YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   pomoc oko zamena gumica na roland va 7 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=12531)

igorn73 17.01.2010 16:04

pomoc oko zamena gumica na roland va 7

Dal se gumece menjaju kod va 7 u setu ili pojedinacno?
gde kupiti?otprilike cena?

hvala unapred!!!

nemanja 1982 17.01.2010 16:09

Druze mozes da menjas celu oktavu ili da seces,npr.ako ti jedna dirka ne radi,iseces jednu gumicu.Ako nisam u pravu..neka me ispravi neko..To je najbolje da uradis u nekom servisu..pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Milan$ 17.01.2010 16:49

Ja menjao na VA 5 sam..Mozes da seces i po jednu gumicu,ali je to posle dosta lose uradjeno,moze da se desi i da ispadne gumica,jer posle ne stoji kad je isecena u sva 4 lezista sto drze gumicu u mestu,vec se drzu samo na 2 lezista,tako da je najbolje menjati celu oktavu..Inace nisu mnogo skupe..Ja sam ih u Nisu placao oko 1400,1500 dinara celu oktavu,i nije tesko za menjati...Samo zapamti mesta konektora,da ih ne promasis kad ih vracas..Najbolje je da ih obelezis i nemas problema..Koliko se secam ima ih samo dva koji su na stampanoj ploci same klavijature...Probaj,pa ako ne ide nosi u servis...Pozdrav

mimiki 17.01.2010 18:02

u beogradu na banjici jedna oktava 1500din

kudas 10.02.2010 13:15

Pozdrav kolega mimiki.Moze li adresa na Banjici za gumice na VA5

Vule 10.02.2010 13:18

http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=12440

milanceshow 10.02.2010 17:27

@igorn73
A u cemu je problem sa gumicama?
Ne mora da znaci da moras da ih menjas.

igorn73 19.03.2010 18:05

mislis da mozda nije kontakt dobar zbog prasine mozda?

mimiki 19.03.2010 18:08

ili ako je prosuto nesto da se ulepe

kreso 23.04.2010 11:37

Kako je kolega Milanche rekao, ne moraš pod hitno da mjenjaš gumice. Probaj očistiti kontakte i sa kontakt sprejom poprskati kontakte, a slobodno i kontakt grafit premažeš s malo grafitne masti.
Inaće kad mjenjaš gumice onda je najbolje odmah promjeniti sve, ili barem s obzirom da je riječ o aranžeru "desnu" ruku tj 3-4 oktave koje se najčešće koriste, a stare gumice pohrani za rezervu.

sinisa 23.04.2010 11:47

Ni u kom slucaju nemoj da spricas kontakte kontakt sprejom ili da mazes gumice grafitnom masti.:mad:
Kad skines gumice sa ploce sa kontaktina,kontakte ocistis alkoholom,a gumice operes uz pomoc neke mekane cetkice za farbanje i malo deterdzenta za posudje.
Kad se sve lepo osusi vratis nazad.

kreso 23.04.2010 12:20

:mad:
Kolega, jel ti čitaš što sam ja napisao ???

Premaže lagano kontakte (lemove na kojima se nalazi grafit) s grafitnom masti, a ne gumice !!! I to količinski kao da je stavio lagani premaz laka.
A zbog čega ne bi stavio malo kontakt spreja pošto očisti ? Pa to mu je i namjena, da poboljša karakteristike istrošenih elektroničkih elemenata.
To je isto kao da hrđav katanac nečeš pošpricati s WD 40.

Ja sam uvjek na svim svojim syntovima u više 25 godina prakse uradio tako i niti jedan mi synth nije izgorio radi toga, i svaki sam na taj način popravio.
Na neke sam syntheve kad su potrošili grafitne kontakte ispod tipke čak uspješno ugrađivao staniol (foliju) s cigareta i radili su i danas rade besprijekorno.
Prijatelju, neke stvari prije isprobaj, pa tek onda sudi jel može il ne.
Ako mi ne vjeruješ, dođi do mene, ja ću ti prezentirati in live kao se to radi.

sinisa 23.04.2010 13:33

Kolega sa tim imam vise radnog iskustva nego ti(bez ljutnje).
Kazes ovde lemove na kojima se nalazi grafit,pa nije ti to daljinski od Tv-a.
Jel znas kako izgledaju kontakti na ploci od klavijature,ispod dirki?
U velikoj vecini su metalni,a ne od grafita. Grafitne ces naci jedino kod onih sinteva sa pijace. Zao mi je sto nemam trenutno sliku ni sa jedne klavijature da ti pokazem na sta mislim.
Ti kontakti ne podnose masnocu,prasinu i sl.

Trenutno vrijeme na Forumu 00:48

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org