![]() |
Repertoar za svirku - prvi rodjendan!!!
Pozdrav svim kolegama na forumu! Imam jedan problem: ja sam do sada svirao samo manje svirke i to mahom za mladje ljude gde se vrte pesme koje je prepevao Dzenan, Lukas i Bulat. E sad mi je uletela svirka za prvi rodjendan pa bih da cujem vas savet kako bi izgledao repertoar za to vece i pesme bez kojih se ne moze na takvu vrstu tezge. Hvala unapred!
|
Eh ovako,i ja imam taj isti slucaj i za jedno 25 dana mi je rodzendan rodaku pa cu to isto da odradim...Bezobzira na to, ja i pjevac sviramo uglavnom ovako:
pocetak - neke laganice,kao npr.Grlica - Zeljko S,Devojka zeljko J,Balasevic itd.. onda dalje idemo neke pjesme na dvojke i begine,sevdah,moj dilbere,zvijezda tjera mjeseca itd.. E onda dalje nastaje lom i picime na rumbu bar jedno 50 pjesama,znash dok mi ne crkne sint.i obavezno za kraj na rumbu Dzej ritam vozi vozi,ta pali.et to je to. Nadam se da sam pomogao!!! :) |
nije lose, ali je to ipak isti repertoar kao i za svakodnevnu svirku. nedostoju mi jedino neke stare stvari za prvi rodjendan bez kojih ne moze veselje da prodje :) . Imamo slicno razmisljanje!
|
Pa uzmi nesto na fazon : Ferid Avdic - Sretan ti rodjendan i tako to
|
Pozdrav
Uzmi i onu pjesmu od Sake Polumente- Srecan Rodjendan. I ta je dobra za takvo nesto. |
tasi tasi tanana, medo brundo, al je lep ovaj svet, bracu ne donose rode, kad si sretan<wbr>, materina maza, mis je dobio grip, Moja Mama, lubenice, zmija i zaba, tata petao,deca su ukrs sveta, ivin voz i jos mnogo toga od dragana lakovica, kolibrija, oskara, cak i leontine i carolije i slicno.
to sve mozete svirati do 4 - 5og rodjendana, roditelji ce biti zadovoljni a i deci ce se sigurno dopasti. posle predji na uzimanje kesha :) |
Zgodna pjesma je od Fantomi - Sretan rođendan, a za kraj im odsviraš onu - jebeš takav rođendan :D
|
hehheheeee
|
Sve zavisi kakve ces goste imati.To mozes da se raspitas malo pa prema tome da kreiras neku playlistu.Svi gore navedeni predlozi su ok a imas i gomilu namenskih narodnjaka za tu priliku.Rodio se sin mali gospodin,Ti si cerko tatin sin,Srecan ti rodj.sunce moje malo i sl.a kad ide torta obavezno Danas nam je divan dan i vezes na to Ivin voz.Imas sve ukupno trideset pesama za sve moguce varijante.To skines i imas repertoar za rodjendane za ceo zivot.
|
Hvala svim kolegama na savetima. Videcemo kako cu da prodjem 24-og :)
|
Citat:
Opushteno, isto sve samo ubacis malo tih ''srecan ti rodjendan'' pesama... ;) |
Trebao bi moj kolega iz benda da pogodi tezgu u Kladovu.Sad me zanima koji tamo repertoar ide,ako ide samo"vlasko"onda nemamo mi tamo sta da trazimo!! Ako je neko iz tog kraja,ili ako je neko tamo vec radio,svaki bi mi savet dobro dosao da ne odemo,ne obrukamo se ili ne daj Boze ...nesto jos gore!!!
|
@Simkeres-Malo smo skrenuli od teme ali sta je tu je.Obrati se nasem clanu i jednom od moderatora Radekoki.On je iz Kladova.Dobices pravu informaciju.Rade je genije.
|
da...ok hvala!! :)
|
Drugari,da ne otvaram novu temu..Elem,imam svirku za par dana,covek treba da dobije prinovu,ne znam dal je musko ili zensko:D,pa da mu sviramo malo...kazite mi neke obicajne pesme za tu zgodu,koje obicno idu?hvala i pozdrav
|
Citat:
|
Samo vesele pesme i nema promasaja-ipak je u pitanju najsrecniji dan tj.rodjenje deteta!Balade i slicno ostavi za prvi rodjendan!
|
ok,a konkretno neka pesma obicajna?tipa rodio se sin?ima li jos koja tako neka slicna?pozz
|
Evo mozda ovo pomogne par Dalmatinskih...........
1.Veceras je nasa festa 2.Rodija se sin 3.Moj lipi andjele 4.Bez tebe nestat ce sunca 5.Sto to bijese ljubav 6.Cesarica 7.Nikoga nisam volio tako 8.Ako me ostavis 9.Ditelina s 4 lista 10.Za dobra stara vremena Ovo pisem za podneblje u kojem ja zivim, ali nadam se da moze posluziti ako je curica onda ima ona pjesma od Nade Topcagic-Rodila se princeza..... A ako je musko, rodija se sin...... A evo nekih za sva podneblja 1.Zeljko S.-Ljubavnik 2.-!!- -9000 3.-!!- -Stari Lav 4.-!!- -Mesec u vodi 5. Zeljko J.-Devojka 6.-!!- - Crnokosa 7.-!!- - Ljubavi 8.-!!- -Libero 9.Dzenan L. -Ludujem 10.Anonimna 11.Cardak 12.Ne znam ja da muski poginem (sa refrenom bar ja pjevam da raju nasmijem, ne Znam ja da muski podrignem :D ) mozes ubaciti od amadeusa lazu te,crna vatrena,100%..... Ah da i Bajaga Moji su drugovi, tooooooo obavezno :D a dalje ostale narodne cepaj kako raja bude raspolozena :D i balasevic-provincijalka, devojka sa cardas.......... P.s. to su samo od nekih da vas podsjetim..... znam kako je meni kad pravim popis, sve znam a ni jedna ne pada na pamet..... :D veliki pozdrav, nadam se da sam bio od pomoci. |
Trenutno vrijeme na Forumu 21:23 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org