![]() |
NAND format na pa800?
jel radio vec neko, i kako se radi???
|
prijatelju pogledaj na forumu ima dosta stvari pisani u vezi toga ;)
http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=2805 |
pa na tom linku nista nema, vec samo link ka korgforums ali tamo je sve na engleskom, ima li neko konkretno resenje kako se to radi, da ne citam sad ceo engleski forum?
|
Na ovoj temi ima uputstvo za Nand Format.
Procitaj post broj 6. Link: http://www.yu-midi.org/forum/showthr...ht=nand+format Ne razumijem se kakva je to procedura,ali citajuci postove shvatio sam da je to kao nuzno zlo,da se klavijatura vrati u fabricko stanje. U stvari,cini mi se da jos nisam procitao da je to neko uradio uspjesno, ili bar ljudi nisu o tome pisali. Do tebe je,da li ces to raditi ili ne. Pozdrav, |
Uradio sam jedno 30-tak Nand Formata (Master Reset) bez ikakvih problema.
Na mojoj klavijaturi bar jedno 5-6 puta. To je totalno bezopasan proces ako uradis po uputstvu i ne diras nista drugo! Ako uporedimo Nand sa kompjuterima, to je isto kao kad formatiras Hard disk i postavis novi OS, tako da prica da je Nand opasan ne pije vodu nikako. Evo ti uputstvo, pa slobodno probaj; MASTER RESET (nand format) KORG PA 800 PROCEDURA: 1.OFF 2. ON + DRZIS TASTERE ( STYLE + MEDIA ) 3. NA EKRANU SE POJAVI NESTO DRUGO I TAMO NE DIRAS NISTA VEC IDES NA ( PAD 4) PRITISNES. SACEKAJ DA SINTISAJZER ODRADI SVOJE. 4 . MEDIA TASTER. 5 . OFF 6. NA USB STAVIS I ( Pa800_os_res_v101.pkg) OD 129,516 MB . TO JE NA ISTOM CD-u I UCITAS TAJ OS. ONDA OFF SINTISAJZER I NA KRAJU ON. TO RESETUJE KOMPLET SINTISAJZER I ONDA JE KOMPLET KAO IZ FABRIKE. POSLE UCITAJ NAJNOVIJI OS 2.01 I RESURSE. |
kolko traje ovaj nand format, uradio sam sve, pritisnuo media taster i izbacilo je NAND FORMATED 0 BAD BLOCKS
i USB ENABLED, jel to to? il da cekam josh nesto, mnogo brzo je ovo odradio sint? Dodato: evo odradio sam komplet nand format, i ubacio 1.0.1 i sve je radilo super, cim sam ucitao opet svoj set ponovo se javlja shum i na fabrickim i na ram bojama.... da ga *ebem u korga bash... Razumijem vasu razocaranost i ljutnju,ali ipak treba malo pristojnije pisati. |
sum se javlja kada je pokvarena ram memorija.
Probaj da vratis na fabricki seting i onda ako i fabricke boje imaju sum onda ti imas i drugi problem a to je ploca od PA800. Korg je podlozan takvim kvarovima. |
@bravo9
Ispravka,samo KORG Pa800 je podlozan tim kvarovima . . . |
da, samo pa800... izvinjavam se ako sam koristio neke reci koje nije trebalo ali sam se iznervirao jer me poterao neki maler s tehnikom, sta god da kupim najgori kvar kod mene mora da bude... josh sam se ubulio s nekim parama sad i ovo sa pa800... lepo kazem bre najvise sam para zaradio sa g800 i to su mi bile najsladje pare... ovo bre sve vise i vise robujemo tehnici i zavisimo od kineskih mikrocipova ko da su ih pravili od pirinac... :D
|
Ako ti je NAND dao 0 BAD, onda nije RAM memorija sigurno. Verovatno ploca.
|
A šta je to kad sam sve gore kao što je rale napisao napravio i dodje poruka - 1 bad blocks i ispod usb enabled, šta to znači?
