YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   KORG PA 50 ugradnja sd reader umjesto floppya (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=12724)

boris-366 31.01.2010 11:43

KORG PA 50 ugradnja sd reader umjesto floppya

E nadam se da gospoda moderatori nece se ljutiti na mene zbog teme
jer ima ih stotine slicnih, ali nigde nema nekog konkretnog odgovora. Kupio sam PA 50 i treba da stigne svaki dan, al bi zelio da znam da li se moze sd citac ugraditi umjesto floppy. Znam da su ljudi probavali, ali su stavljali usb citace, a pa 50 nema usb. Ja sam gledao na netu da ima tih citaca ide tj. isti prikljucak kao floppy. Da je to ugraditi nabaciti novi OS za pa50sd da li bi funkcionisalo? Neki strucan odgovor ako moze.
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Goce 31.01.2010 12:58

Ja mislim da novi Korg Pa 50 fabricki ima sd citac (Flopy je zamjenjeno sa SD citac).

driftkiller 31.01.2010 13:03

Novi Pa 50 ima ugraden Sd citac, umjesto Floppy diska, pa nemash potrebe za nikakvu ugradnju, jer ces to dobiti odmah sa svojom pedestkom.

vingula 31.01.2010 13:10

2 Privitaka
Mislim da je i za G800 bila neka shema slična...a ima negdje i slika na forumu za PA50 s tim floopyem...

Evo ja sam naišao na par zanimljivih shema umjesto tih čitaća, a tu je i jedna slika koja prikazuje da se na kabal od Floopy Drivea može direkt uštekati kartica.

boris-366 31.01.2010 13:12

Ne nije nova nego polovna i ima floppy.

koja 31.01.2010 13:16

Citat:

Originalno postovano od driftkiller (Post 120489)
Novi Pa 50 ima ugraden Sd citac, umjesto Floppy diska, pa nemash potrebe za nikakvu ugradnju, jer ces to dobiti odmah sa svojom pedestkom.

Tako je.Novi Korg Pa50sd umesto Floppy diska ima ugradjen Sd citac tako da sve sto ti treba imas na sd kartici koju mozes ucitati u klavijaturu za nekoliko minuta a vreme ucitavanja zavisi od napunjene memorije koju imas u kartici.

Pozdrav.

boris-366 31.01.2010 13:32

Ljudi nije novi pa 50 nego polovan. Nema SD citac nego floppy al bi ja da nabacim sd. Da li je to neko uspio i kako?

driftkiller 31.01.2010 13:32

Al vidish, covjek sad kaze da je polovna trebao si to odmah napisat a ne da mi bezveze svrljamo ovdje!!!!!!!

boris-366 31.01.2010 13:39

Pa nisam ni napisao da je nov. Znam da vise nema pa 50 floppy novih kupiti. Mozda negde gde je ostalo u zalihama sad se samo prave ovi sd citacima. Znam da imaju bolje tipke i malo boljeg kvaliteta, sve znam :) ali me interesuje na ovu sa floppy jel mogu ugraditi sd citac ili bilo sta da ima vise momorije za midi, setove...
A logicno je da je onda rad snimanja... brzi.
Molim vas izvinite zbog nesporazuma, pa ako neko ima neku ideju nek nabaci pomoce meni a i mnogima mnogima drugim vjerujem.

Hvala muzicari!!! ;)
Dodato:
Pa jel nece niko nedeljom popodne da pomogne

gjoko 31.01.2010 14:31

e ovako kao prvo sto se tice o novog pa50, flopi mu nije zamenjen sa SD nego dodan je i SD kard jer ako nema flopi kako bi na njemu slali informacije a sto se tice o ugradnji SD na stari model to neznam al na forumu ima tema za ugradnju HD i kolege sto su to pisali kazu da je uspesno evo link:

http://www.yu-midi.org/forum/showthr...t=3275&page=19

JOSIP.1 31.01.2010 14:37

i mene bi ista tema intereirala, obzirom da na laptopu nemam fd drive, a usb floppy je jako tesko za naci, a i sam flopi je nepraktican danas...

