![]() |
Pedala i PA2Xpro
Pozz svima! Našao sam na forumu samo za Pa1x, ne znam dal je isto i sa Pa2x. Zanima me dal se može odvojit desna ruka (solo) sa volumen pedalom, kako se spaja, i šta se treba namjestit u globalu ako se treba. Molim vas ako je moguće detaljno jer to još nisam radio sa aranžerom. Hvala!
|
mozes u mixeru u samoj klaviaturi da odvojis upper i da podesis na koji kanal da ti izlazi u taj odabrani kanal ustekas volumen pedalu iz pedale u mixetu i piciiii:D
|
Kupis expressin pedalu(povezuje se samo jednim stereo kablom na klavijaturu) i to je to ali nikako behringer jer ne radi dobro sa korgom(provereno, meni i jos dvojici kolega je crkla)
|
A dali može neko da mi kaže, ja sam isto solo (Uper1, Uper2, Uper3) na mom Pa2xpro izbacio na OUT2 na pedalu i u mikser i primjetio sam da su farbe totalno suhe. Znači bez efekata izlaze na mikser. Kada vratim sve na Left, Right sve je u redu. Efekti su tu. Čim prebacim na Out2 opet suho sve na mikseru. Dali zna neko u čemu je problem? Dali sam negdje pogriješio prilikom spajanja ili? Neznam ni sam.:confused:
|
solo ide na L/R a bubnjeve, bass, acc1... razdelis po ostalim izlazima kako hoces...
|
..
Ali onda oni izlaze bez efekata...
|
Pa to je po meni mana ove klavijature kao i pa800 sto ne mogu na izlaze 1/2 da izlaze efekti ako je na nekom setu obojen bubanj nekim efektom ili bas ili neki acc pa nece zbog toga izlaziti kako treba.Ja sviram manuelno bas na pa800 i ne mogu da dajem nikakav efekat sem onog tropojasnog eq.Ne znam sto su to tako resili?
|
U svakom slucaju moja je preporuka da za Korg kupis Korgovu pedalu,za Roland Rolandovu itd.Naravno,podrazumeva se Expresion.
|
Pedala BOSS FV500L takodje ne pase kao ekspresn na pa800,kao redna da.
|
@ zsimonovic
Jesi li siguran u to što pričaš? Ta pedala radi na pa2x pro savršeno...a može istovremeno da bude i volume za drugu klavijaturu. Probaj to malo bolje pre nego što daješ savet,a kolega je pitao baš za pa2x. |
ajd kad smo opet kod toga, ja sam isto isprobavao to sa "Upperima" isto mi nema efekta, ali da vas pitam nešto drugo sada. kako da odvojim posebno mikrofon iz kljave na mixer, u koji Out da ga ukopčam, i šta treba u globalu uključit/isključit. pa2x u pitanju. samo da još napomenem da spjam kljavu na stereo, znači 2 kabla: na L i na R po jedan.
|
šta se tiče pedale, imam KORG XVP-10, radi savršeno!
malo jest glomazna, jer je čitava metalna, al se barem neće slomit i punkut:lol: |
Pozdrav svima da ne bi otvarao novu temu imam pitanje kupio sam boss FV500L pedalu i kada je ukljucim kao expesn sa jednim kablom uopste ne radi pojaca boje a nece da smanji kako moze da se podesi da radi za Pa800.
|
Prvo je moraš vezati sa balansiranim kablom iz pedale EXP izlaz (stereo banana sa obe strane),ubaciš u ASSIGNABLE ulaz u klav...odeš u GLOBAL,pa CONTROLER i pod PEDAL/FOOTSWITCH staviš da ti bude KEYBOARD EXPESSION i to je to
Sve ostalo podešavaš u samom performansu,znači koje partove želiš da pojačavaš sa tom pedalom itd... E sad drugi deo je podešavanje u samom performansu klavijature (KORG pa2/pa800): odabereš performans (boju) koji želiš...pa na MENI/KEYBOARD ENSEMBLE pa na KBD CONTROL i tu ima da se obeleže partovi za koje želiš da reaguju na expressio...isto i za DAMPER i PITCH bender,ali to je već druga priča Plus još na pedali imaš potenciometar kojim regulišeš količinu pojačavanja od početka do kraja hoda pedale... Nadam se da sam bio od pomoći :) I ne zaboravi da nakon podešavanja memorišeš performans sa takvom postavkom kao i GLOBAL |
Sve sam uradio tako ali boss nece pa nece a yamahina fc7 radi.
|
Pogledaj da nemaš prekidač za polove na pedali,da nije do toga...ili nešto nisi uradio kako treba ili ti je pedala neispravna
|
Danas sam je novu uzeo nema nikakav prekidac sve mi je u aranzeru podeseno kao sto je napisano cim je malo pretisnem ona odmah pojaca jako boje i nece uopste da smanji jacinu nego moram na slajder na klavijaturi, ili je neispravna ili nece na korga.
