![]() |
Korg pa 800 za zapadno tržište?
našao sam oglas za prodaju novih klavijatura i čovjek mi kaže da ima korg pa 800 za zapadno tržište koji nije kvarljiv kao korg kineski (koji se kako on kaze prodaje u našim prodavnicama). e sad on ovog zapadnjaka prodaje za 1800 a kineza za 1600. da li je neko imaop iskustva sa ovim ili je ovo mozda neka prevara :confused: (nadam se da nisam ponovio tem ali nisam preko pretrage nista slicno mogao naci)
|
Koliko ja znam ni jedan proizvodjac ne proizvodi klavijature prema trzistima, za ove ili za one. Sve klavijaure su iste. E sad, ili ce da ti zapadne neki iz tih serija koji se kvare (kako ih taj zove "kineski") ili neki iz novije serije, gde su mane otklonjene ("zapadni") je lutrija... Ali mislim da je ludost dati 200 evra vise, ako dobijes garanciju na kalvijaturu bar godinu dana.
|
zaboravio sam reci da je garancija za "zapadnjaka" dvije godine
|
Tacno...Ja sam kupio PA800 ovde u USA pre 1.5 godinu i imam garanciju 2 godine plus moj PA800 je napravljen u Italiji.Nikakvih problema do sada...Radi kao sat...Update-ovan na 2.01 i pun kao sibica sa semplovima ,ritmovima i bojama...Nikad nikakvih problema...
|
a kako mogu poznati kada budem gledao klavijaturu da li je za zapadno trziste ili je za nase?
|
Šta se tu konkretno misli pod zapad? Amerika? Njemačka?
I kakva je to onda (korg) korporacija, ako za nas radi loše stvari a za ove tamo bolje, pa jeli to moguće...?! |
pa to ni meni nije jasno, znaci civjek mi je reko on ima i ove za zaopad i nase. Zapadnjak je skuplji 200 evra ali on kaze da nema problema sa ramom i ostalim boljkama koje se javljaju na pa 800. E ja se samo bojim da ne izletim bezveze 200e:-/
|
mo...jednom sam bio sa zapricao sa mojim uciteljom sviranja oko Korga...i reko je da mozes Kineza i Zapadnjaka cak osjetit i po kilazi.....nisam jos to istrazio..al tako mi je rekao
|
A kakvi smo onda mi to ljudi da ne zavređujemo normalan synth, nego neki kineski, nekvalitetan...To su neakva čudna tržišta
|
i ja sam cuo za te zapadnjake,ako je jos garancija dve godine sto ne bi dao 200eura vise ako imas..
|
Citat:
|
Ljudi ja zasigurno znam da postoe auta koja se proizvode za nase i za zapadno trziste, pa ako postoji takva proizvodnja za auta, zasto ne bi bilo i za klavijature.. a mislim takodje da je tacno to za kilazu, da je kineski laksi dosta.. ;)
|
Moj je pravljen za severo-istocno trziste!;)
|
Nemam pojma odakle sad ta pojava "pa800 zapad" sve mu to isto dodje PA800 je jedan model i radjen je za sva trzista e sad kako kome koji zapadne, svi znamo da je sint radjen jeftinije nego sto inace korg radi pa i upadne neki sa nekom greskom al opet i to da preskocimo postoji malo i ljudski faktor, uslovi u kojim se koriste aranzeri na balkanu to nema nigde i sta se sve koristi to je posebna prica (maximalno im vadimo dusu). Svi pogledajte svoj pa800 i videcete na nalepnici sa serijskim brojem "MADE IN ITALY" tako da mislim da su to ciste fore trgovaca "ej, ovo, ono, znas kod mene je bolje, ovaj je specialan model....bla bla" ustvari klasicno "vacarenje" i jajarenje trgovaca. Korg kao i ostali proizvodjaci naznace model za koje trziste pripada, imate pa500 i pa 500 muzikant (za nemacko trziste), pa500 za tursko - arapsko trziste....isto i roland GW seriju latino i eu verzije tako da pa800 je jedan jedini ;)
|
Razlika u cijeni od 200 eura je upravo za tu garanciju koju on spominje.Garancija se uvijek placala extra.
