![]() |
Sokobanja-apsolutni pobednici.
Ovo je spisak apsolutnih sampiona takmicenja u Sokobanji od pocetka 1962.god.pa do danas.
1962-Zivanovic Randjel(iz Sokobanje). 1963-Matic Dragan(Varvarin). 1964-Djokic Branimir(Sabac,Beograd). 1965-Matic Dragan(Varvarin). 1966-Vasic Zivomir(Pozarevac). 1967-Negovanovic Novica(Kraljevo). 1968-Ivanovic Mile(Nis). 1969-Popvic Dragoslav(Cicevac). 1970-Mitic Jakov(Leskovac). 1971-Matejic Sinisa(Pojate). 1972-Bogic Rade-Zumajac(Pozarevac). 1973-Radosavljevic Ljuba(Cicevac). 1974-Randjelovic Dragan(Zajecar). 1975-Stankovic Novica(Velika Plana). 1976-Nikolic Miroslav(Pozarevac). 1977-Dakic Rajko(Beograd). 1978-Vijatov Dejan(Beograd). 1979-Ljubenovic Caslav(Beograd). 1980-Mijatovic Misa(Kraljevo). 1981-Markovic Mikica(Nis). 1982-Ivanov Ilce(Stip). 1983-Jovanovic Aleksa(Beograd). 1984-Stefanovic Dragan(Nis). 1985-Jovanovic Moma(Obrenovac). 1986-Dimic Bora(Obrenovac). 1987-Markovic Darko(Macvanska Mitrovica). 1988-Stefanovic Slavko-Slavkoni(Pristina). 1989-Tufegdzic Sinisa(Sremska Mitrovica). 1990-Velkov Sasko(Kocani). 1991-Stanojevic Aleksandar Sasa(Beograd). 1992-Todorovic Dragan-Zvakac(Beograd). 1993-Savic Srdjan(Nis). 1994-Demirovic Sasa(Bojnik). 1995-Mihailovic Goran(Sabac). 1996-Kovacevic Aleksandar(Beograd). 1997-Panovic Vladimir(Kraljevo). 1998-Nikolic Aleksandar-Cergar(Bec). 1999-Bogdanovic Aleksandar(Sabac). 2000-Stankovic Dusan(Beograd). 2001-Todorovic Aleksandar(Lestane,Beograd). 2002-Sofronijevic Aleksandar(Kraljevo). 2003-Milic Predrag(Sladaj). 2004-Tesic Sinisa(Ub). 2005-Radivojevic Borko(Petrovac na Mlavi). 2006-Stojiljkovic Dalibor(Vlasotince). 2007-Djukic Dusan(Nis). 2008Kostic Aleksandar(Kragijevac). 2009-Miroslav Nisic(Leskovac). |
Pokusacemo da koliko-toliko ispostujemo redosled dogadjaja,iako su sanse male da pronadjemo sve ove ljude(a za neke i znamo da nazalost nisu medju zivima).
Branimir Djokic-1964. Novica Negovanovic-1967. Sinisa Matejic-1971. Rade Bogic-Zumajac-1972. Ljuba Radosavljevic-1973. Caslav Ljubenovic-1979. Misa Mijatovic-1980. |
Mikica Markovic-1981.
Moma Jovanovic-1985. Zoran Dimic-1986. Darko Markovic-1987. Slavko Stefanovic-1988. Sinisa Tufegdzic-1989. |
Sasko Velkov-1990.
Dragan Todorovic-1992. Srdjan Savic-1993. Vlada Panovic-1997. Aca Nikolic-1998. Dusan Stankovic-2000. Aleksandar Todorovic-2001. |
Moma Jovanovic me odusevio.
Ima li neko mozda kola od Slavkonea? Slusao sam ga prije 15ak godina, svirao je jedno extra kolo za igru ali nisam prokljuvio o kojem se radi! |
ako se ne varam Slavkoni je otac od Jovana Joce Stefanovica iz zvezda granda, inace komponirao je Darki Lazicu Korak do sna, ipak po ovom spisku Miroslav Navracic nije nikad bio prva harmonika Jugoslavije kao sto pisu po youtube, isto sam tako mislio da je Dragan Stojkovic Bosanac bio prva harmonika, ali ocito nije, ili je mozda neko drugo natjecanje osvojio
|
Zar nije 2005 prvak bio Tomislav Latinkic?
