![]() |
Cubase pluginovi
Mogao sam utopit pitanje u neku od tema u kojoj se spominje ovaj program, al nisam znako u koju bi...
Nisam do sada koristio Cubase, a "svi" ga koriste pa da probam i ja... Sad ga sk*d*m pa trebam preporuku koje VST plugin instrumente mi možete preporučit da "kupim" :D? |
Ja na primer koristim LM4 mark 1.0 za bubnjeve i Halion 2.0! Ustvari moglo bi se reci da ih ne koristim jer retko radim sa njima jer i neznam mnogo raditi to. Vise volim svirati uzivo! Imam jos neke VST instrumente pa ako ti trebaju javi mi u PM, dacu ti.
Dodato: Pregledao sam ponovo ovo sto sam napisao pa zamislio sam se dali sam ti pomogao! Jer ti trazis VST instrumente ili Plug-ins efekte? |
NI Komplete, Steinberg sve shto nadjesh, Vienna.
That should do the trick... ;) |
da kupis ...
ja sam (jeftino =))) kupio pre 2 dana KORG LEGACY (nazalost bez M1) i katastrofalno dobro zvuci! kad bidnem imao vreme ubacit cu neki demo gde se cuju boje tog VSTi. a najbolje je da do sada uopste nije crko, ni u STANDALONE ni kao VSTi a takodje sam kupio(!?) CUBASE 5 portable sa ca. 70 mb ... nisam ga jos dobro testovao al bit ce i to ... inace ne kupujem VSTi kad ih ima i onih koji su stvarno besplatni i kad ima da se skidaju za free. drug vaxter zna za taj sajt. jednom sam pisao o njemu ... VSAMPLER bi isto svako trebao imati ko koristi VSTi ... download free u netu ... koje bi ja stvarno kupio su SAMPLETANK2 il 2.5 od IK ... cene su od 150 - 300 evra ... NI ABSYNTH5 je isto dobar, 180,-- ako se ne varam uzeo si 0404? da nisi tu dobio neki proteusx ili proteusx2.0 ? |
Ja vsampler nemam... :)
Vece djubre nisam probao... Symphonic Cube Vienna je za ne propustiti! Ko je nije testirao ne zna shta je propustio... |
motu machfive2, emulator x3, fm8, superior drumer 2, m1, omnisphere, atmosphere, kontakt 3 itd... ima ih mnogooo bre! sve extra i na kraju treba to smixati !! :)
ps. kazes nisi koristio cubase, pa sta god da si koristio vsti su za sve daw programe koji naravno podrzavaju VSTi.. poz |
khm...
ma sve meni treba, al pitao sam za instrumente...
Do sad, koji god program da sam isprobao sve bi skužio u roku odmah, al ovo.. Riješio sam midi konekciju ok i sad da isprobam audio, ne mogu dobit signal! Sa emu 0404usb hoću snimit mic... to se zove analog in u ostalim programima koje sam koristio, al ovdje piše inactiv.. Ništa mi nije jasno Branoy... Reason4 i Adobe Audition za mixanje i audio |
ides u cubase na devices pa dole skroz na device setup i pod VST audio System izaberes svoju muzicku kartu.. a konekcije mozes sam da pravis pod Devices i VST Conesctions..
|
tu si u pravu drug vaxter, al dzabe je dzabe :D
barem kao sampleplajer da se koristi :) a onaj vienna symphonic: 500 mb i vise za jedan klavirce-sample? meni to vec suvise =)) bez sale, respekt za to drug vaxter, sigurno taj vst odgovara i drugu amadeus posto vi to malo profesionalnije radite, a za nas hobi-muzikanti su to nepotrebni softver ... a za cene ni da govorim, za te pare mozes nov auto da kupis :) pozdrav |
hahahaha GRANDIA nov auto :D :D :D :D :D jasta!
|
Skoro sam doshao do varijante od nekih 36 giga, samo gudachi.
