YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   ostecen set ili RAM na pa800??? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=12732)

nikadvisekorg 01.02.2010 03:07

ostecen set ili RAM na pa800???

na pa800 zamenjena ploca i ram, i radilo ok nekoliko dana, onda sam pozeleo da ucitam svoj set koji sam imao pre nego sto se pokvarila... (ok 64mb) i ucitam ti ja lepo, i ostavim tako, kad sutradan ukljucim klavijaturu ono krcanje i sustanje... kad nisam pao u nesvest.... i formatiram sve od ponovo i ubacim neki drugi set i sve radi ok??? To me jos vise zbunilo... pa reko aj da probam opet onaj set, ubacim ga opet i ono cvrc.... opet krcanje i sustanje....

e sad zanima me, jel moguce da ako je u trenutku snimanje bio ostecen ram da je snimilo i semplove tako bezveze pa sad tako izlazi ili je opet hardverski kvar u pitanju???
evo formatirao sam je, ubacio 2.0.1 i taj isti set ali sam ga nasao od mnogo ranije i radi ok....

zasto nisam siguran? zato, jer dok su se culi sumovi, pogledam u sound/record... 0 sec slobodno, kao kad je losa ram memorija.... i izbrisem sve semplove i multisemplove... i dalje o sec slobodno....
a sad sve radi..... i ko je ovde lud ja ili korg fabrika zbog koje sam ovih nekoliko nedelja dobio povishen pritisak iako sam rodjen normalan :p

nesaband 01.02.2010 05:00

kolega,sam si dao sebi nickname.ja te uopse ne razumem.sto krivis korg fabriku?kad ti ne odgovara klavijatura ti je lepo zamenis za drugu firmu i vozis dalje.slatko si me nasmejao u ove rane jutarnje sate!!!!

nikadvisekorg 01.02.2010 05:07

pa dao sam nickname, ali ne mogu da prodam nekome klavijaturu koja nije ispravna nisam od onih koji cim se neshto zezne gledaju da zakamufliraju pa na oglase... a profil sam kreirao bas kad je pocela da zeza..... a veruj mi posle ovog definitivno menjam firmu.

Dejan 01.02.2010 05:24

Probaj na tom "ostecenom" setu izbrisati koji sempl i onda ga ubaci,mozda proradi.Mozda treba malo mjesta da ima posto kazes da je oko 64mb....

svrakan 01.02.2010 09:34

Nema to veze,znaci ako pucketa to je ram,i nema veze ako ti je npr,crkao ti mozes slobodno stanje sacuvati,to ne utice na ispravnost seta,jednostavno ako si menjao i plocu i ram idi ponovo kod servisera pa neka pogleda,ali sam siguran da je ram u pitanju,jer kad malo radi malo ne to je tek pocetak crkavanja.

Marco7 01.02.2010 10:52

Normalno,posto ti se kvar pojavio posle tri-cetiri dana reklamiraj majstoru popravku jer stvarno vise ne mogu da citam tvoje postove o Korgovima u kuknjavu!Znaci racunaj da mozes da pljujes ovu klaviajturu u ovoj temi i ako je jos negde spomenes posto je ovo 100-ta tema gde pricas o tome bices sankcionisan!!!

Burli 01.02.2010 11:16

Znači nisam jedini koji je ovo primjetio, mislim to za blaćenje Korga?! :confused:

nesaband 01.02.2010 15:24

kolege,ne preoptercujte klavijaturu i memoriju previse i necete imati problema sa korgom pa800.Ja znam nekoliko kolega kojima pa800 radi kako treba ali oni imaju jedan set koji je dobar i ne menjaju.nema mnogo filozofije,kad namestis sve sto ti je neophodno a za nasu svirku ti nije mnogo ne diraj vise nista i neces imati problema.

Dejan 01.02.2010 16:13

To sam i ja htio da kazem.... ;)

nikadvisekorg 01.02.2010 17:05

Citat:

Originalno postovano od nesaband (Post 120601)
kolege,ne preoptercujte klavijaturu i memoriju previse i necete imati problema sa korgom pa800.Ja znam nekoliko kolega kojima pa800 radi kako treba ali oni imaju jedan set koji je dobar i ne menjaju.nema mnogo filozofije,kad namestis sve sto ti je neophodno a za nasu svirku ti nije mnogo ne diraj vise nista i neces imati problema.

moram da je blatim, a zar samo ja primecujem da samo u vezi ove klavijature svi govore nemoj mnogo da ucitavas i da petljas zbog toga crkava ram =)):D:lol: ehehehhehe platio sam bre i ocu da ucitavam svasta ;)

nikadvisekorg 01.02.2010 17:17

i da dodam, posto mi je isteklo 5 min za editovanje prethodnog posta...
moram da je blatim, a zar samo ja primecujem da samo u vezi ove klavijature svi govore nemoj mnogo da ucitavas i da petljas zbog toga crkava ram =)):D:lol: ehehehhehe platio sam bre i ocu da ucitavam svasta ;) lepo su trebali da izbace onda samo pa500 i nema sta da se pokvari, jer ovako ispada da su korisnici krivi sto crkava ram, to nije nikakvo opravdanje nijedne ozbiljne kompanije zato je moj nick bash ovakav....

Dejan 01.02.2010 17:31

Uz duzno postovanje kolega,mi nismo iz Korg korporacije da nam je blatis,svi mi dobro znamo sta je PA800,Pa500,Pa2x,Pa1x i ostali modeli i koje su im vrline a koje mane.Ti trazis pomoc u ovoj temi a ne:"Korg ovo,Korg ono..." Ne bih da sad predje ovo u svadju jer mi ne treba opomena ili BAN zbog gluposti.

nikadvisekorg 01.02.2010 17:37

taman posla druze, pa tu smo da se pomognemo :-)

Sejox 01.02.2010 19:37

@nikadvisekorg

Trebali ste se drzati teme,na kojoj ste trazili pomoc i objasnjenje za vas problem,ali ste skrenuli s nje.
O problemima sa PA800 je otvoreno mnogo tema i napisano mnogo postova,tako da je ovo suvisno.

Ljudi su rekli sta su znali,a vase je sta cete dalje da radite.

Sredite vasu klavijaturu da bude "tehnicki" ispravna i prodajte je vec jednom,
i kupite sta zelite.

Ova tema nema vise nikakvog smisla.

LOCK

Trenutno vrijeme na Forumu 06:45

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org