boris-366 31.01.2010 15:08

Ma neki ljudi mlate pare sa tim i nece da kazu kako i gde se moze kupiti dio koji treba. Takav smo mi narod. Ovakve teme ce se postaviti jos sto puta i odgovor nikada nece biti tu. Steta! Ali ipak molim ako ko zna i ko je covjek nek napise

nehija 01.02.2010 15:50

gjoko@
Kolega nisi u pravu,novi pa50 sd nema flopi nego je stavljen sd citac na istom mestu gde i flopi a podatke mozes da prebacujes preko sd kartice.
boris@
i ja imam pa50 i razmisljao sam na tu varijantu i siguran sam da moze samo kad bih imao priliku da otvorim novi pa50 sd da vidim kako je povezano. Dok ne vidim neznam a jedino neki serviser moze da nam pomogne za sad koji je imao dodira sa tim! Pozdrav!!!

EmirTotic 01.02.2010 16:00

Ja znam par ljudi koji su u Pa80 ubacili USB drive i ovde na forumu ima uputstvo kako treba uraditi to, sad ako moze u pa80 verovatno moze i u pa50. Jesi li mozda razmisljao o tome? Mislim, meni bi bilo mnogo prakticnije tako.

boris-366 01.02.2010 16:14

Ni to nije losa solucija! Ali zasto lemiti i muciti se ja sam mislio iskopcati floppyaj i ubaciti sd citac ide. Onda nabaciti taj OS od tog novog pa 50 sd. I da kazem jos jednom nisam ja kupio novi pa 50 nego polovan. Kupio sam ga preko Ebay treba svaki dan da stigne, ja sam u Nemackoj. Mislio sam na tu soluciju da mu ugradim taj citac. Znam da su neki ljudi stavljali i usb i hdd ali mnogi su u tim prepravkama pokvarili kljave. Ovo nije losa ideja stim da bi se mogla koristit kartica i do 2 gb ali mi treba info jel to realno i radi li??? Hvala majstori ;)

vladimir68 01.02.2010 18:50

Nemožeš tek tako iskopčati FDD sa ploče i jednostavno uštekati čitač kartica jer se taj čitač kartica (može da primi nekoliko vrsta kartica) i onaj model koji se stavlja u kućište kompjutera -kači na ploču kompjutera ali na USB konektore na ploči,a korgova ploča na starom modelu PA50 nema na sebi USB konektore ,tako da ta solucija otpada.(Diskutivali smo već o ovome na forumu,potraži).Jedino me je sad zainteresovala ovde postavljena slika gde je kartica direktno zabodena u kabal.Znači otvoriti korg otkačiti taj kabal of FDD i probati ubosti tako SD.Ali na koje pinove?Možda kupiti par najjeftinijih kartica napuniti ih za probu i probati (jer verovatno postoji mogućnost da se kartica spali ako se pogrešno ubode ) ubadati redom i ako proradi to je to.Ako neko proba neka javi.

KORGX5D 01.02.2010 20:09

Lijepi pozdravi narode!

Evo, posto vidim da se gotovo niko nece da javi i pomogne vam, rekoh da ja malo pokusam.
Jeste da sam iz nekih razloga bio odustao od svojih aktivnosti na forumu, pa tako nisam jos predstavio ugradnju flesh readera i USB-a u korg pa60 iako sam bio obecao, ali nije jos iskljuceno da to i dovrsim.
Ipak da na brzinu pokusam malo da pomognem u ovoj temi!
Vec sam u temi ugradnje HD u korg pa50 prije nego sam vam opisno i slikovito predstavio kako da ugradite HD, predlagao i opciju sa ugradnjom SD.
Mozete vidjeti u toj temi, dakle: Korg PA50+HD+USB, na stranici 13 u mome postu 126
http://www.yu-midi.org/forum/showthr...t=3275&page=13
pogledajte, pa mozda neko predstavi jos prikladniji uredjaj.
I tada je to hardverski bilo jednostavno rijesit ali je bio problem softverski, jer OS nije mogao da prepozna SD.
Dakle, sada jos nisam ovo testirao, ali bi moralo ovako da to proradi, a sto cu uskoro i da vam testiram i kazem pravo konacno stanje:

-ovaj put nam je Korg rijesio problem koji mi nismo mogli a to je Operativni sistem, sto znaci da sada imamo OS koji ce da prepozna SD,
-prethodno smo nabavili uredjaj kao na slici
*********************obrisan link*************************
ili neki mozda jos prikladniji,
-jos ne diramo nista na klavijaturi, znaci ostaje flopy,
-skinemo OS za korg pa50 SD i sa flopy diskete ga podignemo na klavijaturu,
-kad se OS podigne, sve ce raditi osim sto klavijatura vise nece moci da cita flopy disk,
-sad izvadimo flopy citac i ubacimo ovaj uredjaj sa slike ili kazem mozda neki prikladan a koji ima SD citac,
-i ovim bio posao bio zavrsen, jer ovaj OS bi morao da sad sve ocitava sa SD.

Eto, ako sam sta pomogao, bice mi zadovoljstvo, a ovo cu vam jos i licno testirati cim stignem pa cu da vam definitivno javim rezultat.

Linkovanje drugih sajtova kao i Reklamiranje istih je zabranjeno Pravilnikom!!!

boris-366 01.02.2010 20:13

da znam za to ali ja sam nasao na ebay te citace samo ide 34 pin ko flopy znaci i samo ima utor za sd na to sam mislio evo link:

********************obrisan link*************************

e to sam mislio a to sa tim ubadanjem kartice prvo to je neprakticno ostetis kabal napravis kratki spoj i ... a i kako bi to izgledalo mada zvuci logicno al ovo bi bilo kao taj novi sd pa 50 jedino sto nema nazalost bolje tipke :confused:

Linkovanje drugih sajtova i reklamiranje nije dozvoljeno!!!

drasko 13.02.2010 00:54

Pa50 sd

Dragi Kolega i Kolege, PA 50SD je klavijatura novije generacije,rec je o novom software koji je na traziste stupio 13 jula 2009 god, sto nema veze sa starim software ni u kom slucaju, neces moci na stari PA50 da nabacs SD Citac niti bilo koji drugi, iz razloga jer integralalni KGB..na maticnoj PA50 ne podrzava novi software od PA 50SD. Ja sam pored PA80 kupio pre tri nedelje i PA 50SD mnogo sam zadovoljan s njime resio mi je mnogo problema.mada imas drugu caku za umesto SD kupis SONY FLOPY adapter i koji mozes da ubacujes PRO Kartice kao sto su recimo SD ITD...imas sliku jedan momak je to vec ovde na temi postavio i kosta 18eura da se uzne u svaku SONY radnju recimo primer ovde u bijeljini ima Radnja koja ima tako nesto.

vladimir68 14.02.2010 13:00

Dali neko zna gde se u Srbiji može kupiti taj adapter floppija koji u sebe prima sd karticu (video sam sliku-e ,tražio u SKY Bgd,Mitrosu ....ali nemaju.

KORGX5D 14.02.2010 21:44

Dragi kolega Drasko!

Korg pa50sd nije nikakva klavijatura nove generacije nego je isto staro kinesko smece kome su umjesto flopy stavili SD, a umjesto starih njegovih dirki (tipki) su stavili dirke koje su ranije stavljali u korg pa60 i korg pa80 (buduci da njih vise ne proizvode).
Sto se softvera tice, ne znam koliko mjerodavno mozes da ga komentarises, jer ne znam koliko si naobrazovan o tome, ali ako vec jesi naobrazovan, onda lijepo uzmi i stari OS i novi OS pa zaviri malo unutra, nemoras puno da zavirujes, mozes i sa obicnim WordPad, pa ce ti odma sve biti jasno. Razlika je upravo samo u tome da li cita sa flopy ili sa SD i nikakve druge razlike nema. Sto se resursa tice, mi ih svakako ne koristimo toliko, jer svako od nas tu stavlja svoje zeljene boje.

Lijepi pozdravi!
Dodato:
Zaboravih, jos da kazem koju vezano za ugradnju USB-a u korogove.
Korg Pa50 i Pa50sd, na svojim maticnim plocama nemaju predvidjenu ugradnju USB-a, tako da na njima jedino preostaje opcija ugradnje HD-a pa tek onda mozete da kupite jos tu karticu za USB i stavite je na poziciju kod HD-a.
Ali ta karta jos i dalje drzi cijenu od 130 eura, gdje se ne vidi bas neka isplativost.