Zašto ne piše o bad blocks? |
kod druga mi je to pisalo i na kraju je mijenjo adapter u pa800 do njega je bilo (tako kaze) pozz
|
Citat:
BAD BLOCKS - je poruka da imas bad(ostecene-neispravne) sektore u memoriji. |
Citat:
Please translate #6. :([-O<^:)^ |
6. NA USB STAVIS I ( Pa800_os_res_v101.pkg) OD 129,516 MB . TO JE NA
ISTOM CD-u I UCITAS TAJ OS. ONDA OFF SINTISAJZER I NA KRAJU ON. TO RESETUJE KOMPLET SINTISAJZER I ONDA JE KOMPLET KAO IZ FABRIKE. 6. Load file (Pa800-os-res-v101.pkg - size 129,516MB) from original KORG CD to USB stick, then load from stick to PA800. After that, switch OFF, then turn on. That procedure completely resets keyboard, so it will get back on factory settings. |
Hvala kolega .
|
evo kolege nisam htio otvarat novu temu pa cu ovdje pitat..naime prodao sam korg pa800....medutim covjek me zove da nece da mu se upali ekran, niti da mu se digne OS...i da u test modu pokaziva poruku *2 BAD BLOCKS*...sto to znaci...meni u 2 godine nije nikad ovo bilo?
|
E sve to BLOKove su bas zbog toga sto ljudi ne obracaju paznju na neke Topics ovde.
Puno se puta reklo da se to nesmije raditi i da se gubi garancija, sad se sami snalazite. |
ja sam to radio jer mi je ionako bila istekla garancija...
|
Evo u artistu kažu da je neki problem u napajanju ili tako nešto(120e+60eza rad)
|
Da li je neko ovde ko je inace radio ovaj nand format?Hteo bih da ha odradim pa mi postupak nije bas jasan...i potrebna mi je pomoc...u ''pa instrukcijama'' je navedena tacka koja kaze sledece...
1. OS Pa800_os_v101.pkg) 4,965 KB 2.off itd Ovde u ovoj temi ta tacka nepostoji u navedenom uputstvu od kolege sa ovim operativnim sistemom?Da li taj os treba da je vec u klavijaturi ili ga treba staviti na flesku pa onda idemo na off pa dalje... Dodato: Kolege jel se razume neko u ovo cudo?Jel uradio neko ovo i da je pomoglo? |
a da probas da odes na http://www.korgpa.com/pa_root/en/pro...0_soft.html?en
<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR><TD class=ASectionTitle height=40 colSpan=2 align=middle>Utilities</TD></TR><TR><TD class=ACellLeft height=44 width=121>System Reset </TD><TD class=ACellRight height=44 width=470>http://www.korgpa.com/pa_root/images/icons/zip_sm.gif Pa800_format.zip (800 KB) http://www.korgpa.com/pa_root/images/icons/zip_sm.gif Pa800_os_res_v201.zip (114 MB) </TD></TR><TR><TD class=ACellRight height=43 colSpan=2>Note: This procedure will reset the Pa800 to its original factory status. Load the "Format" file as first, than the "Os_Res_vXXX". How to proceed is explained in the included documentation. i to ti je sve...ja sam uradio to nekoliko puta bez problema...dobices korg kao iz tvornice sa novim opdate operativnim systemom.... </TD></TR></TBODY></TABLE> |
Pokusao sam da uradim taj reset,da ucitam format pa onda onaj fajl os i res medjutim stigne do negde sa podizanjem os-a i prijavi gresku...Pa sam se odlucio na taj nand format ali nisam siguran da li smem to da odradim u ovakvoj situaciji?
Dodato: Kolege kazite mi u cemu je problem kad nema struje na usb-u.Sad kada drzim intro1 i uplalim klavijaturu otvori mi onaj prozor SYSTEM UPDATE ali mi ne prepoznaje flesku na usb-u i tu je samo ssd memorija tako da nemogu da uradim taj proces do kraja...Sta predlazete? Dodato: Ljudi hitno mi je... |
Trenutno vrijeme na Forumu 01:26 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org