![]() |
Utjecaj dizanja tegova na prste
Situacija je sljedeca, ja i zet smo se jutros upisali u teretanu i odradili smo trening, postoje mnogi mitovi o dizanju tegova. Postoji nesto za sto ne znam jeli mit ili istina. Cale mi je rekao kad dizes tegove to nije dobro za sviranje, kao ukoce se prsti. Molim vas sve koji se razumijete da mi kazete utjecaj dizanja tegova na ruku i prste sto se svirke tice.
|
Ja znam za uticaj Desanke na prste,al za ovo ne.
|
Hehehehe desanka nasa prva ljubav :)) Slobodno vezbaj Dell ;)
|
Dell ce da bude Body Dilber!:lol:
|
@Dell
Ma slobodno ti idi u teretanu....Vidis kako se Marko nabildao,pa radi....;) Ali nemoj nikako zapostavljati poeziju....(mislim Desanku....)....:) |
Jedino sto moze da ti se desi je da ti nece mozda vise harmonika pasat i eto belaja,moraces bez kaisa da sviras.
|
:lol: :lol: :lol: ja mislim da ni upola ne bi tako svirao kako sad sviram da nisam razradjivao desanku, inace hvala na odgovorima ;)
|
Pa moram ti reci da ja definitivno bolje sviram kad mi je ruka odmorena nego kad stisnem jako teg u teretanu (ili lopata u njivu :D )
U svakom slucaju to ne smeta naravno vezbas pa malo odmoris ruke i nakon saat vremena se bacis svirati i nema problema! |
Vezbaj slobodno ali sigurno ce malo da se izgubi elasticnost ruke.Bar se meni tako desavalo.Posle treninga malo izmasiras ruke od lakta prema prstima,malo namazes neku kremicu i nema problema.A imas i one 'polurukavice'koje su super za te stvari(kao biciklisticke ali spec.za tegove).
|
Hoce da se stegne ruka posle dizanja tegova zbog stezanja sipki.Isti je slucaj i kad se vozi bicikl duze vreme pa se stezu rucke,hoce malo i zuljevi da se naprave sto takodje utice na elasticnost ruke.Uzmi sekiru,iscepaj metar drva i uzmi posle toga da sviras pa ces videti.Desanka je vec nesto drugoooo..... :)
|
Dell bolje ti je obrati paznju da pravilno vezbas i da to sto vezbas bude zdravo i da ima efekta a za svirku se ne sekiraj ;) Ako si pocetnik nadji nekog dobrog instruktora fitnesa i bodi bildinga da te uputi i pokaze vezbe po stadijumima koje prolazis i to je to!Sto se mene tice svi mi muzicari i pevaci treba da brinemo o svom izgledu i liniji,ima vizeulani efekat kad imas doteranu liniju i stav ;) Samo udri...
|
ma samo neka znam da nema efekta na svirku ;) hvala svima na odgovorima, a zet zna sve o tome, majstor za to :)
|
Ja mislim da bi bolje bilo da potrosis tih sat-dva na vezbanje nego na tegove.Mada ako si hteo nesto da treniras bolje da si upisao aikido jer je korisniji od dizanja tegova.
|
Ili neku curicu pa da s njom zajedno vijezba,nikako bez nje hihiihihi
|
Ma nemas frke bre, samo dizi i pravilno disi. Trudi se da radis sto vise raznovrsnijih vezbi i za sto vise misica (biceps, triceps, sise, trbusni...), da ne budes smesan nego lepo i atletski gradjen. Treba i da pojacas ishranu. U pocetku ne radis svaki dan i ne dizes velike tezine, kako budes napredovao tako i pojacavas trening. ;)
=)) |
Nema to veze kolega dell, nemoj se brinuti. Ja sam par godina aktivno isao u teretanu, i radio najvise masu, izbacivao sam na bench pressu po 150kg, i jedina negativna stvar sto ti se moze desiti je da nabijes zuljeve (naravno ako ne uzimas steros) ako uzimas onda ti se moze desiti puno negativnih stvari hehehe... Al ja znam da si ti pametan pa to djubre neces da koristis. Inace nikad nisam primetio da sam zbog toga losije svirao, da mi se ruka umarala itd.... Samo pamet u glavu i nema problema.
|
uh, kud se tebe nisam sjetio prije, ona slika sto si mi pokazivao od sebe, a onda tvoja tehnika svirke, hvala brate na odgovoru ;)
|
jel to se kiki žali da slabo razvlačiš, pa da se malo nabildaš,, haha. samo vježbaj ojacat ce ramena. i ja sam nešto konto da malo vježbam.