Sto se tice pravljenja za zapadno trziste u biti je tacna jer ameri koriste napon 110Volti a u Europi je naravmo 220 V.^:)^ |
Ljudi nemoj da se varate niko nemoze proizvoditi takve stvari bez ovlastenja ili license a u svakom slucaju sve je u potpunosti isto.Dakle nema nimalo razlike u kvalitetu ma gdje god je oni montirali jer i kinezi dobijaju original dijelove od korga i oni ih samo montiraju.
A sto se tice rama na pa800 ostavite uvijek 5 ili 6 mb viska a nemoj te ga puniti do maxa i nikad nepokrivajte peskirom a i niposto ga neostavljajte u autu preko noci zimi ili preko dana ljeti jer se klavijatura prilikom nagle promjene temperature najbrze kvari A evo i informacija za >Swedsko trziste korg pa800 od 22500 do 27000 hiljada kruna ili 2400 do 2700 eura. |
Svi proizvodi: tehnika, prehrana, hemija, garderoba itd se proizvodi za trzista po kategorijama i to je sigurno i ima razlike u kvaliteti pa tako je i sa klavijaturama svi ti proizvodi su prosli kontrolu od strane kompanija ali nisu bas iste sirovine i materijali koristeni za jedno i drugo trziste znaci to jeste original ali nije iste kvalitete. Tako da je sve moguce tako i kod Korga. Cudan je svijet trgovine. Recimo za primjer jedan podatak firma " BEKO" je iz Turske i oni su kupili cuveni "GRUNDIG" i sad proizvode televizore iste kvalitete kao beko ali se ovaj zove grundig i skuplji je za nekih 100 e.
|
Korg za cijelu Evropu se "sklapa" u Italiji i glavni distributer je samo jedan za sve. To sto Ameri placaju extra garanciju od 2 godine, to se kod nas zove osiguranje, a ne garancija. Korg garantuje 1 godinu, sve preko je osiguravajuca kuca. Moj pa800 je kasko osiguran za 50€ i to full kasko u jednom nasem (bosansko) osiguranju. Naravno, ovo sam uradio samo radi pijanih gostiju, piva i cevapa .... Ram je najmanji problem i najjeftiniji kvar, kako na laptopu, pc-ju, tako i na klavijaturi i izgorice u sekundi radi bezbroj razloga cak i onaj najskuplji. Sto se tice ovog u pa seriji, oni su cak i priznali da je jedna kompletna serija bila kriticna, ali te memorije su obicno izgarale u prvih godinu dana i to najcesce nadogradnjom novog os-a. Jedino sto mi se ne svidja globalno kod korga su gumice i tipke, jer su katastrofa i nakon godinu dana tezge pocnu otkazivat, ali ko ih .... kaj je gumica za cijelu oktavu oko 5€. Toliko, nadam se da nisam utusio ... ;-)
|
@terza
"...ameri koriste napon 110Volti a u Europi je naravmo 220 V." Zar ameri ne koriste napon od 230V? Barem koliko sam ja upoznat...Evropljani 220V, a australijanci 240V... |
....
samo garancija od dve godine vredi 200e a za trziste nema ni govora svi su isti pa kome se kako zalomi. Ja licno dve godine nemam problema a neznam za koje je trziste pravljen.
Sto ne znaci da necu imati problema pa sam se na vreme obezbedio rezervnim Ram-om. |
Ma evo i ja ga koristim 2 godine, a prije toga pa60 oko 5 godina, te jeno 7 godina ix300. Jedina zmjerka su samo tipke .... Naravno svaki sam kupio ovdje, sem ix 300 koji sam narucio iz Njemacke, s razlogom jer je to bilo 90 i neke.