|
Da rascistimo neke nedoumice.Ovo su APSOLUTNI POBEDNICI.Znaci,imamo kategorije......i neko moze da bude prvak u kategoriji pionira,mladjih juniora i sl,ali se od pobednika svih kategorija bira Apsolutni pobednik.To su uglavnom bili takmicari iz konkurencije seniora ali se desavalo da junior bude toliko dobar pa 'pocisti'svog nekoliko godina starijeg kolegu.Postoji i kategorija dueta(Nesa Bekovic i Taske su bili prvi)ali za to nemam nikakve beleske.
|
@Negovan-Tomislav Latinkic je bio pobednik 2003 ali najverovatnije u kategoriji juniora jer je te godine apsolutni pobednik bio Milic Predrag.
@Delboy-Slavkoni je otac od Joce Stefanovica i napisao je toliko hitova da svako od nas svira najmanje pet-sest njegovih pesama(Neke ptice,Niko i neko i sl). |
Aleksandar Sofronijevic-2002.
Predrag Milic-2003. Borko Radivojevic-2005. Dalbor Stojiljkovic-2006. Dusan Djukic-2007. Aleksandar Kostic-2008. Miroslav Nisic-2009. |
Hvala na obavestenju.
Moj brat se sprema za soko banju iduce godine, pa bi mu trebala mala pomoc. Da li ima neko snimak Srbijanski cacak od Caslava Ljubenovica ili note. Bio bih mu veoma zahvalan... |
U petak i subotu, 13. i 14. avgusta održano je finale MF „ Prva harmonika- Sokobanja 2010“. Manifestacija je privukla veliko interesovanje banjskih gostiju i meštana, tako da je tokom obe finalne večeri bilo prisutno par hiljada posetilaca.
Spisak pobednika po kategorijama: PETLIĆI 1.Ličić Aleksa – Bela Palanka 2.Miladinović Danijel – Priština 3.Stojadinović Darko – Ćuprija PIONIRI 1.Milojković Veljko – Vitoševac STARIJI PIONIRI 1.Stojiljković Nikola – Leskovac 2.Lazić Miodrag – Doljevac 3.Andjelković Mihajlo – Surdulica MLADJI JUNIORI 1.Nikolić Aleksandar – Koceljeva 2.Andjelković Aleksandar – Surdulica 3.Todorović Nikola – Topola JUNIORI 1.Davidović Djordje – Niš 2.Tasić Nikola – Niš 3.Marković Vladimir – Niš SENIORI 1.Davidović Jelena 2.Ivanović Nenad 3.Bikić Srdjan DUET DO 15 GODINA STAROSTI 1.Vasić Veljko i Mladen – Gračanica DUET PREKO 15 GODINA STAROSTI Apsolutni pobednik je Davidovic Jelena. 1.Ivanović Predrag i Nenad |
Moje licno misljenje je da je ovde neko pobrkao loncice......
Apsolutni sampion Jelena Davidovic....... a drugoplasirani Nenad Ivanovic svira ovako... |
uff al bi voleo sad da gledam to a ne mogu ovde na posao. bem ih, blokirali mi kompu da ne mogu da gledam vidoje :mad:
obavezno gledam/slusham kad stignem kuci, a tebi jefto vec unapred mnogo hvala za tvoj trud ;) |
@jeftabgd: Moje licno misljenje je da je ovde neko pobrkao loncice......
slazem se u potpunosti ;) mali je za 5+ |
nevjerojatno...mada bih volio vidjet bas u toj finalnoj veceri nastup Ivanovica samo iz razloga jer me zanima sta je izveo, ovim videima je sve ocito, a isto me zanimaju malo "jace" numere od Jelene
|
Stalno se na takmicenjima desavaju takve stvari!Para vrti gde burgija nece!
|
nije losha jelena, mislim za mene je profesorka :lol: .. al ovi ivanovici su ekstra.B-)
|
Ma sta vam je ljudi, koliko sam puta prisustvovao ovakvim desavanjima. I retko najbolji takmicar pobedi, uvek se to okrene drugacije.