|
:lol: :lol: ne zali se Kiki, to ja malo radi sebe, inace u proslim svatovima u Cerinu vidio sam Davorku, kaze da si joj rekao za mene da sviram, ali nije znala da sviram po svatovima, ja mislim mal se slagirala nije kad me je vidila :lol:
|
hhah, da nije gogo&ružica, tu sam ja blizu, hehe. nema nni 1km
|
jesu, bas ti su bili, iako u ove tri svatove sto sam odradio nisam nijednoj mladi ni mladozenji zapamtio ime :lol: svirali smo Gogi i na momackoj ;) inace u onom crkvenom zboru frame sto su pjevali na misi na vjencanju ima doooooooobrih ribica, kad budem svirao gore opet nekad, ima da mi sredis koju :P inace mislim da sad nekim Sabljicima u subotu sviramo u Citluku, hoces bit u tim svatovima?
|
Mislim da tebi Dell ni stereoidi nemogu nista!Imas jaku volju za sexxxxx!!!!!
|
ti onda s nekim slavkom? sviraš?
|
yup, sa Slavkom, Ivicom i Davorom :) Inace tocnije sutra sam u Calicima, mada dok ti to budes citao vec ce ti svatovi gotovi bit :lol:
|
ima malo uticaja, tetive jacaju, misic raste, a sto je veci to je sporiji.. ali sve se to vezbom dovede u red, jace treniras, vise vezbas i nema greske. u zdravom telu zdrav duh ;)
|
Ja vec postao Svarci :lol: :lol: :lol:
|
hahhahaha :D ako si za nepune 2 godine kao on onda si se rokao opakom hemijom=))
|
Vise sam se fizikom rokao :D :D :D
|
Meni je licno smetalo raditi sklekove ili dizati tegove poprilicno mi je znalo usporiti ruku B-)
|
Druze ako si 97' ti i ne bi trebao da dizes tegove.
|
slazem se, prije 17 ili 18, nista ne bi trebao
|
Sklekove,trbusnjake,zgibove i propadanja moze,a od njih se covek odlicno moze izgraditi samo ako bude uporan.Od ovih vezbi moze se napraviti milion varijacija,a i sad sve postoji na netu.
Za zglob sake zna se sta ide. :D |
Hiiiii... nisam vidio ovu temu ranije. Dell, definitivno imas pametnog oca, dobro ti je savjetovao ali ne zbog nekakvog "stezanja prstiju" (najvise sto moze da ti se stegne je supak kad dignes 140kg) nego radi toga sto je medicini vec dugo poznato da sav taj ekstremni sport, a pogotovo dizanje tegova negativno utice na motoriku pa samim tim posredno i na tvoju virtuoznost na instrumentu. Ovo nisu nikakve bajke i o tome postoje vrlo argumentovane studije. Znaci biraj... ili ces da budes Bidza-Badza ili ces da budes Pavkovic... hahahaha. Ne pretjeruj s tim a nema ni potrebe jer ako bas zestoko navalis na te tegove, racunaj da ces kad s tim jednom prestanes, polako poceti da licis na trudnu buhu... a za svirku ces morati malo vise da upotrebljavas one dvije taste sto na njima stoji "+" i "-" i da nece bas najbolje ici ona C#-mol harmonska skala ... hahahaha.
|
Prodje od tada mnogo vremena kad sam postavio to pitanje. A bogami i mnogo kila u mene. Te 2010 sam imao cirka 65 kg i deblja mi je bila podlaktica od nadlaktice. Sada sam tezak 85 kila zahvaljujuci teretani i hrani sa svega 11-12% masti u sebi sa obujmom ruke od 36 cm. Tada sam na benchu mogao dignut samo sipku od 10 kg, a sad 95 kg izbacujem, a zacudjujuce prsti ostali bas isto tanki kao i onda :) Sto se zglobova tice, imam rukavice koje me ujedno stite od zuljeva, a stezu odnosno fiksiraju zglobove. Samo je stvar u pravilnom treningu i slusanju iskusnijih od vas koji su isto trenirali, a nisu se sjebali. Nisam uzimao ama nikakve preparate, sve prirodno, normalna prehrana i surutka. Sto se svirke tice, primijetio sam samo da duze mogu harmoniku drzat na sebi, tako da ko god trenira i svira neka se ne boji ako radi pravilno ;)
|
1 Privitaka
Gdje si vido harmonikasa bildera:lol:Jbt kako ce izgledati harmonika na njemu kao sibica za paljenje cigareta mala ili jos gore ako ne moze da provuce ruku kroz onaj kais heheh.
Bice ono!Preporucujemo za bildere harmonikase ovakve harmonike radi lakseg rukovanja=)) |
ЂолеПФК cuo sam raznih mitova o tome ali doktor mi je rekao da ni jedan nije potvrdjen tako da idem po nekada
|
Tvoj izbor druze.
I da, mnogo si se zahuktao, od poslednjih 20 postova 32 su tvoja. :D |
Malo dijelim misljenja :) svidio mi se sajt
|
Trenutno vrijeme na Forumu 23:34 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org