YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   KORG PA50 Pitch bend problem (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=11458)

sale0230 23.10.2009 10:39

KORG PA50 Pitch bend problem

Nesto mi se poremetilo sa Pitch bendom (joystickom) na gore (x), kao da je totalno rastelovan. Ne radi onako lepo umereno, nego bez veze rastelovano! Kad samo za nijansu pomerim gore onako pomalo, onda je jos i dobro, a kad je skroz gore onda ne valja.
Radilo mi je do malopre sve kako treba. Neke boje sam pravio, i od onda kako mi se cini, se rastelovalo. Ubacio sam i global, i probao sve opcije, ali nece da se vrati kao sto je bilo pre.
Ne znam sta je u pitanju? Ne bih da opet sve reinstaliravam sve, ako ne moram.

svrakan 23.10.2009 10:58

Moras nema druge,hoce to na pa50/60/80 ponekad,nesto si ili ubacio ili si radio nesto sto je poremetilo nesto u kljavi.5 disketa os i bice ok,a ako ne onda je nesto do pitcha,mada sam 100 posto siguran jer i meni se jos davno na pa60 desilo isto.

BoleroBend 23.10.2009 13:01

a da nije to do Pitchband sensitivity?
mozda si namestio na 10, pa je jako osetljiv
to si verovatno vec proverio.

Marco7 23.10.2009 13:07

A ja mislim da ti je rikavela spojinica u koju ulazi kablo i ona u pich bend posto je to problem kod Pa50 veliki,na granici spojnice gde ulaze zice obavezno se prekine posle nekog vremena i to se resava tako sto otvoris klavijaturu i skines zice koje povezuju pich sa plocom,vrlo je prosto,samo otkacis spojnicu i on ti zaletuje lepo zicu odakle je ispala a ja ti savetujem da ti to posle lepo sve zalije silikonom da se ne bi opet desilo slicno ;) E tada se javlja da ti ton ostane rastimovan sve dok ne promenis boju i sto opet taknes pich ista prica ;)

Minicevac 23.10.2009 17:31

I meni se to desavalo dok sam imao pa50 i to mu je mana jer hoce da se odlemi zica pa moras da otvaras klavijaturu da bi to sredio!PozZ

sale0230 23.10.2009 19:28

Ne znam, provericu, pa ce da vidimo. Hvala u svakom slucaju.

Ace 23.10.2009 21:45

I ja imam problem na pa500 sa pitch bendom tako sto Y nasoka radi bezveze i probao sam sve i svasta od razne boje do preinstalacije i nece tako da verojatno u ponedeljak ga nosim u servis!
Malo nisam svatio tvoji problem posto kazes nagore (x) to je verovatno u X+ nasoka jer nagore je Y. Ali ako si probao ucitati celi set sa sve globala i opet nece sumnjam da ce ti i preinstalacija pomoci!

hamso 25.10.2009 21:10

a kod mene je problem kada je gurnem u desno ona ostane nevraca se pa sam je odnio u servis jer ima garanciju korg pa500

CraZyKORG 25.10.2009 21:31

Sale,bicu vrlo kratak a ti uradi sta mislis da je najbolje.
Isto to mi se desilo kao i kolegama,dok sam imao Pa50.
Ne cackaj pichB uopste,jer ces poremetiti jos vise,a onda neces
moci na svirku,jednostavno ne razmisljaj o njemu,kao da ne postoji.
Nosi ga sto pre u servis,ako ne znas sam da ga popravis.
Neka ti to poprave AKO moze,a ako ne,dakle ako moras
da kupujes drugi pichB,onda kupi od Pa80 jer je mnogo kvalitetniji.
Veruj mi na savetu druze. Pozdrav i,srecno sa popravkom.

Ace 25.10.2009 22:46

Hmm...
Nisam bas siguran da moze bender od pa80 na pa50 ?!

CraZyKORG 25.10.2009 22:55

Prijatelju,ja sam to uradio,i moj KorgPa50 prodao sa pichB. od Pa80.
Naravno da je moguce,ne bih te lagao. Nemam razloga za to.

Ace 25.10.2009 23:11

Ma taman posao ne sumnjam da bi lagao.
Ne mogu da sumnjam jer ne znam dali moze, ali kad poglednem obe klavijature nekako mi se ne slazu ?! Sta znam dok ne vidim ne bih mogao da verujem, al ako si ti to vec uradio onda OK izvinjavam se sto sam se sprotivstavio!
Pozdrav!

misa1265 25.10.2009 23:56

Ja imam pa500,i kad izaberem jednu boju u ovom slucaju neku violinu uopste ne reaguje,a na ostalim bojama sve normalno radi,i X i Y!!mislim ne koristim ga puno ali sam to primetio pa ako bi znali kako da to namestim??

