![]() |
Roland GW-7 Blokirao?!
Imam jako veliki problem u vezi rolanda GW-7...zapravo uspem samo da ga upalim i nista se dalje ne desava,samo na displeju izbaci Roland GW-7 i nista se dalje ne desava,ne reaguje ni na jednu dirku,ni na jedan taster tako da sam u grdnom problemu,pa ovim putem molim sve one koji bi mi mogli pomoci oko ovoga,i hvala svima unapred.
Pozdrav!!!! |
Sta je prethodilo ovom stanju na GW7,da li si brisao preko kompa foldere koji se nalaze u klavijaturi,formatirao njen drive ili slicno?
Trazio sam malo po internetu i nasao samo ovo ali je na nemackom pa ako neko zna neka prevede.Koliko sam shvatio ovo treba da pokaze koja je verzija OS-a na GW7! "Um herauszufinden, welche Softwareversion in Ihrem GW-7 enthalten ist, halten Sie die drei Taster [WORLD 1], [TONE] und [SONG] gemeinsam gedrueckt und schalten Sie dabei den GW-7 ein. halten Sie die Taster so lange gedrueckt, bis im Display "CPU" und "ROM" angezeigt wird. Hinter "ROM" steht die Version. Schalten Sie danach den GW-7 wieder aus." Otprilike bi trebalo da je ova procedura,prilikom paljenja GW7 drzis pritisnute tastere World1,Tone i Song,a onda biras od dve ponudjene opcije ROM. Da li mozes da pristupis GW7 preko kompjutera i pogledas sadrzaj njegovog hdd? Ako si brisao foldere ili formatirao pokusaj sam da ih kreiras preko kompa ako mozes da mu pristupis,naravno koristi manual da bi upisao tacna imena foldera. Krajnje resenje(pitanje je koliko je dobro) je instalacija OS-a ali prethodno moras da probas sve moguce opcije! |
Da bi ste saznali koja je verzija softvera
u vasem GW7, drzite tri tastera (world 1), (tone) i (song) zajedno pritisnuta i ukljucite GW7. Drzite tastere toliko dugo pritisnute dok se na displeju ne pokaze "CPU" i "ROM". Iza "ROM" stoji koja je verzija. Posle toga ugasite ponovo GW7. Evo ukratko sazet prevod teksta. |
gw-7
Hvala vam puno drugari na pomoci,pokusacu sutra da resim ovaj problem ili makar samo da pokusam da ga resim....pozzzzzzz!
|
Odgovor
Ubacivao sam preko USB-a ritmove.Mislim da sam ubacio virus u klavijaturu.
|
A jel to GW skraceno od GeWera???
|
@koja
I sta znaci to sto si ubacivao ritmove sa USB-a,i kako znas ta je bas "virus". Objasni lijepo ljudima,kako ti se klavijatura ponasa i kakav je u stvari tvoj problem. Ovako je skroz nejasno i ne znaci nista. |
Roland gw-7
Nisam potpuno siguran da sam ubacio virus u klavijaturu,ali pretpostavljam.Kao sto pise u gornjem delu uspem da upalim klavijaturu i na displeju se pojavi samo naziv klavijature i dalje se nista ne desava.Molim sve koji znaju kako da resim ovaj problem da mi hitno jave jer sam u velikom problemu.Unapred hvala.
|
Ko je sad Koja a ko Vane?
|
@Boban010.
Prema dostupnim podacima,to su dva razlicita covjeka iz istog mjesta, i sa slicnim problemom oko klavijature. Jedina razlika je sto je "vane1" u grdnom problemu a "koja" u velikom problemu. A simptomi isti....:( |
Dajte da pomognemo ljudima,izgleda da je u Jagodini zavladala pandemija nekih virusa u GW7? ;)
|
gw-7
Tako je...Koja je moj veliki prijatelji zapravo je on pisao sa moje adrese o tom problemu,a to je uradio zato sto se naknadno registrovao na sajtu....svejedno hvala svima koji pokusavaju da pomognu....pozzzzz!!!!
|
@koja
@vane1 Niste pazljivo procitali ono sto sam napisao,pa mi niste odgovorili na sva pitanja koja sam istom prilikom postavio.Da li mozete da pristupite klavijaturi preko kompjutera? Jeste li pokusali da vam klavijatura pokaze verziju OS-a? Dajte nam vise detalja o kvaru,svemu sto je prethodilo,kao i sta ste sve pokusali da vratite klavijaturu u ispravno stanje,dakle pomozite da vam pomognemo! |
koja
Ne mogu da pristupim klavijaturi preko kompjutera a uradio sam i ono sto je napisano na ovoj temi da pre nego sto upalim klavijaturu stisnem tri tastera world1,tone i song ali na displeju se nista ne pojavljuje.
|
Drzis pritisnute tastere world1,tone i song i palis klavijaturu i nece klavijatura da se upali,jel to hoces da kazes?