|
Hoće...ja je koristim za PA2x pro i radi besprekorno
|
Citat:
Dodato: Citat:
|
@ irgeigor
Nisam shvatio u šta si siguran? Ja sam napisao da ta pedala savršeno radi na PA2...a sad ako ne radi baš na PA800 onda je to stvarno neobičan problem,ali kod klavijature... ...da napomenem još nešto...tu pedalu nekad koristim istovremeno za PA2x pro kao expression i za Fantoma G kao klasičnu volume i sve šljaka bez greške... |
Druze bio si u pravu sto se tice boss papuce proradila je na moj pa800 samo je trebalo da se uradi kalibracija papuce u aranzeru i onda radi savrseno, dok to nisam pronasao i probao nikako nije htela.Pozdrav.
|
Našao sam pedalu BOSS FV-500L. Dali je ona ista kao ova korgova XVP-10? Treba mi za Pa2xpro. Jel da uzmem ili da čekam XVP-10 da ispadne u oglasniku?:confused:
|
Uzmi slobodno tu BOSS,odlična je pedala...možeš je istovremeno koristiti npr na pa2 kao expression a na drugoj klavijaturi kao volume,i sve šljaka...mislim da ova Korg to ne može
|
Kupljeno! 65€ me koštala. 115€ je u trgovini. Nekorištena! Frajer dobio pod račun pa mu netreba! Sutra ću isprobati pa da vidim funkcionalnost. Ako slučajno ne radi, razbit ću mu pedalu o glavu!:lol: Hvala kolega Vuletu na odgovoru! Pozdrav...
|
Samo je dobro podesi u PA2 i radiće bez greške
|
Dobar dan! Evo sve sam napravio kako je napisao kolega Vule. Spojio pedalu stereo kablom na Assignable ulaz na kljavi. Nariktao sam tamo Expresion keyboard ili kako već bi u meniu, radi pedala super, pojačava, smanjuje, samo tek od polovine počne da pojačava! dali je to normalno tako ili? Onaj potenciometar na pedali sam stavio otprilike na sredinu. Moja stara pedala je pojačavala od početka stiskanja pa do kraja! Šta da uradim da mi pojačava od početka pa do kraja, ili je normalno ovako da reagira tek od polovice? Pozdrav...
|
kombinuj malo taj potenciometar sa strane,njime se reguliše smanjivanje od max do pola ili skroz da smanjiš itd...poigraj se malo
|
Ok! Probat ću pa ću javit jel ide ili ne!
|
pa 800 pedala problem
pozdrav,ja nikako ne mogu da rijesim da mi volume pedala radi kako treba na pa 800,pedala je behringer fc100 tako nesto,na tritonu radi bez greske,ubodem u ono asignable dodijelim na globalu expresion ona radi znaci smanjuje samo desnu ruku,ali prekida,ispocetka nece pa onda naglo prokine,radio sam i onu kalibraciju ali nema sanse,opet prekida,donio i drugu pedalu kao novu i isti problem
|
Evo da ne otvaram novu temu! Radi se o sledecim spravama: KORG PA1X i BOSS FV-500L! Povezao sam stereo kablom i pedala mi smanjuje samo malo desnu ruku... Znaci do kraja dole i cuje se 70% zvuka... Nacisto gore cuje se 100%! Kako to da namestim i dali je uopste moguce da to radi kako treba?!
|
Proveri potenciometar na pedali kako Ti stoji......verovatno Ti je pojacan maximalno.......smanji skroz ili stavi ma pola.....nadam se da je to u pitanju I da sam te razumeo!
Sent from my Desire HD using Tapatalk |
NIje do toga... Kad stavim potenciometar na minimum onda se nista ne desava... Ne smanjuje uopste! Ako neko zna neka pomogne! Hvala u napred!
|
pozdrav svima nisam hteo otvarati novu temu posto je rec o ,,pedali ,, dali se moze koristiti pedala za vocalist i na koji nacin unapred hvala na odgovor u pitanju je korg pa 2 x pro
|
Mozes da koristis pedalu za vokalist i ja je koristim!Korg Ps1 se zove i ubacis je u assignable - Global - na prvoj strani pedal swich odredis joj Funkcion - Mic harmony on/off !I ja je koristim za paljenje i gasenje vokalista i pedala ti kosta 30e a vrlo je kvalitetno uradjena!A mozes to isto i sa EC5 pedalom,ista stvar samo imas 5 pedala i mozes podestiti 5 funcija i ona se ukljucuje u EC5 ulaz ;)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 22:07 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org