Pa proteklih godina u Sokobanji pobedjuju oni koji najvise plate, to je opste poznato. |
Nenad i Predrag Ivanovic su sinovi od pok.Mice Ivanovica i momci su u muzici od rodjenja.Na jednom od ovih snimaka su sa 16.god.a oni su tad svirali strahovito a ne sad posle deset godina.Za one koji ne znaju Mica Ivanovic je najveci pedagog harmonike dugmetare svih vremena(imao sam cast da ucim od njega).Njegovih ucenika dugmetaraca ima na stotine.
|
Ako je ove godine Jelena Davidovic pobednik u kategoriji seniora onda jebiga.Nije bas ovo kvalitet za prvo mesto.Takmicio sam se i ja devedesetih godina u Sokobanji i video sam sta se tamo radi.Ima podplacivanja,pa rodbinske,prijateljske veze.Braca Ivanovic su se i tad takmicila i dobro momci sviraju.
|
Jelenu Davidovic ocigledno neko gura pa je zato postala apsolutni pobednik u Soko banji.
@Jefto,imao sam priliku pre sedam ,osam godina da je pratim,bila je gost na koncertu nase drugarice Goce Stojicevic i naseg druga Gedze. Devojka svira solidno,vise folkoraski a na ovom snimku koji si ti postavio imitira Radojku Zivkovic.Daleko je to od prve harmonike ali ne pitamo se mi bivsi harmonikasi vec "strucni ziri"!!! |
Bio sam prisutan te veceri kada su svirali revijalno pred publikom. Tu i ne moze da se oceni neki kvalitet s obzirom da su svi negde gresili i da ih prati i orkestar koji je takodje napravio po neku gresku, pa su prekidali kablovi klavijaturisti, harmonikas iz benda je pokusavao da hvata tercu gde je stigao (nekad uspesno nekad bezuspesno)... Ne mislim zaista nista lose s ovim. To je ipak bila svirka za publiku. To mi muzicari gledamo kroz mikroskop druge kolege.
Pobednik je bio odredjen od strane zirija jos to pre podne u hotelu gde su odseli, sto je Pavkovic (predsednik zirija) i rekao pred samo proglasenje. Sta su svirali pred zirijem, to niko ne zna. Ja im verujem da su realno ocenili jer su ih verovatno iscedili do kraja. I sam Pavke je izjavio da je harmonika mnogo izgubila na popularnosti i da je nasa narodna muzika u senci nekih sarenih televizija i produkcija, a da su svi ucesnici zasluzili nagrade jer cuvaju tradiciju ovog instrumenta. Jedno je sigurno a to je da je Jelena pobrala ogromne ovacije od publike jer je proglasena za najbolju pored toliko momaka koji su ubijali sa svirkom. Jagnje medju vukovima. Ove godine je bilo bas malo takmicara. Pa za duete preko 15 godina bio je samo jedan par!!! Zar niko vise ne zna da svira harmoniku u duetu?:confused: Generalno meni su svi ucesnici to vece bili OK. |
e moj boki,nije to bas kako ti kazes da su ih iscedili i da mi muzicari gledamo tanka crevca i sve nam ne valja.ovde je stvar ocigledna.Devojka,siguran sam nije bila najbolja a sad kako je pobedila,nije ni vazno.to je zalosno
|
Ma znam da nije to tako, ali kada pogledas, ziriju je pored dobrog i tacno odsviranog potrebno da je i tehnika dobra (nacini sviranja, dinamika, prstored...). Ali jos jedna stvar je bitna, ipak mislim da je velika razlika u brzini i lakoci sviranja dugmetare u odnosu na klavirnu harmoniku a takmicari su ove godine svi bili u istoj kategoriji.
|
Boki sve sto pricas, je netacno. Pratio sam takmicenja redovno, pogotovo Sokobanju, samo nisam bio ove i prosle godine (nikad me nije privlacilo da i sam ucestvujem).
To sto oni sviraju pred zirijem, svako moze da prisustvuje i cuje u hotelu Moravica u sali za priredbe. Druga stvar, nikad takmicari nisu bili razdvajani po klavircima i dugmetarcima, nego po starosnim granicama... A kvalitet ovogodisnje pobednice, ne bih ni komentarisao. Ima devojaka koje sviraju daleko bolje od nje, kao i momaka koji sviraju bolje od Nese. Ali porediti nju i Nesu... stvarno nema smisla. Ne kazem nista lose za Pavkovica, svi znamo da je veliki umetnik, i da se zalaze za ocuvanje prave srpske muzike (na tome svaka cast), a oni koji ga znaju, znaju da nije gadljiv na pare... |
Sve pohvale za Predraga i Nenada Ivanovica !!!
|
Meni je Srdjan Savic inace komsija. Covek svira sta pozelis, ako imate vremena pogledajte kako svira rumunsku muziku.