|
@harepa50
Napon struje u USA je 110V/60Hz i to mozes i na Google da se informises. A sto se tice pitanja na ovoj temi,i njegovog eventualnog odgovora, mi mozemo samo nagadjati. Nemamo argumente ni da jeste ni da nije. Ali to je najmanje bitno-neka se ne kvare i onda ce biti kao da su sve za zapad,a ne za istok.;) Pozdrav, |
Cinjenica je da je u Kini jeftinija radna snaga, ali do sada se nisu klavijature radile tamo.Mozda samo sklapanje, ali sumnjam i u to jer bi onda moralo da pise
"Made in PRC".Mislim da Korg to sebi nebi dozvolio.Eh sad... Postoji jedna caka na koju se u poslednje vrijeme loze Japanci.Vecinu svojih fabrika sele u Kinu, a na proizvodu napisu "Designed in Japan".Moze biti dizajnirano na Marsu, ali vrlo je bitno gdje je proizvedeno. |
vec sam pisao o ovoj problematici , a evo jos jednom cu... pa 800 se iskljucivo radi u Italiji ... pa 500 u Kini i mozda to jedino dovodi do zablude... pa 800 koji se sklapa u fabrici nema odrediste vec se sa lagera salju i u njemacku , francusku i na ove prostore ... kvarljivost vani je manja jer malo ili nikako upotrebljavaju semplove i imaju stabilniji napon... garancija je individualna i formira je trgovac ... puno je lakse dati garanciju vani nego ovdje... koliko samo nasih muzicara jos uvijek svira na agregat??? cijena vani i ovdje je uslovljena najvise standardom ...vec sam napomenuo da su plate trgovaca nekoliko puta vece vani , a isto tako i prevoz i rezije... Najtuznija osobina na ovim prostorima sto ne vjerujemo jedni drugima i uvijek mislimo da je iza brda trava zelenija... zato recimo i podatak da se na ovim prostorima domaca psenica baca , a uvozi se iz vana u ogromnim kolicinama... bilo bi lijepo kad bi poceli jedni drugima vjerovati...
|
Evo nekih odgovora na postavljena pitanja o USA trzistu:
-Mrezni napon u USA je 110V. -Ja sam svoj PA800 kupio u Guitar Centru (ogroman lanac trgovina muzickom opremom) pre 1.5 godinu i platio ga okruglo $2200....nov i sa garancijom od 2 godine koja pokriva sve. -Ne znam da li postoji razlika izmedju PA serije koja se prodaje u Evropi i ove ovde u USA.Moj PA800 nikad nije imao nikakvih problema.Cinjenica je da sva roba koja se plasira ovde prolazi kroz strogu kontrolu/inspekciju po Americkim standardima.Poznato mi je da postoji dosta robe koja se selektivno proizvodi u npr. Kini ali pod kontrolom kvalitete iz Amerike...Svi dizajni se takodjer (za Americki proizvod) zavrsavaju ovde a samo proizvodnja se odradjuje u npr. Kini i pod kontrolom kvaliteta iz USA. -Sadasnja cena PA800 koje sam video su negde oko $2700... Pozdrav |
Ljudi a zasto Korg pa800 u music store je oko 2100e a ovde po balkanu je 1600-1700e?
to je velika razlika u ceni a vec dugo vreme je tako !? |
samo jedan mali primer zasto i kako . . .
slucajno radim kod mercedes . . i to fabrici kamiona . . .ljudi da znate kakve sz razlike izmedju delova za zapadno i ostala trzista nebiste verovali . .ali razlike su cak i u tapacirungu . ..prekidacima . . . e da ne verujes . . .da ne govorim o drugim stvarima . .. znaci za siromasnije trziste siromasniji proizvod . . .nemojte uopste da se zavaravate oko toga . . sigurno ima neceg . . .a to se radi i sa cokoladama . . .deterdzentom za praje ali bas sa svim sto ide dole |
Pa koji sad je najbolje da se uzme Korg pa 800 jer ih ima vise i koji je najbolji za nasu muziku jer vidim da ima za tursko trziste da nije mozda taj najbolji za nasu muziku.
Pozz |
Taj Pa800 za tursko trzste je obicni samo sa USB Stikom sa Turkim Setom zatokosta 200 300€ vise
|
da osvezim temu, ako i ima razlike trebao bi neko od servisera da se oglasi i da kaze jeste ili nije, a oni samo cute i gledaju da zloupotrebe to sto nam se desava.... kao ono kad je bio "virus" na pa50 pa su u pocetku uzimali po 300e za popravku a trebalo je zameniti samo o.s. tako da kako se okrenemo, guzica nam je pozadi :D
|
evo sta pishe na sajtu zvanicnog uvoznika za Srbiju ( da ne imenujem, svi znamo koja firma uvozi korg ) samo cu da prekopiram tekst da svi vide...
Citat:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 18:36 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org