YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za kupovinu (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=75)
-   -   Triton LE ili Audio PC (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=12364)

skoricnik 06.01.2010 23:48

Triton LE ili Audio PC

Eto kolege, kao sto i sam naslov kaze, dvoumim se izmedju 2 stvari, Tritona LE i Audio PC. E sad, imam vec MSI-jev laptop (3GB Ram, Intel Core2Duo, 160GB HDD) i trebala bi mi samo MIDI klavijatura. Sto se tice muzicke kartice, i ostalog, koristim ASIO driver i uspesno sam latenciju skinuo do 13ms. Kasnjenje je skoro i neprimetno, probao sam svirati i sa aranzerom, dobro se slaze. E sad, malo sam skeptican sto se tice LE-a, zbog SM kartice, koja je jako retka, zbog dugmica koji pucaju...Kontao sam da uzmem Korg K61 i da ga koristim sa Kontakt-om. Sta vi mislite? Ja mislim da je ipak Audio PC bolja kombinacija.

Pozdrav

Hrvoje_Split 06.01.2010 23:55

Ako znaš baratat kompjuterom i ako imaš gde da staviš laptom na živoj svirci...
Uzmi ti k61 ;) ;) ;) .

skoricnik 06.01.2010 23:58

Baratam sa kompjuterom, hvala Bogu, a i imam gde da ga stavim :D
Verovatno ce tako i biti, al' cekam misljenje ostalih kolega.

Pozdrav

driftkiller 07.01.2010 00:00

uzmi kompjuter to je puno bolje.Neg kako si skinuo tako nisko latenciju.Koja ti je zvucna???

skoricnik 07.01.2010 00:03

Integrisana, Realtek HD Audio. Napisao sam gore da sam koristio ASIO driver.

Pozdrav

driftkiller 07.01.2010 00:05

ja imam Creative us blaster,al i dalje mi je velika latencija.Koristim isto asio drajver pa me bash zanima kako ti je tako malo latencija kako si je uspio skinut.

tranzit 07.01.2010 00:06

Kako bolan nisko, pa 13 ms je uzasno. Uz tu latencu se ne svira uzivo, to je isto kao da te neko stalno vuce za kaput da te zaustavi a ti bi da ides. Latenca podnosljiva za svirku je maksimalno 6 do 7 ms a odlicna 1 do 2 ms.

skoricnik 07.01.2010 00:09

@driftkiller

Poigraj se malo u podesavanjima u Kontaktu, videces :)

@tranzit

Meni je sasvim dovoljno da mogu svirati. Kazem, kombinovao sam, svirao aranzer i solo posebno preko Kontakta, i uopste mi nije problem.

Pozdrav

driftkiller 07.01.2010 00:09

Pa kako nastimat da imamo sto manju latenciju.Objasni nam ako nije problem tranzit.Jos to,pa necemo vise o latenciji da ne bi admini zakljucali temu jer se udaljavamo od nje!
Dodato:
Kako mislish u kontaktu???

tranzit 07.01.2010 00:13

Latencu ces podesiti u softveru kojim sviras.

driftkiller 07.01.2010 00:15

Hvalla na pomoci!!!!

EmirTotic 07.01.2010 00:25

Skore, ja sam vise za LE... Ono sto covek moze svojim rukama da uradi na prvu na jednoj klavijaturi bez tih zezancija oko racunara to je kraljevstvo, a znam da ti definitivno mozes mnogo. Msm to je samo moje misljenje.

Usput, svaka cast administratorima sajta na strpljenju i razumevanju, ko je razumeo, razumeo je!

driftkiller 07.01.2010 00:26

okeyy vidjet cu probat cu pa se javim,posto mi je sad iskljucena klavijatura i kablovi iskopcani!

skoricnik 07.01.2010 00:30

Hvala na savetima, videcu sta mi je ciniti, ali 99% sam doneo odluku da cu raditi sa Audio PC. Evo, uspeo sam nastimati latenciju na 8ms, i zadovoljan sam skroz.

Pozdrav

Vaxter 07.01.2010 02:59

Nikolaj, realno, bez neshto bolje zvuchne ti Audio PC i nije bash prezahvalno reshenje.
Dodushe, obzirom da se snalazish sa kompovima, imash reshenje sa daleko vishe mogucnosti uz mnogo manje rada nego sa Le-om.
Najveci problem ti je dovoljno dobra automatizacija svega toga da ti moze koristiti na svirci...
Ja sam to reshio multipadovima koji shalju instrukcije cubase-u, tako da upravljam na samoj klavijaturi, ali to je izvodljivo na yamahama.
Mada, ni to bash nije previshe zahvalno reshenje.
Najbolje bi bilo napraviti neki host koji bi imao jednostavnu upravljivost preko tastature kucanjem brojeva boja, kao na nekim workovima i starijim aranzerima.

skoricnik 07.01.2010 11:45

Sto se tice automatizacije, ni to mi nije toliki problem. S' obzirom da ce ovo biti cist SOLO Audio PC, jedna ruka mi je stalno slobodna. U Kontaktu sam resio to tako sto koristim opciju SOLO. Sve boje su mi na kanalu 1, i kad mi treba neka, samo aktiviram opciju solo, tako da se sve ostale mute-uju.

Pozdrav

Sargija 07.01.2010 12:53

Le ili TR Kupi i Biti ces zadovoljan, ja sam dva puta nosio Audio Pc, prva noc onako Nosotalgija nesto novo woow Super, dok Drugu Noc nakon 1 sat svirke pocelo da Zuji gadan Ton ja promenim kablove nabrzinu i nista opet zuji, pa system padne e reko sad je zavrseno....

PZ!
Sargija

zsimonovic 07.01.2010 12:59

I ja mislim da je bolje da uzmes LE kojeg mozes da koristis i za svirke i jos plus mozes da koristis boje sa njega iz izlaza u line in u racunar.Bolje ti je to resenje i bices zadovoljan.Nije bas lako napraviti neke boje na racunaru kao sto mozes na LE a i lakse je.Pozdrav!
Dodato:
A da i terce imas na LE koje dobro izlaze pa ne moras da pravis na racunaru kao i juznjacke boje,pa bolji portamento dobijas,itd.

skoricnik 07.01.2010 13:19

Evo, upravo sam upalio komp i PA800 kao midi kontroler, i totalno mi se okrenula situacija...Krcanje, i ostale stvari...:( Znaci ipak cu se okrenuti LE-u. Koliko se krecu cene? Ja mislim da je oko 400-450e.

Pozdrav

marecare 07.01.2010 15:11

ja mislim da ti to samo krci zbog zvucne karte, jerr si tako smanjioo latenciju da nemoze "normalna" karta da to odradi dobro. ja imam emu 0404 usb i radi fenomenalno, samo moras da se zezas sa semplovima, effektima, controllerima i ostalo :D

Vaxter 07.01.2010 16:59

Kao shto rekoh.
Bez dobre zvuchne ovo nije reshenje...

skoricnik 07.01.2010 19:58

U pravu si Vaxter.

Nista, pomogli ste mi, hvala vam :)

Pozdrav

Trenutno vrijeme na Forumu 20:32

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org