Dok je kod Pa60 i Pa80 na samoj maticnoj ploci vec predvidjeno mjesto za USB i potrebno je svega 15-tak eura dijelova i naravno malo znanja oko lemljenja, pa na njima za nekih sat vremena imate originalno ugradjen USB. Na Korgu Pa80 imate cak na tom mjestu vec pripremljen otvor i samo treba da se izbije kako bi USB mogao napasovati na svoje mjesto, dok za razliku od njega na korgu Pa60 morate sami obiljeziti i izbusiti tu poziciju.

Pozdravljam!

Boss 14.02.2010 22:11

Korg pa 50 smece?

mikikg 15.02.2010 00:59

Ajd da ne bude zabune,sd adapter se ne kaci preko fllopy kontrolera nego preko hd-interface-a..ploca je drasticno izmenjena kao i software..ako je neko rasturao pa50 sd potvrdice vam to..
Pozdrav svima

drasko 15.02.2010 01:33

Sony MSAC-FD2MA Floppy-Disk-Adapter für Memory Stick tako se zove stvar koju trazite i postoji naravno tako nesto hahah resice mnogo problema i nece biti potreban HD jednostavno taj floppy podrzava do 8gb card ponavljam resen problem
Dodato:
Korg tvoj me komentar naterao da ti dam cinjenicu da sam po pitanju korga obrazovan ... probaj stari OS da ucitas u SD korga videcemo sta ce ti funkcionisati...jos jedno svaka klavijatura na koju se moze ugradjivati HD,na toj istoj klavijaturi se moze ugradjivati POR CARD za USB ukljucak.( u saradnji s HD/om)

svirko 15.02.2010 08:14

@ KORGX5D,

zamolio bih Vas, da budete malo kulturniji, i ničiju opremu ne nazivate SMEĆEM!!!

JOSIP.1 15.02.2010 21:55

taj sony floppy disc adaptor je u hr nemoguce za nabaviti....
a meni se cini super rijesenje, naravno ako funkcionira obzirom da sam po nekim forumima pronasao ljudi su to koristili za citanje slika iz fotoaparata u komp, ali isto tako pise da uz njega ide i neki software da ga komp prepozna, a kako doboga u pa50 ucitat taj software???
ili bi ga prepoznao svejedno??

danas sam dobio mail iz sony.hr da je to stara tehnologija koja se vise ne proizvodi i da se tesko gdje moze naci....

vladimir68 19.02.2010 16:11

Ma ima ga na ebay,ali prodavci su tj ima ih u americi i australiji.Što se tiče to sa sofwerom ,nejverovatnije bi se moglo ići na formatiranje običnog FDD na sajzeru ali pre nego što krene formatirati-promeniti mu taj adapter sa karticom da ustvari formatira karticu i onda najverovatnije nebi trebalo biti problema.Čini mi se da je to već neko opisao na forumu.Pitanje je gde naći te reduktore u europi ili još bolje kod nas (mislim ex-YU).Jedan kolega je napisao da ima u Bijeljini ali nam (mi) nije dao podatke o toj prodavnici (makar na PP.Ja sam stavio u ˝kupujem˝ ali izgleda da nema.Ako neko svarno zna gde se još uvek mogu kupiti ti reduktori mnogima bi pomogao.Ili je najbolje da promenimo klavijature.POZDRAV.

KORGX5D 21.02.2010 22:05

Ispricavam se dragim kolegama!

I sam posjedujem i sviram Korgove i moram priznati da zasluzuju visoku ocjenu, ali sam eto nekako eksplodirao i previse grubo se izrazio u svom ranijem postu.
Razlog sto sam planuo jeste taj sto u svaki kupljeni korg, nakon kratkog vremena moras nesto da dogradjujes. Meni to licno nije problem i nekima, ali vecini jeste.

Ako mogu da to uporedim nekim primjerom:
kupis auto i imas dobar i prostran gepek (kofer ili kako vec ko hoce), ali na njemu nije ugradjena kvaka (steka ili slicno), pa ga tako ne mozes napuniti i koristiti njegovu namjenu, a postoje rupe gdje se ta kvaka treba stavit.

