec godinu dana ovako radim bez problema - hvala Bogu, ali bih hteo da povecam osetljivost da ne bi nakon duzeg koriscenja napravio neravnine od pritiskanja po displeju... :) Ako neko sazna kako to da uradim neka mi javi. Hvala.
|
pokusaj da dok kalibrises,malo neznije pipas ekran, i trebalo bi da posle bolje radi...
|
noktom
|
Koji je OS... razlicito se radi do 2 ili 3... ali uglavnom kao sto su kolege rekle njezno... Inace se nalazi na GLOBAL - TOUCH PANEL CALIBRATION
|
Hvala, pokusacu pa cu vam javiti. Verzija sistema je 3.01
|
Meni ovo sa OS zvuci nelogicno jer je ovo vise hardverski problem. Ocisti ga sa platno za cistenje staklo (pr. ono platno za cistenje naocare) ali suvo, nikako sa one vlazne maramice za staklo. Ali ipak nisam siguran da ce ti pomoci jer prasina i otpecatoci od prste ne vlijaju na osetlivost ekrana!
|
acekorg... nisam mislio da je do OS vec da se ekran kalibrise razlicito kod 0S 2.0 i OS 3.00 ...
|
Aha! OK izvini sad mi je jasno nisam te dobro razumeo, ali u svakom slucaju nije ni do kalibracija problem kao sto meni izgleda!?
|
Probaj sa MASTER RESET-om (intro taster pri ukljucenju) , pa ponovo ucitaj resurse s kojim ce se ucitati fabricki global.
I da; kad uradis kalibraciju ekrana, obavezno to snimi u globalu. |
Ako sam dobro shvatio pitanje i problem mislim da postoji podešavanje osjetljivosti ekrana(Touch sensitive ili tako nešto), ustvari siguran sam 100% samo ne znam napamet gdje se to nalazi, sutra ću donijeti klavijaturu u stan pa Vam javljam ako se neko u međuvremenu ne snađe...
|
burli molim te provjeri to jer i mene isti problem muci na korgu pa 500,naime kada biram nesto ja moram vise puta stisnuti po ekranu itako da mi ide na zivce i odnesem ga u servis pa prvo pitanje su mi postavili da li sam ekran prebridsao sa nekim deterdzentom kao sto i jesam sa krpicom namocenom u onaj deterdzent sto zena pere posudje neznam ni kao se zove , i oni meni kazu da sam skinuo neki vazan premaz koji omogucuje bolji elektrificirani (ako sam se dobro izrazio)kontakt, esada da li je to ili nije neznam ja ga nisam htio ostaviti na servisu.posle sam kupio sredstvo za ciscenje TFT-LCD-PDA CLEANING KIT i sa njime cistim i uradio sam kalibraciju vise puta samo to ne pomaze jer je i dalje isti slucaj da tesko prima komande.
|
@hajro stvarno ne znam da li si napravio zijan sa tim deterdžentima, ja ekran čistim isključivo domaćom šljivom jačine oko 43-44 stepena :D
Uglavnom idi na "GLOBAL" pa u donjem lijevom uglu "BASIC" zatim u gornjem redu "Keyboard Settings"(desno) imaš padajući meni "A.Touch Curve" gdje možeš izabrati Soft1, Soft2, Medium 1, Medium 2, Hard 1, Hard 2 i Off. Sad mene zanima za šta u gornjem redu(lijevo) služi padajući meni "Velocity Curve" gdje takođe ima 9 opcija, od "Fix" pa do "Hard 3"? P.S. Kao što neko već reče najbolji lijek je malo zašiljiti nokat na kažiprstu desne ruke... ;) |
Probao sam ono sa kalibracijom i "A.Touch Curve" da prebacim na sof1 ali nije pomoglo. "Velocity Curve" sluzi za jacinu dinamike na dirkama(koliko sam razumeo).
|
Nije u pitanju nikakva kalibracija, jednostavno je oslabeo ekran i tu nema nikakve pomoci sa brisanjem, problem je hardverski. Pozz.
|
Citat:
|
ma burli u pravu si ja sam vec odavno pustio jedan nokat i zasiljio ga heheh i nekako mi uspijeva pogoditi pravu opciju.
|
Izvinjavam se za predhodnu poruku - nije se primetila razlika sve dok nisam ugasio klavijaturu pa opet upalio... Global - A.Touch Curve - je definitivno opcija za odredjivanje osetljivosti. Pozdrav, hvala svima na pomoci!
|
Iz manuala za Pa800, ali je generalno slicno za sve Korg klavijature i nema nikakve veze sa osetljivoscu displeja...:)
Keyboard Settings Velocity Curve This parameter sets the sensitivity of the keyboard to your touch. By default, it is set to Medium 2. Fix No dynamic control available. Dynamic values are fixed, as in a classic organ. Soft1 … Hard3 Curves, from the lightest one to the hardest one. A.Touch Curve This parameter sets the sensitivity of the keyboard to the pressure you apply after first pressing a key. Soft1 … Hard3 Curves, from the lightest to the hardest one. Off The aftertouch is turned off. |
gile87 drago mi je da si rijesio problem , a neke kolege koje skupljaju postove bih zamolio da to cine na vicevima , jer ako covijek ima problem bilo bi lijepo da mu se pokusa pomoci , a ne da se stvara cirkus od toga...
|
Da li je pomogla kalibracija ili podesavanje u globalu ne znam jer sam odradio oba, ali nakon ponovnog ukljucenja klavijature osetljivost ekrana je BOLJA!
|
Bitno je da si ti riješio problem! ;)
|
gile87 dali si sacuvao global kada si odradio kalibraciju ili si samo ugasio klavijaturu i ponovo upalio??? pozdrav
|
To za aftertouch je podešavanje za dirke ne za ekran, nema opcija za podešavanje osteljivosti ekrana, osim možda u nekom serviserskom meniju ako ga ima....
|
Trenutno vrijeme na Forumu 19:38 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org