|
ljudi, ja sam bas iz Sokobanje... To sto je prva harmonika Jugoslavije bila tad u to vreme, i ova smejurija koja je sad, nemaju veze s vezom.... trenutno, kvalitet sviranja i tehnika su na zadnjem mestu i iz tog razloga potpisujem post kolege zsimonovica... Ljudi su dolazili iz svih krajeva i zemalja bisvse jugoslavije,sto publika, sto takmicari... bilo je i tad podmicivanja i ostalog,ali u mnogo manjoj razmeri... a ovo sad je jedno veliko nista... organizacija 0, takmicari 0, ziri 0...
|
hadzidinic ! Slazemse skoro u celini sa tvojim komentarom, zato sto sam se i ja takmicio 1972 god. i video sve shtose tamo radi. Publika takodje burno reagovala nezadovoljna, odlukom zirija. Neslazemse stobom da i takmicari su VELIKO NISHTA.
|
ok, u pravu si, zaneo sam se malo, ne zameri... :) ali ovo ostalo, stvarno jeste tako....
|
Drage kolege harmonikaši pojavile su se na Youtube snimke iz takmičarskog djela nastupa Jelene Davidović iz Soko Banje.Kod mene se mišljenje u odnosu na postavljani snimak iz revijalnog dijela u odnosu na takmičarski promjenio za 100%.Nažalost nemamo od Nenada Ivanovića postavljen cijeli programi iz takmičarskog dijela da bi mogao pravilno procijeniti(inače izuzetno cijenim njegovu sirku) ali za mene ovi snimci od Jelene bacaju sasvim drugo svjetlo na njezinu titulu.
Molim vas koji komentar. Dodato: I ako možete pogledati i brata od Jelene, Đorđa,pobjednika u kategoriji juniora.Po mome pokazao je da barata i klavirnom i dugmetarom više nego odlično za svoje godine a i općenito bez obzira na godine. |
Preslusao sam sve,kao sto sam i rekao,svaka cast Jeleni!
Sto se Djordja tice,bacio sam samo pogled,uzasno iritira sa onim pokretima glave,pa nisam imao zivaca da slusam do kraja,ali svirka je OK,bice nesto od njega.... |
E,ovi novi snimci daju slucaju malo drugaciju dimenziju.Devojka znatno bolje svira nego na onom nesrecnom snimku.Mislim da su sve dalje price o tome ko je bolje suvisne i besmislene.Ipak je strucni ziri tu da odluci o tome ko je bolji i zasto.
|
Da Jefto dobro si rekao baš nesrećan snimak,baš joj je učinio medvjeđu uslugu ko ga je stavio.I u potpunosti se slažem sa nastavkom tvog posta.
|
Pa da, ovi snimci skroz menjaju pricu... Na onom prvom snimku je dosta losije odsvirano.
|
Nije to lose odsvirani, samo su to mnogo lagane stvari za Soko banju... Ali u kvalifikacijama je pokazala sta ume i svaka cast na tome... Jednostavno perfektno. Da li zna neko ciji su ucenici njen brat i ona....
|
Kopirano sa Youtube-a.
Djordje i Jelena su odlicni ucenici Muzicke skole u Nisu u klasi prof. Tijane Jovanovic koja je kao i njen suprug Predrag zavrsila konzervatorijum u Kijevu i u vode uspesne klase harmonike u Nisu. Narodnu muziku uce kod Zorana Randjelovica iz Nisa koji je Pavkovicev ucenik, ali veoma ceni velike srpske harmonikase (Krnjevca, Radojku, Kandu, Tomicu Miljica, Bozinovica, Jovicu Petkovica, Kemisa) i svoje znanje nesebicno prenosi na mlade harmonikase |
Pozdravljamo kolege iz Sokobanje, u kojoj se 12.08.2011.g. i 13.08.2011.god., sa pocetkom u 20:00 casova, odrzava 49. Medjunarodni festival " Prva harmonika - Sokobanja 2011".
|
Izvinjavam se na off topic-u :-) Zveki i ja sam u Soko Banji i praticu takmicenje i sviram u Club-u Stena na setalistu,onaj veliki lokal nocni klub na spratu konaka i bicu tamo od 23h ps svrati da pijemo pivo jer od 00h krecem sa svirkom ;-) a kolegama sa foruma prenecemo utiske sa takmicenja ;-)
Postovano sa mobilnog uređaja |
Trenutno vrijeme na Forumu 05:03 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org