YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   cubase sx3 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=12046)

goran07 12.12.2009 16:03

cubase sx3

ovako,,koristim cubase sx 3..i kad ukljucim sint.cujem ga preko zvucnika/preko pc-a jel,,kako sviram,,,
ali cubase "ne cuje" ono sto sviram,,,ocito nije nesto u njemu nastimano,,a vjerujte mi da neznam sta,,,ubijam se vec dugo pa nikako da to rjesim
ako neko zna o cemu prican,i razumije se u cubase,nek pomogne,,,,hvala pozzz:top:

xHaRex 12.12.2009 18:07

jel ides preko 1.)usb/midi interface ili normalni 2.)midi in/out ili preko 3.)cinch kabla mislim na line in ?
ako ides preko 1 ili 2 pogledaj dali su ti kanali nastimani kako treba i dali je sinhronizirano .

ako ides preko 3 pogledaj dali si pozadi prikljucio na line in jer preko mikrofona nemoze kod svkog kompjutera i onda pogledaj onda opcije audio i master mixer da njie nesto stavljno ma mute mislim neki kanal .
to je sto bi ti sad mogo napamet reci jer sam imo slican problem .

nadam se da sam ti mogo nekako pomoci

Ace 13.12.2009 00:51

Hmmmm mislim da znam sta je problem.
Tebi se cuje klavijatura kad sviras al kad stisnes record u cubase ne snima tako?

Ako je tako onda idi "volume" - zvucnik u start lentu - dole desno
Onda idi optoins pa properties
Pa klikni na "recording" ("ako nema recording" onda kaj mixer device odberi "HD audio rear input" ili tako je nesto bilo sa "input" moze da je razlicito potpisano kod tebe - pa onda klikni recording)
I stikliraj "Line in" i stisni OK i otvori ce ti se prozorac "Recording Control"
I tu stikliraj Line in podesi Volume i sad mozes snimati.

grandia 13.12.2009 01:18

nek kolega goran07 objasni dal hoce audio il midi da snima, pa da nam bude jasnije o cemu se radi ...:confused:

Ace 13.12.2009 15:58

Pa ja sam svatio da hoce audio jer kaze kad je ukljucio klavu u kompjuter cuje mu se iz zvucnike na kompjutera sta znaci ukljucio je u line in ulaz

goran07 14.12.2009 19:26

c

tako je ace,,dobro si skuzio,,,znaci da snimim ono sta sviram na sintu preko cubase-a

Ace 15.12.2009 14:54

Epa eto vidi treci post mislim da je to, to sta je problem. Probaj uradi tako pa ako opet nece pisi ponovo da trazimo drugo resenje al mislim da nema sta drugo jedino recording settings ne se podesavaju automatski.

Ako ima nesta sta ne razumes, ako nisam dovoljno dobro objasnio pa nemozes da se snadzes pisi mi poruku ili moze i preko messengera, objasnicu detaljnije al mislim da nemozes pogresiti

erno11 25.12.2009 15:42

Zdravo, kad smo kod cubase sx3 imam sledeci mali problem.

Ubacim midi file koji trebam editovati i sve uradim tacno, kad hocu da pokrenem da cujem kako zvuci nista necujem, nista se ne desava.??
pomoc, hvala?

Zlatek 25.12.2009 15:57

@erno11
Pokušati ću ti pomoći-koristim Cubase 5-prije sam koristio trojku i sve je radilo bez problema.Pretpostavljam da je problem kod tebe da ti Cubase nije dobro podešen.Vjerojatno ti je sve na -Import instrument track-Tu opciju treba isključiti.Idi na File-Preferences-MIDI-Midi File, i sa desne strane pod Import Options zadnja stavka čisto dolje je Import to Instrument Tracks.Tu opciju isključi-kraj nje ne smije biti kvačica-restartaj Cubase- i trebalo bi sve raditi kako treba.
Nadam se da sam ti pomogao.
Pozdrav!

Sejox 25.12.2009 16:34

Kod mene na SX3 je sljedece:

File-Preferences-Midi-Midi file-Import options-......

I zadnja stavka u Import options je: "Ignore Mastertrack Events on Merge".

Znaci,nemam stavku: "Import to Instrument Tracks"

Pozdrav,

erno11 25.12.2009 17:14

Zlatek hvala na brzom odgovoru.

@Sejo

Care hvala drug na brzom odgovoru, ali makeo sam malo prije "Ignore Mastertrack Events on merge" i opet nista cujem.

Stisnem tamo onaj znam skroz dole za play ni sekunde ne idu?
Dodato:
Sejo

kako je kod tebe nastimato na
Device ->Device Setup ispod kategorije MIDI ->Default MIDI ports

kako je kod tebe podesito?

Sejox 25.12.2009 20:58

@erno

Ja sam ovo napisao za druga @zlatek,jer sam vidio da kod mene u SX3
nema u Import Options te stavke "Import to Instrument Tracks",vec je na
zadnjem mjestu stavka "Ignore Mastertrack Event on Merge".
Pa ne znam da li je @zlatek na to mislio.

A kod opcije Device->Device setup->Default midi ports bi trebalo,koliko se ja razumijem,da stoji:
-pod Midi input bi trebalo da ti je oznaka USB kabla za konekciju
-pod Midi output treba da stoji-Microsoft GS Wavetable SW Synth

Kada to nastimas,onda Apply i OK.