CraZyKORG 26.10.2009 00:06

Kolega,tebi radi pichB. sigurno OK,vec ti je samo iskljucena opcija pichB.
u tom useru koji ti stoji u Performance-u kada ga izaberes.
Npr. ViolinaMisa nema opciju za "X i Y",kao sto ti kazes,a
SoloViolin performace iz klavijature,ima ukljuceno opciju pichB sensitive.
To ces resiti tako sto ces otvoriti "MENY" i naci PAGE no. 6
"Tunning: PB Sens.",i sa desne strane displaya,videces
opcije na sva 4 usera.Sve ces ih podesiti na "PB: 2"
jer ti je to verovatno iskljuceno u performance-u.
A ako je do USERA,onda tu malkice ima vise posla,moraces u "PROGRAM".
Pokusaj i javi mi da li si uspeo,ako ne "CE SE POMAZEMO" ;)

misa1265 26.10.2009 00:10

Kolega,sutra cu pokusati ne mogu sada da palim klavijaturu!!videcemo sta ce biti!!pozz:)

Ace 26.10.2009 00:18

Taj je postupak kod pa80 verovatno kod pa500 to se mesti ili u MENU pa Keyboard/Ensemble i Joystick X i Joystick Y da budu stiklirani! Ili ako su vec stiklirani a opet nece onda u SOUND mode odaberi tu boju kod koja ne radi pa MENU pa odberi PITCH i na mesto gde pise JS(+X) i JS(-X) stavi prvo na +2 a drugo na -2!

CraZyKORG 26.10.2009 00:25

Da,da u pravu si. Ja se izvinjavam,asocirao sam se na Pa50 pichB.
Uglavnom,to je to otprilike,razumeo bi ako dobro razmisli. ;)

buha 15.02.2010 22:55

ja imam problem,crknula mi je treča živu s ljeve strane(na pitch band-u).cijeli pitch mi uopče ne reagira..kako da ja sad to popravim a da ne napravim još goru stvar?
molim ako neko zna da mi objasni kako da to sredim
hvala svima

neconix 16.02.2010 00:24

Ajde ti nama reci sta je to "treča živu s ljeve strane" pa ti mozda neko objasni i resi tvoj problem!?

buha 16.02.2010 06:02

pitca band povezuju 3 male žice s pločom i pitchom...e meni je napukla jedna od malih tih 3 žica

Ace 16.02.2010 14:06

Spojnica je vrlo nekvalitetna i zice su tanke tako da lesno se kidaju. Zato sam ja kod mene na pa500 izvadio spojnicu i zalemio zice dirktno na onu malu plocku pored pitch benda. U spojnicu neces moci da je opet zastekas tako da ces morati da je zalemis direktno na ploci. Znaci otvoris klavijaturu i tamo pored bendera izvadis iz leziste onu malu plockicu u koja ulazu te 3 zice. I skinuta zica sogolis i zalemis na dolnu stranu ploci na soodvetno mesto (ima tamo tri kontakte zalemeni sa kalaj). Ako ti se nesvidza ovaj nacin potrazi i kupi novu spojnicu. Ona je ista kao na one na maticnoj ploci na kompjutera. Al ako nemas iskustvo ne bih savetovao da sam to radis. Jer i ja nisam radio bas sam nego uz asistenciju moga oca koj je elektricar i imao sam sve potrebne alate.
pozz

bojanlook 21.05.2011 16:40

ljudi pomagaj te molim vas juce sam svirao i od jednom prestade da mi radi pich band, radi kada ga podignem na gore , levo i desno nece da radi...neznam staje ...ako je imamo neko slican problem neka kaze i da napomene problem je na KORG pa-50...hvala unapred

Ace 21.05.2011 17:54

Pa i dosad se dosta pisalo o ovome procitaj malo.
Moras otvoriti i videti u cemo je problem. Najcesto je do zice i spojnica, ili se pokidaju ili se samo precvikaju pa izgube kontakt.
Ako sumnjas da mozes sam to srediti nosi u servis.

driftkiller 21.05.2011 20:33

bojanlook postoji mogucnost da ti je opruga spala kao i kod mene :D

bojanlook 21.05.2011 22:15

neznam kada budem imao vremena pogledacu, sigurno je vidljivo golim okom prekid zice.....valjda cu uspeti nesto da napravim..pozzz..svima

logan 22.05.2011 20:13

Reinstaliraj set pa onda probaj da li se to dešava kad odabereš neki fabrički (preset) performans u kom sviraju preset boje.

Simbad84 31.05.2011 03:28

Pre par meseci se isto desilo drugu,bio je mehanicki kvar i uspeli smo sami da zalemimo,prekinula se zica,sad radi bez problema,nije komplikovano ako se bar malo razumes,otvori pa vidi ;)

Sipapa50sd 29.09.2011 21:46

Korg pa50 - pitch problem

Nadam se da sam pogodio mjesto temi... i da je ne dupliram jer zaista nisam uspio naci na forumu temu vezanu konkretno za ovaj moj problem....da predjemo na stvar....

Naime do neki dan mi je radio pitch kako treba... on i sada radi kako treba sto se tice zvuka,samo sto je problem mehanicke prirode to jeste...jedino kada ga u desnu stranu pomjerim on skljocne(kucne) i ostane fixiran na desnoj strani(dakle ne vrati se na prvobitnu poziciju) sve dok ga ja opet rukom ne vratim na centralno mjesto i opet skljocne... da li mozda znate u cemu je problem??Unaprijed hvala...

nikadvisekorg 29.09.2011 22:19

Dok se ne otvori ne može da se zna...

driftkiller 29.09.2011 22:47

Spala ti druže opruga kao i meni :)

Milos_91 05.10.2011 17:50

kod mene je korg falsirao jedno vreme dok nisam provalio sta se desava, meni je non stop davao zvuk kao da je pitc pomeren gore ili dole, kao da non stop neko drzi, al posto ja taj vibrato i ne koristim, samo pitc, otvorio sam klavijaturu i iscupao taj dzek od vibrata i ja sam tako resio problem, jes da ne radi vibrato, al bar ne falsira vise. :D pozdrav

Trenutno vrijeme na Forumu 06:30

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org