![]() |
Tyros2 terce-midi fajlovi
Postovani, napravio sam terce na tyros2, sad ne mogu da pustam fajlove. Posto terce idu preko midi controler-a, zanima me da li moze da se kombinuje, da mogu da imam i terce i fajlove na raspolaganju?
|
Može,ali da promjeniš midi podešavanja.Drugačije,na žalost ne može,ako su u pitanju midi terce.Jedino da nabaviš semplovane terce,onda ti neće ići preko midi in-out.Pozdrav!
|
Sta znaci nazalost pa midi podesavanja su jednostavna i samim tim imas i tece i midi fajlove koje mozes naravno sasvim normalno pustati...Po ovim midi podesavanjima koja kruze internetom je to izvodljivo ali nedovoljno...u kombinaciji jedan ton daje drugome tercu ja sam razvio midi podesavanje po kojem jedan ton daje sam sebi tercu ...takodje midi podesavanje i terca funktionise na bilo kojem part select r1 r2 r3 po zelji ...to isto podesavanje vredi i za Tyros3...dakle perfektna terca...i sta jos se postize je da intro ako svira takodje dobiva tercu i samom promjenom tona na part select menja se i terca koja svira u intru ...dakle u zivoj svirci nesto nenadmasno Primera radi; svira intro i u tom momentu mi se nesvidja ton,terca postoi ali promenom tona na part selekt u datom momentu menjam i intro ton ili ga dopunjujem...takodje tercu u intru...opet da naglasim da ista postavka vredi i potpuno ista je za Tyros3...poz....
|
@smt2
Burazeru moj ...ti znash mnogo vishe o Tyros klavijaturama nego shto se dalo naslutiti :D Interesantno objashnjeno samo kratko.....:)Daj malo vishe detalja. Da li se radi o,,perfektnim tercama,,od izvodzacke kuce iz Hr. da ne spominjem ime firme. Mislim da cemo se uskoro cuti:lol::lol: |
Stari je to Yamahdžija...;)
|
Pa on covek nikada ne daje glupe komentare da bi povecao broj postova ili cisto da bi se upisaojavi se samo kad treba, ali kad da komentar uvek je ispravan i na svom mestu ;)
|
Kolega @ smt2
Vidim da se odlicno razumete u tajne Yamaha Tyros aranzera samo mi vas post nije potpuno jasan...da li ste ga napisali samo da se pohvalite ili imate nameru da podelite te materijale oko perfektnih terci sa ostalim kolegama koji imaju Tyros? Mi imamo pozamasnu kolekciju materijala za download i besplatnu razmenu ali je svakako sve novo i korisno dobrodoslo? Hvala |
To su ustvari sve jedne te iste terce (one OSR terce) koje svako ima samo ih treba lepo podesiti. Mislim da je to hteo kolega da kaze. A te semplovane terce cesto se ne uklope kako treba tako da od toga sto dalje. Imamo sam ih i vise mi ne trebaju. Skroz neefikasno resenje.