Uskoro, nadam se, ce dodjem do full kompleta... Samo to, i nishta mi vishe ne treba... Realno... :) |
@amadeus ...
ja bi reko da pre nego sto startujes cubase, moras u kompi da nastelujes da je 0404 odgovorna za audio i midi ... znaci ono: system settings/audio ... al to sigurno vec znas jel si imao 0404 kao pci- karticu a sad kao usb-modul Dodato: nov auto ... =)) vidim neki sajt pise: full version 13.000 $ ? |
Tako nekako... :D
Naravno, kupicu iz druge ruke... Polovnog, iz gepeka... Ispao iz kamiona... :)) |
to izgleda nesto slicno ovome miroslav philharmonik ?
to je vec drugi svet za mene :p mozda ima tu neke boje koje bi cortan koristio? =)) |
|
"e ovo pod Devices i VST Conesctions" je pomoglo.
al, sad problem mikrofon mi snima na lijevi kanal... samo. I ne mogu nać ulaz spidf il kak se piše jer klav mi ide preko tog... A ona podešenja u devices i vst. to svaki put kad startam program treba podešavat? Ako netko zna negdje nešto da ima na cro/srp jeziku vezano za to nek kaže da ne zapitkujem... Ne znam jel ovaj soft kompliciran bio svima il samo meni... Dodato: i sad metronom ne čujem iako je upaljen |
verovatno si kreirao stereo audio track , moras mono a imas vec na levoj strani od kanala ulaze in out pa podesis kako zelis
|
Pa ovi proizvodjaci ima da se obogate samo od vas!!:D
|
msilim da ako jednom nastelujes, ne treba vise, ostane u memoriji cubasea ... a to znaci isto, ako jednom na*ebes program i ne znas vise gde si sta promenio onda ti to ostane vecno ... :(
a metronom: ides na metronom i nastelujes midi click il audio klick. tu mozes i jacinu metronoma da nastelujes ... sam metronom aktiviras/deaktiviras sa "C" na tastaturu ... reko bi da na reason i cubase komande preko tastature su identicne ... ?! ovo su par nekih koje ja cesto koristim * record / bezkrajni play/record 0 = stop 00 = povratak na pocetak snimka enter na numblock = stop/play Q = quantize sa spdif jos nikad nisam radio i tu nemam 3 pojma o tem :D |
Sto se tice plug in-ove evo sad cu ti napisati sta ja koristim ;)
Bubnjevi BFD,EZ Drrumer,Baterry3 sa njegovim setom semplova,STYLUS RMX,Wizzo Latigo i Darbuka i tako jos po nesto uz to! Bass guitars Majestic bass.Broomstic bass i vucem jos po nesto iz Sample Tank-a,Trilogy,Hipersonic itd... Klavijature Hipersonic2,Sample tank2,Mini moog,Atmosfere,Nostalgia,Korg legacy,Collosus,Cameleon,Waldorf,Arturia brass,Adventus,Yamaha-Roland iz Kontakt-a i tako to,ima mnogo toga pa ne mogu sad da se setim bas svega... Klaviri Borsendorfer,Grand piano,Kontakt El piano i slicno Candy sax,Music Lab Sax,B4 organ,mnnogo techno klavijatura kojih ne mogu sada da se setim,Virtual guitarist2,Virtual El. Guitar,Real guitar2,Real strat,Real distorzion i jos mnogo mnogo toga ;) Ne zaboravi da ti uz sve to trebaju i kvalitetni efekti da bi sve to izlazilo kako treba ;) @Vaxter-Imao sam Wiena orkestral i bas je mnogo veliki ali kad mi je riknuo HD izgubio sam data,stala m i samo instalacija na jednom Dvd-ju :) Opasan plug in,ustvari najbolji gudaci koji su napravljeni ;) |
bravo drug marco! ... eto ko isto zna sta je dobro :)
to cenim na ovom forumu, moze uvek nesto novo da se sazna i nauci ;) ovaj sax-vsti zvuci interesantno, pogledat cu sta mogu da nadjem na netu ovi vsti-plugins koje ja koristim su neke "bizuterije" i igracke prema ovim koje kolege: vaxter, branoy i marco koriste :lol: pozdrav |
khm...
Hvala na odgovorima!
