YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Ritmovi (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Koji ritam-Iznad Tesnja zora svice-Halid B.? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=11722)

mahir 16.11.2009 15:11

Koji ritam-Iznad Tesnja zora svice-Halid B.?

koi se ritam koristi za tu pesmu,i imali ga na downloadu,stvarno nemogu prepoznati ritam...
hvala:(:confused:

@mahir-Budi ozbiljniji kada postavljas naslove tema.Naslov "tesan-halid b." ne znaci nista.
Nemoj sebi dozvoliti da zbog takvih stvari budes banovan-jer ti fali samo jedna opomena.

Vule 16.11.2009 15:13

Koja to pesma,nikad cuo? Valjda mislis na pesmu "iznad Tesnja"?

zeljko 16.11.2009 15:22

Mozda neki begin ili slicno neznam ni ja sad bas tacno ali mi se cini da je taj.poz

mahir 16.11.2009 15:48

da ta pjesma...probavo sam sve ritmove na klavijaturi i niti jedan nije sličan..:( :(

Sejox 16.11.2009 15:59

Pjesma se moze svirati u nekom orijentalu ili beginu.
E sad,ako ti hoces bas namjenski-onda ili pravi ili trazi.

svrakan 16.11.2009 16:38

Pravi beguin,i to odsviran kako se nekad svirao,moze da posluzi najbolje Ja te pjesmom zovem namenski ritam uz male korekcije.Ili bilo koji beguin,a globalno mislim da oni koji ne prepoznaju koji je ritam u pitanju u bilo kojoj pesmi su pogresili profesiju.Naravno ne zelim da nikog uvredim sa ovim,ali to je moje misljenje.

makso68 16.11.2009 22:05

Ma,najobičniji begin.I,u potpunosti se slažem sa Svrakanovom konstatacijom.Pozdrav!

vlaxxy 16.11.2009 23:04

Koliko se moze videti iz profila decko svira iz hobija.Znaci nam veze sa pogresnom profesijom.
Da ima Korga PA2, nasao bi bar 50 begina ovako na Casio i kad pise da je Beguine nije to to.

Takodje bez uvrede.

svirko 16.11.2009 23:36

I ja se sa tim slazem.
Nemamo svi vrhunske klavijature niti opremu,a neko nema niti skroz savrsen sluh.Neki mogu odsvirat na note i najkompliciranije partiture,a dok treba svirat na sluh je najobicniji 'tutlek'.
I covjek je trazio pomoc,a ne da ga se potcjenjuje.
Dakle,ritam je najobicniji Beguine

zeljko 17.11.2009 06:38

Zato i jest ovaj forum ako neko nesto ne zna da mu se objasni i pomogne,bar ja tako mislim a ti svrakane nemoras odmah tako nismo mi svi kao ti profesionalac.Pozdrav i takodje bez uvrede.

svrakan 17.11.2009 09:41

Nema to veze da li si profesionalac ili ne,ja iskreno stvarno ne razumem i ja sam bio pocetnik i nikada nikog nisam pitao koji je ovo ritam koji je ono,mislim da ovih par narodnjackih ritmova tipa rumba,sa-sa,9/8,7/8,beguin,grk,dvojka,su toliko upecatljivi da i sam pocetnik ili amater jednom kad cuje ostane mu u usima.
Opet ponavljam da je to moje misljenje,sa kojima znam da se nece vecina od vas kao sto vidim sloziti,ali ja tako mislim,i opet ponavljam,ne zelim ovim nikog da vredjam,ali jednostavno to spada u osnovne elemente muzike bilo da je kao hobi ili kao profesija.I ja sam nekad svirao iz hobija kao klinac pa sam na vreme naucio sta je sa sa ,sta je ovo sta je ono jer su to osnovni elementi.
A i ipak sam decku odgovorio na pitanje,tako da nema potrebe ici u dalju raspravu jer bezimo svi pa i ja od teme.

marco 17.11.2009 12:15

Svrakan, apsolutno se slazem sa tobom. Isto sam i ja napisao na jednoj temi kad je neko pitao za ritam za neku psemu.
Razumem kad je neki neparan, ne standardan ritam, kakvih ima naprimer u turskoj muzici. Pa da pitas, koji je ovo ritam, pa da ti neko kaze. Ali za ove "osnovne"...

Trenutno vrijeme na Forumu 17:38

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org