![]() |
Koji aranzer kupiti-do 900 Eura?
jao ljudi molio bih za savet ko ima vise iskustva sa vise razlicitih aranzara,ne znam koji da uzmem da li PA80,G1000,VA7,VA76,PA50sd,neka yamaha...meni konkretno treba dobar aranzer boje mi nisu na prvom mestu jer imam TR-a ,ja sam ovde naveo vise klasa klavijatura ali rekao sam zasto jer mozda moze da prodje i neki jeftiniji ako ima dobru ritam sekciju...pitam vas jer nisam probao lepo nijedan od ovih navedenih sem PA60...pa ne znam kakvi su ovi drugi...
meni se cini da PA60 radi dosta bolje od mog Rolanda E50 e sad mi ljudi kazu da drugi Rolandi rade dosta bolje KORGA,skroz sam zbunjen,cena tipa do 900e |
Druze ja imam pa50 i TR-a,to je sasvim ok kombinacija,a ako imas mogucnosti za pa80,uzimaj odmah...jer tu dobijas semplovan bubanj,bass,kontru,a i solo boje su extra.moj ti je savet pa80.pozdrav
|
tako i ja razmisljam ali hocu da cujem jos neke ko je radio i na drugim klavijaturama
|
i ja ti preporucujem pa80.
sa tr-om u kombinaciji-odlicno ce se slagati:D |
PA80. Ako ti je budzet 900e, samo PA80.
|
Uzmi Pa 80 sa hard diskom i karticom, uzmi od nekoga sreden set, ubaci ga i pici sa Pa80 i Tr-om.
Ali moze i kombinacija G1000 i Tr, naprimjer moj prijatelj koristi tu kombinaciju i extra zvuci, provjereno ja svirao na njima! Et! |
a šta mislite o pa 500 dali može naše prohtjeve zadovoljit tezgaroške!!
|
Ma moze i Pa 50 sam, ako ga znash pravo nashtimat i sredit. Pa500 je dobra mashina, ekran na dodir i fazoni ostali, ali necemo ovdje o tome ipak to nije tema,nego koji aranzer hoce kolega da uzme!
|
kolega, pa80 i tr su ubitacna kombinacija....... u toj kombinaciji imas sve......
|
Moj savjet ako vec imas TR-a, nemoj Korga nego Yamaha ili Roland, ja imam Yamahu i nebi i prezadovoljan sam sa njom kad je u pitanju pratnja, a imao sam i Korga i Rolanda, Korga nebi vise nikako, meni da je jos samo neki dobar solo Le ili Tr i puna kapa! Ajd pozzz
|
ja bih isto kao sto je rekao kolega alen,nebih uzeo korga,uzeo bi Rolanda ili Yamahu,,,,ali ako imas igdje probaj koji ti zvuk najbolje odgovara,,,nemamo svi iste ukuse :D ;)
|
Ako si za korga onda pa80 (ali obavezno sa karticom) je dobra odluka jer imas semplove mada je malo memorije za semplove a semplovan bubanj faca malo vise memorije ali ipak vrsice ti posao. Svirao sam par puta pa80 i svidza mi se kako radi. Sto se tice pa500 ja ga imam, tu je malo ponova tehnologija EDS masina, RX, gitare su odlicne, Jedino nemas semplove ali mozes ih vuci od TR. A mozes ucitati oko 190 ritmova u njega. 64 u user banku i ostatak u prazne mesta u fabricke banke.
Ali iskreno kad slusam demo snimke od kolege koje imaju Yamahe vise mi se svidza kako zvuci aranzer na yamaha! Jedina mana je sto nema toliko materijala za yamaha. A rolande nisam mnogo svirao. Jednom sam svirao VA7 ali bilo je davno i nije mi ostavio neki utisak. A pored korgove ni G1000 mislim da nije dobar izbor. Samo zemi u obzir da Rolande i Yamahe su kvalitetnije od Korgove. |
a da li bi mogao sempl bubnja npr mogao da vucem s TR-a na PA50 ?
|
Mozes, to ti je ustvari preko MIDI kabla da TR ucitava primer bubnjeve iz pa50 i svira ih sa semplovan bubanj. U sustinu TR ce biti taj iz koga ce izlaze bubnjeve ako radis na taj nacin
|
pa kad bih to mogao da uradim,onda bi mogao i da kupim novi pa 50 jel tako? jel gubim nesto?
|
Pa jedino sto pa50 ima manje prostor za ritmova, inace bubnjeve, bas i ritam gitare mozes iz TR.
|
nov pa50 podrzava SD karticu
|
@mimiki, mozes semplovan bubanj sa TR-a da vuces i u E50. Imam druga koji je kupio Fantom G i E50 i sve semplovano vuce sa fantoma preko MIDI-a. Razmisli o toj varijanti!
|
Za G1000 znam da je moćna arranger mašina, uspoređujući sa pa50, g1000 ga doslovce pojede...Ali opet, g1000 je malo stara roba...još ti ostane keša :)
Za te pare kupiš PSR3000, što je pored TR-a, ma raketa, uz to, novo je, nema kvarova... Nije da nevolim korgove, ali eto dao sam jednu drugačiju soluciju, pa ti razmisli:) |
Ili Pa80 ili PSR 3000 (mada moze da se nadje i PSR 9000 pro). Ali stvarno ne znam zasto prodajes E50 kad je dobra kombinacija sa Tr - om.