Još da ima kakav site gdje to mogu "kupit" sve, šta god izgooglam sve mi nekako skupo ili je bezveze...naletio na neki pa probao par komada, pa i dječji sintići imaju bolje zvukove od tih vst-a. Podpitanje; koji project treba da otvorim kad startam cub? Koja je razlika između instrument track i midi track (plus te dvije bude i audio)? Cubase 4. Btw može sad prijedlog vst efekata... Dodato: ajmo ponovo... U zadnjih 5 god 10x sam instalirao Cubase i uvijek deinstalirao jer uvijek neki problemi s njim... Danas instalram vst Baterry i tad sam primjetio da je nestao midi signal u Cubase. Tad vidim da nema signala ni u Reasonu (što je bilo kad sam instalirao zvučnu al se popravilo samo od sebe:confused:). Zvučna je emu0404 usb, Cubase 4. Uglavnom, nije htio ni pustit mp3 na kompu, sound problem... To sam riješio, povukao drivere ponovo. Al midi signal imam na zvučnoj (midi lampica svijetli) a u soft. ga nema. Evo par slika kako stoji kod mene u Cubase, možda netko zna u čem je problem. http://img99.imageshack.us/i/86621811.jpg/ http://img169.imageshack.us/i/66075104.jpg/ http://img238.imageshack.us/i/18426690.jpg/ http://img245.imageshack.us/i/59990317.jpg/ |
na drugoj slici obavezno stavi kvakicu na dole Use system timestamp.
Na trecoj slici spidif ti je inactivate, verovatno treba da ga ukljucis ono activate kliknes na njeg da ti radi i to;.. inace na winu je naj jaci cubase za mene definitivno i radim na njemu od kad sam imao atari 94-5 god i verzije Cubase 3.0 mislim na dsketama jos.. pa kasnije pc Cubase 5.0 vst32 i sx2. sx3. nuendo3 i sve do sad c4 .. STEINBERG JE ZAKON i sve od njega! Grandia pisi na PM ako sta zafali pa cemo vidimo nesto! :) |
khm...
ovo za spidf, ne može se tu prebacit na activate...
ovo s kvačicom, to je za ono da default midi bude emu? to sam napravio u control panelu, al stavit ću kvačicu... Al svejedno, mislim da to neće riješit problem, jer u reasonu nemam takvih postavki, a nema midi signal :mad: |
ciao momci ...
ja sam poceo vec 1990 isto na atari jos kad se cubase zvao CUBEAT ... moj problem je sto se ja nikad nisam profesionalno bavio sa cubasem, znaci ja sam koristio one najjednostavnije i proste stvari i bio sam zadovoljan. e sad kad su izasle ove nove midi/audio kartice tu ima trista cuda da se nasteluju i ja mislim da sve one male sitnice moze samo neko da objasni koji je strucnjak za cubase. jos jedna falinka je meni, posto ja ne umem da pevam, pa nikad nisam upotrebio AUDIO funkcije cubasea ... izgleda da cu i ja da pocnem na to iz nule ... kod mene je jos kompicirovano sto me cubase zeza za audiochip, SB audigy, TASCAM 122 i jos za USB miksetu alesis multimix ... napravio sam neki haos na SB sam hteo one proste zvukove u SF2.0 formatu da koristim dok ove malo ozbiljnije VST preko TASCAM ... a ceo snimak ide iz ALESIS preko USB na kompu ... @amadeus jesi li uspeo vec nesto da snimis? funkcionisu midi signali? mislim da je drug branoy to vec dobro objasnio. ja sam momentalno na poslu i javit cu se kad stignem kuci oko 19:00 ... |
khm...
netko vani je imao isti problem kao i ja...