Tako ja mislim da bi trebalo.Neka neko ispravi ako nije.

Pozdrav,

erno11 25.12.2009 22:09

Na MIDI input -> All MIDI inputs to mogu izabrati ili nista, na MIDI OUT ->Microsoft GS Wavetable SW Synth ili nista drugo.

Nemogu sebi da dodjem zasto nista ne cujem kad stisnem play. Znaci evo malo prije sam obriso skroz cubase i ponovo sam je ubacio. Ali opet nista ne cujem.

Dali bi se moglo nekako podesiti za zvucnku kartu ili driver nekako ubaciti u Cubase??

Sejox 25.12.2009 22:53

@erno11

Je li ti sve na zvucnoj karti podeseno.
Mislim na onaj dio u podesavanjima-Midi Playback.

Pogledaj sljedece:

-idi desnim klikom na onu malu ikonu zvucnika,dole na traci
-odaberi-Adjust Audio Properties
-onda idi na Audio
-dole pri dnu imas podesavanja za Midi Playback
-klikni na Volume
-pogledaj opciju SW Sinth,da li je pojacana i da nije slucajno cekirana na Mute

Ne znam sta bih ti drugo.

Pozdrav,

Zlatek 25.12.2009 23:59

@erno11
Ako imaš podešeno da je Midi Input na All MIDI input , a MIDI OUT na Microsoft GS Wavetable, onda je taj dio u redu i zaboravi ono šta sam ti prije napisao.Šta se dešava kada stisneš Play?Krene li Cubase pa se ne čuje, ili uopšte ne krene?

erno11 26.12.2009 13:58

Cao.

@Sejo to sam uradio i sve je pojacato do kraja.

@Zlatek

Kad ubacim jedan Midi file, i kad stisnem play nista se ne desava... Ma potpuno nista makar da krene ma nista ne cujem i nista se ne desava. Mozda sta treba podesiti u DEVICE SETUP.

Daj pogledaj kako je kod tebe u DEVICE SETUP namjestito pa napisi. Hvala

Zlatek 27.12.2009 15:37

@erno11
Zbilja neznam šta da ti napišem.Cubase bi morao bar krenuti, i na prazno, bez obzira čuje li se nešto ili ne.Nešto je krivo , ali ovako na daljinu više momentalno nemam ideja.

erno11 27.12.2009 16:13

Pozz

@Zlatek

evo 5 slika screen shots kako kod mene izgleda Device setup pa pogledaj dali je i kod tebe slican ko u mene, dali je namjestito sve tacno.

http://img215.imageshack.us/img215/4908/48360022.th.png
http://img706.imageshack.us/img706/8254/51339523.th.png
http://img696.imageshack.us/img696/5788/60601192.th.png
http://img696.imageshack.us/img696/2985/25108332.th.png
http://img696.imageshack.us/img696/7987/91672583.th.png

Zlatek 28.12.2009 16:20

@erno11
Koliko vidim skoro sve je dobro podešeno-skoro sve!Na drugoj slici je očito da je Microsoft GS Wavetable na NO, iznad piše Active!Treba biti na YES inače nema izlaza na zvučnu kartu.Moraš podesiti da ti tu piše YES!
Pozdrav!

goran07 07.05.2010 16:10

pozdrav svima,,,
evo imam jednu molbu/problem za cubase,,,

zelim ubaciti MIDI file u cubase i pjevati na mikrofon,
ali problem je sljedeci,,,
meni cubase snima SVE preko mikrofona,
pod SVE mislim da mikrofon snima moj glas i zvuk iz zvucnika,tj. taj midi file sto sam ubacio
znaci trebalo bi nariktati da cubase snima zvuk direkt iz zvucne karte tj. taj moj midi file sto pustim,,i plus moj glas iz mikrofona,,
kolega Zeljko i ja smo pokusali,medjutim nariktano je samo da snima zvuk iz mikrofona,pa eto ako neko ima volje da pomogne,posto ja neznam vise gdje bi udario,,, :)
hvalaaa i pozdrav

driftkiller 07.05.2010 16:16

pa normalno da ce snimiti i zvuk iz zvucnika, kad ga pojacash, ne mozesh mikrofonu naredit da samo snima tvoj glas,vec on fata sve sto se cuje oko njega, Kupi slusalice, pusti na njih midi fajl,snimi glas,i ako si sve otpjevao bez problema,idi na export i zavrsheno.
Pozdrav

goran07 07.05.2010 16:32

pa dobro,,,evo slusalica,,
ali opet moram znaci nariktati cubase da snima midi direkt iz zvucne,,a ne preko zvucnika,,jel tako?
posto sad nece nista snimati kad se nece cuti zvuk preko zvucnika,nego preko slusalica
.pozzzzzz

driftkiller 07.05.2010 17:26

Vidi,ti ubaci midi fajl u cubase. Napravi novi kanal, na kojem ces da snimash svoj mikrofon.
Pritisni record, i midi fajl sam krece, ti pjevash i zavrshish pjesmu.
Nakon toga pustish na mAsteru, da cujesh kako zvuci.Ako je sve kako treba, idesh na export i to je to.Nema nikakvih podesavanja za midi, samo snimash audio, a midi imash vec tu.
Pozdrav

Trenutno vrijeme na Forumu 19:48

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org