|
@SMT2
kolega sve je to lepo sto si napisao da znas i da ti to radi ali zaista ne vidim poentu tvog posta osim ako neces da objasnis kolegama kako to da urade ili mozda da ti se jave na PVT ili msn??? |
E pa brate samo da dodam.Nedajem ja ovde nikakvo pravdanje nikom.Ove midi postavke sam kako velim sam razotkrio samim proucavanjem i ajmo reci cackanjem instrumenta kojeg imam odkako postoi ime Tyros...Dakle i ovde medju vama koi ste se sada oglasili ima onih koima sam vec pomogao i ovu midi postavku dao poklonio ili sta vec.bilo da se radi o Tyrosu 2 ili Tyrosu 3.Nebi da imenujem jer sam mnoge i zamolio da o tome nepricaju dalje ali se osecam duznim sada objasnjenje.Midi postavka je uistinu sve ono sto sam vec rekao nesto nenadmasno.Dakle neradi se ovde o nekim novokomponovanim tercama vec kao sto moj drug Emir Totic vec rece sasvim obicne midi terce koje funktionisu besprekorno uz odgovarajucu midi preradu i postavku koju sam sam razotkrio dakle odgovorno tvrdim da mi tako nesto niko nije pokazao niti poklonio niti postoi neko yamaha objasnjenje...nesto slicno onoj postavki koja kruzi nainternetu ali velim nedovoljna...ostalo sam vec rekao ...smatram da bi trebao da podelim svoje znanje sa vama...i to cinim i dosad bez ikakve koristi i novcane naknade daleko bilo...vec delim sa svoim prijateljima i koime tako smatraju i da budem iskren tako ce i da ostane...ovo ce itako vremenom da procuri i nemam nista protiv svi koi su dosad dobili moju midi postavku evo javno kazem neka slobodno postave i okace ovde na forumu dakle svi oni koi smatraju da gresim neka dele i daju ja ne.Nedam svakome a posebno ne onima koi bi sve gotovo na tanjiru a takvih ima mnogo...poz...
|
Nadam se da nisi mislio na mene.Meni ta postavka ne treba,jer nikad ne koristim midi file.A,i nisam baš gotovan,stavljao sam ovdje i pionirske materijale za Roland GW 8,a i za Yamahu.Samo sam pokušao čovjeku odgovoriti na pitanje,u najboljoj namjeri.Pozdrav!
|
Brate ne mlati praznu slamu i ako te niko nije pomenuo onda i nekomentarisi kao pionir ovaj put tebe misli...
|
@smt2
Zamolio bih vas da obratite paznju,kako se obracate drugim clanovima na forumu. Nemate razloga za nervozu i takvo pisanje. Ako imate potrebu licno da se obratite clanu @makso68 onda to uradite putem privatnih poruka. Ovako nema smisla,nije pozeljno i nije dozvoljeno.Da se ne opominjemo bez potrebe. Tema se nastavlja,i bez skretanja sa iste. |
@smt2
Vidi ovako ja što sam ti napisao vrlo je jasno, niko ne traži od tebe da postaviš bilo šta bilo kome niti da išta poklanjaš ili deliš ili šta znam već šta, ali nije mi jasno uopšte čemu pisanja tipa može se uraditi ...(nebitno šta) i ne objasniti kako se to može uraditi. Onda tvoj post nema ama baš nikakvog smisla i samim tim mu nije ni mesto na forumu jer forum i postoji da pomažemo jedni drugima i mislim da je umnogome veća pomoć ako se nekome objasni kako da pojedinu stvar uradi sam nego da mu se da gotovo. A odgovori tipa ja znam kako ali neću da vam kažem nemaju aposolutno nikakvu svrhu. |
Ljudi, moze li neko detaljno da mi objasni podesavanja u MIDI Controleru, pa da mogu da kombinujem terce i Midi-fajlove??? POzz i hvala na dosadasnjim odgovorima
|
Citat:
Ovakvi postovi su sasvim nepotrebni i vode u svadju!!! Kolega uzdrzite se...hvala |
Yamaha Tyros 3 Midi podeshavanja
@Igor 07
Postavio sam na Download Objashnjenje u vezi ove teme. Malo je kompleksna tema pa je pozeljno malo ,,predznanje,,:p Ako mozesh igde nabawiti ,,PRAXISBUCH,, za Tyros 3 , jako korisna stvar. Inace ako bash ali bash ne ide ,ima nas dosta na ovom forumu.:D Pozdrav |
da li je moguce i na s900 namjestiti terce a da se mogu i midi fajlovi puštati? I jesu li ta podešavanja ista kao na tyrosu (ova koja je kolega gega postavio)?
|
,.,
Moguce je.