|
imas i va76,mnogo dobra masina,da je ne zaboravimo:D
|
definitivno Pa80
|
Ne kazem da je losa kombinacija E50 + TR samo mislim da je bolja PA80 + TR
|
Ma druze definitivno PA80,svi se slazu,imas semplovane bubnjeve,ma extra..Sacekaj jos malo ako ti nije hitno,padnuce im cena jos,pa ces ga uzeti za neke smesne pare..a sta ti ne odgovara na e50?..ili uzmi pa50sd i triton i sjajna kombinacija..pozzzzzzz
|
Ako ti treba sempler - PA80
Ako ti ne treba sempler - PSR 3000 i ostane ti neka kinta za par kablova i stalak od tih 900 evra. Ipak je to najvise stvar ukusa. Bilo bi dobro da cujes negde te kombinacije, pa da odlucis sam. |
E ovako.... Sve ima svoje prednosti i mane! Evo ovako ti je moje misljenje:
-Ako sviras narodnjake, tipa svadbe, kafane,bilo sta ispod satre... Tu ti je moj savet G1000! To je ne prevazidjena ritam sekcija! Ima toplinu! Mada G1000 moze opusteno da ti odradi kafic i zurkice! E sad, mana mu je sto je malo star i ako imas naseg Yugica, tesko da ce ti stati na zadnje sediste! :) ...ali dirke i ritam su bruka... - A ako sviras iskljucivo kafice i zurkice(uglavnom zabavnu) onda ti je to PA80 bez razmisljanja! Novija je od G1000, laksa i staje u bilo koji auto! :) +imas veoma dobre solo boje! ....e sad, ovde kolege pominju i psr3000! O tome ne bih da diskutujem...Nisam imao priliku da je koristim tako da necu nista reci.... -Jedino sto cu ti definitivno reci >>>NE UZIMAJ NOV PA50 NIKAKO!<<< |
hehe,vozim audi jaje druze:lol: ali on je mali ne moze nista da stane u njega ali u skorije vreme valjda ce da padne neka astra karavan,voleo bih da mogu da probam psr 3000 bas me zanima kako radi:confused:
|
Pa80 uzmi. i imas sve sredjeno vele ljudi.Yamahu nemozes sredjenu ni kupiti za te pare.Sredjena yamaha je nesto sto se neprodaje tako lako vec cuva kao sredjena zena.Pa80 ima svako a ja nevolim zene koje svako ima....malo sale.
Pa80 je jako dobra stvar i opravdava tu cenu.... |
cujem da je jako tesko naci ocuvanu,svi mi govore drugacije,sad se cuo s nekim likom i on mi kaze kako VA76 radi mnogo bolje kao aranzer nego PA80 ovih dana cu verovatno ici da probam pa da cujem i VA76
|
E VA76 ne bi ti ga stalo ni u Scania. =))
Nije da sam protiv Rolanda ali mislim da su Korg i Yamaha bolje opcije |
pa verovatno:lol: bilo bi dobro da mi neko ko ima VA seriju kaze kako ga sluzi
|
Ti stari Rolandi su prilicno kabasti i teski. Yamaha ti je dobar izbor, ali za te pare nema dobre Yamahe, mislim da ti je Pa 80 pravo resenje. Naravno ne zato sto ja imam Korga, pre njega sam imao Yamahu, a za Rolanda znam da radi odlicno, imao sam prilike par puta da radim na njemu. Jednostavno za pa80 imas sve, lak je za nosenje, staje u svaka kola i radi sasvim pristojno za te pare, naravno ako se dobro namesti. POzz
|
Ovaj poslednji deo mi se dopada, "ako se dobro namesti"...
Glasam za VA...jeste veći i teži ali je kao aranžer zvučno kvalitetniji od Korga,ali...moraš sam probati,poslušati i odabrati |
moram probati i VA ,ljudi vole jbg PA80 jer je isfurana sprava i provrena i jeste dobra za tezgarenje ali je sad tesko naci ocuvanu to je problem i kad je ocuvana onda ljudi traze bas mnogo para za nju, ali ja verujem i da je VA dobar,imam ga za 800e u ful stanju
koliko je tezak VA76 ? meni je auto stvarno pretrpan |
Kažem ti,moraš pogledati i probati sprave,pa tek onda pada odluka....tema ima 4 strane a ti pitaš koliko je težak VA...:-O...fatamorgana :lol:=))
|
ma znam da je tezak,ali mislio sam konkretno koliko kila ima,ae sad cu da vidim negde na netu
Dodato: 19.7 KG :-O sad vas smaram s pitanjima jer necu da se zajebem kao uvek ja uvek kupim pogresnu stvar jer sam nestrpljiv i posle se zalim |
Tezak oko 19-20 kg...
|
E Miki mnogo je para za va-76-800 evra,dodaj jos 100 evra i za 900 evra ces da kupis perfektan pa80 sa karticom,a na njega imas semplovane bubnjeve...A sto se tice rolanda to su mnogo dobre klavijature,jer po mom ukusu roland ima bolji aranzer{mislim na bubnjeve}-sve je stvar ukusa,izvinjavam se ako sam nesto pogresno rekao ali svako ima svoje misljenje..pozzzzzzzzzzz
|
ROLAND VA76 Širina: 1,264 mm Dubina: 408 mm Visina: 142 mm Težina: 19.7 kg Roland je inače poznat kao proizvodjač malih,kompaktnih i laganih klavijatura.../:)...još oni japanci ispadoše najveći snagatori na svetu...:lol: |
eee mimiki kad sam cuo koliko je teska yamaha psr 9000 mal se nisam slagirao
|
Trenutno vrijeme na Forumu 21:03 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org