Kod pa50 je tako sa HD, kod pa60 je tako sa flesh kartom i USB, kod pa80 je je tako sa USB i tako dalje da ne nabrajam druge stvari, ali ovo su neke osnovne, ali kod svih na ovim mjestima postoje vec (nazovimo "rupe" kao u primjeru) gdje se to moze dogradit.

Pa zasto onda to vec nisu i ugradili i stavili realnu cijenu i gotovo.
Eto zato sam bio malo planuo.

Lijepi pozdravi!

x3meSRB 26.01.2011 19:15

Takodje i mene to nervira kod svih korgova, to je ko da ti prodaju auto, pa ti onda kazu da ako hoces kuku moras da kupis noviji model koji to vec ima, a na tvoj ne ugradjuju, i onda ostali dodju i kazu, a sta ce ti kuka... da ne idem off topic... dal ovaj sd reader moze da se ugradi u pa1x, i sta preporucujete za pa1x, vidim neke floppy emulatore na usb ili sd kartice i jos takve neke zanimljive stvarcice, ali ne znam sta bi radilo na pa1x... jer nemam na kompjuteru flopi, niti bilo ko od mojih drugara, i lakse bi mi bilo da ubacujem setove preko usb/sd/cf ili cega vec....

jel probao neko da ubaci ovaj sd reader u pa1x?

ERKOOO 26.01.2011 19:35

Zar nije najbolje rijesenje USB-fLOPPY EMULATOR!?

x3meSRB 26.01.2011 21:59

Naravno da je najbolje resenje, vec sam ga narucio preko ebay-a, pisao sam o tome u drugoj temo ovde na forumu, ali ako ovo moze da se nadje u Srbiji nije ni to lose reshenje.

bojanlook 04.02.2011 00:50

pa koji je postupak ako nabavimo ovaj USB-fLOPPY EMULATOR! kako se on kaci , skine se flopica sa klavijature i zakacisi se USB-fLOPPY EMULATOR! ili....

x3meSRB 04.02.2011 01:30

Sam si odgovorio drugar :D

p.s. koliko mi je izracunao ovaj lik iz firme preko koje sam narucio sa ebay-a ne bi trebalo da predje 70 evra sve sa troskovima i dostavom.
Dodato:
tj. cena moze da ide od 55evra do 70evra, a inace cena tog emulatora je 26 americkih dolara, tako da ostalo sve carina uzima... lopovluk cist al sta cesh.

bojanlook 04.02.2011 12:37

omja majka je trenutno u austri ij, da li bi ona mogla tamo to da uzme...

vladimir68 04.02.2011 14:56

Pa ajde ako neko porkljuvi gde se ovo može nabaviti u Europi(još bolje na ex-YU prostorima) neka postavi adresu,link,.....Nadam se da nam admin neće zameriti.:D

x3meSRB 05.02.2011 01:22

a bre ljudi na ebay ako ste u jEvropi, samo u pretragu kucajte usb floppy emulator i izbacuje koliko hoces... nesmem link da vam stavim, vec sam dobio opomenu zbog toga...

p.s. ipak preporucujem svima da sacekate dok ga ne probam kad mi stigne da vidimo hoce li uopshte da radi.... mada bi trebalo aj je*es ga, kineska tehnika je cudo... a nije mala para da se ne zaletite, cim probam dal radi kacim slike i javljam vam.

djboko 12.03.2013 16:20

Nema od tebe nikakvih novosti u vezi emulatora, a tema je i dalje otvorena. Da li u PA50 može da se ugradi SD čitač. Ukoliko neko ima informacije neka piše.

vladimir68 12.03.2013 22:33

Vidim da si tek registrovan na forumu i verovatno nabijaš postove,ali prati malo datume predhodnih postova.O temi se diskutovalo pre dve godine i ranije:D ,tako kako si postavio ;MOŽE u Pa50 da bude sd jer ga je sam korg ugradio i izbacio model PA50sd ;) a ako si mislio (a najverovatnije jesi)dali na PA50 sa flopijem,može umesto flopija....,može..... i tu su ljudi našli rešenja pa ih potraži ovde na forumu.Pozz

Trenutno vrijeme na Forumu 00:44

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org