sve sam skužio osim ovog zadnjeg gdje piše kako je riješio stvar: Problem solved. I accidentally filtered all incoming MIDI events http://img3.harmony-central.com/acap...b/rolleyes.gif AND I blocked all MIDI channels http://img3.harmony-central.com/acapella/ubb/eek.gif Now it works. Dodato: Ništa nisam radio.. ošo ručat, vratio se - i sad radi! wtf I cubase se mogu reć često ruši prilikom nekih određenih radnji.. |
@amadeusvk
Mogu reči da dugo radim sa Cubase-om još od verzije na Atari comp , pa sve do zadnjih verzija.Od kako tim iz H2O ne radi više verzija 4 i 5 ne rade stabilno i zbilja se često ruše kod bilo kakovih radnji.Kod verzije 4 i 5 Cubase obično več kod instalacije postavi defaultne postavke da ti otvara instrument track umjesto midi track.To vrlo lako riješiš tako da u Cubase-u otvoriš prvu karticu File i tada ideš na Preference pa na MIDI-MIDI FILE i tamo čisto dolje isključiš Import to instrument tracks.Sada će se Cubase otvarati uvijek u midi tracku .Moram napomenuti da će rušenje i dalje biti prisutno, pa ti toplo preporučam verziju SX 3 koja radi bez problema i ne ruši se zbilja nikada.U toj verziji premda je malo starija isto tako možeš napraviti sve što si zamisliš i želiš! Pozdrav! |
gresis Zlatek, Cubase 4 radi perfektno!!! :)
|
;)@branoy
Moram priznati da sam Cubase 4 isprobavao još prije dosta vremena.Momentalno imam na compu instaliranu verziju 3 i 5.Petica se svako malo sruši, pa ako trebam zbilja nešto ozbiljno napraviti, to radim sa SX 3, 5 za sada samo testiram.Naravno to nikako ne umanjuje moju zahvalnost na poslanom linku.stvar je več skinuta samo ostaje da se instalira i isproba.Još jednom hvala! |
kakav link?
I ja bi link i ja bi link! Ova moja četvorka je par puta blokirala, pa sam morao gasit ctrlaltdelete a skida mi se 3,nešto. Znči li to da nema potrebe prelazit sa 4 na sx3? |
1 Privitaka
pa i ja sam pomenuo da imam cubase 5 portable ... :D
znaci ne cubase 5 full a isto nije ni cubase AI5 ... nesto u sredini .. fajl je 73 mb velik u komprimironavom stanju ;) al eto opet sam instalirao SX 3 na vistu i do sada nijedan kvar ... @amadeus .. probaj da skidas ovaj vsti: hahaha cs33 evo-edition i kazi da ovaj vst zvuci lose od mnogih decjih sintica ... =)) smanji volume kad testujes ovaj vsti ... inace otisli zvucnici! zaboravio sam da dodam: mnogo vst se instaliraju sami u folderu gde ih treba, al ostale moras sam u vsti-folder da ubacis ... evo fotka |
imate pm... poz
|
znači li to da je taj stabilniji od mog?
btw... al ću popiiii Instalirao Addictive drums s torr* i sad ima generate po comp ID kojeg sam postavi i neće da prihvati... ! UH :mad::mad::mad: Dodato: ajd, riješeno i to. E sad trebam još neki vst za bas gitaru pa mogu reć da imam ono najosnovnije...iako, nemam nijedne efekte, distorzije, organe... Ajooooj! Pa nemam ništa :(( Dodato: a ponovo imam problem, sve je radilo, ubacio čak i neki triology il sl i sve ok, sad odjednom nema midi u cubase. Postavke i sve stoji kao što bi trebalo, signal na karti ima, al u soft nema. Btw; desilo se nešto čudno: Cubase je bio upaljen, ja sam otišao da vidim jedan video s youtube i kad sam pokrenuo video skužim da ne radi zvuk jer je cubase pokrenut. Stisnem X da isključim Cub. i resetira mi se komp. To ima veze sa zvučnom. Isto tako, bio sam na msn na video tj. audio pozivu i tad nisam mogao slušat glazbu... Dodato: a sad imam midi i radi ok dok ne krenem snimat, kad snimam imam signal midi, ali zvuk koji snimam nestane (bilo koji vst) i ne snimi ništa... kad stisem stop, opet imam zvuk pa to nije normalno Dodato: ima li netko il zna netko gdje se na netu može "kupit" Vocal Magic Pro 7 a da nema virus? |
Trenutno vrijeme na Forumu 15:56 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org