Pokusaj da drzis pritisnute tastere USER i SONG dok palis klavijaturu pa javi hoce li da se upali i sta pise!! Mozda je potrebno u oba slucaja da posle pritiska na power taster pricekas nekoliko sekundi. Postavicu na download uputstvo i OS za GW7,na nemackom je pa neka neko prevede.Postoje dva nacina da se instalira OS ali koliko sam razumeo potrebno je imati minimum funkcionalnosti GW7.Jedan je preko midi uz pomoc SMFUpdatera a drugi preko PC i USB kabla.Ako nemas nikakvog iskustva sa ovim stvarima nije lose da ti to neko odradi,znaci idi kod majstora ako nisi spreman da rizikujes! |
koja
Ne.Bez ikakvih problema upalim klavijaturu i posle toga se na displeju pojavi naziv klavijature i vise se nista ne desava. Kada sam pritisnuo ova tri tastera WORLD1,TONE i SONG nista se ne desava. Pokusao sam i sa tasterima USER i SONG i takodje ne reaguje.
|
Ja imam osjecaj da nisi razumio Bobana...znaci kada je klavijatura iskljucena, tada stisni ta tri tastera (world1,tone i song ) i drzi ih, a potom ukljuci klavijaturu.Drzi pritisnute tastere barem onoliko koliko je trebalo klavijaturi da ucita sve podatke dok je radila normalno.Pozdrav
|
I ja mislim da nije razumeo!
|
koja
Uradio sam bas tako kako ste mi rekli,ali i dalje se nista na displeju ne pojavljuje.
|
Mislim da ti mi u tom slucaju ne mozemo pomoci i da je kvar ozbiljniji.Najbolje da klavijaturu odneses u neki Rolandov ili neki drugi servis da oni to pogledaju jer kao sto sam rekao potreban je minimum funkcionalnosti da bi smo mogli da reinstaliramo OS ili drugacije resimo problem.U svakom slucaju nije lose da nas izvestis da li je klavijatura popravljena pa se zainteresuj na koji je nacin to uradjeno i napisi ovde u znak zahvalnosti sto smo bar pokusali da ti pomognemo!
Pozdrav! |
Pokusao sam da drzim tastere i da palim klavijaturu ali na displeju se samo pojavljuje Roland GW-7 i nista se vise ne desava.Ne mogu da pristupim klavijaturi preko kompjutera. Dali postoji neki nacin da se reinstalira OS ako sve ovo ne daje nikakve rezultate?
Pisem umesto KOJE zato sto ima problema sa internetom. |
Ima na downloadu OS za GW7 uz njega se nalazi i uputstvo koje je na nemackom,neka ga skine i pazljivo prouci.Koliko sam ja razumeo potrebno je da funkcionise ovo sa tasterima USER i SONG i istovremenim paljenjem GW7 kako bi mu bio ponudjen izbor nacina instalacije OS-a,da li preko midija ili usb interfejsa.Posto to ne funkcionise...
|
Skinuo sam oba OS za Roland GW-7 ali ne znam kako da reinstaliram jer ne mogu da pristupim klavijaturi preko kompjutera.Dok je klavijatura radila normalno kada ukljucim prvo se pojavi na displeju Roland GW-7 a potom se pale tasteri i na displeju se pojavljuju fabricki ritmovi,dok sada kada ukljucim isto se pojavi naziv klavijature i dalje se nista ne desava niti se pale tasteri pa mislim da zbog toga klavijatura ne reaguje na tastere USER i SONG.Molim sve koji znaju da rese ovaj problem da mi sto pre jave, jer ovaj problem traje nekoliko dana i u grdnom sam problemu.
Unapred hvala. |
Uz oba OS-a za GW7 je isto uputstvo na nemackom.Ako ne razumes neka ti neko prevede mada sam ti ja vec objasnio sta je potrebno da bi mogao da reinstaliras OS.Ipak ti prvo dobro prouci uputstvo.Da nisi slucajno otvarao klavijaturu?
|
Nisam otvarao klavijaturu, a treba ili ne?U uputstvu pise da klavijatura mora minimalno da funkcionise da bi mogao da se reinstalira OS.Moja klavijatura moze da se upali pa ne znam dali se to podrazumeva pod minimalnom funkcijom?Dali moze na neki drugi nacin da se reinstalira OS posto ovaj nacin sa tasterima USER i SONG ne funkcionise?
|
Ja drugi nacin ne znam,a ako neko zna neka se javi.Ipak mislim da treba da nosis kljavu kod majstora.
|
Dali mozda znas gde ima Rolandov servis posto ovde u Jagodini koliko ja znam nema takvih servisa za popravku klavijature?
|
Poslao sam ti na pp adresu rolandovog distributera za Srbiju pa ih pitaj!
|
Mozes da mi posaljes na e-mail:k**********Moze neko ako zna da mi prevede ovaj tekst:
Druecken Sie [PIANO], so dass in der oberen Zeile des Displays "----------------" angezeigt wird.Starten Sie die SMF-Wiedergabe mit der ersten Datei "p00001.mid". Sobald Daten empfangen werden, zeigt das Display "*---------------". Uebertragen Sie nacheinander in der richtigen (aufsteigenden) Reihen-folge die restlichen SMF-Dateien. Im Display werden nacheinander die Striche durch Sternchen ersetzt. Das dauert so ca. 45 Minuten. Ne objavljujte u postovima vasu e-mail adresu. |
Necu otvarati novu temu,jer je ovo vezano za Roland GW-7 nadam se da se moderatori nece ljutiti.
Posle dugih i bezuspesnih pokusaja odneo sam klavijaturu u Rolandov servis.Rekli su mi da je crkla RAM memorija. Da li mozda neko zna gde moze da se kupi nova ili polovna i koliko to kosta?Pozzzzzz Dodato: Bas niko ne zna nista o ovome...:( |
Ako je tacno to sto su ti rekli onda ima nade za klavijaturu ali ces morati da nadjes da tako kazem "pravog" majstora koji servisira sve vrste klavijatura(zna oko elektronike).Mozda kolege iz Beograda imaju da preporuce neki servis pa ih pozovi i informisi se da li se isplati popravljati kljavu!
Pozdrav! |
Hvala Bobane.Pozzzzz
|
Trenutno vrijeme na Forumu 15:39 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org