Kolege rade to sa PSR 3000 koji je prethodna generacija od PSR s900. Imash Tutorijal na engleskom jeziku FREE DOWNLOAD Yamaha PSR 1500 3000 kao i PSR s900 na Zvanicnom Yamaha Sajtu. Pozdrav |
Pozdrav kolege! Imam jedan problem sa midi tercama na Tyros2. Terce savrseno funkcionisu kada mi je midi kabl prikljucen na MIDI B OUT/IN, ali javlja se drugi problem. Kad ukljucim midi kabl, DSP effekat mi se zaledi. Nece da se upali, ostaje ugasen i na onoj registraciji koja je usnimljena sa upaljenim DSP. Moze li mala pomoc, posto sam relativno nov u Yamaha svetu?
|
**
Dobro jutro:D
Sta je funkcija DSP ? dsp produkuje odredzene efekte kao, reverb, distorsion, chorus, delay......itd. Ono sto sto jedan voice nema ne moze ni da se produkuje pritiskom na jedno dugme.;) |
Da, ali, recimo gitara sa DSP, tacnije distorzija ima efekat na sebi. Kada ukljucim midi kabl u out/in, i vratim na tu gitaru, cuje se samo izvorni voice, bez DSP, bez distorzije. To mi nije jasno, zasto se desava.
|
To se i meni dešavalo, ali samo kad čačkam oko midija dok je klavijatura uključena. Kad se pokreće, sa prethodno podešenim midijem na terce,i prikačenim kablom na midi in i out svi DSP rade i normalno se pozivaju boje. Mislim da samo malo brljavi klavijatura i da je potreban reset. Što se tiče samih terci, u samom midi fajlu koji sadrži samo sysex poruke mogu se promeniti određeni parametri shodno formatu sysex poruke tako da se terca šalje na drugi kanal. Mislim, nisam izmislio toplu vodu samo hoću da kažem da se uz malo guglanja i proučavanja može svašta napraviti, ali treba vremena za kompom provesti puno...
|
Ustanovio sam da su midi terce blagi uzas, uopste mi se ne svidja kako zvuce, tako da sam ja poceo da radim semplovane terce, bolje je mnogo resenje.
Pozdrav |
DRUGARI POZZZ,imam tyros 3 i koristio sam terce one koje idu na midi kabal,sad sam preradio klavijaturu u dugmetaru i ne rade mi terce jer to povezuju preradu preko midija( ne razumem se bas u to) :) da li ima neko one obicne terce semplovane koje ne idu preko midija ? <3
|
**
,,One,,terce ne mozes dobiti ovde jer je materijal komercijalnog karaktera...jedino ako neko nema svoje radzene pa da ti pokloni a sto se prerade klavijature na dugmetaru tice...nema to veze sa tercama,i sigurno nije razlog zasto ti ne funcaju terce kako treba.Proveri podesavanja na klavijaturi i koristi uputstvo koje mozes skinuti ovde na dovnload sekciji. Naziv nije ,Terce tyros 3,, vec terce Psr 1500-3000 itd... Pozzzzz
|
pozzz da se i ja ubacim malo,pitanje terci,dali mogu recimo imam jedan sempl sa puno tonova semplovan i sad bi to ubacio za tercu ,ali dali se mogu rastimavat ti tonovi svaki npr. G stavim na +4 i tako dalje.i da to snimim kao novi multisempl, to sam na korgu mogaoi dobijem 100% tocnu tercu ali za pjesmu koju slazem i u kojem je duru ili molu. nadam se da kuzite sta hocu pitat ako sma nesto krivo napisao sory,,, pozzz
|
Potrebne semplovane tece
Pozdrav kolege.Da li moze neko da mi posalje semplovane terce za yamahu tyros 3?Uradio sam preradu koja ide preko midia,pa sad ne mogu da koristim midi terce...Hvala u napred
|
Citat:
mislim da moze . tranzit je to lijepo objasnio ,samo treba to naci ovdje ... |
Trenutno vrijeme na Forumu 01:36 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org